Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@15:26:16 GMT

واکسن‌ها ممکن است روی کرونای آفریقایی کار نکنند

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۷۸۱۲۰

واکسن‌ها ممکن است روی کرونای آفریقایی کار نکنند

دانشمندان انگلیسی می‌گویند واکسن‌های کووید-۱۹ که تاکنون ساخته شده‌اند، ممکن است روی نوع آفریقایی این ویروس تاثیر نداشته باشند، چرا که پروتئین سنبله تغییر یافته ویروس کرونا ممکن است آن را "کمتر مستعد پذیرش واکسن کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، بر اساس گزارش اولیه رویترز، این احتمال وجود دارد که واکسن‌های کووید-۱۹ که هنوز در انگلیس تحت آزمایش قرار دارند، بر روی نوع جدید ویروس کرونا که از آفریقای جنوبی منتشر شده است، کار نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم آفریقای جنوبی و هم انگلیس در ماه گذشته انواع جدید ویروس کرونا با قابلیت انتقال بیشتر را کشف کرده‌اند که موج‌های جدیدی را در موارد ابتلا به این بیماری ایجاد کرده است.

"مت هانکوک" وزیر بهداشت انگلیس درباره تشخیص گونه جدید ویروس کرونا در آفریقای جنوبی بسیار ابراز نگرانی کرده است.

"سایمون کلارک" دانشیار میکروب شناسی سلولی در دانشگاه "ردینگ" شباهت‌های این دو نوع جدید را تأیید کرده است، اما تأکید کرده که سوشه کشف شده در آفریقای جنوبی دارای چندین جهش بیشتر است که نگران کننده است، چرا که جهش‌های بیشتر می‌توانند به ویروس کرونا کمک کنند تا از محافظت سیستم ایمنی فرار کند.

"کلارک" همچنین گفت: تغییرات گسترده یا جهش‌ها شامل یک قسمت اصلی از ویروس به نام پروتئین سنبله می‌شود که ویروس از آن برای آلوده کردن سلول‌های انسانی استفاده می‌کند و ممکن است از حساسیت ویروس نسبت به پاسخ ایمنی ناشی از تزریق واکسن‌ها بکاهد.

"یانگ" یک ویروس‌شناس و استاد دانشگاه زیست شناسی مولکولی "وارویک" نیز تأکید کرد که چگونه نوع آفریقای جنوبی دارای جهش‌های متعدد در سنبله ویروس است.

وی گفت: تجمع جهش‌های سنبله بیشتر در نوع آفریقای جنوبی بیشتر نگران‌کننده است و می‌تواند منجر به فرار از محافظت سیستم ایمنی بدن شود.

"اوغور شاهین" مدیرعامل شرکت "بیونتک"(BioNTech) به همراه پروفسور "جان بل" از دانشگاه آکسفورد می‌گویند که در حال آزمایش واکسن خود بر روی انواع ویروس کرونا هستند و تقریباً در عرض شش هفته می‌توان اصلاحات لازم را انجام داد.

سازمان بهداشت عمومی انگلیس می‌گوید: فعلا هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد واکسن‌های کووید-۱۹ از مردم در برابر انواع جهش یافته ویروس کرونا محافظت نمی‌کنند.

به هر حال، در حالی که ثروتمندترین کشورهای جهان واکسیناسیون عمومی جمعیت خود را برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا که تاکنون ۱.۸ میلیون قربانی و یک اقتصاد نابسامان جهانی به جا گذاشته است، آغاز کرده‌اند. اما اثر بخشی واکسن کووید-۱۹ در برابر گونه آفریقایی مورد بحث است.

تاکنون ۶۰ داوطلب به منظور آزمایش واکسن‌ها در مقابل انواع جهش یافته کروناویروس در حال آزمایش هستند و همگی یکی از واکسن‌های آکسفورد، فایزر، مدرنا، سینوفارم چین و اسپوتنیک وی روسیه را تزریق کرده‌اند.

دانشمندان می‌گویند هر دو نوع جدید انگلیسی و آفریقایی کرونا با بار ویروسی بیشتری همراه هستند که به معنای غلظت بیشتر ذرات ویروس در بدن بیماران آلوده است، علاوه بر این که احتمال افزایش سرعت انتقال نیز وجود دارد.

پروفسور "بل" که به کارگروه واکسن دولت انگلیس مشاوره می‌دهد، می‌گوید که فکر می‌کند واکسن‌ها می‌توانند بر روی ویروس کرونای انگلیسی به خوبی کار کنند، اما بر وجود یک علامت سوال بزرگ در مورد اینکه آیا آنها در برابر کرونای آفریقایی هم موثر هستند یا نه، تأکید کرد.

"اوغور شاهین" در مصاحبه با روزنامه آلمانی "اشپیگل" گفت که واکسن آنها که از RNA پیام‌رسان برای آگاهی سیستم ایمنی بدن انسان برای مقابله با ویروس کرونا استفاده می‌کند، باید از حفاظت کافی در برابر ویروس کرونای انگلیسی نیز برخوردار باشد.

وی گفت: ما در حال آزمایش هستیم که آیا واکسن ما می‌تواند روی این نوع هم عمل کند یا خیر و به زودی اطلاعات بیشتری خواهیم گرفت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: واکسن کرونا کووید 19 کروناویروس جهش جدید کرونا ویروس آفریقای جنوبی ویروس کرونا واکسن ها کووید ۱۹ جهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۸۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد

به گزارش خبرگزاری مهر، در جریان برگزاری دومین اجلاس همکاری‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای آفریقایی، کمیته همکاری‌های کشاورزی با حضور نمایندگان معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در سالن اجتماعات سازمان مدیریت صنعتی برپا شد.

با توجه به درخواست وزرای تجارت دو کشور نیجر و آفریقای مرکزی از ایران جهت حمایت از بخش کشاورزی، نمایندگان و مدیران بخش‌های مختلف ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشور را ارائه کرده و فریبرز عباسی، مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری نیز توضیحاتی در رابطه با تجارب بخش دولتی و شرکت‌های بخش خصوصی مرتبط در حوزه آب و آبیاری ارائه کرد.

همچنین توانایی‌های ایران در زمینه‌های گوناگون مدیریت پایدار خاک و به ویژه مطالعات خاک‌شناسی و تهیه نقشه‌های مدیریت‌پذیر و تولید و صادرات کودها و اصلاح کننده‌های زیستی خاک نیز معرفی شد.

در پایان آمادگی ایران برای حضور در کشورهای آفریقایی و همکاری در اجرای پروژه‌های آب و خاک اعلام شد.

کد خبر 6092123

دیگر خبرها

  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • آسمان عراق نارنجی شد | ویدئو
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