Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد سالاری با اشاره به لایحه بهره برداری از پیاده روهای پایتخت، نسبت به بی توجهی شهرداری در خصوص دستفروشان و مشاغل بی کانون و سیار واکنش نشان داد و این لایحه را به دلیل نداشتن پیوست های مطالعاتی نقد کرد.

به گزارش برنا؛ طرح بهره بردارى از پیاده روهای پایتخت از دستور شورا خارج شد بر مبنای این طرح بنا بود تا برخی پیاده روهای تهران در اختیار اصناف مشخص قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در مخالفت با این طرح از عدم توجه به انسان محوری از سوی شهرداری تهران در این لایحه گلایه کرد.

پیاده روها حق همگانی و متعلق به  همه آحاد جامعه است

او در گفتگو اختصاصی با خبرنگار برنا ضمن اشاره به لایحه بهره برداری از پیاده روهای شهر تهران که صبح امروز در جلسه علنی شورای شهر تهران از دستور شورای شهر تهران خارج شد، گفت: اعتراضی که من به طرح شهرداری در خصوص پیاده رو های شهر با عنوان "بهره برداری از پیاده روهای شهر تهران" دارم معطوف به این است که اساسا پیاده راه های شهر تهران جغرافیای گسترده ای دارد.

سالاری افزود: عملا پیاده روها و پیاده راه ها  محل تجلی تعاملات شهروندان یک شهر است و پیاده روها حق همگانی و متعلق به  همه آحاد جامعه اعم از برخوردار و غیر برخوردار از جمله توان یابان است.  سالاری تصریح کرد: اگر در مدیریت شهری پنجم داعیه تحقق رویکرد انسان محوری را داریم یکی از عرصه هایی که تجلی عینی انسان محوری است پیاده روهای شهر تهران خواهد بود. پیاده روها درواقع رگ های یک شهر انسان محور هستند که کوچکترین تصمیم اشتباه در آن ها تبعات بزرگ به همراه دارد.  

عدم توجه به قشر فرودست در لایحه شهرداری

عضو شورای شهر تهران با اشاره به ابعاد دیگر این لایحه گفت: متاسفانه مشکلات دیگر این لوایح مبتنی بر چرخه باطل شهرسازی و معماری کشور ما رخ داده که اساسا شکل گیری شهرها و بارگذاری های قابل توجه اعم از بارگذاری های مسکونی و انتفاعی مانند مال ها، مگا مال ها، ساختمان های تجاری و تاسیسات شهری با رویکرد توجه به انسان ها در شهر نبوده و همواره این رویکرد تحت تاثیر روابــط آشــکار و پنهــان ســرمایه داری در شــهرها شکل گرفته و سبب شده طرح های تفصیلی، جامع و موضعی و موضوعی با رویکرد بارگذاری شکل بگیرد تا به صاحبان سرمایه سود برساند و هم اینکه شهرداری ها، دولت ها و بانک ها و... سود کنند و قشری که مغفول مانده اند و به هیچ عنوان منافع آنان دیده نشده است، قشر فرودست و قشری هستند که تجلی آنان به صورت دستفروشان و مشاغل سیار و بی کانون در دنیا و شهر ما شناخته می شوند.

سالاری ادامه داد: این افراد، زمین، خانه و سرمایه آنچنانی ندارند و تنها امیدشان این است که در بازارچه ها، خیابان ها، پارک ها و مراکز عمومی کسب و کاری داشته باشند و معیشت خود را بصورت روزانه و  به سختی تامین کنند.

امتیازی مثبت برای اصناف برخوردار

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه شهرداری تهران و معاونت خدمات شهری و شرکت ساماندهی مشاغل، لایحه بهره برداری از پیاده روها را  با رویکرد امتیاز مثبت برای اصناف برخوردار تهیه کرده است، گفت: هنگامی که این طرح ها مطرح می شوند، شهرداری باز هم می گوید بعدا به دستفروشان فکر می کنیم و موضوع آنان به صورت رسمی در دستور کار قرار نمی گیرد.

