Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@13:21:48 GMT

۱۰ مرکز نوآوری دانشگاه شهید بهشتی گشایش یافت

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۱۷۳۳۶

۱۰ مرکز نوآوری دانشگاه شهید بهشتی گشایش یافت

۱۰ مرکز نوآوری مستقر در دانشکده‌های دانشگاه شهید بهشتی به صورت همزمان و مجازی با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افتتاح شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در جمع فعالان فناور دانشگاه شهید بهشتی ضمن تقدیر از تغییر رویه این دانشگاه به رویکرد فناوری و محصول‌محوری گفت: در حوزه‌های پیشرفته‌ای مانند لیزر، محصولات قابل توجهی در این دانشگاه در حال تولید است و این مسئله وظیفه ما را برای تخصیص حمایت‌های بیشتر سنگین‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهمیت حوزه صنایع  نرم و خلاق

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ضمن اشاره به اهمیت حوزه صنایع نرم و خلاق، افزود: در حال حاضر بیش از 1200 شرکت خلاق، در حال فعالیت هستند، حمایت از این حوزه، یکی از راهبردهای اصلی معاونت است و امیدواریم شاهد پیشرفت هر چه بیش‌تر این دانشگاه نیز در این حوزه باشیم.

رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق در ادامه با اشاره به حمایت جدی از تکمیل طرح‌های نوآورانه و توسعه گفت: حمایت از طرح‌های فناورانه و خدماتی مانند "سرباز فناور" و بسته حمایت از طرح‌های کلان و شرکت‌های خلاق، از جمله مواردی است که می‌تواند به فعالان فناور این دانشگاه عرضه شود؛ باید توجه داشت که دانشگاه‌های ما در کشور باید بر روی رشته‌های جدید، متمرکز شوند و دانشجویان خود را به تحصیلات بین رشته‌ای مورد نیاز کشور هدایت کنند.

وی در ادامه ضمن تاکید دوباره بر اختصاص حمایت‌های مالی به طرح‌های نوآورانه دانشگاه شهید بهشتی، افزود: طرح احمدی روشن، خدمات ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان، صنایع نرم و شرکت‌های خلاق و حمایت از پژوهش‌های مشتری‌محور  نیز از جمله دیگر بسترهای است که می تواند، مورد استفاده اساتید و فعالان فناور این نهاد دانشگاهی قرار گیرد.

به گفته ستاری، بخش عمده حمایت از تحقیقات نیز باید به پژوهش‌هایی اختصاص یابد که مشتری بالفعل دارد و پاسخی به یک نیاز فناورانه است و البته پژوهش‌های بنیادین علمی نیز جایگاه خاص خود را دارد و معاونت از طریق نهادهای مانند فدراسیون سرآمدان علمی، از این نوع تحقیقات نیز حمایت خواهد کرد.

پایان‌نامه‌های مسئله‌محور

همچنین معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در جریان این بازدید در ساختمان تست حرارتی و آزمایشگاه فیبر نوری، حضور یافت و برخی محصولات عرضه شده در حوزه سنسورهای فیبر نوری و اپتوژنتیک را مورد بازدید قرار داد؛ مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان "بهینه سلامت" نیز در جریان این بازدید، دستاوردهای خود را معرفی کرد.

حمید لطیفی دبیر ستاد فناوری‌های فوتونیک، لیزر،  مواد پیشرفته و ساخت که سرپرستی آزمایشگاه میکرو فلوئیدیک و آزمایشگاه تصویربرداری نوری مغز در این دانشگاه را نیز بر عهده دارد، به معرفی محصولات فناورانه عرضه شده در این مراکز پرداخت؛ بسیاری از این محصولات حاصل تحقیقات برآمده از پایان‌نامه‌های دانشجویی است که در صورت دارا بودن ظرفیت تولید، با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مرحله تجاری‌سازی خواهد رسید.

ساختمان پژوهشکده لیزر،  مقصد بعدی معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در رخداد بازدید از مراکز نوآورانه وابسته به دانشگاه شهید بهشتی بود؛ رئیس بنیاد ملی نخبگان،  همچنین با حضور در ساختمان پژوهشکده لیزر، مرکز نوآوری و فناوری فوتونیک، وابسته به این پژوهشکده را افتتاح کرد؛ این مرکز با حمایت ستاد فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاسیس شده است؛ مدیرعامل شرکت "پرتو آوای اطلس" از جمله فعالان فناور حاضر در پژوهشکده لیزر بود که در مورد محصول درموسکوپ دیجیتال،  توضیحاتی ارائه کرد. 

