Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ هما حسینی: جو روانی مدت‌هاست دست‌بردار بازار خودرو نیست. از جهش یک‌باره تابستان و پاییز خودرو آغاز شد و حتی اکنون در روزهای بعد هم که قیمت‌ها کاهشی شد، باز هم خریداران به سمت این بازار نیامدند. درحالی که متقاضیان منتظر بودند ببینید قیمت‌ها در چه نقطه‌ای رنگ ثبات به خود می‌بیند و مدار کاهشی کجا متوقف می‌شود، اما در هفته جاری بازار خودرو شاهد افزایش دوباره قیمت‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت برخی خودرو‌های تولید داخل در دو روز اخیر، تا بیست میلیون تومان افزایش یافته است.

به گفته فعالان بازار خودرو اولین عامل اثرگذار در رشد قیمت خودرو در بازار به طرح قیمت گذاری جدید خودرو مربوط می‌شود؛ طرحی که  براساس آن خودورها براساس دو گروه خاص و عام قیمت‌گذاری خواهند شد و این روش به اعتقاد فعالان بازار خودرو بر رشد قیمت خودرو بی تاثیر نبوده است.

فرمول جدید قیمت‌گذاری به‌جای آزادسازی

مورد دومی که به گفته کارشناسان منجر به افزایش دوباره قیمت خودرو شده، صحبت‌های اخیر رییس شورای رقابت است. رئیس شورای رقابت از فرمول جدید قیمت‌گذاری خبر داده و گفته «هر سه ماه یکبار قیمت خودرو را از سازمان حمایت می‌گیریم،در فرمول جدید دیگر تورم بخشی نقشی ندارد و روی قیمت متوسط بازار تمرکز دارد. در سه ماهه فصل زمستان، تغییرات قیمت بر اساس قیمت بازار خواهد بود. از بهمن ماه قیمت جدید روی خودرو اعمال می‌شود. نکته مهم فرمول قیمت‌گذاری بحث تولید است. اگر تولید افزایش پیدا نکند، افزایش قیمتی نخواهیم داشت. هر چقدر تولید افزایش پیدا کند قیمت افزایش می‌یابد. برای قیمت‌گذاری ۵۵ درصد خودرو‌ها از فرمول قدیمی شورای رقابت و برای ۴۵ درصد مابقی از فرمول جدید استفاده خواهد شد.»

به گفته رئیس شورای رقابت، هجده خودرو مشمول فرمول جدید قیمت‌گذاری خواهند شد که شامل پژو پارس، پژو ۲۰۷ اتومات، پژو ۲۰۷ دستی، سمند سورن پلاس، رانا پلاس، رانا پلاس TU5، دنا پلاس توربو شارژ، دنا پلاس توبوشارژ اتومات، هایما توربو دستی، هایما توربو اتومات، تارا، ساینا S، کوییک، شاهین، آریا، برلیانس و چانگان می‌شوند.

صحبت‌های رضا شیوا، رئیس شورای رقابت در خصوص لزوم افزایش تولید این خودرو‌ها برای صدور مجوز افزایش قیمت ها با واکنش سریع بازار مواجه شد. به گفته یک فروشنده خودرو روز بعد از انتشار این مصاحبه و بدون هیچ دلیل دیگری، اکثر خودرو‌های داخلی تا بیست میلیون تومان گران شد. قیمت خودرو‌هایی نظیر پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و ۲۰۷، پژو پارس معمولی و پژو پارس با موتور تی یو ۵، تا بیست میلیون تومان افزایش یافت.

رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو هم در واکنش تصمیم شورای رقابت اعلام کرد:« این تصمیم باعث نوسان قیمت‌ها و بالا رفتن قیمت خودرو در بازار شده است. او با اشاره به کاهش ۳۰ تا ۳۲ درصدی قیمت خودرو در بازار در اوایل آبان ماه به تابناک گفته « قیمت‌ها در بازار خودرو تقریبا به ثبات رسیده بود و فروشنده و خریدار خود را به این قیمت‌ها عادت داده بودند، اما با فرمول جدید شورای رقابت شاهد نوسان در قیمت‌ها هستیم. وضعیت خودرو در بازار طوری شده بود که اگر کسی نیاز به خودرو داشت خریدش را انجام می‌داد، اما اکنون فروشندگان برای فروش خودروی خود دست نگه داشته‌اند و قیمت‌ها افزایش یافته است.»

از همین رفت‌وبرگشت‌های میان قیمت می‌توان حدس زد که گرچه گفته می‌شود رکود بازار خودرو ناشی از نوسان قیمتی است اما واقعیت بزرگ کسانی هستند که این نوسان‌ها قیمتی را پیش می‌آورند.

بیشتر بخوانید: بازی یکی به میخ و یکی به نعل مجلسی‌ها/ طرح تحقیق و تفحص از خودروسازان صوری است؟

به گزارش رویداد۲۴ مدت‌هاست دو خودروساز بزرگ از طریق رسانه‌ها و همچنین مجلس شورای اسلامی در حال فشار آوردن برای آزادسازی قیمت خودرو و در واقع حذف شورای رقابت هستند. هرچند که شورای رقابت هم طی سال‌های فعالیت‌هاش در دوره‌هایی نشان داده منافع خودروسازان را به منافع مصرف‌کنندگان ترجیح می‌دهد اما همین نهاد در حال حاضر تنها مکانی است که می‌تواند در برابر افزایش قیمت افسارگسیخته از مصرف‌کنندگان حمایت کند.

همین چند روز پیش بود که مجلس هم با یک عملکرد متناقض ضمن پیگیری تحقیق و تفحص از دو خودروسازی بزرگ، طرح ورود خودرو به بورس و تعیین قیمت در این بازار را در دستور کار خود قرار دادند.

اما جالب اینجاست که شورای رقابت هم گرچه می‌گوید مخالف آزادسازی قیمت خودرو است اما همین فرمول جدید خود نوعی آزادسازی قیمت خودرو و پالسی برای بازار خودرو در راستای افزایش قیمت خودرو‌هاست.

حالا باید منتظر ماند و دید که آیا اراده محکم نهادهای مختلف از شورای رقابت تا مجلس به کام خودروسازان بزرگ شیرین خواهد شد. تاکنون که به‌نظر می‌رسد لابی این دو خودروساز پاسخ گرفته و طرح‌های مختلفی با هدف آزادسازی قیمت خودرو در حال پیشرفت است. در این صورت کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند باید در انتظار یک جهش قیمتی دیگری نیز در بازار خودرو باشیم. کارشناسان توصیه می‌کنند، وضعیت آتی بازار خودرو به نظر نمی‌رسد از لحاظ قیمتی بهتر از آنچه الان هست، بشود و اگر خریداری منتظر کاهش بیشتر قیمت خودرو برای خرید است، شاید هرگز این کاهش قیمت اتفاق نیفتد بلکه باید احتمال افزایش‌های شدیدتر و عمیق‌تری را در قیمت‌ها درنظر گرفت.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 بازار خودرو شورای رقابت آزادسازی قیمت خودرو خودرو در بازار قیمت خودرو افزایش قیمت شورای رقابت بازار خودرو فرمول جدید قیمت گذاری خودرو ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۱۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت عجیب حواله‌های خودرو جانبازی؛ 12 میلیارد ناقابل!

یکی از گران‌ترین خودرو‌هایی که حواله‌های آن در بازار خرید و فروش می‌شود بنز است.

حواله بنز سی کلاس جانبازان هم اکنون تا قیمت ۱۲ میلیارد تومان در بازار به فروش می‌رسد.

نکته جالب اینجاست که قیمت خودرو بعد از تحویل حداقل ۲۵ میلیارد تومان اعلام می‌شود.

همچنین حواله خودرو برای معاوضه با آپارتمان ۱۰۰ متری در مناطق ۱ تا ۵ تهران هم گذاشته شده است.

منبع: روزگار خودرو

tags # خودرو سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز 10 اردیبهشت 1403
  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • تعرفه تاکسی‌های اینترنتی را شرکت‌ها تعیین کنند یا شورای رقابت؟
  • تصمیم‌گیری درخصوص عرضه پژوپارس در شورای رقابت
  • ورود شورای رقابت به نرخ گذاری تاکسی‌های اینترنتی به صلاح نیست
  • متقاضیان خودرو دست نگه دارند
  • پس از ۳ ماه حاشیه؛ پای پژو پارس به شورای رقابت کشیده شد
  • پای پژو پارس به شورای رقابت کشیده شد
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو جانبازی؛ 12 میلیارد ناقابل!