Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس سپاه با اشاره به همکاری‌های نظامیان تروریست آمریکا با داعش، گفت: زمانی که عملیات‌های نیرو‌های مقاومت در عراق و سوریه علیه داعش شروع شد، آمریکا فرماندهان داعش را از منطقه بوکمال و موصل فراری می‌دادند و ما این را از طریق پهپاد‌ها می‌دیدیم. خبرگزاری میزان -  بنا به اعلام دفاع‌پرس، سردار «محمدرضا فلاح‌زاده»  شب گذشته در برنامه جهان‌آرا که با موضوع «بررسی تحولات منطقه یک سال پس از شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی» پخش شد در پاسخ به پرسشی پیرامون ابعاد مکتب حاج قاسم، گفت: اولین ویژگی حاج قاسم خدامحوری ایشان بود و غیر از رضایت الهی به چیز دیگری نمی‌اندیشید و حرکت و قلم و جهادش برای خدا بود و چهل سال برای خدا مجاهدت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حاج قاسم برای صحنه مقاومت نقشه راه داشت
وی در تشریح ابعاد مدیریتی سردار سلیمانی و علت تحقق همه وعده‌های این شهید، تصریح کرد: اولین ویژگی حاج قاسم این هست که ایشان یک فرد راهبردی بود و برای همه کارهایش نقشه راه داشت و برای فلسطین و سوریه و عراق و جا‌های دیگر نقشه راه داشت. حاج قاسم برای صحنه مقاومت نقشه راه داشت.
آمریکا مجوز ترور حاج قاسم را بعد از عملیات بوکمال صادر کرد
معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس سپاه با تاکید بر اینکه حاج قاسم برنامه‌محور بود و هیچ کار را بدون برنامه انجام نمی‌داد، افزود: برای هر کدام از عملیات‌ها دارای یک طرح و برنامه بود و بعد از انجام طرح شروع عملیات بود و قبل از طرح‌ریزی مشورت می‌کرد.

وی با تاکید بر اینکه عملیات که شروع می‌شد و پیگیری مداوم می‌کرد، اضافه کرد: کار تا به نتیجه نمی‌رسید رها نمی‌کرد و به عنوان نمونه اگر حاج قاسم در سوریه و عراق نبود، با این همه مشغله کاری هنگام اذان یک مرتبه، ظهر یک مرتبه و شب دوباره یک مرحله تماس می‌گرفت و گاه اگر شرایط سخت بود یا تحرکی از سمت داعش شروع شده بود، این تماس‌ها بیشتر می‌شد.

فلاح‌زاده افزود: در عین حال حاج قاسم صاحب فکر بود و گاهی یک پله بالاتر از مشورت جمع‌بندی می‌کرد و بعد همه تحسین و قبول می‌کردند، چون هم صاحب استراتژی و هم صاحب‌نظر در امور تاکتیکی و هم صاحب فکر بود و تجربه را با تفکر در هم می‌آمیخت و بهترین نظریه را ارائه می‌کرد.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس سپاه با بیان اینکه یکی از شاخصه‌های مدیریتی حاج قاسم تصمیم‌گیری به‌موقع بود، اضافه کرد: وقتی با آمریکایی‌ها در منطقه تَنَف درگیر شدیم، با حاج قاسم تماس گرفتیم که ما در سه راه «خربه‌الکبد» با آمریکایی‌ها درگیر شده‌ایم، ایشان عنوان کردند که به جلو نروید و به عقب برنگردید و به راست و چپ هم نروید و سریع خودش را رساند. در آنجا از چهار نظریه یکی از نظریات را تصویب کرد که همان مسیر دور زدن منطقه مدار ۵۵ درجه بود و خود ایشان ایستاد و اولین شناسایی را هم ایشان با برخی از دوستان تا نزدیکی مواضع داعش انجام داد.

وی تاکید کرد: حاج قاسم فرماندهی بود که به علاوه این که دارای نقشه راه و برنامه بود و تصمیم‌گیری به‌موقع بود و خودش هم جلودار بود و در میدان بود و کسی که در میدان نباشد، نمی‌تواند صحنه را مدیریت کند و به همین خاطر حاج قاسم تمام جبهه‌های عراق و سوریه لبنان را در خطوط مقدم در سخت‌ترین شرایط حاضر بود.

فلاح‌زاده افزود: اگر در یک کارگاه سدسازی وزیر سرکشی کند و مدیران منطقه‌ای سرکشی و مدیران ارشد پیگیری کنند، این کار طبق برنامه زمان‌بندی به نتیجه می‌رسد.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس سپاه ادامه داد: اگر مدیران اجرایی و فرماندهان نظامی مانند فرماندهان دوران دفاع مقدس خودشان در صحنه باشند، قطعاً نصرت و پیروزی هست و البته نیت خالص هم مهم است.

وی با اشاره به اینکه حاج قاسم به تدبیر حضرت امام و رهبر انقلاب وارد برخی کشور‌ها برای دفاع از مظلوم شد و در هر جا قدرتی ایجاد کرد، اظهار داشت: قدرت را توسط خود مردم داوطلب منطقه ایجاد کرد و این قدرت را مقابل جبهه باطل قرار داد.

فلاح‌زاده افزود: حاج قاسم هم به لحاظ دیپلماسی و کار نهضتی یک کار متفاوت را انجام می‌داد. وقتی در حوزه سیاسی دیپلمات‌ها مقابل هم قرار می‌گیرند، یک شرایط و قانونی دارد و حاج قاسم با آموزه‌های دینی و صفا و صمیمیت و صداقت به سمت نیرو‌های نهضتی و میدانی می‌رفت و این‌ها را جذب می‌کرد و قدرت می‌ساخت که «فاطمیون» و «دفاع وطنی» و «زینبیون» از این جمله اند.
حزب الله در جنگ ۳۳ روزه رژیم صهیونیستی را به عقب نشینی اجباری وا داشت
معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس سپاه با بیان اینکه حاج قاسم برنامه‌ریزی کرد تا مبارزین غزه را که با سنگ به مصاف دشمن رفته بودند به موشک‌های نقطه زن تجهیز کند و این کار را انجام داد و سازنده موشک‌ها هم خودشان هستند، اظهار داشت: حزب الله در جنگ ۳۳ روزه علاوه بر اینکه اسرائیل را به عقب نشینی اجباری وا داشت در مناطق بسیاری از سوریه نقش آفرینی کرد.

وی افزود: به محض اینکه در سوریه بحران می‌شد، حاج قاسم خود را به سوریه می‌رساند و در فرودگاهی پیاده می‌شود که آنجا مورد هجوم تیر‌های مستقیم‌زن و منحنی‌زن داعش و النصره هست، جلساتی برگزار می‌کند و بستر راه اندازی دفاع وطنی را فراهم می‌کند و ابووهب هم نقش مهمی در راه اندازی این مجموعه دارد و این سازمان به مصاف این دشمن قدّار می‌رود.

فلاح‌زاده با بیان اینکه به محض اینکه در عراق بحران می‌شد، حاج قاسم خود را سریع به عراق می‌رساند، اظهار داشت: سریع تصمیم می‌گیرد و سریع در میدان حاضر می‌شود و حشدالشعبی را تقویت می‌کند و حشدالشعبی اولین عملیات را در سامرا شروع می‌کند و خودش و ابومهدی در خودرو در پیشقراول نیرو‌های حشدالشعبی به سمت سامرا می‌روند.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس سپاه در پاسخ به ادعای مقامات آمریکایی مبنی بر پایان داعش از سوی آمریکا، اظهار داشت: آمریکایی‌ها غلط کردند که چنین حرفی زدند، چون آن‌ها خودشان اقرار کردند که داعش را ما به وجود آوردیم و کسی که داعش را به وجود می‌آورد چگونه مدعی براندازی داعش می‌شود؟

فراری دادن فرماندهان داعش توسط آمریکا از بوکمال
وی افزود: زمانی که عملیات رزمنده‌ها توسط حشدالشعبی، نیرو‌های قهرمان ارتش سوریه، فاطمیون، زینبیون و حزب الله در عراق و سوریه علیه داعش شروع شد، آن‌ها فرماندهان داعش را از منطقه بوکمال و موصل فراری می‌دادند و ما این را از طریق پهپاد‌ها می‌دیدیم که با هلیکوپتر‌ها این فرماندهان داعش را سوار می‌کردند و می‌بردند.

فلاح‌زاده تاکید کرد: ضمن اینکه داعش را سازماندهی و راه‌اندازی کردند و به جان کشور‌های منطقه انداختند، این‌ها را فراری می‌دادند و کسی که سیطره داعش را تمام کرد تدبیر رهبر معظم انقلاب و فرماندهی میدانی حاج قاسم سلیمانی بود.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس سپاه با تاکید بر اینکه آخرین پایتخت داعش را نیرو‌های مقاومت تصرف کردند و در تاریخ حکومت‌ها زمانی منقرض شده اند که پایتخت‎ها تصرف شده‌اند، افزود: پایتخت داعش ابوکمال بود و باید ببینید که چه کسانی وارد ابوکمال شدند، آن طرف حاشیه مرز نیرو‌های حشدالشعبی، قائم را تصرف کردند و این طرف نیرو‌های حیدریون عراقی و حزب الله و فاطمیون و زینبیون وارد بوکمال شدند و به تصرف درآوردند و سیطره داعش را تمام کردند.

وی با بیان اینکه ممکن است الان هم داعش باشد و کما اینکه هست، تصریح کرد: داعش تفکر وهابیت نوگراست و الان در عراق و سوریه و افغانستان و کشور‌های آفریقایی است و تفکری برگرفته از تفکرات ابن تیمیه است.

آخرین قلعه داعش با فرماندهی مقتدرانه حاج قاسم به تصرف درآمد
فلاح‌زاده تاکید کرد: پایتخت و آخرین قلعه داعش به فرماندهی مقتدرانه حاج قاسم به تصرف درآمد و حکومت داعش به زیر کشیده شد و ادعای آمریکایی‌ها غلط و دروغی بیش نیست.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس سپاه در پاسخ به آن دسته از افرادی که حمایت ایران از سوریه را در برابر داعش اشتباه می‌دانستند، اضافه کرد: حافظ اسد و بشار اسد هیچ وقت با اسرائیل سر سازش نداشتند و هیچ قرارداد صلحی را تایید نکردند و هیچ سفارتخانه و کنسولگری را بین هم رد و بدل و افتتاح نکردند و از زمانی که نطفه اسرائیل منعقد شده سوریه با اسرائیل سر جنگ داشته و هنوز هم سر جنگ دارد و هنوز جولان در اشغال اسرائیل است.

وی افزود: سوریه در دوران دفاع مقدس به کمک ایران آمد و در جنگ ۳۳ روزه به کمک لبنان و در جنگ غزه هم به کمک رفت و آوارگان را پناه داد و حمایت کرد.

فلاح‌زاده با بیان اینکه خود دفاع از حکومت بشار اسد هم موضوعیت دارد، چون از زمانی که این‌ها روی کار آمدند، در مقابل زیاده‌خواهان و استعمار و سلطه ایستادگی کردند، افزود: با این حال حضرت آقا تاکید کردند که این خطر تنها متوجه سوریه نیست و موضوع فراتر از این است و اینجاست که حاج قاسم وارد سوریه می‌شود.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس سپاه با تاکید بر اینکه حاج قاسم فرد ریسک‌پذیری بود و در اینجا هم ریسک کرد و با به کارگیری نیرو‌ها از غوطه شرقی شروع کرد تا اولین خطر را از پایتخت سوریه دفع و رفع کند، گفت: همچنان که خداوند متعال پاوه و خرمشهر را فتح کرد و نصرت و پیروزی را در دفاع مقدس شامل حال رزمندگان کرد، در صحنه سوریه هم خداوند ورق را برگرداند.

وی با اشاره به یکی از ریسک‌هایی که سردار سلیمانی انجام داد، اضافه کرد: در بوکمال هفت یا هشت روز در پشت دیوار‌های بتنی و ساختمان‌های طبقاتی متوقف شد و رزمندگان یکی دو جا را عملیات کردند و پس خوردند.

فلاح‌زاده افزود: حاج قاسم یک عملیات احاطه بزرگ را به سمت بوکمال و یک عملیات طرح مجدد به سمت رودخانه فرات و جاده دیرالزور یا جاده سوریه به سمت بغداد را قطع کرد و بچه‌ها به فرات چسبیده و بخشی از جاده را بریدند.

همرزم سردار سلیمانی ادامه داد: حاج قاسم یک روز ساعت یک بعد از نصف شب تماس گرفت که بچه‌های فاطمی و زینبی پشت شهر و به فاصله بین شهر و فرات بروند، چون دشمن شهر را خالی می‌کند.

حاج قاسم در تحقیر دشمن و تقویت نیرو‌های خودی هنر خاصی داشت
فلاح‌زاده با تاکید بر اینکه حاج قاسم در کوچک کردن و ذلیل کردن دشمن یک هنر خاصی داشت و اطلاعاتی از دشمن که ارائه می‌شد را کوچک می‌کرد، افزود: حاج قاسم در جهت تحقیر دشمن و تقویت نیرو‌های خودی هنر خاصی داشت و اینجا هم گفت که دشمن شهر را خالی می‌کند و شما به پشت دشمن بروید و وقتی رزمندگان به پشت دشمن رفتند سرپل را گرفتند و ورودی شهر را هم گرفتند، ولی در چند نقطه جنگ سختی صورت گرفت و به هر صورت عبور کردند.

وی تصریح کرد: موقعی که به قرارگاه برگشتیم، به حاج قاسم گفتم اینجا داعشی‌ها محکم می‌جنگیدند و شهر خالی نبود و آیا ریسک کردید؟ حاج قاسم گفت بله ریسک کردیم؛ و من گفتم واقعاً ریسک بجایی بود، چون نصف ابوکمال به تصرف درآمد.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس سپاه با اشاره به اهمیت ریسک‌های حاج قاسم سلیمانی، تصریح کرد: این ریسک حاج قاسم در بوکمال برای یک عملیات احاطه بزرگ و احاطه شهر و فاصله انداختن بین شهر و فرات منجر به آزادسازی بوکمال شد و ریسک حاج قاسم در عملیات حلب باعث آزادسازی محلاتی مثل شیخ سعید و فروپاشی دشمن در کل جبهه حلب و آزادسازی شهر حلب و در نهایت کاهش تنش و فروپاشی داعش بود.

اعتقاد حاج قاسم به جذب حداکثری
وی با بیان اینکه حاج قاسم اعتقاد عجیبی به جذب حداکثری طبق فرمایش رهبر انقلاب داشت، گفت: حاج قاسم با دشمنان واقعاً سخت و با نیرو‌های خودی واقعاً رحیم و رئوف و با محبت بود، حاج قاسم یک خط قرمز داشت و آن خط قرمز ولایت فقیه بود و و ولایت‌مدار عملی هم بود و برای تحقق دستورات امام و رهبر انقلاب در زمان دفاع مقدس در جبهه حاضر شد و این موقع هم در صحنه‌های سخت حاضر شد.

سه خاطره حاج قاسم روز قبل از شهادت و تاکید بر نوشتن آن‌ها
وی با بیان اینکه مراسم ظهر روز قبل از شهادتش سه خاطره تعریف کرد، اظهار داشت: یک خاطره از شهید باکری گفت و عنوان کرد که من در کنار دجله بودم که دیدم قایق شهید باکری را زدند، یک خاطره هم از شهید احمد کاظمی و یک خاطره هم از آقا شیخ مرتضی حائری فرزند آقا شیخ عبدالکریم حائری یزدی مؤسس حوزه در مورد جنگ روس‌ها در تبریز نقل کردند.

