Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: در روستاها امکاناتی ایجاد شده اما به دلیل بی‌برنامگی برای اشتغال روستاییان، آن‌ها به حاشیه شهرها مهاجرت کردند و به دلیل کمبود امکانات در حاشیه شهر معضلاتی به وجود آمده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، اقبال عباسی عصر امروز در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان اظهار داشت: در روستاها امکاناتی ایجاد شده است اما به دلیل بی‌برنامگی برای اشتغال روستاییان، آن‌ها به حاشیه شهرها مهاجرت کردند و به دلیل کمبود امکانات در حاشیه شهر معضلاتی به وجود آمده است که باید به امر اشتغالزایی در روستاها توجه ویژه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار چهارحال و بختیاری با ارائه پیشنهاداتی، گفت: فعال شدن سامانه کارا برای ثبت نام طرح‌های جدید در استان، بازنگری سرانه اشتغال با توجه به تورم حاضر، ایجاد تنوع و گسترش رسته‌ها، اعطای تسهیلات تا سقف 40 درصد تسهیلات قبلی، شناور کردن سهم بخش‌ها، احداث هتل آپارتمان در روستاهایی که جاذبه گردشگری دارد و .... اگر حل و فصل شود کمک بزرگی به استان است.

چهارمحال و بختیاری جزو استان‌های  با بیشترین کاهش نرخ بیکاری است

الله‌کرم نصیری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در این جلسه اظهار داشت: گرچه نرخ بیکاری استان بالا است اما با بررسی اجمالی در پایان سال 96 نرخ بیکاری حدود 21 درصد بود که پس از دو سال کار و تلاش، نرخ بیکاری در سال 97 به هفده و نیم درصد و در پایان سال 98 به 15.3 رسید که جزو استان‌های با بیشترین کاهش نرخ بیکاری هستیم.

نصیری افزود: گرچه در سال 99 آمار ارائه نشده است اما بیماری کرونا مشکلاتی ایجاد کرده است، با پیگیری‌ها و جمع بندی خوب در رابطه با پروژه‌ها و به سرانجام رساندن آن‌ها در زمینه کاهش بیکاری اثرات خوبی را شاهد خواهیم بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: حذف محدودیت‌های سرانه اشتغال، شناور کردن سهم بخش‌های مختلف خصوصا سهمیه کشاورزی و خارج کردن سهم کشاورزی، رفع محدودیت‌ها برای ساخت هتل‌، متمرکز شدن طرح نهادهای حمایتی، افزایش بانک‌های عامل، توجه به طرح‌های دانش بنیان و ... از جمله پیشنهادات بود.

ضریب روستانشینی در استان 36 درصد است‌

علی شهریارپور، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، نیز در این جلسه اظهار داشت: ضریب روستا نشینی استان حدود 36 درصد است که نزدیک به 10 درصد از ضریب روستا نشینی کل کشور بالاتر است، نرخ بیکاری روستایی بسیار قابل توجه است که در سال 96 بیست و یک درصد که همین شاخص در کشور 8.2 است، در سال 98 نرخ بیکاری روستایی استان 15.4 درصد که متوسط کشور 7.3 درصد بوده است.

وی افزود: منابع مختلفی در جهت اشتغالزایی صورت گرفت، حدود 5.8 درصد کاهش نرخ بیکاری در طول سه سال از اقدامات خوب است اما این مورد هنوز جای کار دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با اشاره به عملکرد در سال 98 در رابطه با اشتغالزایی، بیان داشت: مجموعا سه هزار و 114 میلیارد تومان از منابع مختلف برای ایجاد اشتغال تجهیز شد که 389 میلیارد تومان از اعتبارات دولتی بوده است.

وی با اشاره به عملکردها در قالب طرح‌های پرداخت شده، گفت: 5 هزار و 862 طرح تا کنون از این تسهیلات  استفاده کرده‌اند که رقم تسهیلات حدود 859 میلیارد تومان بوده است.

شهریارپور با اشاره به فرصت‌های اشتغالزایی در روستاهای استان، بیان داشت: شیلات و آبزیان 23 هزار تن در سطح استان، 455 مزرعه در مناطق روستایی، گل‌ و گیاهان زینتی، رتبه اول تولید بادام در کشور، تولیدات دامی و عسل، فرش دستباف، بوم‌گردی و گردشگری و ... از جمله پتانسیل‌های استان است.

گسترش حاشیه‌نشینی در استراتژیک‌ترین بندر ایران / چرا چابهار از توسعه نامتوازن رنج می‌برد؟برخوردارنمایی اصفهان و غفلتی که اکنون تبدیل به معضلی جدی شده؛ متولی برطرف کردن معضل حاشیه‌نشینی کیست؟جهانگیری: جلوگیری از حاشیه‌نشینی در کلان‌شهر‌ها از مهمترین وظایف دستگاه‌ها است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان عنوان داشت: لزوم پیوند بین قانون حمایت از اشتغال روستایی و عشایری با برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی برای ایجاد اشتغال ضروری است، حمایت تسهیلاتی نباید برای استان‌ها یکسان باشد بلکه باید برنامه اجرایی برای استان‌های محروم با نرخ بالای بیکاری به صورت جداگانه تدوین شود.

انتهای پیام/7540/ ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: چهارمحال و بختیاری اشتغال روستایی نرخ بیکاری استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۸۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان

استاندار کردستان گفت: طی دو سال و نیم گذشته در حدود ۲۰۰ روستای استان کردستان شاهد مهاجرت معکوس بوده‌ایم که جمعیتی حدود ۴۰ هزار نفر را شامل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، اسماعیل زارعی‌کوشا امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در همایش بزرگداشت روز ملی شوراها در سنندج اظهار کرد: شوراها یکی از مهمترین مباحث در دایره‌المعارف قانون اساسی و انقلاب اسلامی کشور و از ارکان اصلی وجوه حکمرانی مردمی موردنظر امام خمینی (ره) هستند.

وی افزود: توجه و اتکای به نیروی مردمی شاید مهمترین شاخصه انقلاب اسلامی بوده که با تدوین چندین اصل در قانون اساسی کشورمان نیز به این مهم توجه شده است.

استاندار کردستان خاطرنشان کرد: اگرچه قانون شوراها را در کشورمان داریم، اما هنوز به صورت کامل نتوانسته‌ایم آن را اجرایی کنیم و از ظرفیت شوراها بهره گیریم.

زارعی‌کوشا تصریح کرد: تمام خدمات شهری و روستایی باید در چارچوب مدیریت شوراها تعریف شود و دستگاه‌های خدمات‌رسان نیز این مهم را مورد توجه قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه مردم کردستان نمایندگان مجرب و توانمندی را برای دوره آتی مجلس شورای اسلامی انتخاب کرده‌اند، اضافه کرد: امیدواریم با همت این نمایندگان در مجلس شورای اسلامی، قانون شوراها اصلاح، تقویت و کامل‌تر شود.

استاندار کردستان تاکید کرد: هرگونه مشکلی باید با مشارکت مردم حل و فصل شود که در این راستا ما اعتقادی به مدیران پشت میزنشین نداریم و تلاش کردیم از نزدیک در جمع مردم حضور پیدا کنیم و با مشکلات آن‌ها آشنا شویم.

زارعی‌کوشا تاکید کرد: طی دو سال و نیم گذشته نزدیک به ۱۴۰ سفر شهرستانی، بخشی و روستایی را به مناطق مختلف استان داشته‌ایم تا اولویت‌ها و تصمیمات ما متناسب با واقعیت‌های کف جامعه باشد.

وی گفت: دولت می‌تواند از ظرفیت‌های قانونی خود به مجموعه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها کمک کند که در دو سال گذشته این کمک‌ها روند رو به رشدی را در استان داشته است.

کمک ۱۰۶۰ میلیارد تومانی دولت به شهرداری‌های کردستان

استاندار کردستان خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۰ در مجموع اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده و تأمین قیر توانستیم ۴۵۰ میلیارد تومان به شهرداری‌های استان کمک کنیم که این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۹۶۰ میلیارد تومان و در سال گذشته به ۱,۰۶۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

زارعی‌کوشا کمک دولت به مجموعه دهیاری‌های استان را در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۷۰ میلیارد تومان، سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان و سال گذشته ۳۳۵ میلیارد تومان اعلام کرد.

وی با اشاره به تأمین بیش از ۳۰ دستگاه ماشین‌آلات برای دهیاری‌های استان، افزود: علاوه بر مباحث عمرانی، توانسته‌ایم رویداد محوری را در روستاهای کردستان داشته باشیم که در این راستا شاهد بودیم هفته گذشته نزدیک به ۵۰ هزار نفر از روستای پالنگان کامیاران بازدید کردند.

استاندار کردستان اضافه کرد: با مجموعه اقدامات زیرساختی که طی دو سال و نیم گذشته در استان صورت گرفته است در حدود ۲۰۰ روستای کردستان شاهد مهاجرت معکوس بوده‌ایم که جمعیتی حدود ۴۰ هزار نفر را شامل می‌شود.

زارعی‌کوشا از احداث ۳۷۰ کیلومتر راه روستایی نیز طی دو سال گذشته در استان خبر داد و ابراز امیدواری کرد: فاصله شاخص راه روستایی استان با میانگین کشوری تا پایان دولت سیزدهم کاهش پیدا کند.

کد خبر 748714

دیگر خبرها

  • تمدید ۳۴ پروانه اشتغال مسافربری و باری در شهرکرد
  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد
  • وقوع مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • تحقق ۶۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای چهارمحال و بختیاری
  • نشست هم اندیشی تشکل‌های کارگری و کارفرمایی چهارمحال و بختیاری با استاندار
  • هشدار هواشناسی برای خودداری از اتراق در حاشیه رودخانه‌ها
  • تجلیل از شورا‌های برتر شهر و روستا در قم 
  • ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت