Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، حجت الاسلام سید محمود نبویان،نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در سلسله نشست‌های بصیرت افزایی مکتب حاج قاسم در امتداد فیضیه که با عنوان "ابعاد شخصیتی و منحصر به فرد علامه مصباح یزدی در حوزه علمیه قم و انقلاب اسلامی" از سوی مجمع نمایندگان طلاب، قرارگاه حوزه انقلابی و واحد سیاسی بسیج مدرسه فیضیه و دارالشفاء در مدرسه فیضیه برگزار شد، ضمن تسلیت رحلت آیت الله مصباح یزدی، اظهار کرد: این عالم ربانی موارد گوناگون منحصر به فردی را داشته است و بنده قریب به ۲۴ سال خدمت ایشان بوده ام و این حضور از افتخارات عمر بنده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود : یکی از ویژگی‌های آیت الله مصباح یزدی، ذوفنون بودن ایشان است؛ این عالم ربانی در فلسفه بسیار کارآمد بود و نظرات عمیقی را در مبحث فلسفه ارائه کرده اند؛ «تتبع» و «تفکر» آیت الله مصباح در این حوزه بسیار عمیق بود و به معنای واقعی، فیلسوف بودند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مناظرات ایشان شهره خاص و عام بود و دکتر سروش بیان کرده بود که من با آیت الله مصباح مناظره نمی‌کنم؛ چون ایشان قوی‌ترین فیلسوف زنده کشور است.

سخنران این نشست تصریح کرد: آیت الله مصباح ذهن منسجمی داشت و فرار مباحث در ایشان وجود نداشت و مباحث را بسیار منظم ارائه می‌کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: ایشان در فلسفه اسلامی، نقد فلسفه غرب، منطق، روانشناسی، تفسیر، انسان شناسی، فلسه‌های مضاف، فلسفه حقوق، فلسفه حق، فلسفه اخلاق، فلسفه سیاست، عقائد، معرفت شناسی، شرح ادعیه و ... صاحب نظر بود و برای همه این مباحث کتاب داشت.

حجت الاسلام والمسلمین نبویان اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های مهم آیت الله مصباح این بود که داشته‌های علمی خود را در خدمت دفاع از دین استفاده و خرج می‌کرد و علم را نزد خود نگاه نمی‌داشت. ایشان دارای علم نافع بود و نفع علم ایشان به همگان رسید.

او افزود: این عالم ربانی از آبروی خود برای دفاع از اسلام، انقلاب و نظام مایه گذاشت و بر این باور بود که اگر آبرویی دارم باید آن را برای اسلام خرج کنم و در قبر به همراه خود نبرم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: دیدگاه ایشان نسبت به ولایت فقیه، نگاه دینی بود؛ به این معنا که اگر سیب را نصف کردید و  ولی فقیه گفتند که یک طرف آن حلال و طرف دیگر آن حرام است، آن سخن را قبول می‌کردند و به آن اعتماد داشتند؛ نگاه ایشان نسبت به رهبر معظم انقلاب، نگاه، ولی بود و در کار‌های خود تظاهر نداشت و به کار‌های خود معتقد بود؛ به همین دلیل به پای رهبر انقلاب افتاد تا پای ایشان را ببوسند؛ اما حضرت آقا نگذاشتند.

سخنران این نشست تصریح کرد: اکسیر موفقیت آیت الله مصباح یزدی اخلاص ایشان بود و هیچ ارزشی برای علم و جایگاه خود قائل نبودند و همیشه توصیه داشتند که کار را برای خدا انجام دهید.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فشار‌هایی که نسبت به آیت الله مصباح آورده می‌شد، بیان کرد: ایستادگی ایشان در وسط میدان بی نظیر بود و هجمه‌های بسیاری به این عالم ربانی می‌شد؛ اما خم به ابرو نمی‌آورد و بیان می‌کرد خدا مدافع ما است.

حجت الاسلام والمسلمین نبویان اظهار کرد: ادب و تواضع ایشان مثال زدنی بود؛ اما در مقابل انحرافات، قاطعیت و نسبت به کافران عزت داشت.

او با اشاره به این که ما شخصیت بزرگی را از دست داده ایم، گفت: ایشان تفکر خود را تکثیر کرد و شاگردپروری و کادرسازی از ویژگی‌های بارز علام مصباح یزدی بود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تسلط ایشان بر آیات قرآن، روایات، تاریخ و ... فوق العاده بود و تشخیص بر تکلیف داشت؛ ایشان روزانه ۱۵ ساعت کار علمی می‌کرد و گاهی برای غلبه بر خواب، صورت خود را در آب یخ می‌گذاشت تا بتواند به کار علمی خود ادامه دهد.

سخنران این نشست تصریح کرد: دشمن می‌دانست که چه کسی را باید مورد ترور شخصیتی قرار دهد و به همین دلیل هجمه‌های بسیاری را علیه آیت الله مصباح آغاز کرد و ادامه داد.

منبع:خبر حوزه

انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حوزه علمیه قم آیت الله مصباح یزدی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی آیت الله مصباح یزدی عالم ربانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۲۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام (ره)+ سند

فرزند آیت‌الله مرتضی حائری یزدی (و نوه مؤسس حوزه علمیه قم)، عروس امام خمینی (ره) و همسر آیت‌الله سید مصطفی خمینی که همراه پدرش در تبعید بود و در تبعید شهید شد؛ هر کدام این نسبت‌های خانوادگی کافی بود تا معصومه حائری یزدی تحت نظر و مراقبت ساواک باشد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، معصومه حائری یزدی که روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در ۸۶ سالگی درگذشت و پیکر ایشان روز هشتم اردیبهشت پس از تشییع در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) در بقعه شیخ فضل‌الله به خاک سپرده شد. 

محل دفن ایشان از این جهت نمادین است که بقعه شیخ فضل‌الله نوری در سال‌های دور محل ملاقات امام خمینی (ره) و آیت‌الله شیخ مرتضی حائری یزدی بود که به جز همکاری در هیأت مصلحین حوزه، هر روز هنگام غروب آفتاب آنجا با هم گفتگو می‌کردند.

ازدواج مصطفی و معصومه در سال ۱۳۳۳، پیوند دو خاندان خمینی و حائری یزدی بود؛ این زندگی مشترک پس از ده سال با تبعید حاج مصطفی خمینی همراه پدر، وارد مرحله تازه‌ای شد و تا زمان شهادت همسر در اول آبان ۱۳۵۶، معصومه حائری بار‌ها برای دیدارش به نجف رفت و برگشت. 

یکی از سند‌هایی که در آرشیو مرکز اسناد انقلاب اسلامی وجود دارد (شماره پرونده ۳۹۲)، موافقت اداره کل سوم ساواک با درخواست معصومه حائری برای صدور گذرنامه جهت مسافرت به عراق را نشان می‌دهد. طبق این اسناد، شهربانی کل کشور در نامه‌ای محرمانه از ریاست سازمان اطلاعات و امنیت کشور درباره تقاضای صدور پروانه خروج از کشور استعلام می‌گیرد:

«شهربانی کل کشور
تاریخ ۴۶/۶/۱۳
از شهربانی کل کشور (اداره اطلاعات)
به تیمسار ریاست سازمان اطلاعات و امنیت کشور
درباره معصومه حائری یزدی فرزند مرتضی شناسنامه ۶۹۲۳۵ قم متولد ۱۳۱۷
نامبرده بالا طی تسلیم شرحی اعلام نموده مدتی قبل برای دیدار بستگان خود از عراق به ایران مراجعت و جهت بازگشت به کشور مزبور به منظور ملحق شدن به همسرش حاج سیدمصطفی خمینی تقاضای صدور پروانه خروج نموده است. خواهشمند است دستور فرمائید نسبت به انجام درخواست مشارالی‌ها نظریه اعلام دارند. 
رئیس شهربانی کل کشور. سپهبد مبصر از طرف سرتیپ صمد پاکپور»

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی

دیگر خبرها

  • آیت‌الله مصباح نقش مهمی در تحول علوم انسانی داشتند
  • فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است / تعداد شاگردان استادی که ۱۰۰ شاگرد داشت به ۱۰ نفر رسیده / مراجع و رهبری به این مسائل توجه کنند
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است/ تعداد شاگردان استادی که سالیانی 100 شاگرد داشت به 10 نفر رسیده! حدود 150 استاد در سال گذشته تدریس داشتند، اما در سال جاری تا 2 ماه از تدریس محروم بودند
  • خبر‌های رسانه - ۱۳ اردیبهشت
  • بررسی آراء و اندیشه های علامه مصباح یزدی در حوزه تعلیم و تربیت
  • آیت الله مطهری مسایل مربوط به حجاب را عالمانه بیان می کرد
  • دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام (ره)+ سند
  • حمایت چهره نزدیک مصباح یزدی از گشت ارشاد و طرح نور
  • غدیر، اصل و اصول مهندسی دین خداست