Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، نرخ ۱۰.۸ درصد بیکاری برای استانی که با ۷۱۳ هزار و ۵۰ نفر جمعیت یک درصد جمعیت و یک درصد مساحت کشور را دارد نرخ بالایی است.

هر چند به گفته سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد نرخ بیکاری استان طی سال‌های ۹۵ و ۹۶، ۱۳.۳ درصد بوده که با تلاش‌های صورت گرفته به ۱۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ درصد رسیده اما با این نرخ هم جزء استان‌های با نرخ بیکاری بالا محسوب می‌شویم و رتبه ۱۸ کشور را در اختیار داریم.

کهگیلویه و بویراحمدی که بالاترین نرخ بیکاری را یدک می‌کشد دارای پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی بالقوه‌ای به خصوص در حوزه نفت و انرژی و منابع آبی است.

منابع طبیعی این استان ۸ برابر سرانه میانگین کشوری است، تولیدات کشاورزی و دامداری استان یک میلیون تن است و در تولید محصولات باغی از جمله سیب و لیموترش استان دارای جایگاه است.

گردشگری از دیگر ظرفیت‌های است. کهگیلویه و بویراحمد دارای ۱.۵ میلیارد تن ذخیره معدنی در مواد اولیه سیمان، گچ، فسفات، سنگ آهک و ....است.

وجود ۴۷۵ گونه گیاه دارویی و ۱۴ شهرک و ناحیه صنعتی با ۱۵۰۰ هکتار همه گوشه‌ای از ظرفیت‌های کهگیلویه و بویراحمد با ۱۰.۸ درصد نرخ بیکاری است.

سید حشمت‌الله صمیمی‌دوست در خصوص ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان گفت: سرمایه‌گذاری در حوزه فرآورده‌های معدنی، ایجاد شهرک صنعتی ذخیره‌سازی و احداث صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی و سرمایه‌گذاری در طرح‌های مهم اقتصادی و پتروشیمی می‌تواند به ایجاد اشتغال و رونق کسب و کار در استان کمک کند.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به پیش‌بینی احداث مجتمع پرواربندی گوساله ۱۰ هزار راسی بهمئی گفت: ۴۰ واحد مرغداری گوشتی غیرفعال هستند که برای فعال شدن نیازمند ۳۰ میلیارد تومان اعتبار است و در صورت به بهره‌برداری رسیدن مشکل تامین مرغ استان حل خواهد شد.

وی از راکد بودن ۱۴ تعاونی در بخش‌ صنعت خبر داد و گفت: در صورت تامین ۲۷۵ میلیارد ریالی اعتبار و فعال شدن تعاونی‌های راکد، زمینه اشتغال ۳۱۰ نفر ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به نیاز ۲۸ طرح گردشگری در استان گفت: سرمایه‌گذاری در طرح‌های مختلف راه، کشاورزی، صنعت و منابع آب و پتروشیمی علاوه بر ایجاد اشتغال و رفع مشکل بیکاری زمینه توسعه در این استان را فراهم می‌کند.

این مسئول عنوان کرد: طرح‌های نیازمند سرمایه‌گذاری به مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که هفته گذشته میهمان استان بودند ارائه شد و امیدواریم خبرهای خوبی از سرمایه‌گذاری طرح‌ها به اطلاع مردم برسانیم.

انتهای پیام/۸۲۰۲۴

منبع: فارس

کلیدواژه: بیکاری یاسوج گردشگری منابع آب کهگیلویه و بویراحمد سرمایه گذاری نرخ بیکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۱۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید

محمد امین بابایی گفت: ایجاد مسکن برای کارگران می تواند به ماندگاری آنان در محیط کار کمک کند.

وی ادامه داد: نمونه موفق آن یکی از کارفرمایان حوزه نساجی خراسان رضوی است که در صورت ماندن کارگر به مدت پنج سال در کارخانه اش برای او مسکن می سازد که از این بخش بی نیاز شود.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ماده ۱۴۹ قانون کار در حوزه تامین مسکن کارگران مغفول مانده است، در حالی که اگر اجرا می شد اکنون دیگر نیازی به طرحهای ملی مسکن نبود.

وی ادامه داد: جامعه کارگری نمی تواند نقدینگی نهضت ملی مسکن را تامین کند لذا باید به سمتی برویم که کارفرمایان برای کارگران خانه بسازند و بعد از ۳۰ سال ماندگاری نیروی کار در آن محیط سند خانه به نام وی معرفی شود.

بابایی با تشریح اقدامات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه روابط کار در سال ۱۴۰۲ گفت: پارسال ۶۵ درصد از واحدهای مشمول، طرح طبقه بندی مشاغل استان را اجرا کردند.

وی افزود: بر این باور هستیم که اجرای طرح طبقه بندی مشاغل می تواند بخشی از حقوق و دستمزد کارگران را تامین کند، لذا تلاش داریم که تا پایان دولت سیزدهم پوشش دهی این طرح در استان را به ۱۰۰ درصد برسانیم.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به رسیدگی بیش از ۱۸ هزار پرونده در هیاتهای تشخیص و پنج هزار و ۶۴۹ پرونده در هیاتهای حل اختلاف استان در سال گذشته اشاره و بیان کرد: مدت زمان رسیدگی به پرونده ها توسط ۴۳ هیات تشخیص و حل اختلاف استان با کاهش۲۲ درصدی به ۲۱ روز رسیده است.

وی با بیان اینکه بخشی از قانون کار مغفول مانده است، افزود: در صورتی که اجرای آن باعث می شود حقوق و دستمزد کارگران منطقه ای و صنفی شودِ از ظرفیتهای قانونی این مهم نیز فصل هفتم قانون کار مبتنی بر پیمانهای دسته جمعی است.

بابایی اضافه کرد: انتظار می رود با توجه به اینکه خراسان رضوی بعد از تهران دومین استان کشور به لحاظ برخورداری از تشکلهای کار و کارگری است، پیمان دسته جمعی بین این تشکلها شکل گیرد.

کمبود نیروی ماهر و کاهش ۶ درصدی حوادث ناشی از کار

وی ادامه داد: پارسال اختصاص پاداش تولید به قراردادهای پایان کار نسبت به سال ۱۴۰۱ در خراسان رضوی رشد ۱۰۸ درصدی داشت.

به گفته وی، در این مدت ۵۰ قرارداد به مبلغ ۵۳۰ میلیارد ریال منعقد و پاداش بهره وری بین ۲۱ هزار و ۸۶۴ کارگر توزیع شد که به امرار معاش کارگران استان کمک زیادی کرد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برگزاری ۱۹۷ هزار و ۲۲۶ نفر – ساعت دوره آموزشی بویژه در حوزه ایمنی محیط کار، انجام ۲۵ هزار و ۴۴۳ مورد بازرسی ادواری و رشد هفت درصدی این بازرسیها از محیط کار و آموزش ۳۰۰ نفر از کارگران در محل ایست کارها در حوزه فعالیتهای ساختمانی از دستاوردهای پارسال استان در حوزه کار و کارگری است.

وی به کاهش ۶ درصد حوادث ناشی از کار در سال گذشته اشاره و بیان کرد: بیشترین کاهش مربوط به حوزه معادن استان بوده که در همین راستا همایش تخصصی حوزه ایمنی در خواف به میزبانی معادن آن منطقه برگزار شد.

بابایی ادامه داد: پارسال هزار و ۶۴۳ نفر از مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان رضوی به اشتغال مجدد بازگشتند که این میزان در مقایسه با سال ۱۴۰۱ به میزان ۷۸ درصد رشد کرده است،

به گفته وی، این آمار نشان می دهد که واحدهای صنعتی استان در سال گذشته بیشتر به دنبال جذب نیروی کار بودند تا اینکه بخواهند تعدیل نیرو داشته باشند.

وی با بیان اینکه خراسان رضوی با کمبود نیروی ماهر مواجه است، افزود: در صورتی که سامانه بیمه بیکاری و سامانه جستجوی شغل متصل شوند، می توان از فرصتهایی که در سامانه جستجوی شغل که سه یا چهار برابر آمار سامانه بیمه بیکاری است، برای جذب نیروی ماهر استفاده کرد.

۸۰ درصد مقرری بگیران بیمه بیکاری دارای مهارت خاص هستند

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: حداقل پیش بینی ما این است که ۷۰ تا ۸۰ درصد مقرری بگیران بیمه بیکاری دارای آن مهارت خاص برای واحد تولیدی هستند.

وی شمار تشکلهای کارگری و کارفرمایی در خراسان رضوی را هزار و ۳۴۴ مورد ذکر و بیان کرد: پارسال بیش از ۵۰۰ مجمع برای این تشکلها برگزار و زمینه ای فراهم شد که این تشکلها به عنوان ناظر مردمی بر حوزه روابط کار و سایر بخشهای مرتبط با کار و کارگر نظارت داشته باشند.

بابایی نرخ بیکاری خراسان رضوی را ۶.۲ درصد ذکر و بیان کرد: این در شرایطی است که مشهد بالاترین جمعیت اتباع را دارد و اگر این جمعیت نبودند نرخ بیکاری در استان از رقم مزبور کمتر می شد.

به گفته وی، بر اساس آمارهای بدست آمده، همه فرصتهای شغلی توسط اتباع پر نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • ایران امنیت بالای انرژی دارد اگر مصرف کننده بگذارد
  • بیکاری جوانان از مهم‌ترین معضلات آبادان است
  • رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • مبادله ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری فارس و هیئت‌های خارجی