فلاح‌زاده ادامه داد: همچنین یک خاطره از عملیات بدر و جلسه فرماندهان در قرارگاه نصرت که پیام امام آمده بود که «این جنگ شکست و پیروزی دارد و شما نمی‌توانید خودتان پیروزی را تعیین کنید و مأمور به انجام تکلیف هستید و این مشیت الهی است و خود را آماده عملیات بعدی کنید» را هم مطرح کرد.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس سپاه اظهار داشت: ایشان گفت این خاطرات را بنویسید و ما موارد دیگر را می‌نوشتیم کل مطالب را هم ضبط می‌کردیم و هم صحبت‌هایی که در رابطه با مباحث مختلف نظامی و امنیتی و اقتصادی و سیاسی می‌شد را می‌نوشتیم و مصوبات را هم می‌نوشتیم، اما خاطرات را معمولاً یادداشت نمی‌کردیم، ولی ایشان آن روز تاکید می‌کرد که این خاطرات را یادداشت کنید.

بعد از عملیات بوکمال، آمریکا مجوز ترور حاج قاسم را صادر کرد
وی در پاسخ به سوالی در خصوص برخی تحلیل‌ها در مورد اینکه حوادث آبان ماه ۹۸ و بی تدبیری‌های به وجود آمده در مورد بنزین باعث تصمیم آمریکایی‌ها برای ترور سردار سلیمانی شد، گفت: حاج قاسم چندین مرحله تهدید شده بود و دقیقاً بعد از عملیات بوکمال آمریکایی‌ها رسماً اعلام کردند و به اسرائیل نایب خودشان در منطقه مجوز دادند که حاج قاسم را بزنید. بعد از آن هم یک مرحله دیگر دوباره تهدید به ترور کردند برنامه ریزی کردند تا حاج قاسم را در کرمان بزنند.

فلاح‌زاده با بیان اینکه این تهدید‌ها از سال ۹۶ شروع شده بود و قبل از هم تهدید شده بود، تصریح کرد: یک مقطع که درگیر داعش بودیم، اگر هم بود، من اطلاع ندارم، اما دقیقا در سال ۹۶ رسماً اعلام شد که حاج قاسم را ترور می‌کنیم و بعد هم یک مرحله دیگر مطرح شد.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس سپاه با بیان اینکه اتفاقات عراق هم آمریکایی‌ها را جری می‌کرد، افزود: درخواست مردم در آبان ۸۸ قشری و موضوعی و در خصوص بنزین بود و، چون اعتراضات مقداری گسترده شد و در بعضی نقطه‌ها منافقین و گروه‌های ملحد دست به اسلحه بردند، آمریکایی‌ها گمراه شدند.

حاج قاسم را زدند تا ژئوپلتیک منطقه را تغییر دهند
وی افزود: البته حاج‌قاسم در مسیر تهدید بود و ممکن است این هم از عواملی بود که شاید کار را سرعت داد، اما آن‌ها حاج قاسم را زدند که به حساب خودشان ژئوپلتیک منطقه را تغییر دهند و جبهه مقاومت را دچار اضمحلال و فروپاشی کنند و نقشه راه دراز مدت شان که تجزیه ایران و عراق و سوریه خود را عملی کنند.

فلاح‌زاده در پاسخ به این سوال که آیا آمریکایی‌ها به اهدافشان در منطقه بعد از ترور سردار سلیمانی رسیدند؟، تصریح کرد: وحدت و انسجام ملی که بعد از شهادت حاج قاسم ایجاد شد و آن روشنگری که در اقشار مختلف آزادی خواهان جهان بر علیه آمریکا ایجاد شد و آن کینه‌هایی که در قلب‌ها نهادینه شده به مراتب از قبل سخت‌تر و شدیدتر است.

معاون هماهنگ کننده نیروی قدس سپاه تاکید کرد: این جبهه یک امام دارد و امام این جبهه رهبر معظم انقلاب است.

وی با تاکید بر این که سردار قاانی یکی از فرماندهان موفق دوران دفاع مقدس است، اضافه کرد: ایشان فرمانده لشکر ۵ نصر و فرمانده لشکر امام رضا (ع) بوده در جبهه‌های گوناگون و عملیات‌های سختی مثل کربلای ۵ و والفجر ۸ و فتح المبین خوش درخشیده است.

سردار قاآنی از نقشه‌های راه و طرح‌ها و برنامه‌ها مطلع است
فلاح‌زاده با اشاره به اینکه ایشان معاون حاج قاسم و زمانی که حاج قاسم وارد نیروی قدس می‌شود، در کنار حاج قاسم تا آخر بوده است، اظهار داشت: ایشان در کنار حاج‌قاسم بوده و از نقشه‌های راه و طرح‌ها و برنامه‌ها مطلع است و از تجربه دفاع مقدس و این مدت بیش از ۲۰ ساله برخوردار است.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس ضمن تاکید بر اینکه فرماندهان جبهه مقاومت همچون سید حسن نصرالله باهمان تیزبینی و دوراندیشی و اقتدار حضور دارند، تصریح کرد: فرماندهان جبهه فلسطین مثل حماس با آقای اسماعیل هنیه و زیاد نخاله و ابوطارق و آقای عبدالملک و بدرالدین حضور دارند و فرماندهان فاطمی و زینبی و حشدالشعبی و گروه‌های مقاومت حضور دارند.

وی تاکید کرد: سینه‌های فرماندهان جبهه‌های مقاومت از فرماندهان عالی رتبه تا سطوح بعدی پر از کینه شده است و این روشنگری تا اقشار پایین جامعه ایجاد شده و این‌ها هم حضور دارند و همان روش را ادامه می‌دهند.

خان‌طومان بعد از شهادت حاج قاسم به تصرف درآمد
فلاح‌زاده با بیان اینکه خان‌طومان بعد از شهادت حاج قاسم به تصرف درآمد و برخی از شهر‌ها هم بعد از شهادت حاج قاسم آزاد شدند، اظهار داشت: النصره یک پله به عقب رانده شد و عناصر داعش در بادیه شام و عراق جمع شدند. همچنین در یمن هر روز پیروزی جدید رخ می‌دهد و این‌ها دستاورد‌های جبهه مقاومت در حوزه‌های امنیتی و نظامی است.

سیلی‌های بعدی هم در راه است
معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس سپاه با تاکید بر اینکه ضمن اینکه سیلی‌های محکمی به تعبیر رهبر انقلاب به آن‌ها وارد شده سیلی‌های بعدی هم در راه است، اضافه کرد: زمانش را نظام مقدس جمهوری اسلامی تعیین می‌کند و دشمنان نابود شدنی هستند و وعده پیروزی را خداوند به ما داده است.

وی اظهار داشت: به همه فرماندهان نظامی و مدیران کشوری توصیه می‌کنم که از مکتب حاج قاسم برای برنامه‌ریزی و اجرا در صحنه‌های مختلف استفاده کنند، ممکن است کسی بگوید ما محدودیت تحریم را داریم، ولی پتانسیل مردمی پتانسیل کمی نیست و باید در حوزه‌هایی مثل بنگاه‌های زودبازده و دامداری و کشاورزی و صنایع تبدیلی و صنعت رونق دهیم و کشورمان را آباد کنیم تا با تقویت ام‌القرای جبهه مقاومت سرپنجه‌های جبهه مقاومت تقویت شود.   بیشتربخوانید: فرمانده پیشین نیروی قدس: اجازه نمی‌دهیم آمریکا و رژیم صهیونیستی ثبات منطقه را به هم بزنند   انتهای پیام/ برچسب ها: سردار فلاح زاده سپاه قدس شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سردار فلاح زاده سپاه قدس شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی فلاح زاده بعد از شهادت حاج قاسم حاج قاسم سلیمانی فلاح زاده فرماندهان داعش حاج قاسم سردار سلیمانی نقشه راه عراق و سوریه رهبر انقلاب آمریکایی ها جبهه مقاومت حاج قاسم حاج قاسم حاج قاسم حضور دارند دفاع مقدس یک خاطره حزب الله نیرو ها شروع شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۸۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل

 یک پیروزی راهبردی دیگر برای روسیه در ساحل، نوار نیمه خشک جنوب صحرا رقم خورده است؛ جایی که دولت‌های نظامی به طور فزاینده‌ای از متحدان سنتی غربی خود به نفع ائتلاف‌های جدید با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه دوری می‌کنند.

فایننشال تایمز در بررسی خروج آمریکا از آفریقا و روی آوردن این کشور‌ها به روسیه نوشته است: این تغییر روابط در حالی اتفاق می‌افتد که موجی از ناامنی و وحشت همچنان بر ساحل سایه افکنده است، جایی که شورشیان وابسته به القاعده و داعش بیش از یک دهه است که از نیجر تا بورکینافاسو و مالی ویرانی به بار آورده‌اند. با افزایش نارضایتی مردم به دلیل شکست دولت‌های وابسته به غرب و همچنین کشور‌های غربی در مهار خشونت، حکومت‌های نظامی قدرت را در هر سه کشور به دست گرفته‌اند.

موج احساسات ضدفرانسوی در ساحل، مستعمره سابق فرانسه در نهایت به خروج نیرو‌های فرانسوی منجر شد و در نیجر، کشوری که در ژوئیه شاهد کودتا و حکومت نظامی بود، درخواست‌ها و اعتراضات برای خروج نیرو‌های آمریکایی بالا گرفته است.

«ابراهیم یحیی ابراهیم» تحلیلگر ارشد ساحل در گروه بین‌المللی بحران، می‌گوید: دلیل اصلی نیجر برای پذیرفتن روسیه، حفاظت از خود بود؛ کشوری می‌خواهند دفاع ضد هوایی برای آنها فراهم کند، اینجاست که روسیه وارد می‌شود. این برای نیجر بسیار منطقی است که از این مرحله جدید در ساحل استقبال کند.

تجمع ضدآمریکای مردم نیجر

خروج نیرو‌های آمریکایی از نیجر در ماه مارس زمانی آغاز شد؛ زمانی‌که یک سخنگوی حکومت نظامی، توافق بین ۲ کشور را غیرقانونی خواند و گفت که این توافق «تمام قوانین قانون اساسی را نقض می‌کند».

به نوشته فایننشال تایمز، این روابط طی سفر مقامات آمریکایی از جمله دستیار وزیر امور خارجه در امور آفریقا، و ژنرال «مایکل لنگلی» رئیس فرماندهی آمریکا و آفریقا از نیامی بدتر شد. مقامات نیجریه گفتند که رفتار هیأت آمریکایی، متکبرانه و بی‌ادبانه بوده و به همین دلیل اجازه ملاقات با ژنرال «عمر عبدالرحمان شیانی» رهبر حکومت جدید به آنها داده نشد.

واشنگتن حتی پس از آنکه نیجر توافقی که به نیرو‌های آمریکایی اجازه عملیات در این کشور را می‌داد، ملغی کرد، اصرار داشت که مذاکرات با نیامی ادامه دارد.

«علی الامین زین» نخست‌وزیر نیجر که برای شرکت در نشست‌های بهاری صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی به واشنگتن سفر کرده بود، به طور جداگانه با «کرت کمپبل» معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده دیدار کرد تا در مورد این روابط گفتگو کند. وی به مقام آمریکایی گفت اگرچه کشورش از همکاری در سایر زمینه‌ها استقبال می‌کند، اما نیامی موضع خود را در مورد نیرو‌ها تغییر نخواهد داد.

یکی دیگر از افراد آشنا به این وضعیت گفت اگرچه واشنگتن رسما و طبق درخواست، نیرو‌های خود را از نیجر خارج کرد، اما دو طرف به تفاهمی دست یافته‌اند که به ایالات متحده اجازه می‌دهد همچنان برخی کار‌ها را در این کشور انجام دهد. این فرد از ارائه هرگونه جزئیات در مورد آنچه توافق شده، خودداری کرد.

