Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان با ترکیب چند روش مختلف، موفق به کسب اطلاعات بیشتری درباره منشاء بیماری‌هایی نظیر آلزایمر و پارکینسون شدند. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان با ترکیب چند روش مختلف، موفق به کسب اطلاعات بیشتری درباره منشاء بیماری‌هایی نظیر آلزایمر و پارکینسون شدند.

آمیلوئید‌ها به پروتئین فیبری غیرعادی در اندام‌ها و بافت‌ها گفته می‌شود که ترکیبات نامحلول تشکیل داده و در برابر تخریب مقاوم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکل‌گیری آن‌ها می‌تواند همراه با بیماری باشد، جایی‌که هر بیماری با یک پروتئین خاص یا یک ماده پپتیدی مشخص می‌شود. ویژگی‌های نانومکانیکی الیاف آمیلوئید و نانوبلور‌ها به ساختار ثانویه و هندسه بین مولکولی آن‌ها بستگی دارد.

دانشمندان از روش‌های پیشرفته تصویربرداری از جمله میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) برای کشف ناهمگنی مورفولوژیکی و مکانیکی آمیلوئید‌ها استفاده کردند، هر چند که دستیابی به درک کامل ویژگی‌های آمیلوئید‌ها براساس روش‌های معمول طیف‌سنجی دشوار است.

یوزف آدامچیک و یک تیم تحقیقات بین‌المللی در ETH زوریخ، دانشگاه کمبریج، دانشگاه لوکزامبورگ و دانشگاه شانگ‌های در مقاله‌ای که در نشریه Advanced Science به چاپ رساندند، روش‌های نانو اسپکتروسکوپی ترکیبی تک مولکولی را برای این کار به‌کار گرفتند.

آن‌ها روش‌ها را با مدل‌سازی اتمی ترکیب کردند تا انتقال ساختاری الیاف آمیلوئید به ریز بلور‌های آمیلوئید براساس هگزاپپتید‌ها در مقیاس نانو را درک کنند. آن‌ها منشاء سفت شدن را افزایش محتوای ساختار‌های میان ورق β بین مولکولی می‌دانند. افزایش سفتی در مدول یانگ با افزایش تراکم پیوند هیدروژن بین مولکولی و ساختار‌های ورق β موازی برای تثبیت انرژی بلور‌ها مرتبط است.

آمیلوئید‌ها ساختار‌های بسیار منظمی هستند که از پروتئین‌ها یا پپتید‌ها نشات می‌گیرند و با طیف وسیعی از بیماری‌ها از جمله اختلالات متعدد تخریب عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون در ارتباط هستند. درک ویژگی‌های بیوفیزیکی آن‌ها می‌تواند اطلاعات جدید زیادی را برای جلوگیری از تشکیل آن‌ها فراهم کند. دانشمندان مشتاق هستند تا دانش دقیقی از ساختار و مورفولوژی آمیلوئید‌ها برای کاربرد‌های مختلف پزشکی در فناوری نانو به‌دست آورند.

در این پروژه، ادامیک و همکارانش چندشکلی سیستم‌های مدل هگزاپپتید را مورد بررسی قرار داده و از نقشه‌برداری نانومکانیکی کمی تک مولکول‌های میکروسکوپ نیروی اتمی (PF-QNM-AFM) استفاده کردند. روش ترکیبی AFM (میکروسکوپ نیروی اتمی) و فروسرخ با مدل‌سازی اتمی برای مطالعه و ارتباط خواص نانومکانیکی، شیمیایی و ساختاری فیبریل و فرم‌های بلوری آن مورد استفاده قرار گرفت.

این تیم ابتدا هگزاپپتید‌های ILQINS (یک بخش تشکیل‌دهنده آمیلوئید) را به‌صورت جداگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار داد تا تفاوت خواص نانومکانیکی و ساختاری را درک کند. آن‌ها مدول یانگ را از حدود ۳۰ فیبریل مختلف استخراج کردند. سپس IFQINS هگزاپپتید دیگری را مشاهده کردند تا نشان دهند فیبر‌های با ساختار روبان‌های مارپیچ راست‌گرد، روبان‌های پیچ خورده راست‌گرد و چپ‌گرد و بلور‌های متوسط با هم در یک ساختار واحد وجود دارند. در این حالت، مدول‌های یانگ متفاوت بود و به محققان این امکان را می‌داد تا هر مورفولوژی ساختاری را تشخیص دهند.

در ادامه، این گروه تحقیقاتی از طیف‌سنجی مادون قرمز (IR) برای درک بیشتر ارتباط بین خواص نانومکانیکی و ساختار شیمیایی ثانویه استفاده کردند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری بیماری آلزایمر بیماری پارکینسون آلزایمر و پارکینسون آمیلوئید ها بیماری ها روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۱۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری

به گزارش مدیسن نت، پس از تجزیه و تحلیل خون ۲۰۰ زن سفیدپوست بریتانیایی که نیمی از آن ها به آرتروز زانو مبتلا بودند و نیمی دیگر مبتلا به این بیماری نبودند، محققان دریافتند که وجود برخی از نشانگرهای زیستی زنان مبتلا به آرتروز زانو را از زنان بدون این بیماری متمایز می‌کند.

دکتر «ویرجینیا بایرز کراوس»، نویسنده ارشد این مطالعه و جراح ارتوپدی در دانشکده پزشکی دانشگاه دوک کارولینای شمالی، گفت: «ما دریافتیم که می‌توانیم افرادی را که در معرض خطر ابتلا به آرتروز زانو هستند شناسایی کنیم، اما چیزی که هیجان‌انگیز بود این بود که هشت سال قبل از اینکه آن ها تغییراتی در اشعه ایکس داشته باشند، توانستیم آن را شناسایی کنیم.»

این مطالعه مبتنی بر تحقیقات قبلی است که در آن آزمایش خون ۷۴ درصد دقت در پیش‌بینی پیشرفت آرتریت زانو و دقت ۸۵ درصد در تشخیص آرتریت زانو را نشان داد.

در حالی که هیچ درمانی برای آرتروز زانو وجود ندارد، موفقیت درمان‌های جدید می‌تواند به شناسایی زودهنگام بیماری و کاهش سرعت پیشرفت آن بستگی داشته باشد.

محققان تاکید کردند که درست مانند بیماری قلبی، پوکی استخوان یا بیماری آلزایمر، آرتروز زانو نیز یک اختلال مزمن است که معمولاً در اواخر بیماری تشخیص داده می‌شود. به گفته محققان، با شناسایی زودتر آن، پزشکان به طور بالقوه می‌توانند این بیماری را قبل از اینکه ناتوان کننده شود، متوقف کنند.

کراوس گفت: «در واقع با شناسایی زودتر آن، می‌توانیم از ناتوانی، درد و بدتر شدن کیفیت زندگی جلوگیری کنیم.»

به گفته کراوس، اگر بیماران از طریق آزمایش خون متوجه شوند که در معرض خطر بالای آرتروز زانو هستند، می‌توانند تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند که شامل کاهش وزن، ورزش، تغذیه سالم یا حتی تزریق استروئید می‌شود.

محققان همچنین تاکید کردند که آرتروز زانو برای بیماران چیزی بیش از دردناک است: همچنین در بیشتر موارد منجر به تعویض مفصل می‌شود و بار اقتصادی زیادی ایجاد می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید