Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@08:56:39 GMT

کرونا انگ نیست

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۵۳۱۴۵

کرونا انگ نیست

ایسنا/کردستان بیشترین آسیب از شیوع کرونا را افرادی دیده اند که به آنها انگ اجتماعی زده می شود؛ بسیاری از آنها عزیزان خود را بر اثر این بیماری از دست داده اند و حتی فرصتی برای سوگواری به روش‌های رایج نداشته اند.

تا حالا فکر کرده اید که چرا ویروس کرونا می تواند این میزان انگ را ایجاد کند؟ به گفته کارشناسان کرونا یک بیماری ناشناخته است و اصولا انسان از ناشناخته ها می ترسد، گاهی هم راحتتر است که ترس از مسری بودن بیماری را به "دیگران"نسبت دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند این میزان از اضطراب، ترس و ابهام در جامعه قابل درک است اما متاسفانه دقیقا همین عوامل باعث باز تولید کلیشه های زیانبار خواهد شد.

آرزو فلاحی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: انتخاب کلمات نامناسب در رابطه با ویروس کرونا و مبتلایان، سبب ایجاد احساسات منفی می شود.

وی با بیان اینکه، «انگ»، نگرش‌های منفی، رفتارهای تبعیض آمیز و طرد کننده نسبت به فرد یا گروهی از افراد با یک ویژگی خاص است، افزود: انگ زدن باعث از بین رفتن یکپارچگی جامعه، و منزوی شدن گروهی از افراد می‌شود لذا نسبت دادن این مقوله به افراد مبتلا به کرونا، علاوه بر رنج و نگرانی بیماری، موجب  تحت فشار قرارگرفتن آنان از لحاظ روانی می‌شود.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: انگ زدن به مبتلایان به کرونا موجب پنهان کردن بیماری، عدم اشتیاق برای انجام رفتارهای بهداشتی و پیشگیرانه، انتشار ویروس و طولانی شدن پروسه درمان می‌شود.

 فلاحی با بیان اینکه، کرونا را به منطقه‌ خاصی مانند چین یا شهر خاصی در کشور نامگذاری نکنیم، ادامه داد: به افراد مبتلا نگوییم «کرونایی» یا «قربانیان کرونا»، به‌جای آن بگوییم افراد مبتلا به کرونا  یا افرادی‌ که به دلیل کرونا فوت کردند و یا تحت درمان هستند.

وی با اشاره به اینکه افراد سالمند و مبتلایان به بیماری زمینه‌ای در معرض انگ هستند، عنوان کرد: مراقب افراد سالمند در خانواده و اجتماع باشیم و از آن‌ها حمایت کنیم و از جملاتی مانند خوشبختانه فقط افراد سالمند یا دارای بیماری زمینه ای در خطر مرگ هستند، استفاده نکنیم.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: ضمن رعایت توصیه های بهداشتی و آموزش روش‌های پیشگیری به اطرافیان، با افراد دارای نشانه‌های بیماری، با خشم و طرد برخورد نکنید.

 فلاحی با بیان اینکه مبتلایان به کرونا را به استراحت در منزل و پیگیری درمان تشویق کنیم، اضافه کرد: به افراد بیماری که در خانه مراقبت می‌شوند، یادآوری کنیم جدا بودن فرد از دیگران و مجزا بودن وسایل، به معنی خشم یا طرد نیست، بلکه برای مدت کوتاه و برای مراقبت و پیشگیری است.

وی ضمن تأکید بر اینکه شهروندان اخبار مربوط به کرونا را از طریق رسانه و منابع رسمی دنبال کنند، تصریح کرد: به شایعات در مورد ابتلای دوست، آشنا، همسایه دامن نزنید و به اخبار منابع غیر رسمی در فضای مجازی اهمیت ندهید.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه، در زمان همه‌گیری بیماری، مراقب یکدیگر باشید، افزود: افراد مبتلا به ویروس کرونا ممکن است هریک از ما یا عزیزان ما باشند، بنابراین آنها را، دیگرانی جدا از خود ندانیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس استانی اجتماعی افراد مبتلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۳۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار


به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: البته در سال‌های قبل شماری افراد مبتلا به مالاریا در سبزوارشناسایی شده بودند که خوشبختانه با انجام مراحل تشخیص سریع بیماری و شروع درمان به موقع، از انتقال محلی آن جلوگیری شده بود.

دکتر سیدمجید غضنفری افزود: مالاریا از بیماری‌های منتقله است که توسط پشه آنوفل از انسان آلوده به افراد سالم منتقل می‌شود و این پشه در اکثر مناطقی که دارای آبگیر، برکه و یا رودخانه باشند، به وفور دیده می‌شود.

وی گفت: این بیماری می‌تواند در صورت ورود افراد بیمار از مناطق آلوده کشور به مناطق پاک و گزش پشه آنوفل، به صورت محلی انتقال پیدا کند که خطر اپیدمی بیماری را نیز به همراه دارد.

او افزود: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان از جمله مناطقی هستند که در آن بیماری مالاریا به صورت بومی وجود دارد و متاسفانه موارد فوق در سیستان و بلوچستان در حال افزایش است و افرادی که به عنوان مسافر و یا دلایل شغلی از جمله رانندگی، سربازی، خدمت نظامی و انتظامی و... به این مناطق رفت و آمد می‌کنند، در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

دکتر غضنفری گفت: در صورت درمان نشدن به موقع بیماری، ضمن خطر مرگ و میر بالا، احتمال انتشار بیماری مالاریا از طریق گزش پشه آنوفل و انتقال آن به دیگران وجود دارد.

وی افزود: شهروندان در صورت مشاهده علایم تب و لرز شدید در خود، پس از سفر به مناطق آلوده، به پزشک و یا مراکز خدمات جامع سلامت، مراجعه کنند.

 

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان