Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو، ناسا دو ماموریت جدید برای بررسی آب و هوای فضا و تعامل اتمسفر زمین با ذرات خورشیدی و میدان‌های مغناطیسی را تایید کرد. این پدیده‌ها می‌توانند منجر به ایجاد صحنه‌های زیبایی مانند شفق‌های قطبی در آسمان شوند، اما برای ماهواره‌ها و دیگر وسایل الکترونیکی در مدار دردسر ایجاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مشکلات باعث شده آژانس‌های فضایی بین‌المللی برای دستیابی به اطلاعات بیشتر پیرامون این ارتباط میان زمین، اتمسفر آن و خورشید و همچنین پیش‌بینی آب و هوای فضا با یکدیگر همکاری کنند.
اولین ماموریت «تلسکوپ طیف‌سنجی با توان عملیاتی بالای فرابنفش اپسیلون» (EUVST) نام دارد که آژانس فضایی ژاپن به نام «جاکسا» آن را رهبری می‌کند. این تلسکوپ خورشیدی به فضا پرتاب خواهد شد و وظیفه آن مشاهده خورشید و جمع‌آوری اطلاعات درباره بادهای خورشیدی خواهد بود. هدف از این ماموریت، درک علت چنین فوران‌هایی است.  
ماموریت اول تنها توسط جاکسا انجام نمی‌شود و آژانس‌های دیگر شامل ناسا و آژانس فضایی اروپا (ESA) هم در این پروژه مشارکت خواهند داشت و تجارب، تخصص و سخت افزار این سازمان‌های فضایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
ماموریت دوم «کاوشگر تصویربردار الکتروجت زیمن» (EZIE) نام دارد که «مگنتوسفر» زمین را مورد بررسی قرار می‌دهد. مگنتوسفر یک میدان مغناطیسی است که از ما در برابر تشعشعات محافظت می‌کند. EZIE با اندازه‌گیری سطوح فعالیت ژئومغناطیسی، به نحوه ارتباط میان شفق‌های قطبی و مگنتوسفر پی می‌برد.
اگرچه از مدت‌ها قبل انسان‌ها از شفق‌های قطبی لذت می‌برند، اما هنوز اطلاعات کاملی درباره نحوه شکل‌گیری آن‌ها نداریم. این ماموریت شامل سه «CubeSat» کوچک می‌شود که می‌توانند زمین را از مدار و ارتفاع ۹۶ تا ۱۴۴ کیلومتری زیر نظر بگیرند.
این آژانس‌های فضایی می‌خواهند ماموریت EUVST را در سال ۲۰۲۶ و ماموریت EZIE را در سال ۲۰۲۴ انجام دهند و به فضا بفرستند. دانشمندان امیدوارند با این دو ماموریت، به اطلاعات بیشتری درباره سیستم پیچیده آب و هوای فضا دست پیدا کنند و خورشید، فضا و زمین را به عنوان یک سیستم بهم پیوسته مورد مطالعه قرار دهند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ناسا فضا تلسکوپ ماهواره آب و هوای فضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۴۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محکومیت کارمند آژانس امنیت ملی آمریکا به جرم جاسوسی

یک کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا به جرم تلاش برای جاسوسی به حدود ۲۲ سال حبس محکوم شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد سباستین دالک 32 ساله کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا به جرم تلاش برای جاسوسی به حدود 22 سال حبس محکوم شد.

بر این اساس، آقای دالک به جرم تلاش برای انتقال اطلاعات طبقه بندی شده به فردی که گمان می کرد عامل روسیه است، دستگیر شده اما بعدا دریافت که این فرد، کارمند مخفی اف‌بی‌آی است.  

براساس این گزارش، وی در دادگاه اکتبر سال گذشته به 6 مورد تلاش برای انتقال اطلاعات دفاعی ملی طبقه بندی شده گناهکار شناخته شد. وی در دادگاه روز گذشته به 21 سال و 10 ماه حبس محکوم شد.

کریستوفر ری مدیر اف‌بی‌آی در بیانیه‌ای گفت: این حکم باید به عنوان یک هشدار جدی برای تمام کسانی باشد که وظیفه حفاظت از اطلاعات دفاع ملی را بر عهده دارند و اینکه این نتیجه خیانت به این اعتماد است.

وزارت دادگستری افزود: دالک در دادگاه اعتراف کرد که وی بین آگوست و سپتامبر 2022، برای نشان دادن دسترسی مشروع و تمایل به اشتراک گذاری، از یک حساب ایمیل رمز گذاری شده برای انتقال بخش های برگزیده سه سند طبقه بندی شده به فردی که گمان می کرد عامل روسیه بوده، استفاده کرده است.       

این وزارت خانه تصریح کرد دالک که به عنوان طراح امنیتی سیستم های اطلاعاتی در آژانس امنیت ملی آمریکا کار می کرده، در ازای تمام این اطلاعات، 85 هزار دلار درخواست کرده بود.

این در حالی است که چندی قبل ویکتور مانوئل روچا دیپلمات پیشین آمریکایی به جرم جاسوسی برای کوبا به مدت چند دهه، به تحمل 15 سال حبس محکوم شد.

وزارت دادگستری آقای روچا را به انجام اقداماتی در جهت بهبود منافع دولت کوبا متهم کرده است. این در حالی است که براساس قوانین فدرال افرادی که می خواهند به عنوان عامل یک کشور خارجی در داخل خاک آمریکا فعالیت کنند، باید نام خود را در وزارت دادگستری ثبت کنند.

روچا در دادگاه به جاسوسی برای کوبا و استفاده از توانایی خود برای ناشناس ماندن در مجموعه‌ای از ملاقات های انجام شده در سال های 2022 و 2023 با یک مامور مخفی اف بی آی که خود را به عنوان نماینده سرویس اطلاعات خارجی کوبا جا زده بود، اعتراف کرد.

این نخستین باری نیست که مقامات فعلی و سابق آمریکا به اتهام عاملیت دول خارجی دستگیر یا متهم می شوند. پیشتر دادگاهی در نیویورک یک مامور سابق پلیس این شهر را به دلیل اینکه عامل غیرقانونی چین در خاک آمریکا بوده، گناهکار شناخت.

سفیر پیشین آمریکا به جرم جاسوسی برای کوبا محکوم شد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • محکومیت کارمند آژانس امنیت ملی آمریکا به جرم جاسوسی
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • «کامیون زباله فضایی» به یک موشک پیر نزدیک شد
  • تصاویر تلسکوپ فضایی وب از یک سحابی در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد