Web Analytics Made Easy - Statcounter

آذربایجان تولید تجاری گاز طبیعی و صادرات آن به اروپا را از طریق کریدور گاز جنوبی که از حمایت ایالات متحده برخوردار است آغاز کرده و کمک بزرگی خواهد بود برای اروپا تا بتواند به سبد انرژی خود تنوع ببخشد و از وابستگی به گاز روسیه بکاهد.

به گزارش «انرژی امروز» از بلومبرگ، گاز آذربایجان از منابع گاز شاه دنیز آذربایجان در دریای خزر به سمت ایتالیا، یونان و بلغارستان می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتحادیه اروپا به مدت چهار سال با تکمیل این پروزه در تلاش بود تا وابستگی خود به گاز وارداتی از روسیه را کاهش دهد. گاز وارداتی از روسیه دست کم یک سوم نیاز گاز اروپا به گاز را تامین می کند.

کریدور گاز جنوب 33  میلیارد دلار خرج برداشت و هفت سال طول کشید تا تکمیل شود. در این هفت سال میدان گازی شاه دنیز آذربایجان هم تکمیل شد و علاوه بر آن 2 هزار مایل خط لوله دریای خزر را به اروپا وصل کرد. خط لوله ای که از گرجستان و ترکیه می‌گذرد.

خط لوله کریدور جنوبی

قرار است در ربع قرن آینده آذربایجان سالانه 10 میلیارد متر مکعب گاز را از این میدان گازی به اروپا ارسال کند. از این میزان گاز 8 میلیارد متر مکعب نصیب ایتالیا شده و برای یونان و بلغارستان هر کدام یک میلیارد متر مکعب گاز در نظر گرفته شده است.

این خط لوله با همکاری بریتیش پترولیوم و سوکار آذربایجان به سرانجام رسیده است.

رییس سوکار می گوید: برخی در به سرانجام رسیدن این پروژه تردید داشتند اما این پروژه انجام شد. حالا گاز آذربایجان به اروپا می رسد.

شاه دنیز، در زبان آذری به معنای شاه دریا، بزرگ ترین میدان و ذخایر گازی آربایجان است، و بریتیش پترولیوم تخمین زده می زند که یک میلیارد متر مکعب سوخت و دو میلیارد متر مکعب میعانات داشته باشد.

اگر در آینده میادین دیگر این کشور تولید گاز را آغاز کنند آذربایجان به کشورهای بیشتری گاز صادر خواهد کرد.

بریتیش پترولیوم در شاه دنیز 28.8 درصد سهم دارد.

شرکت هایی چون سوکار، پترولری ترکیه، پترولیام ناسیونال، لوک اویل و شرکت ملی نفت ایران درمیدان شاه دنیاز سهم دارند.

برچسب هاآذربایجان (کشور آذربایجان) اتحادیه اروپا (EU) انرژی امروز بریتیش پترولیوم (BP) خط لوله گاز کریدور جنوبی روسیه سوکار جی پی سی (SOCAR GPC) میدان گازی شاه دنیز آذربایجان

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: آذربایجان کشور آذربایجان اتحادیه اروپا EU انرژی امروز بریتیش پترولیوم BP روسیه میدان گازی شاه دنیز آذربایجان آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو میلیارد متر مکعب بریتیش پترولیوم شاه دنیز خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۹۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود

سخنگوی دولت روسیه در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد که تحریم‌های احتمالی اتحادیه اروپا علیه صادرات ال‌ان‌جی این کشور مظهر "رقابت ناعادلانه و غیرقانونی" است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری تاس، دمیتری پسکوف، سخنگوی دولت روسیه در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد که تحریم‌های احتمالی اتحادیه اروپا علیه صادرات ال‌ان‌جی این کشور مظهر "رقابت ناعادلانه و غیرقانونی" است.

وی گفت: باید دید چه تعاریفی انجام خواهد شد، چه محدودیت هایی به ویژه… اعمال می شود.

پسکوف افزود: در واقع، تلاش‌ها برای بیرون راندن روسیه از بازارهای انرژی ادامه دارد؛ البته تغییر به سمت بازارهای گران‌تر قبل از هر چیز برای ایالات متحده و برخی کشورهای دیگر سودآور است.

بزرگ‌ترین میدان گازی اروپا تعطیل شداحتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه

سخنگوی دولت روسیه در ادامه گفت: برای مصرف‌کنندگان نهایی وعمدتاً بخش‌های صنعتی اروپا، این (تحریم‌ها) به معنای گاز گرانتر خواهد بود.

وی تصریح کرد: بدیهی است که ما به دنبال راه هایی برای عبور از این موانع غیرقانونی خواهیم بود؛ این یک رقابت ناعادلانه و غیرقانونی است.

بلومبرگ پیشتر به نقل از منابع خود اعلام کرده بود که اتحادیه اروپا در حال بررسی اعمال ممنوعیت صادرات مجدد گاز ال‌ان‌جی روسیه از طریق بنادر اروپایی به کشورهای ثالث به عنوان بخشی از پیش نویس چهاردهمین بسته تحریم های ضد روسیه است. هرچند که اتحادیه اروپا قصد ندارد کشورهای عضو را از خرید آن برای استفاده در قلمرو خود منع کند.

پیش از این، مدیرعامل غول انرژی فرانسه یعنی شرکت توتال نیز طی اظهاراتی اعلام کرده بود که اگر اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه عرضه گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه اعمال کند، این شرکت از بند فورس ماژور در قرارداد پروژه ال‌ان‌جی یامال استفاده خواهد کرد و از آن خارج خواهد شد.

قیمت گاز در اروپا پس از جنگ اوکراین و کاهش شدید واردات این محصول از روسیه در سال 2022، به شدت افزایش یافت.

در پی افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و شرکت‌های اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را بسیار کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تامین آن، تحت فشارهای شدیدی از سوی افکار عمومی قرار گرفتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • پاکستان بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد
  • کاهش ۵۰ درصدی سود کانال سوئز در پی تحولات دریای سرخ
  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا
  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • علی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید
  • علی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد