Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید عادل مولا روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: سرشماری پاییزه حیات وحش امسال از ۱۵ تا ۲۵ آذر در هفت منطقه از ۱۲ منطقه حفاظت شده خوزستان اجرا شد.

وی افزود: امسال با توجه به خطر ناشی از کرونا، سرشماری با رعایت پروتکل‌ها و در شرایط خاصی انجام شد و سعی کردیم با تراکم نیروی کمتر آن را اجرا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مولا اضافه کرد: در این سرشماری یک هزار و ۷۷ راس از چهارپایان حایز اهمیت شامل آهو، قوچ و میش، کل و بز و گوزن زرد در خوزستان شمارش شد.

وی ادامه داد: در این سرشماری، منطقه حفاظت شده چهل‌پا در اندیمشک دارای بیشترین تراکم، و منطقه حفاظت شده میشداغ در دشت آزادگان دارای بیشترین تنوع چهارپا بودند.

به گفته وی، بیشترین تعداد چهارپایان شامل کل و بز در منطقه حفاظت شده چهل‌پا و پس از آن آهو در منطقه حفاظت شده دیمه رامهرمز است.

سرشماری ۴۱ گوزن زرد ایرانی در خوزستان

مولا همچنین با اشاره به تعداد گوزن‌های زرد در پارک‌های ملی کرخه و دز، گفت: در این سرشماری بیش از ۳۰ راس گوزن زرد در پارک ملی دز و بیش از ۱۱ راس در پارک ملی کرخه شمارش شد.

وی با اشاره به افزایش آمار چهارپایان در سرشماری امسال نسبت به پارسال، افزود: یکی از دلایل این افزایش، حفاظت از زیستگاه‌ها، و عامل مهم دیگر ناشی از شرایط اقلیمی و بارندگی‌هایی بوده که باعث افزایش پوشش گیاهی در مناطق شده، به طوری که امسال کمترین مشکل را در تامین علوفه برای این چهارپایان داشتیم.

معاون حفاظت محیط زیست خوزستان در ادامه، محدود کردن ورود عشایر به مناطق حفاظت شده و جلوگیری از تصرف زمین‌های این مناطق را از راهکارهای حفاظت از زیستگاه‌ها و حیات وحش دانست و گفت: از ۲ سال پیش پیگیر محدود کردن ورود عشایر به مناطق حفاظت شده هستیم و سعی کردیم بر پروانه‌های چرا نظارت کنیم، به طور مثال در منطقه حفاظت شده کرایی بین شوشتر و مسجدسلیمان امسال اجازه ورود دام بیش از پروانه داده نشد.

بر اساس گزارش اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، پارسال ۹۸۹ راس در ۱۲ منطقه حفاظت شده و در سال ۹۷، حدود یک هزار و ۲۰۰ راس از چهارپایان شاخص در هشت منطقه حفاظت شده خوزستان سرشماری شدند.

سرشماری سالانه حیات وحش با هدف شناسایی گونه ها و همچنین تنوع گونه و تراکم آنها انجام می‌شود.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان خوزستان حیات وحش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان خوزستان سازمان حفاظت محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان خوزستان حیات وحش اخبار کنکور منطقه حفاظت شده حفاظت محیط زیست حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۸۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: قاچاق ۳۷ قطعه کبک وحشی به کشور عراق با هوشیاری ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سنندج ناکام ماند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست کردستان، اقبال حمیدی اظهار کرد: مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سنندج با رصد و شناسایی محل نگهداری کبک‌ها، با اخذ حکم قضائی و همکاری نیروی انتظامی و بازرسی از منزل یک شکارچی غیرمجاز، ۳۷ قطعه کبک که قصد قاچاق را کشف و ضبط کردند.

وی با اشاره به اینکه واحد حقوقی این اداره اقدام به تشکیل پرونده در این رابطه و معرفی فرد خاطی به مراجع قضائی کرده است، افزود: محیط‌بانان افزون بر این کبک‌ها، ۳۵ قفس چوبی و یک شبکه نگهداری پرندگان هم کشف کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: پرندگان کشف شده به اداره حفاظت محیط زیست انتقال داده شده‌اند و پس از بررسی‌های جسمانی، تغذیه و مراقبت‌های لازم در زیستگاه‌های طبیعی این شهرستان رهاسازی می‌شوند.

حمیدی اضافه کرد: کبک‌ها که در مناطق کوهستانی زندگی می‌کنند ارزش اکولوژیکی بالایی در چرخه حیات دارند، در فصل پاییز و زمستان که حشره سن به زیر بوته گیاهانی مانند گون و درمنه روی می‌آورند کبک‌ها از این حشره تغذیه کرده و با کنترل بیولوژیکی آنکه آفت محصولات گندم و جو است کمک شایانی به حفظ کیفیت محصولات کشاورزی می‌کنند.

به گزارش ایمنا، کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار است.

کد خبر 748646

دیگر خبرها

  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج