Web Analytics Made Easy - Statcounter

کریم حاج باباعلی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در نهاوند اظهار کرد: شهرستان نهاوند با توجه به قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی مناسب یکی از مراکز مهم کشت دانه‌های روغنی در استان است که می‌تواند نقش مهمی در تولید روغن مورد نیاز کشور داشته باشد.

وی افزود: کلزا و آفتابگردان عمده ترین دانه‌های روغنی این شهرستان است که در هر دو محصول توانسته بیشترین تولید استان را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی نهاوند از کلزا به عنوان مهمترین دانه روغنی تولیدی در نهاوند یاد کرد و افزود: بیش از ۶۰ درصد محصول کلزا در استان توسط کشاورزان نهاوندی تولید می‌شود که البته مدتی است کشاورزان بنا به دلایلی رغبت کمتری به کشت آن نشان می‌دهند اما در سالهای گذشته میزان تولید این محصول به ۵ هزار تن نیز رسیده است.

وی افزود: حدود ۴۵ درصد هر دانه کلزا حاوی روغن است و در کارخانه‌های روغن‌کشی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ علاوه بر آن  مواد معدنی و غذایی باارزش فراوانی در این گیاه وجود دارد.

حاج‌باباعلی با بیان اینکه گیاه آفتابگردان نیز به دو شکل آجیلی و روغنی در این شهرستان کشت می‌شود افزود: در سال زراعی گذشته بیش از یک‌هزار و ۴۰۰ هکتار از مزارع شهرستان به کشت دانه آفتابگردان اختصاص داشت که البته استقبال کشت آجیلی آن بیشتر است. 

وی وجود کارخانه روغن در این شهرستان را یکی از مزیت‌ها برای تشویق کشاورزان به کشت دانه‌های روغنی عنوان کرد و افزود: وجود مجتمع کشت و صنعت در این شهرستان مزیتی مهم برای رونق کشت دانه های روغنی به ویژه کلزا از سوی کشاورزان منطقه است زیرا این مجتمع تمام محصولات تولید را با قیمتی مناسب خریداری می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی نهاوند در این زمینه افزود: با توجه به وجود مجتمع کشت و صنعت اخیراً این شهرستان به‌ عنوان محل ذخیره روغن غرب کشور معرفی‌ شده که انتظار می‌رود در سال‌های اخیر با حل مشکلات کشاورزان این شهر حتی به قطب تولید دانه روغنی کلزا در کشور تبدیل شود.

وی بر لزوم توجه بیشتر به پتانسیل‌های موجود شهرستان نهاوند و ایجاد زمینه لازم برای توسعه تولید روغن تاکید کرد و گفت: در شرایط کنونی که دشمنان وارد جنگ اقتصادی با ما شده‌اند حمایت از تولیدکنندگان می تواند میزان اتکا ما به خارج را کمتر کرده و شرایط لازم را برای خودکفایی فراهم سازد.

انتهای پیام/ 3140/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: روغن کلزا شهرستان نهاوند تولید مدیر جهاد کشاورزی نهاوند دانه های روغنی دانه های روغنی کشت دانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۷۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان از پیش‌بینی برداشت حدود ۶۰۰۰تن کلزا در مزارع این استان خبر داد. - اخبار استانها -

کامران پیرزادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اعلام اینکه بیش از 90درصد روغن خوراکی  موردنیاز کشور از طریق واردات روغن یا دانه روغنی تأمین می‌شود، اظهار داشت: کشت دانه‌های روغنی برای خودکفایی و کاهش وابستگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

او با بیان اینکه کلزا یکی از محصولات اساسی و استراتژیک برای تأمین روغن است، اضافه کرد: دانۀ کلزا حاوی بیش از 46درصد روغن است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به وجود پروتئین 39درصدی در کنجالۀ کلزا، اعلام کرد: کنجالۀ این محصول درصد پروتئین بیشتری از سویا دارد و می‎‌تواند به‌عنوان  خوراک دام و جایگزین سویا استفاده شود.

پیش‌بینی برداشت 150هزار تن جو در لرستان

پیرزادی با بیان اینکه کاشت کلزا در تناوب با غلات باعث کاهش آفات و بیماری‌ها  در محصولات زراعی و افزایش محصول می‌شود، تأکید کرد: این محصول در توسعۀ صنعت پرورش زنبورعسل هم اثرگذار است.

او بیان کرد: 3504 هکتار سطح زیر کشت دانۀ روغنی کلزا  در لرستان طی سال زراعی جدید است و میانگین عملکرد این محصول نیز 1.7 تن در هر هکتار است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: کلزا در سلسله، خرم‌آباد، کوهدشت، پلدختر و  دورود نسبت به سایر شهرستان‌های این استان بیشتر کشت و تولید می‌شود.

پیرزادی اعلام کرد: مبارزۀ شیمیایی با علف‌های هرز کلزا در سطح 768 هکتار به‌صورت پیش‌رویش و مبارزه با علف‌های هرز کشیده‌برگ در 3000هکتار از اراضی لرستان انجام شده‌است.

او با اشاره به مبارزه با علف‌های پهن‌برگ کلزا در سطح 290هکتار از مزارع لرستان، اضافه کرد: مبارزۀ شیمیایی با آفات این محصول در سطح 2538هکتار از مزارع این استان انجام شده‌است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: بیشتر ارقام گندم کشت‌شده در مزارع این استان به بیماری زنگ زرد حساس است.

پیرزادی هشدار داد: کشاورزان به‌دلیل بارندگی‌های اخیر و وجود شرایط لازم برای گسترش زنگ زرد در صورت مشاهده علائم این بیماری مزارع خود را با مشاورۀ کارشناسان سم‌پاشی کنند.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در نهاوند
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • افزایش ۱۰۰ درصد کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • برداشت کلزا در بهبهان