Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسجد «آیت‌الله اشرفی اصفهانی» در اهواز با امامت حجت‌الاسلام شاکرانی، توجه ویژه به تربیت دانش‌آموزان دختر در طرح «رضوان معرفت»، محرومیت‌زدایی و رسیدگی به مشکلات اهالی محله، به پایگاهی برای رفع معضلات خانوادگی و نقش‌آفرینی زنان در این باره است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، ائمه جماعات نقشی مهم و اثرگذار در برقراری و حرکت مساجد در مسیر تراز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدایت و امامت آنها بر مسجد و محله می تواند منشاء خیرات و برکات بسیار شود، چنان که حجت الاسلام «مصطفی شکرانی»، امام جماعت مسجد «آیت الله اشرفی اصفهانی» که در خیابان ادهم اهواز واقع شده توانسته به عنوان امام محله ای موفق و با ابتکارات جالب و نو مجری برنامه های متنوع و اثرگذار باشد و مسجد را به کانونی مهم در رفع مشکلات محله و رسیدگی به اقشار مختلف به ویژه جامعه بانوان تبدیل کند.

 

وی با بیان اینکه مسجد «آیت الله اشرفی اصفهانی» دو قسم برنامه را برای بانوان طراحی و اجرا می کند، اظهار کرد: برگزاری دوره های آموش قرآن، احکام و معارف اسلامی، مشاوره خانواده، سلامت و بهداشت، مهارت آموزی و توانمندسازی، کمک به نیازمندان، آموزش های علمی ازجمله این برنامه ها است. البته دوره های عمومی شامل آموزش احکام و قرآن و نهج البلاغه یا برگزاری جلسات هیئت و روضه ویژه بانوان کمی مسن تر برگزار می شود.

 

 

 

 

حجت الاسلام شکرانی با اشاره به امکانت مطلوب مسجد «آیت الله اشرفی اصفهانی» و شرایط مهیای ساختمان پنج طبقه آن برای بسیاری از فعالیت ها، گفت: بخش دوم فعالیت های ما برای بانوان در قالب طرح «رضوان معرفت» تعریف شده که با محور تربیت مربی و شامل کلاس های مبتنی بر کتاب های بینش مطهر، سواد رسانه ای کلاس های روانشناختی بصیرت سیاسی، ارائه محتوا برای انواع موضوعات مثل حجاب می شود.

 

وی درباره کیفیت اجرای این طرح بیان کرد: مربیان منتخب برای تبليغ وارد مدارس می شوند و دانش آموزان را به مساجد دعوت می کنند؛ برنامه های متنوعی برای آنها اجرا می شود. برای مثال دانش آموزان کلاس های هفتم هشتم و نهم به اردوی مشهد و قم اعزام می شوند، برگزاری اعتکاف دانش آموزی دختران و اختصاص همه فضای مسجد به آنها که حدود 160 نفر می شود همراه با برنامه های متنوع و جذاب نیز ذیل طرح «رضوان معرفت» جای می گیرد.

 

حجت الاسلام شکرانی درباره موانع اجرای این طرح و راه های جذب دختران جوان و نوجوان به آن، ابراز کرد: مهم ترین این موانع ارتباط با نامحرم است که برای رفع آن از بانوان باتجربه برای مدیریت خواهران (کنشگران) استفاده می شود. از طرفی با اعتمادسازی در والدین امکان حضور دختران در برنامه ها را ایجاد کردیم.

 

 

 

بنابر این گزارش و به گفته امام مسجد «آیت الله اشرفی اصفهانی» اهواز، مهم ترین نیاز زنان محله کمبود اطلاعات و آگاهی و پایین بودن سطح سواد بود که کوشیده ایم در این طرح به روش های مختلف از میزان آن بکاهیم.

 

استفاده از ظرفیت بانوان برای حل مشکلات محله، ابتکار دیگر این امام محله است که وی درباره آن بیان کرد:  اگر زنان سبک زندگی و هنر زندگی را بلد باشند کل خانواده هم فرزندان و هم مردان به بیراهه نمی روند و بهتر است به زنان هنر زندگی کردن آموخته شود هم فعالیت اجتماعی داشته باشند هم خانواده محور باشند و تربیت فرزندان را جدی بگیرند.

 

وی با بیان اینکه عمده مخاطبان ما در طرح «رضوان معرفت» بانوان 25 تا 45 سال و عمدتاً متاهل و تعداد کمی هم مجرد هستند، گفت: برای ورود به عرصه کار مسجدی برای خواهران بهتر است اول زیرساخت ها فراهم باشد و برنامه ریزی شود تا دردسرساز نشود. خوب است همسران ائمه محلات نیز در برنامه ها کمک کنند تا آسیبی پیش نیاید و رابطه امام با خانواده اش به عنوان الگو در سطح محله مطرح شود.

بنابر این گزارش، فعالیت های این امام محله 35 ساله فقط به کار تخصصی در حوزه بانوان محدود نمی شود، بلکه محرومیت زدایی، مقابله با کرونا و ... نیز به همت وی و همکاری مسجدی ها انجام شده و می شود.

 

گروه جهادی «شهید مقامی زاده» (از شهدای ماجرای حله و فعالان مسجد «آیت الله اشرفی اصفهانی») نسبت به محرومیت زدایی در منطقه و محله اهتمامی ویژه دارد خصوصاً آنکه مسجد در منطقه فقیرنشین هم واقع شده است؛ در این راستا کمک های ماهانه و صداقات جمع آوری و در قالب ذبح مرغ و بسته های ارزاق بین محرومان توزیع می شود. این مسجد 80 خانواده محروم را تحت پوشش دارد.

 

علاوه بر این، چون این مسجد کانون خادمیاران آستان قدس رضوی در اهواز است با همکاری آستان و تبلیغات صورت گرفته، نذورات مردمی برای عقیقه گوسفند دریافت و گوشت حاصل از آن نیز بین نیازمندان توزیع می شود.

 

 

 

 

تهیه بسته های غذایی برای بیماران و کادر درمانی کرونا و نیز تقدیر از پرستاران هم به همت این مسجد و گروه جهادی آن انجام شده است.

 

رسیدگی به مشکلات مردم از دیگر وجوه همت این امام محله جوان است؛ برای مثال با توجه به رنج بردن اهالی از فاضلاب شهری، امضای کسبه جمع آوری و همراه با تصاویر شرایط فاضلاب به مسئولان مربوطه ارائه شد که در نتیجه آن این مشکل تا حدی زیادی مرتفع شد. طبخ و توزیع غذا به مناسبت هایی همچون عید غدیر هم در این مسجد انجام می شود.

 

شاکرانی خود شخصاً این غذاها را به دست بازاریان می رساند و از شرایط آنها مطلع شده و مشکلات شان را جویا می شود.

 

به گفته شاکرانی، ارتباط با خانواده های محله، عیادت از بیماران، عرض تبریک و تسلیت در شادی و غم آنها، تقدیر از بچه های محل در موفقیت های علمی و ورزشی، ارائه خدمات درمانی به محرومان از طریق تفاهم با درمانگاهی در نزدیکی مسجد برای ویزیت و درمان رایگان آنها و ... از دیگر خدماتی است که به همت این امام محله و با همراهی مسجدی ها انجام شده و به برقراری مسجد «آیت الله اشرفی اصفهانی» در اهواز کمک می کند.

 

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: طرح امام محله مسجد تراز اسلامی فعالیت های مسجدی آیت الله اشرفی اصفهانی امام محله حجت الاسلام برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۹۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حامد امامی نژاد بعدازظهر سه‌شنبه در نشست بازیگران زندگی با هدف پیشگیری از آسیب های اجتماعی، اظهار کرد: چنانچه مهارت‌های ارتباطی در خانواده اصلاح شود و توانایی ارتباط افزایش یابد، می‌توان ۷۰ تا ۸۰ درصد مسائل خود را در خانواده حل کرد.

مشاوره خانواده و عضو حوزه علمیه قم افزود: ارتباط در تعریف علمی، فرایندی است که در آن افکار، عقاید، احساسات، مفاهیم و معانی از طریق پیام‌های کلامی و غیرکلامی منتقل می‌شوند.

حجت الاسلام امامی نژاد تصریح کرد: توجه، تایید و تشویق و ابراز همدلی، مهارت‌های لازم برای مشاوره است، در همدلی می‌توان با طرف مقابل مخالف بود، اما با درک نظرات و شرایط، نگاه متفاوت او را پذیرفت.

وی با اشاره به اینکه ارتباطات موفق وجه تمایز زوجین است، گفت: ارتباط موفق دارای چهار رکن شنیدن فعال، بیان احساسات، افکار و عقاید و بهره گیری مناسب از روش‌های غیرکلامی و سبک ارتباطی مؤثر است.

این مشاور خانواده با بیان اینکه نسل کنونی جامعه در یک جنگ تمام عیار رسانه ای قرار گرفته اند، گفت: می طلبد والدین با نوجوان خود در مورد احساسات و نیازهایشان صحبت کنند.

حجت الاسلام امامی نژاد تصریح کرد: محدودیت فرزندان باید به گونه‌ای باشد که به نوجوان کمک کند تا مسئولیت‌پذیری را بیاموزد و از آسیب‌های احتمالی دور بماند.

برنامه های فرهنگی ارشاد در راستای کاهش آسیب های اجتماعی تقویت می شود

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه نیز گفت: برنامه بازیگران زندگی با موضوع پیشگیری از آسیب های اجتماعی با مشارکت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه، اداره آموزش و پرورش و کانون خدمت رضوی با حضور والدین, معلمین و دانش آموزان مقطع متوسطه با حضور مشاورین و اساتید حوزه برگزار شود.

اصغر مظفری افزود: هدف اصلی از اجرای برنامه های فرهنگی، ارتقای خودآگاهی در بین جوانان، خانواده و گاهی بانوان به عنوان قشر تاثیرگذار جامعه، عنوان کرد.

وی گفت: با توجه به اهمیت نقش مادر در سلامت خانواده و جامعه و تاثیر آن در پیشرفت جوامع، دشمن از ابزارهای مختلف رسانه ای، در صدد ضربه زدن به این جایگاه مقدس و نهاد خانواده است و با تمام توان به میدان آمده است که در این میان بانوان اندیشمند و انقلابی ایران اسلامی با افق دید وسیع نسبت به تربیت دینی و آینده جامعه، دشمن را در رسیدن به این اهداف شوم ناکام می گذارد.

وی برگزاری نمایش های شاد اجتماعی با موضوع پیشگیری اعتیاد، طلاق و خودکشی، خوانش شعر طنز محلی، موسیقی محلی و اجرای نمایش از دیگر برنامه های ارشاد در راستای کاهش آسیب های اجتماعی عنوان کرد.

کد خبر 6093497

دیگر خبرها

  • طرح محله‌محوری مسجد بنیان در ۵۵ محله در دستور کار قرار دارد
  • اجرای محله محوری مسجد بنیان در ۵۵ منطقه اراک
  • تلاش برای پیوند منزل، محله، مدرسه و مسجد در سالروز شهادت رئیس مذهب تشیع
  • استاندار اردبیل: سند بنیادین آموزش و پرورش را متحول کرد
  • برنامه های دسته روی ویژه سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) در ایلام
  • نقش‌آفرینی بانوان خراسان شمالی در کاهش آسیب‌های اجتماعی محوری است
  • بانوان در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش‌آفرینی کنند
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • شاعر نیشابوری برگزیده ششمین کنگره ملی شعر خلیج فارس
  • ۱۴ محله اردبیل میزبان رویداد «یک صدا ایران» خواهد بود