Web Analytics Made Easy - Statcounter

لایحه بودجه ۱۴۰۰ هم تقدیم مجلس شورای اسلامی شده و کلیات آن نیز به تصویب رسید اما همچنان همانند سال های گذشته بخش پژوهشی کشور موفق نشده است به رقمی حداقل معادل یک درصد تولید ناخالص ملی دست پیدا کند.

به گزارش ایسنا، سال ۱۳۹۹ با وجود تمام دشواری‌های ناشی از تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی رو به پایان است و دولت، لایحه بودجه ۱۴۰۰ را برای تصویب، تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لایحه ای که همانند هر سال پس از ارائه آن اظهار نظرهای متعددی درباره آن صورت گرفته و در زمینه های مختلف کارشناسان هر یک از حوزه ها از اهمیت حوزه خود و لزوم تخصیص منابع بودجه ای بیشتر می گویند و هر یک به نوعی منتقد بودجه در نظر گرفته هستند، اما با توجه به شرایط ویژه ای که در سال آتی با آن مواجه خواهیم بود، پیش بینی می شود زیر سایه بحران هایی چون شیوع کرونا، وضعیت تحریم ها و شرایط خاص اقتصادی کشور سال ۱۴۰۰ از نظر مالی سال دشواری باشد. در چنین شرایطی قطعا بخش علمی و پژوهشی کشور می تواند راهگشا واقع شوند اما لازمه رسیدن به این نقطه شاید آن باشد که در گذشته زیرساخت های مناسبی در این عرصه آماده شده و ریل گذاری صحیحی در این مسیر صورت گرفته باشد. اکنون با تمام این تفاسیر سهم در نظر گرفته شده برای پژوهش در سال آتی همچنان با سهم حداقل یک درصدی GDP که در چشم اندازها تعریف شده فاصله دارد.

در این میان شاید بررسی سهمی که کشورهای مختلف برای بودجه پژوهشی خود در نظر می گیرند، خالی از لطف نباشد.

براساس آمارهای منتشر شده در نوامبر ۲۰۲۰ در وب‌سایت آماری استاتیستا (statista)، کشور کره‌جنوبی با اختصاص سهم ۴.۳۵ درصدی از تولید ناخالص داخلی (GDP) به تحقیق و توسعه (R&D)، در جایگاه نخست ایستاده است.

رژیم اشغالگر قدس، فنلاند، ژاپن و سوئد هر کدام به ترتیب با اختصاص سهم ۴.۰۴، ۳.۵، ۳.۵، ۳.۲ درصدی تولید ناخالص داخلی به تحقیق و توسعه، در رتبه‌های دوم تا پنجم قرار دارند و دانمارک، اتریش، سوئیس، آلمان و آمریکا در رتبه‌های بعدی کشورهای پیشرو در زمینه سهم تحقیق و توسعه از تولید ناخالص داخلی قرار گرفته‌اند.

همچنین براساس آمار منتشر شده از سوی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۹، کشورهای عضو این اتحادیه بالغ بر ۳۰۶ میلیارد یورو به حوزه تحقیق و توسعه اختصاص دادند که معادل ۲.۱۹ درصد از تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو این اتحادیه است و افزایش ۰.۲۲ درصدی را نسبت به ۱۰ سال قبل (۱.۹۷ درصد) نشان میدهد.

وضعیت ایران در زمینه سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی

اما در ایران در حالی که عنوان شده بود تا سال ۱۴۰۴، ایران نیز با اختصاص سهم ۴ درصدی از تولید ناخالص داخلی به حوزه تحقیق و توسعه، جایگاه خوبی در این زمینه پیدا خواهد کرد، عملاً شاهد هستیم که کمتر از نیم درصد از تولید ناخالص داخلی به این بخش اختصاص پیدا کرده است. موضوعی که در این سالها همواره با گله‌مندی صاحب‌نظران، اساتید دانشگاه و پژوهشگران روبرو بوده است.

دکتر محمود نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه هزینه‌ها و بودجه‌های پژوهشی متناسب با نیازهای کشور و توانمندی‌های دانشگاه نیست، تأکید دارد: سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی کشور در خوشبینانه‌ترین حالت ۰.۴ یا ۰.۵ درصد است و این با عدد ۲ درصد که یک نُرم بین‌المللی است، فاصله دارد؛ به همین جهت از همه ظرفیت‌های دانشگاه‌ها استفاده نمی‌شود.

دکتر وحید احمدی، معاون پژوهشی سابق وزارت علوم نیز با اشاره به سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی (GDP) می گوید: در قانون برنامه آمده است که چهار درصد تولید ناخالص ملی باید صرف پژوهش شود و برنامه‌ریزی‌ها باید به گونه ای باشد که در مسیر دستیابی به این هدف حرکت کنیم. در سال ۹۷، سهم اعتبارات پژوهشی، ۰.۶۵ درصد تولید ناخالص ملی بود؛ سال ۹۸ این میزان به ۰.۵۸ درصد رسیده و سال ۹۹ به ۰.۴۳ درصد کاهش یافته است. نه تنها ما سیر صعودی در تخصیص بودجه به فعالیت‌های پژوهشی نداریم، بلکه سیر نزولی داریم. 

دکتر محمدرضا پورعابدی، معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی نیز معتقد است: علی‌رغم مطرح شدن شعارها و مباحث مهمی مانند جنبش نرم‌افزاری، اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش‌بنیان، رونق و جهش تولید که افق دید وسیعی را برای کشور مشخص می‌کنند، در حوزه پژوهش و فناوری کشور به خوبی عمل نکرده‌ایم. درصد سهم بودجه پژوهشی از تولید ناخالص داخلی در بهترین شرایط به نیم درصد هم نرسیده است و در شرایط کنونی، در کنار کاهش تولید ناخالص داخلی، سهم بودجه پژوهشی هم کمتر شده است.

البته امیدهایی هم برای افزایش سهم بودجه پژوهشی از تولید ناخالص داخلی وجود دارد و با وجود انتقادات متعدد، دکتر غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به افزایش بودجه پژوهش در لایحه بودجه سال آینده، معتقد است: با این‌که بودجه‌بندی بخش‌های علمی و پژوهشی کشور با درخواست‌های مقام معظم رهبری فاصله دارد، اما امید می‌رود که حداقل ۷۵ تا ۷۷ صدم درصد از عواید تولید ناخالص داخلی برای بودجه بخش علمی و پژوهشی کشور در سال ۱۴۰۰ تصویب شود. درصورتی ‌که بودجه‌ پیشنهادی دولت تصویب شود، حدود ۰.۲ درصد نسبت به سال پیش به سهم بودجه‌ پژوهشی کشور افزوده خواهد شد و این گام مثبتی در جهت توسعه‌ پژوهش‌هاست. 

نکته دیگر آنکه به اعتقاد رحیمی پیش از تخصیص بودجه لازم است زیرساخت های مناسب نیز فراهم شود چرا که این امکان وجود دارد که اگر بودجه بیش از حد زیاد شود، ظرفیت جذب کافی را نداشته باشیم. از همین رو، زمانی که بودجه اضافه می‌شود، باید ظرفیت جذب را در مراکز علمی، پژوهشی و فناوری افزایش داد.

وضعیت بودجه پژوهشی در لایحه ۱۴۰۰

با نگاهی به لایحه بودجه ۱۴۰۰ شاهد هستیم که تقریباً بودجه پژوهشی بیشتر پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی با افزایش مواجه شده‌ است؛ براین اساس، طبق آنچه از سوی متخصصان این حوزه اعلام شده بودجه مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم حدود ۳۷ درصد و بودجه پارک‌های علم‌ و فناوری حدود ۵۳ درصد تغییر داشته است. اما در زمینه تخصیص بودجه چند موضوع مطرح می‌شود؛ بحث اول، موضوع مشکلات اقتصادی کشور و شرایط تحریمی است که عملاً هزینه‌های پژوهش را به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش داده است. این سؤال مطرح می‌شود که آیا درصدهای افزایش بودجه پژوهشی برای سال آینده، با توجه به افزایش حقوق کارمندان، نرخ تورم و شرایط تحریم، می‌تواند پاسخگوی نیاز دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاه‌های کشور باشد؟

دکتر فریدون عزیزی، رییس پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن انتقاد از وضعیت بودجه‌های پژوهشی کشور تأکید می کند: در سال ۹۸ حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد بودجه‌های پژوهشی پرداخت نشد، بنابراین در سال ۹۹ اگر بودجه‌های مصوب ۱۰۰درصد هم پرداخت شود، با افزایش هزینه‌های پرسنلی و به ویژه چند برابر شدن هزینه تجهیزات و مواد مصرفی، بودجه‌های پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی فقط تکافوی حقوق و مزایای کارمندان و محققین را خواهد کرد و انجام طرح‌های قدیمی یا جدید نیازمند به مواد و تجهیزات، امکان‌پذیر نخواهد بود. با این شرایط، بودجه سال ۱۴۰۰ فقط افزایشی برای جبران افزایش حقوق و مزایاست و امکان انجام پژوهش‌ها را بسیار دشوار می‌کند.

