Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: تا کنون قرارداد اجرای طرح جهش تولید دیم‌زارها در ۱۰۵ هزار و ۹۶۱ هکتار از اراضی این استان منعقد شده که این میزان ۵۶ درصد کل سطح ابلاغی است.

محمدفرید سپری روز سه‌شنبه با اشاره به اینکه امسال نخستین سال از اجرای برنامه پنج ساله طرح جهش تولید در دیمزارها است، اظهار داشت: در سال زراعی جاری این طرح در سطح ۱۸۹ هزار هکتار اراضی دیم زیر کشت گندم، جو، نخود، دانه‌های روغنی و گیاهی این استان اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: در سه ماهه اول امسال کارشناسان پهنه بندی این استان اقدام به عقد قرارداد با بهره برداران اراضی تحت پوشش کرده‌اند که شامل ۹۴ هزار و ۲۲۰ هکتار گندم، ۱۰ هزار و ۳۵۰ هکتار اراضی جو، ۱۰۱ هکتار اراضی نخود و یک هزار و ۲۹۰ هکتار اراضی زیر کشت علوفه‌های دیم است.

سپری با بیان اینکه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به عنوان متولی برنامه پنج ساله جهش تولید در دیم‌زارهای چهار استان کردستان، کرمانشاه، همدان و آذربایجان‌شرقی است، یادآور شد: کردستان در برنامه حدود ۶۳۰ هزار هکتاری این طرح بیشتری سطح را بین سایر مناطق داشته و طرح در ۱۰ شهرستان آن اجرایی خواهد شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: امسال ۱۴۳ هزار هکتار گندم، ۱۳ هزار هکتار جو، ۲۵ هزار هکتار انواع حبوبات، سه هزار هکتار دانه‌های روغنی و پنج هزار هکتار نباتات علوفه‌ای در این استان زیر پوشش این طرح می‌رود و مدیریت مزارع در مراحل کاشت، داشت و برداشت بر عهده کارشناسان این سازمان است.

وی یادآور شد: کارشناسان این سازمان در جریان اجرای این طرح موظف هستند به منظور انتقال یافته‌های تحقیقاتی به مزارع در کنار بهره‌برداران باشند و تمام اقدامات آنان را بر اساس این یافته‌ها هدایت کنند.

سپری گفت: هدف از اجرای این طرح افزایش میزان تولید محصولات زراعی در مزارع دیم با اتکا به دانش‌ کشاورزی برای ارتقای امنیت عذایی کشور است و انتظار می‌رود کارشناسان پهنه در انتخاب اراضی پایلوت طرح به مسایلی همچون گزینش کشاورزان پیشرو، ارستفاده از ارقام جدید و پربازده، استفاده از کودهای پایه، تحقق کشاورزی حفاظتی، کشت مستقیم، انجام عملیات مبارزه با آفات و علف‌های هرز در مزارع توسط بهره برداران توجه داشته باشند.

سال ۱۳۹۹ از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان جهش تولید نامگذاری شده و طرح جهش تولید دیم زارها به مناسبت این نامگذاری طی یک تفاهم نامه بین وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام برای دستیابی به حداکثر تولید در مزارع کشت شده اجرا می‌شود.

کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است.

میزان کل تولید محصولات بخش کشاورزی استان کردستان سه میلیون تُن است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیت‌های مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تن در سال برساند./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: هکتار اراضی هزار هکتار جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۴۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی گفت: با ورود دستگاه قضایی بیش از دو هزار و 100 هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان در سال گذشته که مورد تعرض و تصرف عده ای افراد سودجو قرار گرفته بود با اقدامات قانونی رفع تصرف شد.

 ناصر عتباتی افزود: اقدامات قانونی که در این خصوص صورت گرفت شامل رفع تصرف بیش از ۳۴۹ هکتار در اجرای تبصره ماده ۵۵ و بدون ارجاع به محاکم، قلع و قم ۱۸۲ فقره در مساحتی بالغ بر ۱۵۹ هکتار، اجرای احکام خلع ید در یکهزار و ۱۳۷ فقره به مساحت بیش از یکهزار و ۲۴۷ هکتار بود.

عتباتی، همچنین به اقدامات صیانتی در مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی در سال گذشته نیز پرداخت و گفت: دستگاه قضایی استان پارسال به منظور مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغها با تشکیل قرارگاه پیشگیری از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی در استان و شهرستانها با محوریت سازمان جهادکشاورزی استان، دو هزار و ۶۸۶ مورد تغییرکاربری غیر مجاز در سطح استان به مساحت بیش از ۸۲ هکتار را شناسایی و در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها به تعداد ۸۰۲ مورد به مساحت بیش از ۱۵ هکتار و اجرای احکام قطعی محاکم کیفری به تعداد ۲۱۳ مورد به مساحت بیش از شش هکتار به تعداد یکهزار و ۱۵ مورد قلع و قمع مستحدثات از تغییر کاربری در این اراضی جلوگیری کرد.

رئیس کل دادگستری استان ، همچنین با اشاره به رفع تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی گفت: در سال گذشته بیش از ۶۵ هکتار از تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی استان رفع تصرف شد.

 

 

دیگر خبرها

  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی در استان آذربایجان غربی
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • کاهش آفت ملخ در اراضی کشاورزی با بارش های بهاری