Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد دانشگاه با بیان اینکه علامه مصباح اجازه نداد فعالیت فلسفی اسلامی از رونق بیفتد، گفت: وی در رابطه با فلسفه اسلامی طی ۴۰ سال اخیر یکی از اساتید ممتاز محسوب می شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی مرصاد ، یکی از جنبه های شخصیتی مرحوم علامه مصباح‌یزدی که کمتر به جامعه معرفی شده است، فعالیت های فلسفی این فیلسوف بزرگ بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بسیاری از علاقه مندان به فلسفه و طلاب نامی از کتب این‌ مرحوم‌ در حوزه فلسفه شنیده اند اما در سطح جامعه شاید آنطور که شایسته است، ایشان معرفی نشدند. شاید تبلیغات منفی دشمنان این مساله را تشدید کرده است؛ با این تفاصیل نگاهی به آثار و فعالیت های ایشان در حوزه فلسفه خالی از لطف نیست.

عباس حاج زین العابدینی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز یکی از ویژگی های مهم آیت الله مصباح یزدی را فیلسوف بودن و خرد ورزی عنوان کرد و اظهار داشت: ایشان در رابطه با فلسفه اسلامی طی ۴۰ سال اخیر یکی از اساتید ممتاز محسوب می شد.

استاد دانشگاه رازی افزود: آیت الله مصباح در این زمینه اقدامات ارزشمندی از خود به یادگار گذاشته است که از آن جمله می توان به شرح اسرار ملاصدرا اشاره کرد که محل رجوع و منابع پژوهشی دانشجویان و اساتیدی است که در این رشته کار می کنند.

وی خاطر نشان کرد: همچنین یکی دیگر از کتابهای مهم فلسفی این عالم فقید، کتاب شرح الهیات شفای بوعلی است که با توجه به بیان روشنی که از آن داشته محل استفاده دانشجویان و افرادی است که می خواهند در این رابطه پژوهش کنند.

حاج زین العابدینی بیان داشت: از دیگر کتاب‌های فلسفی شرح نهایة الحکمه علامه طباطبایی است که ایشان قسمت هایی از آن را به زبان ساده شرح کردند و با توجه به ویژگی‌های که در بیان ایشان از نظر سادگی و دقت وجود داشت، بسیار ارزشمند است و در مباحث پژوهشی برای طلاب و دانشجویان بسیار  راهگشا است.

وی ادامه داد: آیت الله مصباح در سال‌های اول انقلاب دو جلد کتاب به نام آموزش فلسفه را نوشتند که با توجه به این که نظریه ای به بحث‌های مقایسه ای بین فلسفه اسلامی و فلسفه غرب، داشتند بسیار با ارزشمند است و ترتیب متفاوتی با ترتیبی که معمولاً در سنت فلسفه اسلامی جاری بوده، دارد.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: ایشان در بخش هایی از موضوعات مربوط به فلسفه صاحب نظر بودند و در مورد ترتیب قرار گرفتن بحث های فلسفه اسلامی معتقد بودند ترتیب آن یک ترتیب درست و منطقی نیست و بنابراین اگر بخواهیم فلسفه اسلامی را متناسب با شرایط امروز بیان کنیم و ترتیب قابل قبول تری داشته باشد باید فصول و ابواب را به گونه‌ای دیگر تنظیم کنیم.

وی افزود: ایشان چون استاد مسلطی در فلسفه بودند و دیدگاههای خاص خود را داشتند حتی در برخی جاها انتقادهایی به فلاسفه های بزرگ اسلام همانند ابوعلی سینا و ملاصدرا داشتند و این نشان می‌دهد ایشان در جایگاه عالی فلسفه قرار داشتند که می توانستند اظهار نظر داشته باشند و فقط تابع و شارع صرف آراء دیگران نبودند و فراتر از شرح نظراتی داشتند.

حاج زین العابدینی گفت: آیت الله مصباح توانست با تاسیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، طلاب قوی در حوزه فلسفه اسلامی برای کشور و اسلام تربیت کند که این بزرگترین خدمت به فلسفه است.