دکتر وحید احمدی، معاون پژوهشی سابق وزارت علوم و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز بر این باور است که هزینه‌های جاری دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی حتماً باید پرداخت شوند، بنابراین کمبود بودجه دقیقاً متوجه هزینه‌های پژوهشی می‌شود و اعتبارات آن‌ها هم صرف پرداخت هزینه‌های جاری می‌شود. پرداخت بودجه به نهادهای پژوهشی ماهانه انجام می‌شود، در نتیجه کسری پرداخت از ماهی به ماه بعد منتقل می‌شود. بنابراین دانشگاه یا نهاد پژوهشی باید تا آخر سال صبر کند که ببیند چه مبلغی برای خرید تجهیزات و پرداخت هزینه‌های تحقیقاتی و پژوهشی باقی می‌ماند و عدم تخصیص کامل بودجه تقریبا باعث از بین رفتن اعتبار پژوهشی می‌شود.

دکتر پروانه افشاریان، معاون پژوهشی پژوهشگاه رویان معتقد است: یکی از چالش‌های بزرگ که در حوزه پژوهش با آن مواجه هستیم، افزایش بسیار زیاد هزینه‌ها است، به‌خصوص در بخشی که به شکل ارزی تهیه می‌شود و این مسئله، هزینه‌های انجام پژوهش‌ها را بسیار افزایش داده است. در شرایط کنونی با افزایش نرخ ارز، اثرات تحریم بیشتر احساس می‌شود.

البته همان طور که از موضوع اختصاص بودجه به بخش پژوهشی دفاع می شود باید به این نکته نیز اشاره داشت که کارآمدی فعالیت های صورت گرفته در این بخش نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. نشان دادن سودمندی پژوهش، امری ضروری است که کمک کی کند براساس آن، بودجه‌ها به مراکز تحقیقاتی اختصاص پیدا کند.

دکتر ایرج فاضل، رییس جامعه جراحان ایران معتقد است: صرف هزینه و در اصل سرمایه‌گذاری برای اجرای پژوهش هدفمند به بازگشت سرمایه و کسب درآمد از نتایج تحقیقات منجر می‌شود، به عبارت دیگر خود پژوهش درآمدزاست، البته اگر به درستی تعریف شده و هدفمند باشد. بنابراین شاید یکی از دلایلی که بودجه پژوهشی کشور روز به روز به جای افزایش، کمتر می‌شود، این است که ‌نتایج سودمندی از آن حاصل نشده و لذا ترجیح داده می‌شود که بودجه‌ها در کارهای دیگر صرف شود.

بحث دیگر، لزوم وجود نهاد نظارتی برای بررسی عملکرد و خروجی مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌ها و تخصیص بودجه بر اساس خروجی‌ها است. دکتر سید رضا شاکری، معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی نیز معتقد است:  شفافیت علمی، فضای رقابت‌پذیری و غیررانتی به پژوهشکده‌های کشور از لحاظ تکثر و تعدد کمک می‌کند؛ اما خروجی پژوهشکده‌ها باید سنجش و پایش شوند. برخی پژوهشکده‌ها با اعتبارات دولتی، پژوهش‌هایی انجام می‌دهند که با هیچگونه از نیازهای کشور انطباق ندارد و در نهایت، خروجی مفیدی هم حاصل نمی‌شود.

همه‌گیری کرونا و لزوم توجه ویژه به بودجه پژوهشی این حوزه

علم، فناوری و نوآوری (STI) به عنوان پایه و اساس دستیابی به رشد، پیشرفت و توسعه پایدار هر کشور و غلبه بر چالش‌های گوناگون از جمله مشکلات اقتصادی، مقابله با تغییرات اقلیمی، ارتقاء حوزه بهداشت و سلامت عمومی محسوب می‌شود. شاید یکی از بهترین نمونه‌های بهره‌مندی از ظرفیت‌های حوزه علم، فناوری و نوآوری را بتوان در یک سال گذشته و تلاش گسترده جهانی برای مقابله با بحران همه‌گیری کووید ۱۹ مشاهده کرد. براساس آخرین اطلاعات سازمان بهداشت جهانی (WHO)، نزدیک به ۷۶ میلیون نفر از مردم جهان به این بیماری مبتلا شده و بیش از یک میلیون و هفتصد هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.

با وجود رکود اقتصادی ناشی از شیوع کرونا در سراسر جهان، شاهد حمایت‌های عمومی از افزایش بودجه‌های پژوهشی برای مقابله با این بحران در سراسر جهان بودیم. مراکز تحقیقاتی دولتی و خصوصی زیادی در سراسر دنیا درحال پژوهش در این حوزه به منظور شناسایی دقیق‌تر بیماری، تولید تجهیزات مورد نیاز از جمله کیت‌های تشخیص فوری و تولید واکسن به منظور کنترل بیماری در جهان هستند. پژوهشگران و متخصصان در کشورهای مختلف از جمله آلمان، انگلیس، ایران، چین، هند، آمریکا و روسیه درحال کار برای تولید واکسن کرونا هستند و بر همین اساس درحال حاضر ۵۴ واکسن مختلف کرونا در مرحله آزمایش‌های بالینی و ۱۶۴ واکسن دیگر نیز در مرحله پیش‌بالینی و آزمایش روی حیوانات هستند. حال اینکه در چنین شرایطی کشور ما برای محققان و پژوهشگران چه تمهیداتی قائل شده و از سوی دیگر پژوهشگران داخلی در دوران شیوه این بیماری چه اقداماتی را در دستور کار قرار داده و چه عملکردی داشتند موضوعی است که می توان آن را از زوایای مختلف بررسی و در نهایت مشخص کرد دِین بودجه به پژوهش بیشتر است یا پژوهشکده ها و پژوهشگاه ها و مراکز تحقیقاتی وام دار بودجه های دریافتی هستند.

با توجه به موفقیت‌های پژوهشگران ایرانی در ایام همه‌گیری کرونا، از جمله تولید واکسن ایرانی توسط شرکت "شفا فارمد" مجموعه ستاد اجرای فرمان امام (ره) که وارد فاز اول بالینی شده است، تولید کیت های تشخیصی ایرانی کرونا، استفاده از سلول‌های بنیادی برای درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹، فعالیت شرکت‌های حاضر در پارک‌های علم و فناوری کشور در زمینه تولید کیت‌های تشخیصی، ماسک، مواد ضدعفونی‌کننده، دستگاه ونتیلاتور و لباس‌های حفاظتی، به نظر می رسد در بدنه پژوهشی این کشور این ظرفیت وجود دارد که معضلات و مشکلات جامعه به نوعی برطرف شود البته این را نیز نباید فراموش کرد که در این سال ها در بسیاری حوزه های جای تحقیقات کاربردی و تاثیرگذار خالی بوده و پرداخت بودجه به پژوهشگاه های مختلف شاید تنها صرف امورات جاری آنها شده و نتیجه قابل توجهی نداشته باشد، با این وجود افزایش سهم تحقیق و توسعه (R&D) از تولید ناخالص داخلی (GDP) در شرایط کنونی و دوران پساکرونا می‌تواند انعطاف‌پذیری پژوهشگران کشور برای مقابله با چالش‌های آینده در حوزه‌های مختلف را افزایش دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بودجه پژوهشی لایحه بودجه 1400 كرونا تولید ناخالص داخلی مراکز تحقیقاتی تحقیق و توسعه پژوهشکده ها معاون پژوهشی بودجه پژوهشی معاون پژوهش پژوهشی کشور لایحه بودجه تخصیص بودجه بودجه پژوهش وزارت علوم سهم بودجه بودجه ها پژوهش ها هزینه ها ۲ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۵۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین روش کاشت موی طبیعی در ایران چیست ؟

زیبایی یکی از اصلی‌ترین معیارهای اعتماد به نفس است و با تاثیرگذاری بر سایر بخش‌های زندگی می‌تواند مسیر فرد را تعیین کند. همه ما تمایل داریم چهره‌ای زیبا و جذاب داشته باشیم اما بدون داشتن موهایی پر پشت و زیبا تقریبا غیر ممکن است.

کاشت مو به عنوان اصلی‌ترین روش درمان ریزش مو شناخته می‌شود که می‌تواند با نتایج طبیعی خود رضایت هر فرد را ایجاد کند. در حال حاضر روش‌های متعددی برای کاشت مو معرفی شده است که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را داشته و برای برخی افراد مناسب هستند. در ادامه با متداول‌ترین روش‌های کاشت مو آشنا می‌شویم و به بررسی بهترین روش کاشت مو می‌پردازیم.

معرفی بهترین روش‌های کاشت مو

بخش مهمی از زیبایی موها هستند و همه ما می‌خواهیم برای جبران ریزش مو به بهترین نحو، از بهترین روش کاشت مو نیز استفاده کنیم. اما روش‌های مختلفی برای کاشت مو معرفی شده‌اند که بسیاری از آنها اثبات شده هستند و نتایج مطلوبی به همراه دارند. در ادامه بهترین روش‌های کاشت مو را که بیشتر زیباجویان از آنها رضایت داشته‌اند معرفی می‌کنیم.

کاشت مو به روش FUE

کاشت مو به روش FUE اولین روش کم تهاجمی و سر پایی کاشت مو است که احتیاجی به ایجاد برش ندارد. در این تکنیک فولیکول‌ها با ابزارهای مخصوص که پوست را سوراخ می‌کنند خارج می‌شوند. بنابراین استخراج فولیکول‌ها به صورت مجزا و پراکنده از بانک مو خواهد بود و هیچگونه اثری از زخم و اسکار باقی نمی‌ماند. این روش در زمان عرضه به عنوان بهترین تکنیک کاشت مو شناخته می‌شد؛ چرا که با کمترین عوارض جانبی آثار مطلوبی ایجاد می‌کرد. از آن زمان تکنیک‌های پیشرفته‌ دیگری بر پایه تکنیک FUE عرضه شده‌اند که هر یک مزایای خاص خود را دارند.

کاشت مو به روش FUE با دقت بالاتر انجام شده و با کمترین میزان درد و خونریزی همراه است. علاوه بر این امکان برنامه ریزی مناسب برای استخراج و کاشت گرافت‌ها وجود دارد و تراکم گرافت‌ها بسیار طبیعی است. با این وجود روش FUE یک عیب دارد که آن هم مدت زمان طولانی‌تر استخراج گرافت‌ها است.

کاشت مو به روش DHI

تکنیک DHI یک روش کاربردی و پیشرفته برای کاشت مو است که با استفاده از تجهیزات و دستگاهی پیشرفته انجام می‌شود. استفاده از تکنولوژی قلم چوی این روش را به یکی از خاص‌ترین روش‌های کاشت مو تبدیل کرده است. در تکنیک DHI از قلم مخصوص چوی به منظور استخراج و کاشت همزمان گرافت‌ها استفاده می‌شود. این قلم با دقت و سرعت بالا گرافت‌ها را از ناحیه اهدا کننده برداشت کرده و به نواحی کم پشت مو پیوند می‌زند. کاهش فاصله زمانی مرحله برداشت و کاشت گرافت باعث شده تا احتمال آسیب به آنها کاهش یافته و تکنیک DJI به یکی از بهترین روش‌های کاشت مو تبدیل شود.

کاشت مو به روش SUT

کاشت مو به روش SUT یکی دیگر از روش‌های مدرن و پیشرفته برای پیوند مو طبیعی است که تا حد زیادی شبیه به تکنیک FUE است؛ با این تفاوت که در این روش به منظور استخراج گرافت‌ها از دستگاه‌های برقی و پیشرفته‌ای استفاده می‌شود که سرعت عملیات را بیشتر می‌کند. به همین دلیل کیفیت فولیکول‌ها افزایش یافته و امکان استخراج تعداد بیشتری از گرافت‌ها وجود دارد. علاوه بر این در این تکنیک می‌توان از بانک موی نواحی مختلف صورت و بدن نیز استفاده کرد.

تجهیزات پیشرفته مورد استفاده در تکنیک SUT باعث دقت بیشتر در برداشت و پیوند گرافت‌ها شده و تراکم موها را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. این تکنیک برای طیف گسترده‌ای از افراد مناسب بوده و می‌تواند نتایج ایده آل را ایجاد کند.

کاشت مو به روش میکروگرافت

کاشت مو به روش میکروگرافت یک تکنیک پیشرفته است که با استفاده از دستگاه‌های هوشمند و اتوماتیک انجام شده و کارایی بالایی در ایجاد تراکم در موها دارد. در این تکنیک میزان تهاجم به حداقل رسیده و اصلا خبری از خونریزی و درد نیست. گرافت‌ها با استفاده از سوراخ‌های بسیار ریز استخراج شده و با دقت بالا در ناحیه گیرنده کاشته می‌شوند. قابلیت پیوند گرافت‌های بیشتر به ایجاد ظاهری طبیعی متناسب با مدل مو کمک می‌کند.

مرحله برداشت و کاشت گرافت‌ها در تکنیک میکروگرافت به کمک دستگاه ایمپلنتر و پانچ اتوماتیک انجام می‌شود و دقت بالایی دارد. همچنین بی حسی در تکنیک میکروگرافت به کمک دستگاه مخصوص بی حسی انجام می‌شود که به سوزن احتیاجی نداشته و احتمال آسیب به گرافت‌ها را به حداقل می‌رساند. از دیگر مزایای این روش می‌توان به دوره نقاهت کوتاه،‌ عوارض جانبی محدود، دقت بالا و تراکم مناسب موها اشاره کرد.

کاشت مو به روش SUPER FUE

کاشت مو به روش SUPER FUE یک تکنیک پیشرفته است که با الگوبرداری از روش FUE عرضه شده است. این تکنیک به منظور رفع نواقص و ایرادات روش FUE عرضه شده است و تفاوت آن با سایر روش‌ها استفاده از دستگاه‌های هوشمند و آنالیز لیزری است. بنابراین این روش نیز با استخراج مجزای فولیکولی انجام می‌شود و در افرادی که نمی‌توانند از سایر روش‌ها استفاده کنند نیز کاربرد دارد. به همین دلیل بسیاری از متخصصان از روش SUPER FUE به عنوان بهترین روش کاشت مو نام می‌برند.

کاشت مو با تکنیک SUPER FUE یکی از بی خطرترین و کم عارضه‌ترین تکنیک‌های درمان کم پشتی مو است و هیچ آسیبی به سلامت شما وارد نمی‌کند. در این روش بی حسی بدون سوزن انجام شده و دستگاه‌های اتوماتیک مراحل استخراج و کاشت را به عهده دارند. اسکن و آنالیز لیزری پوست سر و خط رویش به پزشک کمک می‌کند بهترین مدل مو را متناسب با شرایط شما طراحی کند و نتیجه کاشت مو کاملا طبیعی به نظر برسد.

کاشت مو به روش سوپر ترکیبی

کاشت مو به روش سوپر ترکیبی یک تکنیک فوق العاده برای استخراج حداکثر میزان فولیکول‌هاست که به منظور درمان طاسی گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکنیک ترکیبی از روش‌های FUT و SUT است و ممکن است در چند جلسه انجام شود. در کاشت مو سوپر ترکیبی ابتدا با روش FUT یک نوار گرافتی مناسب استخراج و کاشته می‌شود. سپس فولیکول‌های بانک مو به صورت پراکنده به کمک تکنیک SUT استخراج شده و پس از آماده سازی پیوند داده می‌شوند. همچنین در این روش از بانک مو بدن به منظور ایجاد حداکثر تراکم استفاده می‌شود.

با این روش می‌توان بیش از 5000 گرافت مو را پیوند داد که در نوع خود بی نظیر است. بنابراین روش سوپرترکیبی بهترین روش کاشت مو برای افرادی است که ریزش موی گسترده و طاسی وسیع دارند.

بهترین روش کاشت مو کدام است؟

بهترین روش کاشت مو در افراد مختلف متفاوت است و نمی‌توان یک نتیجه گیری مشابه را برای همه افراد انتظار داشت. برخی افراد ممکن است تنها با یک روش به خصوص نتیجه مطلوب را دریافت کنند و برخی نیز ممکن است از چند روش نتیجه یکسان دریافت کنند. نیازها، انتظارات و شرایط زیباجو در انتخاب بهترین روش کاشت مو نقش دارد. به این منظور لازم است یک جلسه مشاوره با پزشک داشته باشید تا با بررسی و آزمایشات کامل بتوانید مناسب‌ترین روش کاشت مو را انتخاب کنید.

کد خبر 749724

دیگر خبرها

  • اسماعیلی با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • دستاورد ۵میلیارد یورویی اکسپو ایران
  • کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟ (اینفوگرافی)
  • باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه ریال را به رسمیت بشناسیم
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟
  • بهترین روش کاشت موی طبیعی در ایران چیست ؟
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • اتباع غیرمجاز افغان دستگیر و از کشور خارج می شوند /۵۰ درصد اتباع در کدام شهر ساکن هستند؟