Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-02@02:59:44 GMT

کرونا و کاهش ۲۰ درصدی بهای جهانی نفت

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۲۴۷۱۸

همه گیری ویروس کرونا، باعث شد تا قیمت نفت در بازار جهانی در سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یابد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،  به نقل از خبرگزاری فرانسه از لندن، در معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک ‏برنت دریای شمال، که ‏از آن به عنوان ‏یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری ‏ نفت داد و ستد شده در ‏‏بازار اروپا ‏استفاده می‌شود برای تحویل فوریه با ۲۲ درصد کاهش نسبت به همین ماه در سال گذشته به ۵۱ دلار و ۲۶ سنت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این بیشترین کاهش از سال ۲۰۱۵ تاکنون بوده است. حتی در سال ۲۰۱۸ قیمت نفت در بازار جهانی ۱۹ و هشت دهم درصد در مقیاس سالیانه، یعنی ‏نسبت ‏به همین مدت زمان در ‏سال ‏گذشته، کاهش یافته بود.  در اوایل سال ۲۰۲۰ بیشتر کارشناسان، کارگزاران و تحلیلگران بازار انرژی و نفت برعکس نگران پیامد‌های منفی اقتصادی ‏و ‏مالی ناشی از تنش‌های ژئوپلتیک در منطقه خاورمیانه بودند که در صورت وقوع عرضه نفت دچار اختلال می‌شد و همین امر نیز باعث شد تا قیمت نفت در بازار جهانی افزایش یابد.  ترور ژنرال قاسم سلیمانی در حمله هوایی آمریکا در بغداد و اقدام تلافی جویانه ایران در شلیک موشک به مواضع آمریکایی‌ها در عراق باعث شد بهای نفت خام سبک ‏برنت دریای شمال، که ‏از آن به عنوان ‏یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری ‏ نفت داد و ستد شده در ‏‏بازار اروپا ‏استفاده می‌شود به ۷۱ دلار و ۷۵ سنت برسد.  اما به تدریج بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹، کووید-۱۹، روی داد که سراسر جهان را درگیر کرد.  ادامه شیوع ویروس کووید- ۱۹ در جهان و محدودیت‌های ناشی از آن که باعث کاهش رشد اقتصادی در کشور‌های مختلف جهان و به تبع آن، کاهش تقاضا برای نفت و قیمت آن در بازار جهانی شد.  بعد از این رویداد‌ها، روسیه و عربستان سعودی به ترتیب دومین و سومین تولید کننده بزرگ نفت در جهان بعد از آمریکا، وارد جنگ قیمت‌ها شدند و این امر باعث کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار جهانی شد.  نتیجه آنکه در تاریخ ۲۰ آوریل امسال قیمت نفت، نخستین بار در طول تاریخ حتی به زیر صفر دلار رفت. در این مقطع زمانی بهای هر بشکه نفت خام سبک و ‏‏شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت‏) هم که برای ‏‏قیمت گذاری نفت مصرفی ‏‏آمریکا، به کار ‏برده می ‏شود به منفی ۴۰ و ۳۰ سنت نیز رسید. علت منفی شدن قیمت‌ها نیز این بود که سرمایه گذاران نفتی به علت نبود خریدار نفت زیادی روی دست شان مانده بود و برای خلاص شدن از این حالت حتی به خریداران احتمالی در ازای هر بشکه خرید پول هم می‌دادند.  بهای نفت خام سبک ‏برنت دریای شمال، که ‏از آن به عنوان ‏یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری ‏ نفت داد و ستد شده در ‏‏بازار اروپا ‏استفاده می‌شود نیز دو روز بعد هر بشکه ۱۵ دلار و ۹۸ سنت رسید.  در همین راستا گروه نفتی اوپک پلاس، اوپک+، سازمان کشور‌های صادر کننده نفت (اوپک) و کشور‌های عضو آن به ویژه روسیه، نیز برای جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار جهانی توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت امضاء کردند و این سرآغاز افزایش تدریجی قیمت‌ها شد.  اعلام خبر تولید واکسن ضد بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹، کووید-۱۹، امیدوار‌ها را برای افزایش قیمت نفت در بازار جهانی تقویت کرده است. برچسب ها: کاهش ، بهای نفت ، سال 2020 ، کرونا ، حاج قاسم سلیمانی ، اوپک ، امریکا ، ترور

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: کاهش بهای نفت سال 2020 کرونا حاج قاسم سلیمانی اوپک امریکا ترور قیمت نفت در بازار جهانی نفت خام سبک قیمت گذاری بهای نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۴۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۳ درصد کاهش به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه در آسیا کاهش یافته است که یکی از دلایل آن می‌تواند نشانه‌هایی از وضع سیاست‌های سختگیرانه پولی توسط فدرال رزرو در اجلاس امروز باشد.
کاهش تقاضا برای طلا به عنوان یک پشتوانه ایمن در بحبوحه آرام شدن تنش‌های ژئوپلیتیکی در دنیا قیمت طلا را نسبت به اوج ماه آوریل پایین آورده و آن را در برابر سیاست نرخ بهره بالای بانک مرکزی آمریکا آسیب پذیر کرده است.
قیمت هر اونس طلا امروز با 0.13 درصد کاهش به 2283 دلار و 23 سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش 0.38 درصدی به 2294 دلار و 10 سنت رسیده است.

قیمت جهانی طلا امروز 1403/02/11

تمرکز سرمایه‌گذاران در حال حاضر به نتیجه اجلاس دو روزه فدرال رزرو معطوف شده که قرار است امروز منتشر شود. انتظار می‌رود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد.
اما برخی پیش‌بینی می‌کنند جروم پاول رئیس فدرال رزرو با توجه به نرخ بالای تورم، سیاست‌های سختگیرانه‌ای را پیشنهاد دهد.
بالا رفتن تورم باعث شده تاجران انتظار خود از کاهش زود هنگام نرخ بهره را پایین بیاورند. در حال حاضر پیش بینی می‌شود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را اولین بار در ماه سپتامبر کاهش دهد.
نرخ بالای بهره به ضرر طلاست چون هزینه نگهداری آن را به عنوان یک سرمایه غیر سودده افزایش داده و تمایل برای خرید این فلز گرانبها را پایین می‌آورد. 
ارزش دلار هم افزایش یافته و به بالاترین رقم طی 6 ماه گذشته رسیده است. بالا رفتن ارزش دلار خرید طلا برای دارندگان سایر ارزهای دنیا گرانتر کرده و تمایل برای آن را پایین می‌آورد.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با 0.01 درصد کاهش به 26 دلار و 65 سنت رسید و پلاتین با یک کاهش 0.26 درصدی 935 دلار و 43 سنت معامله می‌شود.
انتهای پیام/58

دیگر خبرها

  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • قیمت طلا و سکه امروز 12 اردیبهشت 1403
  • قیمت طلا، سکه و دلار در بازار چهارشنبه۱۲ اردیبهشت
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