Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@20:50:29 GMT

پـایـان شب‌های تاریک

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۴۰۱۵۶

پـایـان شب‌های تاریک

همشهری آنلاین_حسن حسن‌زاده:  هنوز برخی از معابر اصلی و فرعی محله روشنایی کافی ندارند و در برخی کوچه‌ها نبود سیستم روشنایی مناسب، تاریکی را برای معتادان، سارقان و گروه‌های پرخطر به ارمغان می‌آورد. ساکنان کوچه‌های سرآسیاب، چهل‌پله، تبرک و... از پرسه سارقان و معتادان در تاریکی گلایه دارند و تأمین روشنایی معابر محله را قدم نخست برای کاهش برخی آسیب‌های اجتماعی می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا اما جوانان جهادگر قرارگاه اسلامی محله فرحزاد با همکاری اداره برق منطقه، برای حل این مشکل کمر همت بسته‌اند تا روشنایی به تدریج به کوچه‌های محله برگردد. در این گزارش سراغ اهالی فرحزاد رفته و پیامدهای مشکل تاریکی معابر و اقدامات قرارگاه محله برای حل معضل را بررسی کرده‌ایم.  

حوالی غروب به تدریج کوچه‌ها و معابر تنگ و ترش فرحزاد در تاریکی فرو می‌رود. در کوچه‌های پلکانی بالادست محله به جز چند تیر چوبی و چراغ کم‌رمق روی آن، خبری از هیچ منبع روشنایی دیگری نیست و شب‌ها تاریکی بر تمام کوچه حکمرانی می‌کند. در کوچه‌های عمارت و چهل پله، بیش از صد منزل مسکونی در دو سوی کوچه قرار گرفته‌اند اما در هرکدام از این کوچه‌ها تنها یک تیر چراغ‌برق وجود دارد.

«حسن فرحزادی» یکی از اهالی محله فرحزاد می‌گوید: «در کوچه چهل‌پله فقط یک تیرچراغ برق نصب شده و شب‌ها تمام طول کوچه در تاریکی فرو می‌رود. از طرفی تنها چراغ‌برق کوچه هم روی یک تیر چوبی قدیمی نصب شده است که به دلیل نداشتن محافظ، هنگام بارش باران می‌سوزد.»

اهالی محله، تاریکی کوچه‌های چهل‌پله، شهید ابراهیم لآلی، عمارت و... را عامل اصلی افزایش بزه، کاهش ضریب امنیت و بروز انواع سرقت و آسیب‌های اجتماعی در این بخش از محله فرحزاد می‌دانند. «مهدی بهشتی» مدیر قرارگاه اسلامی محله فرحزاد از سرقت لوازم خودرو در برخی کوچه‌های تاریک محله می‌گوید: «تاریکی کوچه‌ها حاشیه امن مناسبی برای سارقان ایجاد می‌کند. به‌عنوان مثال یکی از معضلات جدی ما در کوچه شهید ابراهیم لآلی، سرقت لوازم و قطعات خودروست.

از آنجایی که امکان‌ تردد خودرو در کوچه‌های پلکانی وجود ندارد، برخی از اهالی خودرو شخصی خود را در این کوچه و معابر اطراف پارک می‌کنند. اما تاریکی کوچه فرصت مناسبی به سارقان می‌دهد تا به راحتی باتری و کامپیوتر خودروها را سرقت کنند.»

 ارمغان تاریکی  برای معتادان و سارقان مهدی بهشتی/مدیر قرارگاه اسلامی محله فرحزاد

معضل تاریکی کوچه‌های فرحزاد در سایه حضور معتادان، کارتن‌خواب‌ها و گروه‌های پرخطر به‌ویژه در حاشیه روددره فرحزاد جدی‌تر به نظر می‌رسد. تاریکی فرصت مناسبی برای‌ تردد این افراد در معابر محله و بروز انواع آسیب‌ اجتماعی را فراهم می‌کند. در بالادست محله و انتهای کوچه سرآسیاب هم خبری از روشنایی و تیرچراغ برق نیست؛ معضلی که بستر مناسبی برای سارقان و بروز جرائمی مثل خفتگیری و سرقت از عابران پیاده را فراهم کرده است. بهشتی می‌گوید: «یکی از معضلات قدیمی فرحزاد تجمع معتادان و کارتن‌خواب‌ها در حاشیه روددره فرحزاد است.

کوچه‌هایی مثل کوچه سرآسیاب هم به دلیل نزدیکی به حاشیه روددره، شب‌ها به محل‌ تردد این گروه‌ها تبدیل می‌شوند. این میان، تاریکی کوچه سرآسیاب فرصت مناسبی برای سرقت از عابران در اختیار این افراد قرار می‌دهد. متأسفانه تنها طی چند ماه اخیر ۴ مورد خفت‌گیری، سرقت تلفن‌همراه و اشیای قیمتی توسط اهالی محله به ما گزارش شده است. اگرچه با همکاری صمیمانه رئیس کلانتری ۱۶۳ ولنجک، گشت‌های سواره و پیاده در این محدوده پررنگ‌تر از قبل شده ولی چاره اصلی حل این معضل تأمین روشنایی معابر است تا بستر حضور این افراد از بین برود.» 
تاریکی کوچه‌ها و خیابان‌های فرحزاد به‌ویژه در سایه ساخت‌وساز بی‌رویه سکونتگاه‌های غیرمجاز مشکلات فراوانی برای اهالی فرحزاد ایجاد کرده است. «علی صداقت مقدم» از اهالی محله می‌گوید: «یکی از معضلات محله، ساخت آلونک‌های ناایمن توسط اتباع و مهاجران در محدوده انتهای خیابان‌های کوهسار و تبرک است. در این محدوده هم معضلاتی مثل استفاده از برق غیرمجاز، نبود تیر چراغ‌برق و تاریکی معبر مشکلات بسیاری برای اهالی ایجاد کرده است. آنقدر که همسایه‌ها نگران رفت‌وآمد فرزندان خود در این کوچه‌های تاریک هستند.»

  یک قدم تا روشنایی

علاوه بر پیگیری‌های شورایاران و نهادهای مسئول، مدتی است که جوانان جهادگر فرحزاد با همکاری معاونت فرهنگی، اجتماعی قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران، یک گروه جهادی با نام «قرارگاه محله اسلامی فرحزاد» تشکیل داده‌اند؛ گروهی که در تعامل با دیگر نهادهای مسئول پیگیر رفع مشکلات و کمبودهای محله است.

با پیگیری اعضای قرارگاه از اداره برق منطقه سعادت‌آباد، مدتی است که شناسایی معابر تاریک و اقدامات اولیه برای تأمین روشنایی محله در حال انجام است. بهشتی می‌گوید: «با توجه به اینکه کمبود روشنایی و تاریکی معابر عامل اصلی کاهش ضریب امنیت در محله است، قرارگاه اسلامی محله فرحزاد در تعامل با اداره برق منطقه سعادت‌آباد، شناسایی معابر و نقاط تاریک و پرخطر محله را آغاز کرده است.

۴۴ نقطه تاریک و پرخطر محله در بررسی‌های اولیه اعضای کارگروه و کارشناسان معاونت طرح و برنامه اداره برق منطقه شناسایی شده است. از آنجایی که به دلیل عرض کم این معابر و محدودیت دسترسی به تأسیسات اداره برق، امکان نصب تیر چراغ‌برق در این نقاط وجود ندارد قرار است با نصب چراغ‌های دیوارکوب، روشنایی این ۴۴ نقطه تأمین شود. اکنون این کار در مرحله طراحی قرار دارد و به‌زودی با تأمین اعتبار در نهاد مسئول وارد فاز اجرایی می‌شود.» بهشتی از برنامه‌های میان‌مدت قرارگاه با همکاری اداره برق و شهرداری برای تأمین روشنایی در دیگر معابر تاریک محله می‌گوید: «آلونک‌های غیرمجاز و ناایمن بسیاری در انتهای خیابان‌های تبرک و کوهسار ساخته شده.

این محدوده از امکانات رفاهی و شهری محروم است. از آنجایی که پیامد محرومیت این محدوده مثل استفاده از برق غیرمجاز، تاریکی معابر و بروز و سرایت آسیب‌های اجتماعی به دیگر بخش‌های محله است، برنامه‌ریزی‌هایی هم برای اجرای طرح‌های میان‌مدت در این محدوده انجام شده است. در این بخش از محله با همکاری اداره برق منطقه، نصب چراغ‌های دیوارکوب و در بخشی از معبر هم با نصب تیربرق، روشنایی خیابان تأمین خواهد شد.»

کد خبر 576638 برچسب‌ها خدمات شهری همشهری محله سارق - سرقت عابر پیاده اعتیاد - معتاد آسیب اجتماعی شهر پایتخت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خدمات شهری همشهری محله سارق سرقت عابر پیاده اعتیاد معتاد آسیب اجتماعی شهر پایتخت اداره برق منطقه تاریکی کوچه ها تأمین روشنایی اهالی محله چراغ برق چهل پله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۴۰۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی در تبریز

به گزارش صدای ایران از ایسنا،اکبر فرج نیا در آیین تجلیل از پیشکسوتان صنعت برق تبریز با بیان اینکه توزیع نیروی برق تبریز همچون خانواده، صمیمی و همدل است، اظهار کرد: صنعت برق آذربایجان از نظر دانش و عمل مثال‌زدنی بوده و سخت‌ترین مشکلات با تلاش و همت کارکنان به نتیجه مطلوبی رسیده است.

وی افزود: خدمت در صنعت برق افتخار بزرگی است و دلیل این افتخار نیز حضور پیشکسوتانی است که طی سال‌ها چراغ راهی برای این صنعت بوده‌اند و در کنار آنها درس زندگی آموخته‌ایم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به لزوم بهره‌مندی از تجربیات پیشکسوتان برق در سطح ملی، اضافه کرد: خاطرات و تجربیات پیشکسوتان صنعت برق باید در قالب تاریخ شفاهی و انتقال دانش، ثبت و به نسل‌های حاضر و آینده منتقل شود.

وی با اشاره به تأسیس اولین کارخانه برق تبریز به سال ۱۲۸۱ توسط قاسم خان والی، ادامه داد: با توجه به قدمت تاریخی برق و روشنایی در تبریز، اولین موزه روشنایی تبریز با همکاری مجموعه‌دار و تاریخ‌شناس بزرگ تبریز آقای رضا سرابی توسط شرکت برق تبریز راه‌اندازی خواهد شد.

در ادامه این نشست رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌ها اصلی من ایجاد موزه برق و روشنایی تبریز بود، گفت: در گذشته که تولید برق به شکل امروزی وجود نداشت، برخی کارخانه‌های بخش خصوصی عهده‌دار تأمین برق بودند که آثاری از آن دوران باقی‌مانده است.

وی با بیان اینکه در حدود ۵۰۰ نوع وسایل و لوازم روشنایی از چهار هزار سال پیش جمع‌آوری و تعدادی از آنها در موزه شهرداری تبریز به نمایش گذاشته شده است، گفت: در نخستین سال‌های ورود برق به ایران فقط در منازل رجال، برق وجود داشت و تصویر شاهان قاجار بر روی لامپ‌های سفارشی آن زمان نقش بسته شده که این نوع لامپ‌ها منحصر به‌فرد بوده و حتی در موزه برق تهران نیز وجود ندارد و ان‌شاءالله در موزه روشنایی تبریز به نمایش گذاشته خواهد شد.

سرابی با اشاره به لزوم ثبت خاطرات پیشکسوتان به‌عنوان تاریخ شفاهی، ادامه داد: امروزه موزه‌ها به سمت تاریخ شفاهی پیش می‌روند و این موضوع از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.

محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی افزود: آثار به‌جای مانده از گذشتگان قابل ارزش‌گذاری مالی نیست چرا که متعلق به همه مردم و نسل‌های آینده این شهر است و نسل‌های آینده باید با تاریخ و سختی‌های برق آشنا شوند.

به نقل از روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق تبریز، طی این مراسم قبض برقی که متعلق به ۱۱۸ سال پیش یعنی مربوط به دوره قاجاریه و پس از دوران جنگ مشروطه بوده توسط رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی به مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز به عنوان نخستین اثر موزه برق و روشنایی تبریز اهدا شد.


دیگر خبرها

  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی در تبریز
  • افغانستان،حسرت ما و جام جهانی
  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی
  • ایجاد ۱۰۴ بوستان در پایتخت/ اکوپارک فرحزاد خرداد افتتاح می‌شود
  • پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!
  • رفع مشکلات معابر خاکی و پرتردد محله شهدای صفری
  • تیراندازی و رعب و وحشت در فرحزاد | قدرت‌نمایی مرد شرور در محله
  • از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • معلمان روشنی بخش تاریکی دنیا هستند