دستگاه رامان پرتابل دارای کاربرد در گیت‌های فرودگاهی، فیلتر بایوساید، دستگاه پلاسما کلین، دستگاه استریل مواد ذایی به روش پلاسما،  پلتفرم هوشمند اسپکتروسکوپی، حسگر گاز فوتو آکوستیکی، اسپکترومتر گوشی هوشمند،  سنسور فیبر نوری جریان بالا،  پوشانه جوان‌سازی پوست، دستگاه خلوص سنج اکسیژن، دستگاه کمک تنفسی اضطراری،  مولتی الکترو درایو مغز،  دستگاه تعقیب‌کننده چشم،  نیز از جمله دیگر محصولات فناورانه عرضه شده در نمایشگاه برگزار شده در این مرکز بود. 

این محصولات با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،  از مرحله ایده‌پردازی و دانش به مرحله پیش تولید و یا تجاری‌سازی رسیده است؛ 18 تیم فناور در پژوهشکده لیزر این دانشگاه حضور دارند؛ رئیس ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش‌بنیان همچنین با حضور در آزمایشگاه مغناطیس این پژوهشکده با پژوهشگران فعال در این مرکز به گفتگو پرداخت.

توسعه طرح های فناورانه حوزه گیاهان دارویی

ستاری همچنین با حضور در میان محققین پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، با فعالیت‌های فناورانه این نهاد از نزدیک آشنا شد؛ "طراحی و ساخت تله فرمونی الکتریکی ملخ صحرایی در مقیاس پایلوت"، "پروژه طراحی محصول و انتقال فناوری سیستم غنی سازی عصاره های گیاهی از آزمایشگاه به صنایع شیمیایی و دارویی" و "عصاره های استاندارد شده زعفران"، از جمله برخی محصولات فناورانه عرضه شده در این پژوهشکده بود که برخی از آنها وارد مرحله تجاری‌سازی شده است. 

آغاز به کار مرکز علم و الهیات

مرکز علم و الهیات پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری در دانشگاه شهید بهشتی با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور آغاز  کار کرد؛ این مرکز به عنوان یکی از اولین نهادهای علمی دانشگاهی در ایران خواهد بود که فعالیت خود را در حوزه علم، دین و فناوری‌های نرم  آغاز می‌کند.

از جمله ماموریت‌های آن نیز می‌توان به کوشش برای فهم بهتر و عمیق‌تر از نسبت علم و الهیات و همچنین ترویج اندیشیدن درباره نسبت آنها اشاره کرد؛ مرکز علم و الهیات، موضوع‌های پژوهشی خود را در چهار محور الف. علوم فیزیکی، فناوری‌های مرتبط و الهیات، ب. علوم و فناوری‌های زیستی و الهیات، ج. علوم شناختی، فناوری‌های مرتبط و الهیات، د. علوم و فناوری‌های نرم ، علوم اجتماعی، علوم انسانی و الهیات و ه. مباحث عمومی علم و الهیات تعریف کرده است؛ در ادامه این بازدید، مدیر پروژه تولید رایحه حرم رضوی در مقیاس صنعتی نیز،  ضمن برشماری ویژگی‌های فناورانه این طرح،  به ارائه توضیحات فنی در خصوص این طرح پرداخت. 

بازدید از فعالیت شرکت‌های، چابکفا، راهکار طب آزما، ایمایج نهان، مستقر در مرکز رشد دانشگاه، از جمله برنامه‌های دیگر ستاری در این بازدید دانشگاهی بود؛ وی همچنین با حضور در کانون شکوفایی خلاقیت و نوآوری، از نزدیک در جریان پیشرفت برخی طرح‌های نوآورانه  این کانون قرار گرفت؛ اپلیکیشن پرفا از جمله استارتاپ‌های حاضر در این کانون بود که در زمینه آموزس زبان فارسی به غیر فارسی زبان‌ها فعالیت می‌کند؛ یکی دیگر از استارتاپ‌های حاضر در این مرکز نیز در زمینه آموزش مهارت‌های اجتماعی به نوجوانان مبتلا به اتیسم فعالیت می‌کند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

مراکز نوآوری و توسعه تعاون ایران گشایش یافت

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاونت علمی ریاست جمهوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی معاونت علمی ریاست جمهوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری دانشگاه شهید بهشتی همچنین با حضور پژوهشکده لیزر فعالان فناور علم و الهیات عرضه شده دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۷۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌‎شود

 معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اعلام اینکه اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین است، گفت: این مرکز در اولین گام یک کاربر هوش مصنوعی یا به اصطلاح «اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی» را در کشور راه‌اندازی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز_شنبه هشتم اردیبهشت_ در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: توسعه فناوری در کشور وظیفه اصلی معاونت علمی ریاست جمهوری است و در این راستا برنامه ستاد توسعه هوش مصنوعی این معاونت کمک به دانشگاه‌ها، محققان و شرکت‌های دانش بنیان برای توسعه فناوری‌ها و کاربست هوش مصنوعی در ایران با استفاده از ابزار اپراتور است.

وی ادامه داد: پیش بینی می‌شود امسال جریان اکوسیستمی هوش مصنوعی در کشور راه می‌افتد و به صدها جی پی یو (GPU واحدهای پردازش گرافیک) دست پیدا می‌کنیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان به رایزنی با رئیس جمهور و بسیاری دستگاه‌ها از جمله سازمان برنامه و بودجه برای راه اندازی مرکز توسعه هوش مصنوعی در کشور و در کنار آن شورای راهبری هوش مصنوعی اشاره کرد و و یادآور شد: برای این کار مدل‌های مختلف در بسیاری کشورها بررسی شد.

دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان داد که بعضاً برخی کشورها وزارتخانه و برخی هم شورای راهبری برای هوش مصنوعی ذیل ریاست جمهوری ایجاد کرده‌اند.

اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی در حال تدوین

وی افزود: با ساعت‌ها رایزنی و مشورت با متخصصان و صاحب‌نظران هوش مصنوعی و شبکه‌ها به این جمع بندی رسیدیم که در کشور باید یک مرکز تحت عنوان مرکز ملی هوش مصنوعی داشته باشیم تا وظیفه کلانی را در این حوزه از جمله نظارت و تنظیم گری و همچنین توسعه زیرساخت‌های کلان عهده دار شود و شورایی هم به عنوان راهبر و هیأت امنا بالا سر این مجموعه شکل بگیرد.

معاون علمی رئیس جمهور یادآور شد: اسفندماه ۱۴۰۲ مرکز ملی هوش مصنوعی تأسیس شد و حکم ریاست آن نیز توسط رئیس جمهور صادر شد و اعضای شورای راهبری این مرکز نیز معرفی شدند، اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی د رحال حاضر در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تنظیم آست.

دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد: این مرکز در حوزه هوش مصنوعی فراتر از معاونت علمی ریاست جمهوری است و همه دستگاه‌ها در قبال این مرکز از یک مأموریت اختصاصی برخوردار هستند.

وی از برگزاری جلسات مختلف با طرف‌های تأثیرگذار در حوزه هوش مصنوعی همچون سرمایه گذاران مختلف، بخش‌های دولتی و صندوق‌ها خبر داد و تصریح کرد: در این راستا صندوق پژوهش و فناوری توسعه هوش مصنوعی نیز تصویب و دایر شد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این صندوق با سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومانی برای فعالیت برنامه ریزی شده است، افزود: بخش خوبی از این سرمایه را نهادهایی مثل صندوق توسعه ملی و چندین مودی مالیاتی بزرگ در حوزه اپراتورها تقبل کرده‌اند که پرداخت کنند بنابراین اقدامات عملیاتی بسیار خوب پیش رفته است و برنامه ریزی ها این است که مرکز ملی هوش مصنوعی در اولین گام یک کاربر هوش مصنوعی یا اصطلاحاً یک اپراتور هوش مصنوعی در کشور راه اندازی کند.

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: طبق برنامه ریزی انجام شده این اپراتور هوش مصنوعی سه خدمت اصلی را عرضه می‌کند، یعنی یک مزرعه پردازشی بزرگ که چگونگی ابعاد و اندازه آن در حال بحث است. یک مرکز داده یا دیتا سنتر بزرگ برای تولید داده‌ها و همچنین کتابخانه بزرگ زبانی و تصویری که اینها مجموعه‌هایی هستند که قرار است در اپراتور اصلی مدیریت شوند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به این سوال که تدوین و اجرای نظام ارزیابی دانش بنیان‌ها چه تغییری در اکوسیستم و زیست بوم حوزه دانش بنیان‌های کشور ایجاد کرده است، گفت: در نظام جدید ارزیابی دانش بنیان‌ها، علاوه بر سطح فناوری، میزان اشتغال تخصصی و گردش مالی شرکت‌ها مورد سنجش قرار می‌گیرد و شرکت‌های فناور بر این اساس به شرکت‌های نوپا، نوآور و فناور تقسیم می‌شوند.

دهقانی فیروزآبادی در مورد اینکه گفته شده این همان سیستم دسته بندی نوع یک، دو و سه سابق است، تاکید کرد: مطلقاً این صحبت اشتباهی است چراکه قبل از این مجموعه‌های فناور تنها براساس فناوری دسته بندی می‌شدند.

وی اظهار داشت: نظام ارزیابی جدید مجموعه‌های فناور در حال حاضر به یک ابزار جدی برنامه ریزی و مدیریت تسهیلات برای ساز و کارهای حمایتی برای معاونت علمی تبدیل شده است و اینکه می‌گوئیم ۷ هزار از مجموعه‌های فناور ما شرکت نوپا و قریب به ۸۰۰ تا هزار فناور هستند و ۲ هزار نوآور هستند، یک دید واقعی به ما می‌گوید که حجم اقتصاد و حجم صادراتی کشور در چه مرحله و شرایطی است برای یک برنامه ریزی جدی از سوی معاونت علمی است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در سه ماه آینده بحث ارزیابی مجموعه‌های فناور به شکل اساسی به روز رسانی می‌شود و ارزیابی‌ها توسط پارک‌ها انجام و آسان گیرانه تر و بعضاً غیرحضوری خواهد بود، افزود: هم اکنون ۱۰ پارک علم و فناوری در کشور کارگزار معاونت علمی ریاست جمهوری در شرکت‌های نوپا فعالیت می‌کنند.

دهقانی فیروزآبادی در عین حال تاکید کرد: تمرکز ارزیابی‌های جدی و حضوری بر روی شرکت‌های نوآور و فناوری خواهد بود که بازی اصلی دست آنها است.

وی پیش بینی کرد امسال علاوه بر متوازن شدن نظام حمایت از مجموعه‌های فناور و واقعی شدن ارزیابی‌ها، حداقل یک هزار شرکت جدیدی از شرکت‌هایی که قبلاً در پارک‌ها بوده‌اند به شرکت‌های دانش بنیان نوپا تبدیل می‌شوند.

۱۰۸ شرکت دانش‌بنیان در بورس حضور دارند؛ امیدواریم تا آخر سال حداقل رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کند

دهقانی فیروزآبادی در ادامه نشست خبری از حضور ۱۰۸ شرکت دانش‌بنیان در بورس خبر داد و گفت: امیدواریم تا آخر سال حداقل رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کنند

وی افزود: یکی از مراحل بلوغ بعضی از شرکت‌های دانش‌بنیان عرضه شدن آنها در بازار سرمایه و مشارکت آنها توسط سرمایه مردم است.، لزومی ندارد یک شرکت دانش بنیان برای ورود به بورس به معاونت علمی ریاست جمهوری مراجعه کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ادامه داد: وقتی بحث کلان داده‌ها مطرح می‌شود یا بحث داده‌های مرتبط با مردم یا امنیت مردم مرتبط می‌شود، صلاحیت شرکت‌ها برای ورود به بورس در یک کارگروهی که در معاونت علمی ریاست جمهوری تشکیل شده، مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد.

کد خبر 748400

دیگر خبرها

  • انتصاب رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌‎شود
  • کرمانشاه صاحب «سرزمین اقتصاد دیجیتال» می‌شود
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • توسعه بهداشت ودرمان
  • توسعه همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و موسسه آموزشی- تحقیقاتی صنایع دفاعی
  • اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی
  • گشایش نخستین دوره المپیاد فرهنگی، ورزشی و علمی شهید عجمیان + فیلم
  • طرح مرکز رشد و نوآوری توسعه اکوسیستم کارآفرینی کردستان (تاک) افتتاح شد