Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحرکات مشکوک هم‌پیمانان عربستان سعودی در شورای همکاری خلیج فارس در زمینه نوع حضور آنها در اجلاس ریاض، روند آشتی عربی که سعودی‌ها تصمیم به آن دارند را به چالش کشیده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه رای‌الیوم، غیبت «حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین، «هیثم بن طارق» سلطان عمان و عقب نشینی احتمالی «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر و نیز ابهام درباره سطح نمایندگی امارات در چهل و یکمین دوره اجلاس شورای همکاری خلیج فارس که در عربستان سعودی برگزار می شود و «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر نیز در آن حضور خواهد داشت، بحث آشتی عربی را با چالش مواجه کرده و نشان می دهد که این آشتی در واقع یک آشتی دو جانبه میان ریاض و دوحه بوده و کشورهایی که به تبعیت از عربستان سعودی، قطر را تحریم کردند تمایلی به این آشتی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

منابع مربوطه از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در این زمینه به روزنامه رای الیوم گزارش دادند که غیبت پادشاه بحرین در این نشست و مامور کردن «سلمان بن حمد آل خلیفة» ولیعهد خود برای شرکت در اجلاس ریاض بیانگر عدم رضایت منامه از روند آشتی عربی بوده و بحرین ترجیح می‌دهد از مشارکت در این روند فاصله بگیرد و در کنار مصر و امارات که به همراه بحرین وزنه سنگینی در اردوگاه تحریم دولت قطر را تشکیل داده‌اند، بایستد.

روشن است که پادشاه بحرین یکی از نزدیک‌ترین متحدان عربستان سعودی در شورای همکاری خلیج فارس محسوب می شود. بنابراین عدم حضور وی در نشست مذکور بیانگر وجود اختلافات عمیق است که می‌تواند منجر به ایجاد شکاف‌های جدید در شورای همکاری خلیج فارس و احتمال تقسیم این شورا به چند جناح شود.

در این زمینه یک مقام کویتی شب گذشته اعلام کرد که عربستان سعودی مرزهای زمینی و حریم هوایی خود را به روی قطر باز می‌کند ، اما در این میان اشاره‌ای به باز شدن حریم هوایی امارات و بحرین به روی قطر نشد.

افشای اهداف پشت پرده رژیم صهیونیستی از نزدیکی ریاض به دوحهسلطان عمان در نشست ریاض شرکت نمی‌کند

از سوی دیگر همچنان سطح نمایندگی امارات در این اجلاس در هاله‌ای از ابهام است؛ چرا که خبرگزاری رسمی امارات خبری درباره سطح نمایندگی و ریاست هیئت اماراتی که در این نشست مشارکت خواهد کرد منتشر نکرده و شاید حضور یا عدم حضور محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی در این اجلاس یکی از موضوعات اساسی باشد که ناظران پیش از برگزاری نشست و هنگام پذیرایی از مشارکت‌کنندگان بر آن متمرکز خواهند بود.

همچنین «هیثم بن طارق» نیز در این اجلاس حضور نمی‌یابد و «فهد بن محمود» معاون نخست وزیر را به عنوان رئیس هیئت سلطان نشین عمان برای شرکت در این اجلاس انتخاب کرده که این امر نشان می‌دهد عمان قصد دارد از هر گونه حواشی این نشست فاصله بگیرد. به نظر می‌رسد که هیثم بن طارق قصد دارد روش سلطان قابوس در عدم مشارکت در نشست‌های خلیج فارس و عربی و اسلامی جز در موارد استثنایی را در پیش بگیرد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای همکاری خلیج فارس عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۷۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران

به گزارش صدای ایران از انتخاب،بلینکن در جریان نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، طی اظهاراتی مدعی شد: «این مسئله تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین نیاز به همکاری در زمینه دفاع یکپارچه را هم نشان می‌دهد».

ایلنا: وزیر خارجه آمریکا رهبران کشور‌های خلیج فارس را به یکپارچگی دفاعی بیشتر فراخواند.

«آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه ایالات متحده، خطاب به رهبران کشور‌های حوزه خلیج فارس گفت که رویارویی ایران و اسرائیل نیاز به یکپارچگی دفاعی بیشتر را نشان می‌دهد.

بلینکن در جریان نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، طی اظهاراتی مدعی شد: «این مسئله تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین نیاز به همکاری در زمینه دفاع یکپارچه را هم نشان می‌دهد».


دیگر خبرها

  • نگاه تاریخی به خلیج فارس راه حل مناقشات منطقه‌ای
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد
  • اسد خطاب به وزیر بحرینی: همبستگی کشورهای عربی به ثبات در منطقه می‌انجامد
  • نشست شش‌جانبه عربی در ریاض درباره غزه برگزار شد
  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است