Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@02:51:29 GMT

غول آمریکای لاتین مغلوب ویروس کرونا

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۶۵۰۳۰

غول آمریکای لاتین مغلوب ویروس کرونا

به گزارش ایرنا، از ۲۵ فوریه ۲۰۲۰ (ششم اسفند ۱۳۹۸) و شناسایی نخستین مورد ابتلا به بیماری کووید_۱۹ در شهر سائوپائولوی برزیل تا امروز سوم ژانویه ۲۰۲۱ (۱۴ دی ماه ۱۳۹۹) بیش از هفت میلیون و ۷۱۶ هزار نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و افزون بر ۱۹۵ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. آمار فزاینده ای که برای ماه‌ها پهناورترین کشور آمریکای لاتین را در صدر کشورهای درگیر در فهرست این منطقه و با دو پله پایین تر از آمریکا و هند در جایگاه سومین کشور درگیر در فهرست جهانی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برزیل با جمعیت ۲۱۲ میلیونی در حالی به لحاظ شمار مبتلایان به کووید-۱۹ یکی از کشورهای رکورددار جهان محسوب می‌شود که اهمیت اعمال اقدامات پیشگیرانه، رعایت دستورالعمل‌های ساده بهداشتی، اتخاذ تدابیر سختگیرانه و پاسخگویی سریعتر به این بحران را بیش از پیش برای همگان برملا می‌سازد؛ به بیان دقیق تر در نقطه مقابل عمل به توصیه‌های بهداشتی مورد تاکید سازمان جهانی بهداشت و همچنین تجربه محدود به دست‌آمده دولت‌ها در کنترل این بیماری در طول ماه‌های اخیر، سهل انگاری‌ها و کم اهمیت جلوه دادن‌های ژائیر بولسونارو، رئیس‌جمهوری برزیل شرایط این کشور را رو به وخامت برده است.

همچنین با وجود آنکه بسیاری از کشورهای جهان به موازات توصیه سازمان جهانی بهداشت، زدن ماسک در اماکن عمومی را اجباری اعلام کرده اند اما رئیس‌جمهوری راست گرای برزیل به تازگی در اظهارنظرهایی عجیب از مؤثر بودن استفاده از ماسک ابراز تردید کرد و گفت شواهد اندکی وجود دارد که ماسک بتواند جلوی انتقال ویروس را بگیرد.

خبرگزاری افه به تازگی در گزارشی نوشت، به دنبال شناسایی گونه جهش یافته از ویروس کرونا در انگلیس و افزایش نگرانی‌ها از شیوع شدیدتر این بیماری همه‌گیر درسایر نقاط جهان حتی زمانی که برخی کشورهای آمریکای لاتین از جمله آرژانتین، کلمبیا، شیلی و پرو پروازهای ورودی و بالعکس از انگلیس را به حالت تعلیق درآوردند، برزیل هیچگونه تدابیری برای جلوگیری از شیوع این گونه جهش یافته از کووید-۱۹ اعمال نکرد. به این ترتیب پس از شیلی، تا کنون چهار مورد ابتلا به این ویروس جهش یافته در برزیل شناسایی شده اند.

بولسونارو پیش از این و همزمان با شناسایی گونه جدید جهش یافته کرونا در انگلیس اعلام کرد که تزریق واکسن این بیماری در کشورش رایگان خواهد بود، اما اجباری نیست؛ او که خودش هم پیشتر به ویروس کرونا مبتلا شده، با نادیده گرفتن زیان‌ها و آسیب های جانی و مالی بیماری همه‌گیر به شهروندان کشورش، برای چندمین بار تلاش کرد آن را کم خطرنشان داده و گفت: به نظر من این همه گیری روبه پایان است.

به نوشته روزنامه ال پائیس، در تازه ترین اقدام پیشگیرانه، از روز چهارشنبه (دهم دی ماه) انجام آزمایش‌های تشخیصی در مسافرانی که از خارج به هر یک از فرودگاه‌های برزیل وارد می‌شوند، الزامی بوده، با این حال تا کنون شرایط قرنطینه برای مسافران در نظر گرفته نشده است.

همچنین به نوشته نشریه ال نسیونال، هر چند سیاست‌های بولسونارو در امتناع از اعمال محدودیت‌های رفت و آمد در سطح ملی و ممنوعیت تجمعات همچنان ادامه دارد اما آمار بالای مرگ و میر بیماران مبتلا به کرونا سبب شده تا مقام‌های محلی به صورت جداگانه نسبت به اتخاذ تدابیر ویژه اقدام کنند. به عنوان مثال، استقرار نیروهای پلیس در مناطق ساحلی و تفریگاه‌ها در شهر سائوپائولو، بر اساس تصمیم‌گیری مقام‌های این منطقه در حال اجرا است.

سائوپائولو با ۴۶ میلیون نفر جمعیت و ثبت بیش از یک میلیون و ۴۶۰ هزار مورد ابتلا به کووید_۱۹ و همچنین نزدیک به ۴۷ هزار مورد فوتی، آسیب دیده ترین شهر برزیل به شمار رفته و شرایط هشدار و وضعیت قرمز در این شهر تا یکم فوریه (۱۳ بهمن) تمدید شده است.

گفتنی است تدابیر و محدودیت‌های ویژه کرونایی از جمله قرنطینه، محدودیت رفت و آمد و انجام آزمایش‌های تشخیصی تا ۳۱ دسامبر (۱۱ دی ماه) نه به دستور دولت بلکه بر اساس اعلام دادگاه عالی فدرال برزیل در این کشور برقرار بود.

عقب ماندن برزیل در رقابت واکسیناسیون آمریکای لاتین

به رغم تلاش دولت‌های آمریکای لاتین برای تامین نیاز شهروندانشان به واکسن کووید-۱۹، برزیل به عنوان پهناورترین کشور آمریکای لاتین با شمار بالای موارد فوت و ابتلا نه تنها هنوز واکسیناسیون شهروندان را آغاز نکرده بلکه موانع بسیاری برای مذاکره شرکت‌های تولیدی واکسن با ژائیر بولسونارو رئیس‌جمهوری که منکر بیماری همه‌گیر است، وجود دارد. بولسونارو گفته است که کاری که همسایگان او انجام می‌دهند برایش اهمیتی نداشته و او را تحت فشار قرار نمی‌دهد.

برزیل در ماه‌های اخیر اگرچه از جمله کشورهای پیشتاز در انجام آزمایش واکسن‌های تولیدی برخی شرکت‌ها روی جمعیت‌های داوطلب بود اما هنوز اطلاعات دقیقی از تاریخ آغاز طرح واکسیناسیون از سوی دولت اعلام نشده است.

وزارت بهداشت برزیل پیشتر در سندی که به دیوان عالی این کشور ارسال شده، اعلام کرد: ۱۰۸ میلیون دوز از واکسن کووید-۱۹ برای گروه های آسیب پذیر که شامل کادر درمان، سالمندان و جوامع بومی است در دسترس خواهد بود. در این برنامه آمده است که ۷۰ درصد جمعیت برزیل یا حدود ۱۴۸ میلیون نفر از ۲۱۲ میلیون جمعیت این کشور باید در برابر کروناویروس واکسینه شوند تا شیوع این بیماری مهار شود. در حال حاضر برنامه واکسیناسیون فعلی حدود یک سوم از این هدف را شامل می‌شود.

ماریانا بارِیا، خبرنگار برزیلی حوزه سلامت گفت: اشتباه ابتدایی بولسونارو انتخاب افراد نظامی برای تصدی منصب‌های وزارت بهداشت بود که هیچ دانشی در حوزه سلامت نداشتند. ما از همسایگان خود در آرژانتین و شیلی و کاستاریکا عقب افتاده ایم و این واقعا نگران کننده است.

ناتالیا پاسترناک،  میکروبیولوژیست برزیلی نیز در انتقاد از عملکرد دولت بولسونارو گفت: اگر اکنون در اوایل شیوع بیماری همه‌گیر بودیم، من با اشاره به ظرفیت‌های زیرساختی قطعا از برزیل به عنوان نخستین کشور آغاز کننده واکسیناسیون در آمریکای لاتین نام می‌بردم اما رفتار دولت تا کنون ترکیبی از بی کفایتی و سهل انگاری بوده است.

سرخیو مورو وزیر دادگستری سابق برزیل و محبوب‌ترین چهره کابینه بولسونارو که پس از اخراج رئیس پلیس فدرال این کشور از سمتش استعفا کرد نیز گفت: برخی کشورهای آمریکای لاتین واکسیناسیون را آغاز کرده اند. آیا برزیل به راستی رئیس‌جمهوری دارد؟  

مانع تراشی‌های دولت برزیل در تامین واکسن و آغاز برنامه‌های واکسیناسیون کووید-۱۹ در حالی ادامه دارد که «روبرتو کامپوس» رئیس بانک مرکزی این کشور گفت: هزینه واکسیناسیون از برنامه‌های کمک رسانی اضطراری کووید-۱۹ کمتر است. به گفته این مقام اقتصادی برزیل، با توقف ارائه نیمی از خدمات حمایتی، شمار جمعیت مردم زیر خط فقر به حدود هشت میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در ماه اکتبر (مهر_ آبان) افزایش یافته و بی تردید ماه‌های دشوارتری در پیش است.

تاثیر ویروس کرونا بر اقتصاد برزیل بسیار زودتر از ورود این ویروس به این کشور مشاهده شد. گسترش شیوع ویروس کرونا در جهان و افزایش خطر در بازراهای مالی جهانی موجب افزایش خروج سرمایه از بورس برزیل شده است.  

متاثر از تاثیرات اقتصادی شیوع کرونا، ارزش رئال (پول ملی برزیل) ۱۳ درصد در سال ۲۰۲۰ کاهش یافته است که این امر برزیل را در بین کشورهای نخست دنیا به لحاظ سقوط ارزش پولی ملی قرار می دهد. به این ترتیب نرخ برابری رئال در برابر دلار، ۷ درصد از ارزش خود را از دست داده است.  

برچسب‌ها ویروس کرونا آمریکای لاتین برزیل واکسن کرونا پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا آمریکای لاتین برزیل ویروس کرونا آمریکای لاتین برزیل واکسن کرونا اخبار کنکور بیماری همه گیر آمریکای لاتین ویروس کرونا رئیس جمهوری جهش یافته کووید ۱۹ ماه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۵۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • نفر چهارم تنیس روی میز جهان مغلوب نوشاد عالمیان شد
  • افزایش جابناختگان در سیل برزیل/ ۱۰۵ تن ناپدید شدند
  • دست‌کم ۷۸ نفر در وقوع سیل در برزیل جان باختند/ ۱۰۵ تن ناپدید شدند
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • عکس | خانم ژیلا صادقی، سفر به آمریکای لعنتی، نوش جونت! صفا باشه
  • قهرمانی حنیفی و یزدانی در پایان هفته دوم تور جهانی تنیس
  • لیگ NBA| قهرمان مغلوب مینه‌سوتا شد
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • زور آزمایی اف ۱۶ آمریکا با سوخو ۳۵ روسیه + فیلم | روسیه سواحل غربی آمریکا را تهدید کرد؟ | این غول‌های جنگی را در آسمان دریای برینگ ببینید
  • شمار قربانیان سیل بزریل به ۵۷ نفر افزایش یافت + تصاویر