وی اذعان داشت: ایشان کسی بود که طی این ۴۰ سال اخیر پس از شهید مطهری و علامه طباطبایی، اجازه نداد فعالیت فلسفی اسلامی از رونق بیفتد و همچنان توانست فلسفه اسلامی را در حوزه های علمیه پررونق نگه دارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: آیت الله مصباح فلسفه اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۴۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله مصباح نقش مهمی در تحول علوم انسانی داشتند

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: این همه آثار و برکات آیت الله مصباح یزدی(ره) و همت و تلاش فراوان ایشان در زمینه تحول در علوم انسانی و نشر معارف دین از اخلاص این معلم بزرگ سرچشمه می گیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله حسینی بوشهری در مراسم گرامیداشت «مقام استاد» که در سالن اجتماعات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم برگزار شد اظهار داشت: مقام معلم و استاد در اسلام و نقشی که این قشر در رشد و تربیت شاگردان می تواند داشته باشد، کلیدی و اساسی است و از مهمترین امتیازات جامعه بشری و تغییر در مسیر آن محسوب می شود.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تربیت اساتید فراوان، توانمندی ها و دستاوردهای آموزشی و پژوهشی موسسه امام خمینی(ره) را بسیار مهم، کارآمد و مفید برای جامعه ارزیابی کرد و افزود: رشد علمی جامعه و افتخارآفرینی کشور در علوم انسانی و تجربی ریشه در تلاش اساتید دلسوز و متدین دارد و امروز بحمدالله از میوه دلچسب این درخت تناور بهره مند هستیم.

وی با بیان اینکه اگر جامعه بخواهد متحول شود تعلیم و تربیت در آن باید متحول شود، ادامه داد: این در حالی است که تغییر در زندگی اجتماعی از مدرسه به عنوان محور تحول اجتماعی آغاز خواهد شد و اگر تغییری از مدرسه شروع می شود باید این تغییر را از مربی و استاد شروع کنیم.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه گفت: این همه آثار و برکات آیت الله مصباح یزدی(ره) و همت و تلاش فراوان ایشان در زمینه تحول در علوم انسانی و نشر معارف دین از اخلاص این معلم بزرگ سرچشمه می گیرد.

آیت الله حسینی بوشهری با تاکید بر اینکه تعلیم و تعلم از نعمت های بزرگ خدا است، ضمن اشاره به آیات قرآن، خداوند را اولین معلم بشر دانست و عنوان کرد: دسته دوم از معلمان، انبیا و اولیای الهی به عنوان مربیان و معلمان بشر هستند, هزاران پیامبر الهی با رسالت های مختلف کار هدایت انسان های گمراه و رهنمون کردن آن ها به سمت نور را داشته اند.

وی کار برای خدا را از ویژگی شهید مطهری و آیت الله مصباح یزدی(ره) دانست و آن را رمز موفقیت اساتید و معلمان برشمرد و افزود: استاد نمونه کسی است که برای اجر و مزد کیسه ندوخته است و باید بر آنچه تدریس می کند، اخلاص، اشراف و اهتمام داشته باشد.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با تشریح این که استاد باید با مطالعه دقیق و به روز و تسلط و اطلاع بر کتاب های تازه چاپ شده و نظریه های جدید، درس خود را ارائه کند، گفت: استاد و معلم تنها انتقال دهنده اصطلاحات نباشد. مهم نَفَس استاد است که اگر متخلق به اخلاق باشد، درس و نفس قدسی او تاثیرگذار است و با این گونه اساتید، شاگردان مفیدی برای جامعه تربیت می شوند.

تقدیر از اساتید برتر و ارائه گزارسی از روند برنامه های آموزشی موسسه امام خمینی(ره) توسط معاون آموزش از دیگر برنامه های آیین گرامیداشت روز استاد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باید یک تفاهم بزرگ رسانه‌ای میان ایران و عراق اتفاق بیفتد
  • سردار آزمون اجازه بزن بزن نداد! + عکس
  • مراسم بزرگداشت مرحومه معصومه حائری برگزار شد
  • سردار آزمون اجازه بزن بزن نداد!(عکس)
  • آیت‌الله مصباح نقش مهمی در تحول علوم انسانی داشتند
  • عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان کرمان در سال گذشته
  • بررسی آراء و اندیشه های علامه مصباح یزدی در حوزه تعلیم و تربیت
  • کارنامه و کتابشناسی شهیدمطهری؛ از مشهد و قم تا مبارزه با مارکسیسم
  • «زندگی با فلسفه» مستند پرتره انشاءالله رحمتی استاد فلسفه
  • رئال مادرید اجازه نداد آب خوش از گلوی بایرن مونیخ پایین برود