او افزود: ناراحتی و دلخوری من این است که در این دوره مدیریت شهری که کلیت 21 عضو شورا و شهردار تهران و ستادهای تصمیم گیری در خصوص شهر انسان محور اقدامات خوبی انجام داده اند که از آن جمله مناسب سازی معابر، پلازاها، ساماندهی سیما و منظر شهری، خیابان کامل و مسیرهای دوچرخه است اما چگونه است که در این طرح همه ابعاد فراموش می شود و صرفا به 8 یا 9 صنف اغذیه فروشی اجازه داده می شود که بساط خود را در جلو واحدهای تجاری داشته باشند و برای بقیه اقشار جامعه فکری نمی شود.

عدم توجه شهرداری به لایحه ساماندهی مشاغل بی کانون و سیار

سالاری با بیان اینکه وقتی نسبت به این نوع دیدگاه اعتراض می شود، می گویند که برای سایر مسائل، بعدا فکری می کنیم، اضافه کرد: این در حالی است که ما یک سال و هشت ماه پیش مصوبه خوبی در شورای شهر تحت عنوان ساماندهی مشاغل بی کانون و سیار را به تصویب رساندیم. در آن مصوبه سه بند و سه دستورالعمل را از شهرداری تهران برای ساماندهی خواستیم. شهرداری تهران هنوز این دستورالعمل را  تهیه نکرده است. اولویت شهرداری ابتدا باید تهیه آن دستورالعمل باشد و بعد به ساماندهی اصناف در پیاده روها فکر کند.  

عضو شورای شهر تهران ضمن اعتراض به لایحه بهره برداری از پیاده روهای شهر تهران گفت: با اجرای این طرح به شکل فعلی، امتیاز مثبت به نفع قشر برخوردار و امتیاز منفی برای قشر فرودست خواهد بود. البته نیت همکاران من در کمیسیون برنامه و بودجه خیرخواهانه است و آنان در نظر دارند تا معابر را سروسامان بدهند و باعث نشاط و سرزندگی شوند که البته اصول هم برایش در نظر گرفته اند.

همه ابعاد پیاده روها را ببینید

او ادامه داد: نظر من این است که پیاده راه ها و پیاده روهای سطح کشور و شهر تهران ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، ترافیکی، معماری، مناسب سازی، سیما و منظر شهری و... دارد و باید همه ابعاد را در آن ببینیم و اولویت اول ساماندهی پیاده روهای پایتخت است که در چارچوب آن می توان به ساماندهی اصناف در پیاده روها هم پرداخت.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران عنوان کرد: چگونه است که شهرداری تهران برای اجرای یک پلازای چند هزار متری و برای یک میدانگاه شهری یا مناسب سازی معبر که یک طرح موضعی محدود است، مشاور می گیرد و مطالعه انجام می دهد ولی در عرصه ای به وسعت پیاده رو های پایتخت تهران بدون پیوست مطالعاتی، مشاور، اطلاعات کامل و جامع و شبیه سازی در خصوص مد پیاده که مادر مدهای حمل و نقلی در چارچوب مفهوم TODاست می خواهد کاری انجام دهد. این در اصل موضوع اعتراض من است.

لایحه بهره برداری از پیاده روهای پایتخت پیوست های مطالعاتی ندارد

سالاری با بیان اینکه در همه تصمیم گیری ها سعی کردیم از مطالعات به تصمیم برسیم و همواره هم پیشینیان را مواخذه کرده که چرا آن ها از پیوست و مطالعات به پروژه نمی رسند، گفت: حالا چه شده ما که می گفتیم پل صدر از پیوست مطالعاتی به اقدام و عمل نرسیده و باعث شده سکونتگاه های مسیر را تحت تاثیر قرار دهد حالا خودمان در موضوعی به گستردگی پیاده روهای تهران مشاور نگرفته ایم.  

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با اشاره به برخی خلاهای این لایحه گفت: در این لایحه تنها شاخص عرض معبر 3 متر به بالا در نظر گرفته شده و اساسا به موضوع زمان بهره برداری، سطح سرویس هر یک از معابر و یا موقعیت جغرافیایی توجه نشده است. ممکن است پیاده رو با عرض معبر بیش از 3 متر باشد ولی در زمانی از روز آنقدر در آن رفت و آمد و تردد عابر پیاده زیاد باشد که اصلا امکان این که میز و صندلی درپیاده رو گذاشته شود وجود نداشته باشد. شبیه این موارد نگاه های تک بعدی و ایرادات بسیار است .

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: اساسا مبلمان شهری و نحوه ی استفاده  از پیاده روها در شمال شهر و مناطق شمالی با مناطق مرکزی و جنوبی تهران متفاوت است در صورتی که ضوابطی که در این طرح آمده یکسان است. قطعا فعالیتی که برای کسب و کاری در مناطق مرکزی و جنوبی می توان پیاده سازی کرد در شمال شهر نمی توان انجام داد.

بی توجهی به دستفروشان و مشاغل بی کانون و سیار در لایحه

او افزود: کار کامل و جامع در این لایحه انجام نشده که نسبت به آن اعتراض کردم و مهم ترین دلیل اعتراض من بی توجهی به دستفروشان و مشاغل بی کانون و سیار است که طی دهه های گذشته در کشور به این قشر بی توجهی شده است اما شورای پنجم نگاهش معطوف به این اقشار است و در اینجا نباید چنین تصمیمی گرفته می شد.

سالاری در پایان تاکید کرد: باید بررسی کنیم تهران به چه میزان پیاده رو دارد و چه میزان از پیاده رو ها قابلیت تحقق این لایحه و مصوبه را دارد و امکان ایجاد مبلمان شهری  در آن ها هست و بعدا در آن مورد تصمیم بگیریم و قطعا نمی توان یک نسخه یکسان برای همه معابر تجویز کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شورای شهر تهران محمد سالاری لایحه بهره برداری از پیاده روها رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران دستفروشان و مشاغل بی کانون و سیار لایحه بهره برداری از پیاده روهای لایحه بهره برداری از پیاده روها پیاده روهای پایتخت پیاده روهای شهر تهران شهرداری تهران شهر تهران بی توجهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۱۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه در پیچ و خم شورای شهر

خسرو زرافشانی رییس شورای شهر کرمانشاه در نشست خبری امروز در خصوص عدم تصویب به موقع لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه گفت : لایحه بودجه دی‌ماه سال گذشته به موقع تحویل شورا شد، اما به جای یک لایحه کامل، یک لایحه ناقص تحویل ما شد.

رییس شورای شهر کرمانشاه افزود: متاسفانه با رفتن آقای یارتبار (معاون مالی شهرداری کرمانشاه) نیروی جدیدی که جای ایشان آمده اشراف زیادی در این زمینه ندارد و همین امر موجب شد لایحه‌ای با اشکالات فراوان به شورای شهر ارسال شود.

وی تصریح کرد: با توجه به ملاحظاتی که در بحث شهر و شهرداری وجود دارد، به ناچار با کلیات بودجه موافقت شد، هرچند که معقتدیم تصویب آن خلاف اصول مالی و قوانین وزارت کشور است، اما به هرحال برای صلاح شهر این کار صورت گرفت.

زرافشانی گفت: با توجه به اینکه جزییات بودجه پراشکال بود، به ناچار دو دوازدهم بودجه را هم مصوب کردیم که کار شهر و شهرداری لنگ نماند.

وی در خصوص مشکلات بودجه گفت: رقم بودجه باید متناسب با تحقق درآمد‌های سال گذشته و با توجه به ضریب درآمد‌های پایدار تعیین شود و باتوجه به تحقق ۵۰ درصدی بودجه سال گذشته شهرداری، رقم بودجه امسال باید به جای ۶۳۰۰ میلیارد تومان نهایتا با ۴۰۰۰ میلیارد تومان بسته می‌شد.

زرافشانی گفت: ما حتی نباید کلیات بودجه را که پر از اشکال بود مصوب می‌کردیم، اما به هرحال برای منافع شهر و شهرداری با کلیات بودجه موافقت کردیم، ولی در خصوص جزییات، کار را به کمیسیون مربوطه سپردیم.

وی در خصوص دوفوریتی بودن لایحه بودجه و منع قانونی آن برای واگذاری به کمیسیون، گفت: اولا موضوع بودجه موضوعی نیست که فوریت داشته باشد. مگر می‌شود بودجه یک سال شهر و شهرداری که پراشکال هم هست را به عنوان فوریت مطرح کرده و بدون بررسی کمیسیون تصویب کرد.

زرافشانی گفت: بودجه باید کامل بررسی شود و کارفوری نیست و کار باید کارشناسی شده پیش برود و نیاز است که حتما در کمیسیون بصورت دقیق بررسی شود.

رییس شورای شهر کرمانشاه در خصوص تاخیر چند ماهه در بررسی این لایحه در کمیسیون گفت: من لایحه بودجه را به کمیسیون داده ام و پس از آن شهردار کرمانشاه باید پیگیر برگزاری جلسات باشد و به همراه مدیران دیگر شهرداری در جلسات حضور داشته باشد، اما شهردار پیگیر بودجه نبوده و تقاضایی برای تشکیل جلسات نداشته که زودتر لایحه بررسی شود.

وی افزود: نهایتا در حال حاضر کلیات بودجه به تصویب رسیده و ایراداتی در خصوص جزییات بودجه گرفته شده که به شهردار اعلام کرده ایم و باید این اشکالات مرتفع شود تا آن را تصویب کنیم.

زرافشانی در خصوص برخی اشکالات در لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه گفت: دراین لایحه رقم مزایای کارمندان رسمی شهرداری از ۹۲ میلیارد تومان در بودجه سال گذشته به ۱۹۷ میلیارد تومان در لایحه بودجه امسال افزایش داده شده است و این افزایش ۱۱۴ درصدی برای کارمندان شهرداری در حالیست که مزایای کارگران شهرداری تنها رشد سه درصدی داشته و از ۸۱ میلیارد تومان به ۸۴ میلیارد تومان افزایش داده شده است.

وی افزود: اضافه کار‌ها هم در لایحه بودجه از ۱۸۶ میلیارد تومان به ۳۱۶ میلیارد تومان افزایش داده شده که رشد ۷۰ درصدی را نشان می‌دهد.

زرافشانی گفت: هزینه اطلاع‌رسانی هم از ۵۰۰ میلیون به دو میلیارد تومان، هزینه چاپ آگهی اداری و عکس و نقشه از ۱.۲ میلیارد به سه میلیارد تومان، هزینه عکاسی و فیلم برداری از ۵۰۰ میلیون به ۲.۵ میلیارد تومان و هزینه تبلیغات تلویزیونی و مستند از ۱.۲ میلیارد تومان به شش میلیارد تومان رسیده و هزینه آگهی تبلیغات که سال گذشته در بودجه نداشته‌ایم امسال سه میلیارد تومان برای آن در لایحه بودجه تعیین شده است.

رییس شورای شهر کرمانشاه گفت: این افزایش‌ها در حالیست که سال گذشته ۵۰ درصد بودجه محقق شده و امسال هم رقم بودجه بیش از واقعیت موجود تعیین شده و این هزینه‌های تبلیغاتی و ... هم که اینطور افزایش داده شده است.

زرافشانی گفت: این افزایش هزینه‌ها در بخش‌های مذکور در حالیست که در بخش‌های مورد نیاز شهر از جمله ساماندهی متکدیان سطح شهر رقم بودجه کاهش داده شده است.

وی افزود: کمک‌های رفاهی پرسنل که سال گذشته ۳۰ میلیارد تومان لحاظ شده و یک ریال آن برای پرسنل خرج نشده، امسال به ۱۰ میلیارد تومان کاهش داده شده است.

زرافشانی گفت: این کاهش در موارد ضروری در حالیست که هزینه «تشریفات» از ۵.۵ میلیارد به یازده میلیارد تومان، هزینه «مواد غذایی» از ۱۹ میلیارد به ۴۲ میلیارد تومان، هزینه «سمینار‌ها و جلسات» از ۱.۵ میلیارد به ۴.۵ میلیارد تومان و «سایر هزینه‌های متفرقه» هم از ۱۲ میلیارد به ۲۷ میلیارد تومان رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: هزینه «تشویقی موردی» که حتی بنده نمی‌دانم چیست و قبلا هم در بودجه نداشته‌ایم، امسال در لایحه بودجه ۱۵ میلیارد تومان تعیین شده است.

زرافشانی با انتقاد از این تقسیم بندی بودجه‌ای گفت: قطعا این موارد از نظر ما اشکال است و به جای اینکه بودجه صرف امور ضروری شهر شود، نباید صرف غذا و تبلیغات و تشریفات شود. بله این موارد هم باید باشد، اما نه با این میزان رشد. ۴۲ میلیارد تومان برای مواد غذایی، ۱۵ میلیارد تومان برای تشویقی موردی و ۲۷ میلیارد تومان برای هزینه‌های متفرقه پذیرفتنی نیست، آن هم در شرایطی که وضع نظافت شهر و آسفالت کوچه‌ها اصلا مطلوب نیست و مردم گلایه‌مندند.

رییس شورای شهر کرمانشاه با تاکید بر لزوم اعمال تغییرات در لایحه بودجه شهرداری، گفت: هر زمان که شهردار کرمانشاه لایحه جدید را بفرستد، بلافاصله جلسه تشکیل شده و نسبت به بررسی و تصویب آن اقدام می‌کنیم. اگر شهردار سریع عمل کند مصمم هستیم لایحه بودجه را تا ۱۵ اردیبهشت ماه امسال مصوب کنیم.

وی در خصوص لایحه دیگر شهرداری یعنی اصلاحیه بودجه سال ۱۴۰۲ هم گفت: کلیات اصلاحیه بودجه هم با هفت رای مخالف در شورا رد شد، چرا که این لایحه هم پر از اشکال و ابهام بود.

وی افزود: بودجه سال گذشته ۵۰ درصد محقق شده و به جای اینکه در اصلاحیه بودجه هزینه‌ها کاهش یابد، در بخش‌هایی غیرضروری افزایش یافته و این یعنی شهرداری بیش از درآمدی که داشته در بخشی از موارد هزینه کرده است.

وی افزود: در اصلاحیه بودجه سال گشته هزینه تشریفات که ۵.۵ میلیارد تومان بوده و به جای اینکه با توجه به تحقق ۵۰ درصدی بودجه کاهش داده شود، به ۷.۱ میلیارد تومان افزایش داده شده است.

زرافشانی گفت: هزینه هدایا و پرداخت تشویقی از ۳.۵ میلیارد به ۱۰ میلیارد تومان، کرایه ماشین آلات از ۳۲ میلیارد به ۴۰ میلیارد و هزینه مواد غذایی از ۱۹ میلیارد به ۲۹ میلیارد افزایش یافته است.

رییس شورای شهر کرمانشاه خاطرنشان کرد: این افزایش‌ها درحالیست که در موارد ضروری مانند مطالعه و طراحی رینگ شهری که دو میلیارد تومان بودجه داشته، ریالی هزینه نشده است و هزینه کمک‌های رفاهی برای پرسنل شهرداری هم که ۳۰ میلیارد تومان بوده، بازهم ریالی هزینه نشده است.

زرافشانی گفت: هزینه روشنایی معابر هم که ۱۶.۵ میلیارد تومان بوده به ۳۴ میلیارد تومان افزایش داده شده و این نور و روشنایی‌ها کجا هست که ما نمی‌بینیم و اینقدر هزینه برای آن شده است. همین الان بلوار سرابیان در خاموشی است، این پول‌ها کجا هزینه شده است.

رییس شورای شهر کرمانشاه ادامه داد: در خصوص آسفالت هم ۱۴۰ میلیارد تومان بودجه داشته‌ایم که در اصلاحیه رقم آن به نصف کاهش یافته و به ۷۵ میلیارد تومان رسیده است، اما هزینه بازدید‌های شهردار که به عنوان هزینه‌های پیش بینی نشده لحاظ شده از ۴۰ میلیارد به ۶۴ میلیارد تومان افزایش داده شده است.

زرافشانی گفت: این لایحه پر از اشکال است و باید این موارد رفع شود و شهردار باید جواب قانع کننده برای این تغییرات داشته باشد. اگر جواب‌ها قانع کننده باشد، برای چه نباید مصوب کنیم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • با من مشکل دارید، چرا بودجه شهر را نگه می‌دارید
  • شهربازی نوستالژی قمی‌ها در یک قدمی بهره‌برداری
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه در پیچ و خم شورای شهر
  • ترافیک پرحجم و روان در معابر پایتخت
  • ظرفیت آرامستان گرگان تکمیل است/ گورستان جدید سال آینده بهره‌برداری می‌شود
  • برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان
  • بهره‌برداری از تقاطع غیرمسطح تندگویان در مردادماه امسال
  • پیاده‌روهای خیابان ۱۹ دی قم نوسازی می‌شود
  • وضعیت ترافیکی شهر تهران در شنبه هشتم اردیبهشت ماه