طی روز‌های گذشته ایالات متحده سرانجام اعلام کرد که بیش از ۱۰۰۰ کارمند نظامی و غیرنظامی خود را خارج می‌کند و انتظار می‌رود این خروج ماه‌ها طول بکشد. سرنوشت دارایی‌های آمریکا در این کشور، از جمله پایگاه ۶ ساله هواپیما‌های بدون سرنشین در نزدیکی شهر شمالی آگادیز، نامشخص است.

پایگاه آمریکا در نیجر

به گفته مقامات آمریکایی آشنا با مذاکرات، منبع اصلی اختلاف در مذاکرات کمپبل و زین توافق بالقوه نیجر برای فروش اورانیوم به ایران بود. اورانیوم مهمترین صادرات نیجر است و این کشور دومین صادرکننده بزرگ این فلز در آفریقاست. زین در ژانویه در تهران بود و هر دو کشور در زمینه بهداشت، انرژی و امور مالی توافق کردند.

به دنبال گرم شدن روابط مسکو-نیامی پس از کودتا، استقبال نیجر از روسیه به طور گسترده اجتناب‌ناپذیر بود. فرانسه و ایالات متحده تقریباً ۶۰۰ میلیون دلار کمک نظامی و اقتصادی را پس از کودتا به حالت تعلیق درآوردند، جامعه اقتصادی کشور‌های غرب آفریقا هم تحریم‌هایی را علیه نیامی اعلام کردند؛ همه اینها باعث شد حکومت نظامی برای تعمیق روابط امنیتی و دیپلماتیک راهی مسکو شود.

همکاری میان نیامی و مسکو از ابتدای سال جاری تشدید شده است و وزارت دفاع روسیه در ژانویه اعلام کرد که هر دو کشور برای باثبات کردن وضعیت در منطقه با یکدیگر همکاری خواهند کرد. پوتین و شیانی ماه گذشته تلفنی گفتگو کردند و بنا بر اعلام کرملین طرحی برای «توسعه همکاری سودمند متقابل در حوزه‌های مختلف» و هماهنگی «تلاش‌های امنیتی و ضد تروریسم» در ساحل محور گفتگو بوده است.

«کامرون هادسون» کارشناس ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی مستقر در آمریکا گفت که با خروج نیروها، آمریکا کنار گذاشته شد.

به گفته هادسون، صدای نارضایتی‌ها در چاد هم بالا رفته و دولت نظامی از نیرو‌های آمریکایی خواسته تا فعالیت‌های خود در پایگاه هوایی «آجی کوسی» را متوقف کنند. حال اگر آمریکا مجبور شود نیروهایش در آنجا را هم بیرون بکشد، واشنگتن در منطقه ساحل کر، گنگ و کور خواهد شد.

خبرگزاری دولتی ریانووستی روسیه گفته است سربازان تازه وارد روس از «سپاه آفریقا» هستند، یک بازوی نیمه رسمی وزارت دفاع روسیه که پس از مرگ «یوگنی پریگوژین» فرمانده واگنر‌ها در سال گذشته، شرکت نظامی خصوصی «واگنر گروپ» را تحت پوشش قرار داد.

یکی از سربازان روس زمانی‌که پا بر زمین فرودگاه نیجریه گذاشت گفت که برای آموزش ارتش نیجر آمده‌اند. او گفت: «ما اینجا هستیم تا همکاری نظامی بین روسیه و نیجر را توسعه دهیم».

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • تشدید دوباره حملات انصارالله یمن: پهپاد آمریکایی و نفتکش انگلیسی هدف قرار گرفتند
  • هشدار صنعا به آمریکا درباره هرگونه حماقت علیه یمن
  • هشدار صنعا نسبت به طرح و نقشه‌های واشنگتن علیه یمن
  • نمایندگان آمریکایی در سودای تحریم بانک‌های چینی
  • بیانیه ارتش یمن درباره حمله به پهپاد آمریکایی و یک کشتی انگلیسی
  • سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکا در سواحل یمن
  • سه پهپاد «ام‌کیو ۹ ریپر» آمریکا از ماه نوامبر در یمن ساقط شده‌اند
  • آمریکا عملیات پهپادی و موشکی یمن علیه کشتی هایش را تایید کرد
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل