Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یواس‌تودی هر دو واکسن فایزر-بیونتک برای اثربخشی کامل نیاز به تزریق دو دوز به بیمار دارند.

نخستین دوز واکسن فایزر- بیونتک بیش از ۵۰ درصد در پیشگیری از کووید-۱۹ موثر است و دوز دوم میزان حفاظت را به حدود ۹۵ درصد می‌رساند.

مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های آمریکا اعلام کرده است که ممکن است هفته‌ها طول بکشید تا پس از واکسیناسیون پاسخ ایمنی ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سازمان اعلام کرد: «این موضوع به این معنا است که شخص ممکن است درست پیش از واکسیناسیون یا درست پس از آن دچار عفونت کروناویروس شود. این امر به این علت است که واکسن درست پس از تزریق هنوز زمان کافی پیدا نکرده است تا حفاظت ایجاد کند.»

نیکول آیووین، کارشناس بیماری‌های عفونی و متخصص ارشد همه‌گیرشناسی بیمارستان در دانشگاه فلوریدا گفت برای یک فرد میانگین ۱۰ تا ۱۴ روز طول می‌کشد تا پس از واکسیناسیون شماری از آنتی‌بادی‌های محافظت‌کننده را بر ضد ویروس کرونا تولید کند.

او گفت: «هر روز که می‌گذرد احتمال اینکه شما دچار عفونت شوید اندکی پایین می‌آید. هر فردی ممکن است سریع‌تر یا کندتر از میانگین پاسخ ایمنی ایجاد کند.»

دکتر ریچارد زیمرمن، استاد پزشکی خانوادگی بهداشت عمومی در دانشگاه پیتسبورگ می‌گوید ممکن است چند هفته‌ای طول بکشد تا شخص پس از دریافت دوز دوم واکسن به میزان ایمنی تعیین‌شده برسد.

حتی رسیدن به این آستانه نیز به معنای آن نیست که شخص به کروناویروس ۱۰۰ درصد ایمن شده است. اگر واکسن ۹۵ درصد اثربخش باشد، به معنای آن است که هنوز احتمال اندکی برای دچار شدن به عفونت وجود دارد.

زیمرمن گفت مشکل است زمان قرار گرفتن افراد در معرض ویروس را معین کرد. بیمار می‌تواند پیش از واکسیناسیون در معرض ویروس قرار گرفته باشد و پس از آن علائم را نشان دهد.

آیووین افرادی را که آزمایش مثبت دارند، ترغیب می‌کند تا پس از بهبود یافتن واکسن بزنند، چرا که واکسن حفاظت بهتری نسبت به عفونت طبیعی ایجاد می‌کند.

او می‌گوید: «این واکسن پاسخی بسیار متمرکز و مستقیم به بخشی از ویروس ایجاد می‌کند که برای ایجاد عفونت سلولی لازم است»، اما عفونت طبیعی پاسخ ایمنی نسبت به همه بخش‌های ویروس ایجاد می‌کند و «در کمال تعجب، این نوع پاسخ بهتر از پاسخ متمرکز نیست.»

واکسن‌های کوید-۱۹ که از آنها استفاده می‌شود حاوی ویروس زنده نیستند و افراد را دچار عفونت نمی‌کنند. در عوض، واکسن به بدن می‌آموزد که بدن چگونه با ویروس می‌جنگد.»

کارشناسان می‌گویند مهم است حتی پس از واکسیناسیون به ماسک زدن ادامه داد و حفظ فاصله اجتماعی ادامه داد تا زمانی که چرخش ویروس در جامعه افت کند و ایمنی جمعی به دست آید.

کد خبر 577807 برچسب‌ها كروناويروس واکسن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۳۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی

به گزارش خبرگزاری مهر، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاوردهای نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشورهای پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و داروهای مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشورهای منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیازهای بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

کد خبر 6091919 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت