Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-01@13:29:03 GMT

زنان بیشترین آسیب دیدگان کرونا

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۶۴۸۵۰

ساعت24-پیامدهای اقتصای ناشی از ویروس کرونا نشان می دهد که زنان در مواجهه با کرونا بیشتر از مردان صدمه دیدند چرا که زنان از درآمد، پس انداز و حمایتهای شغلی کمتری برخوردارند و سهم بیشتری از مشاغل ناپایدار به آنها اختصاص دارد.

پژوهشهای چهانی نشان می دهد که همه‌گیری ویروس کرونا بر بسیاری از مشاغل و کسب‌وکارها، فارغ از اندازه آنها تأثیرگذار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین تاثیر بر شرکتهای خرد و کارگاههای کوچک از جنبه آسیب پذیری بیشتر آنها شدیدتر بوده است.

در ایران نیز، بخش اعظمی از مشاغل و کسب و کارهای خرد و کارگاههای کوچک تحت تاثیر کرونا آسیب دیدند و کرونا باعث شد تا در ماههای گذشته شاغلان و صاحبان بیشتر کسب و کارها و به ویژه صنوف خدماتی با توقف فعالیت روبه رو شوند و آسیب ببینند.

بر اساس گزارشها بیشترین تاثیر کرونا بر بخشهای خدماتی بوده است؛ بخش خدمات اگرچه نسبت به سایر بخشهای اقتصادی کمترین آسیب از فشارهای اقتصادی را متحمل شد اما به سرعت از شوک کرونا و تداوم آن تاثیر پذیرفت.

بسیاری از مغازه ها، رستوران ها، هتل ها، تالارها، اغذیه فروشی ها، آرایشگاهها، مهدکودک ها، باشگاههای ورزشی، مراکز خدماتی، مراکز اقامتی و گردشگری، مکانیکی ها و حمل و نقل که در بخش خدمات فعال بودند به تدریج تحت تاثیر کرونا راکد یا تعطیل شدند.

بررسی ها نشان می دهد که زنان بیش از مردان در بخشهای خدمات مشغول فعالیت هستند و همین مساله نیز باعث شده تا در دوران کرونا بیشتر لطمه ببینند.

زنان آرایشگر، زنان شاغل در مراکز تهیه غذا، هتل ها، تالاهار یا زنانی که در زمینه سرویس مدارس و مهدکودک ها فعالیت می کردند بخشی از زنانی هستند که به دلیل گسترش ویروس کرونا و پیامدهای اقتصادی ناشی از آن آسیب بسیاری را متحمل شدند و بخشی به دلیل محدود شدن بازار کار و تعطیلی محل کار بیکار شدند.

علاء الدین ازوجی مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار در این باره می گوید: نرخ بیکاری زنان به رغم نرخ مشارکت پایین آنها نسبت به مردان به مراتب بالاتر است و در دوران رکود اقتصادی با ریزش اشتغال بیشتری نسبت به مردان مواجه هستیم. به نحوی که از سال ۱۳۹۷ همزمان با افزایش تحریم های بین المللی، رشد اقتصادی ایران منفی بوده و اشتغال زنان آسیب بیشتری دیده است.

او می گوید: در فصل بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته حدود ۷۴۹ هزار نفر از اشتغال زنان کاسته شده و طی بهار تا تابستان امسال نیز حدود ۱۲۰ هزار نفر دیگر از اشتغال زنان کاسته شده که نشان از تاثیر بسیار شیوع بیماری کرونا بر اشتغال زنان است.

به گفته ازوجی،  از سال ۱۳۹۶ تا شش ماهه نخست امسال، حدود ۱۶۲۱ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شده که سهم زنان نزدیک به ۳۸ درصد و معادل حدود ۶۱۵ هزار فرصت شغلی بوده است و در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۹ که با شیوع بیماری کرونا همراه بوده، حدود ۱۷۱ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شده که از این میزان ۶۲ هزار فرصت شغلی به زنان تعلق داشته است.

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار،  ایجاد ۶۲ هزار فرصت شغلی برای زنان را با توجه به ریزش اشتغال زنان ناچیز دانسته و می گوید: برای جبران آن به اجرای برنامه های اشتغال ویژه برای زنان خصوصا زنان سرپرست خانوار و زنان متعلق به خانوارهای کم درآمد نیاز داریم و در این برنامه ها تثبیت اشتغال و ایجاد فرصتهای شغلی جدید باید مورد توجه قرار گیرد.

برابر اعلام معاونت اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی،  بیشترین میزان آسیب از کرونا را زنان شاغل متحمل شده اند به نحوی که نزدیک به ۷۰ درصد شاغلینی که تحت تاثیر کرونا شغل خود را از دست داده و بیکار شدند، زنان هستند که قرار است از محل منابع و تسهیلات اشتغال خانگی برای آنها اشتغالزایی شود.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر اگرچه در سراسر جهان مشاغل غیررسمی بیشتر به مردان تعلق دارد ولی در کشورهای با درآمد پایین سهم بیشتر این مشاغل متعلق به زنان است و پاندمی کرونا تاثیر عمیقی بر اشتغال و درآمد زنان گذاشته است. پیامدهای شوک اقتصادی ناشی از کرونا نشان می دهد که زنان بیشتر از مردان در معرض آسیب قرار گرفته اند چرا که به طور کلی زنان از درآمد و پس انداز و حمایتهای شغلی کمتری برخوردارند و سهم بیشتری از مشاغل ناپایدار را به خود اختصاص داده اند.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: هزار فرصت شغلی نشان می دهد اشتغال زنان تاثیر کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۴۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از رشد بیش از ۲۲درصدی تعاونی‌های زنان در دولت مردمی سیزدهم خبر داد و گفت: دولت توجه ویژه‌ای به فعالیت بانوان در قالب تعاونی دارد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، نگاهی به آمارها بیانگر این است که  تعداد افراد شاغل در کشور در زمستان 1402 بالغ بر 24.1 میلیون نفر بوده است. از این تعداد 84.4 درصد را مردان و 15.6 درصد را زنان تشکیل داده اند. اما از سوی دیگر میزان اشتغال ناقص در زنان کمتر از مردان بوده است.

آمارها بیانگر این است که در زمستان 1402، تعداد افراد دارای اشتغال ناقص به 2 میلیون و 82 هزار و 48 نفر رسیده است. به بیان دیگر در این برهه زمانی 8.6 درصد از افراد شاغل، از حداکثر بهره‌وری خود استفاده نکرده و در زمره نیمه بیکارها یا اشتغال ناقص قرار گرفته اند. برآوردها خبر از آن می دهد که شمار افرادی که درگیر اشتغال ناقص بوده‌اند در گروه مردان بیشتر از زنان بوده است.

حامد ویس‌کرمی، معاون امور تعاون وزارت تعاون,کار و رفاه اجتماعی  با اشاره به اینکه هدف ارتباط دوسویه جهت بررسی مشکلات و موانع صورت گرفت گفت: تعاونی‌های زنان تعاونی‌های هستند که حداقل 70درصد اعضا آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند.  تعداد 7هزار و 10تعاونی زنان با عضویت بیش از 66هزار نفر بالغ بر 92 هزار فرصت شغلی در کشور فعال هستند.  

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: 45درصد از تعاونی‌های زنان در گرایش‌های فرش دستباف، صنعت و صنایع دستی، 18درصد در گرایش کشاورزی، 23درصد در رشته خدمات  و 14درصد در سایر گرایش‌ها فعالیت دارند. 

وی گفت: تعاونی‌های زنان بیشتر در حوزه صنایع دستی، فرش دستباف، صنایع غذایی، صنایع بسته‌بندی و کشاورزی فعالیت دارند.  در حوزه‌های گردشگری نیز ظرفیت‌های کسب و کار و اشتغال خوبی برای بانوان در بخش تعاونی کشور وجود دارد. 

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 1223 شرکت تعاونی زنان با  12 هزار و 196 عضو و 18 هزار و 900 فرصت شغلی تشکیل شده است که از رشد بیش از 22درصدی نسبت به مدت دوره مشابه قبل برخوردار است. 

وی با تاکید بر تقویت تعاونی های زنان در سال جاری بیان کرد: خوشبختانه سایر دستگاه‌ها نیز همکاری مطلوبی با تعاونی ها دارند و حمایت از تعاونی‌ها منجر به ایجاد اشتغال پایدار و امنیت شغلی خواهد شد. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عزم جدی برای فعال شدن واحدهای تعطیل/لزوم تامین امنیت شغلی کارگران
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • کمک ۸۴ میلیون دلاری بانک جهانی به افغانستان
  • تعطیلی دو روزه، بهره‌وری نیروی کار را افزایش می‌دهد/ثبت ۲۸ هزار فرصت شغلی در سامانه ملی
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • معرفی ۲۵۰ موقعیت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • رشد ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان