Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-02@16:30:00 GMT

آلودگی هوا بر زلزله تاثیر می‌گذارد؟

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۴۷۷۰۷

به گفته رییس شاخه زمین شناسی علوم پایه فرهنگستان علوم، زلزله و آلودگی هوا بریکدیگر تاثیر غیرمستقیمی دارند.

مهدی زارع در گفت‌وگو با میزان گفت: وقوع زلزله به آلودگی هوا هیچ ارتباطی ندارد و نمی‌توان گفت که اگر هوا آلوده شود، امکان رخداد زلزله افزایش یا کاهش می‌یابد، اما این دو پدیده با یکدیگر ارتباط غیرمستقیمی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در بیست و نهم آذرماه سال ۹۶، زلزله‌ای در استان تهران (شهرستان ملارد) رخ داد که وحشت زیادی را بین مردم برانگیخت. آن شب مردم از ترس زلزله، شب را در خودروهایشان، صبح کردند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: از آنجایی که هوا سرد بود، مردم تا صبح با خودروی روشن در خیابان‌ها خوابیدند. این مسئله باعث شد فردای آن روز، شاخص آلودگی هوا دو برابر افزایش یافت.  

بیشتر بخوانید: علت اصلی جاری شدن سیل در استان‌های جنوبی کشور

این عضو فرهنگستان علوم بیان کرد: تاثیر این افزایش آلاینده‌ها به حدی بود که میزان قربانیان ناشی از آلودگی هوا، فردای زلزله ۵۰ نفر افزایش یافت و به بیش از ۲۰۰ نفر رسید؛ بنابراین زلزله و آلودگی هوا ارتباط غیرمستقیمی با یکدیگر دارند.

رییس شاخه زمین شناسی علوم پایه فرهنگستان علوم گفت: در این فصول و در شهرهایی که زلزله خیز هستند، اگر زلزله‌ای رخ دهد قطعا بر میزان آلودگی هوا تاثیر خواهد گذاشت. همچنین هر عامل دیگری که باعث خروج مردم از خانه‌ها شود، غلظت آلاینده‌های جوی را افزایش می‌دهد.

۷ شهر آلوده ایران

بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی آلودگی هوا در کلانشهر‌ها از جمله تهران، اصفهان، کرج، اراک، قزوین، تبریز و مشهد کماکان ادامه دارد و توصیه می‌شود که افراد از تردد‌های غیرضروری خودداری کنند همچنین لازم است که مبتلایان به بیماری‌های قلبی یا ریوی، سالمندان، کودکان و زنان باردار فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل خود را کاهش دهند.

 شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا "پاک"، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا "قابل قبول (سالم) یا متوسط"، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا "ناسالم برای گروه‌های حساس"، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا "ناسالم برای همه گروه‌ها"، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا "بسیار ناسالم" و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا "خطرناک" است.

انتهای پیام/ 

 

برچسب ها: زلزله آلودگی هوا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: زلزله آلودگی هوا آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۴۷۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسرائیل سامانه‌های پاتریوت را کنار می‌گذارد

ناکارآمدی سامانه‌های پدافندی پاتریوت در اراضی اشغالی در مواجهه با حمله پهپادی-موشکی ایران موجب تصمیم مقامات این رژیم برای از رده خارج کردن آنها شده است.

به گزارش مشرق، در طول دو ماه نیروی هوایی رژیم صهیونیستی سامانه های قدیمی‌تر پاتریوت را با سامانه‌های پدافندی جدیدتر اسرائیلی از جمله گنبد آهنین تعویض خواهد کرد.

این تصمیم دو هفته پس از حمله موشکی پهپادی گسترده ایران به اراضی اشغالی اتخاذ شده است. حمله ای که در نوع خود بزرگترین رزمایش برای سامانه‌های پدافندی رژیم اسرائیل به شمار می‌رود.

به گزارش تایمز اسرائیل، ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرده است که قرار است نیروهای هوایی این رژیم در ماه‌های آینده با سیستم‌های دفاع موشکی قدیمی پاتریوت خود خداحافظی کرده و سامانه‌های پدافند هوایی پیشرفته‌تری را جایگزین کند.

در ماه فوریه، نیروی هوایی رژیم اسرائیل اعلام کرد که شماری از سامانه‌های پدافندی پاتریوت را از مدار خارج خواهد کرد و پرسنل این نیرو برای کار با سامانه پدافندی گنبد آهنین آموزش‌های لازم را خواهند دید.

بر اساس مقاله‌ای که در وب سایت ارتش این رژیم به زبان عبری منتشر شد، عنوان شده است که سامانه‌های قدیمی پاتریوت ظرف دو ماه آینده برای همیشه غیرفعال خواهند شد.

فرمانده گردان ۱۳۸ پدافند هوایی ارتش رژیم اسرائیل اعلام کرده است که ما در شرایط کنونی در حال کاهش دادن تعداد سامانه‌های پدافندی پاتریوت و در نهایت جمع‌آوری کلی آنها هستیم.

سامانه پدافندی پاتریوت در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی و در بحبوحه جنگ خلیج فارس، به تقابل با برخی موشک‌های شلیک شده از سوی عراق به سمت اسرائیل پرداخته بود.

استفاده از این سامانه پدافندی از دهه ۱۹۹۰ میلادی از سوی ارتش رژیم اسرائیل عملیاتی شد؛ با این حال این رژیم، نخستین عملیات رهگیری خود را در سال ۲۰۱۴ و علیه یک پهپاد پرتاب شده از سوی حماس از نوار غزه انجام داد.

پس از آن از این سامانه علیه برخی پرتابه‌های سوری نیز استفاده شد. در جریان جنگ کنونی غزه نیز شاهد به کارگیری سامانه پدافندی پاتریوت بوده‌ایم که در اغلب موارد رهگیری‌ها بر اساس شناسایی نادرست صورت گرفته‌اند.

اکنون ارتش رژیم اسرائیل از اراده خود برای جایگزینی سامانه‌های قدیمی‌تر پاتریوت با سامانه پدافندی جدید اسرائیل خبر داده است.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • با این خوراکی های خوشمزه خواب آلودگی و بی حالی بهاری را دور کنید
  • جواد نکونام: باد روی عملکرد ما تاثیر گذاشت؛ مردم می‌دانند سر چه کسانی باید پایین باشد
  • زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد
  • اسرائیل سامانه‌های پاتریوت را کنار می‌گذارد
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • سیگار چه تاثیری بر چهره و بدن افراد می گذارد؟
  • ۱۵۰ مدرسه در اصفهان تحت تاثیر فرونشست / حقوق معلمان حق‌التدریس افزایش پیدا می‌کند
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد