Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رصد‌خانه «تابناک»؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.

فعال سیاسی اصلاح طلب: نظام تصمیم خود را درباره مذاکره گرفته است

«محمد نعیمی‌پور»، عضو حزب اتحاد ملت، در پاسخ به این سوال که اساسا چرا برخی اصولگرایان همواره نگران هستند مذاکره دیگری قبل از انتخابات 1400 رخ بدهد به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: دست و پا زدن‌های اصولگرایان در این زمینه به خاطر هوادارانشان است چراکه به آنها در مورد مذاکره و برجام دروغ گفتند.او افزود: اساسا بحث مذاکره دست اصولگرایان و اصلاح‌طلبان نیست بلکه اگر نظام اراده مذاکره داشته باشد آن را دنبال می‌کند.این چهره سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: این موضوع کاملا به نظام مربوط است از نظر بنده نیز نظام، تصمیم خود را گرفته و این عشوه‌ها و ناز و اداهای سیاسی به نوعی یک خودشیرینی شخصی است بقیه آن هم نه دوگانه سازی است نه چیز دیگر.

نعیمی پور عنوان کرد: مذاکرات و برجام یقینا با نظر نظام بوده و ادامه آن هم بدین گونه خواهد بود. به بیانی دیگر نظام علیه برجام اقدامی نکرد بلکه طرف آمریکایی ما، یک فرد لجوج و کوته‌بین بود که برجام را دچار خدشه کرد وگرنه نظام تصمیم خود را گرفته بود در حال حاضر هم از نظر من، نظام تصمیم خود را گرفته است.این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد: زمان مذاکره هم به اصولگرایان بستگی ندارد چراکه بحث دولت و سیاست داخلی نیست بلکه یک موضوع مهم بین‌المللی است که بر همه امورات کشور تاثیرگذار است و بر مبنای آنها تصمیم‌گیری صورت می‌گیرد. حال این که این دولت مذاکره کند یا دولت دیگری، بخشی از ندانستن‌ها و عشوه‌گری‌های سیاسی است.نماینده پیشین مجلس در این باره که اصولگرایان به دنبال مذاکره در سال 1400 هستند، تصریح کرد: اصلا مسئله مذاکره به زمان بستگی ندارد در واقع نه به اصولگرایان و نه به اصلاح‌طلبان هم ارتباطی ندارد در واقع به این مسئله بستگی دارد اگر جو بایدن روی کار بیاید و مقدماتی را فراهم کند، همان زمان صحبت‌ها درباره مذاکره آغاز می‌شود. البته این کار مقدماتی دارد که بخش اول آن ممکن است غیرعلنی باشد و پس از آن است که به جریان می‌افتد. اراده کنونی نظام جمهوری اسلامی و اراده دولت آمریکا در این جا موثر است. سایر سخنرانی‌هایی که در این باره صورت می‌گیرد در حد همان سخنرانی است.

در سال‌های اخیر آیت‌الله مصباح از پایداری فاصله گرفت

بیژن مقدم درباره آینده سیاسی و فعالیت انتخاباتی جبهه پایداری بعد از وفات آیت الله مصباح به نامه نیوز گفت: آیت الله مصباح یزدی وزنه ای به لحاظ مباحث علمی، تئوریک و فلسفی در حوزه علمیه قم بودند بنابراین با وفات ایشان، حوزه علمیه قم وزنه بزرگی را در حوزه مباحث اندیشه ای از دست داد.وی در ادامه افزود : جبهه پایداری کوشید ایشان را به عنوان پدر و لیدر معنوی خود معرفی کند. در این راستا اخبار و عکس های جلسات اعضای جبهه پایداری با آیت الله مصباح چنین دیدگاهی را به افکارعمومی متبادر می کرد.این تحلیلگر مسائل سیاسی تأکید کرد: در یکی دو سال اخیر رابطه بین آیت الله مصباح با جبهه پایداری تغییر کرد. دیدارها و جلساتی قرار بود با حضور آیت الله مصباح برگزار شود اما ایشان نیامدند. براساس این نشانه ها می توان به این نتیجه رسید که آیت الله مصباح داشت از مشی و منش جبهه پایداری فاصله می گرفت. از این به بعد هم باید مراقبت کرد که شخصیت آیت الله مصباح در همان قالب مباحث اندیشه ای شناخته شود و نگذاشت نام و اعتبار ایشان برای مباحث سطحی سیاسی قربانی شود.وی افزود: اگر جبهه پایداری طبق اساسنامه اش باید مصوباتش را به تأیید یک فقید و مجتهد جامع الشرایط برساند، طبیعتا بعد از فوت آیت الله مصباح، عالِم یا علمای دیگری را جایگزین می کند اما اگر واقعا چنین بند یا ماده ای در اساسنامه جبهه پایداری نیست خوب طبیعتا نیازی ندارد که به عالِم دیگری مراجعه کند، مسیر خودش را می رود و گزینه های خودش را هم خواهد داشت.

بهشتی‌پور: احتمال جنگ بین ایران و آمریکا زیر 5 درصد است

حسن بهشتی‌پور در گفت‌وگویی با «آزادی» برخی از اقدامات آمریکا مثل ورود بمب‌افکن ب 52 و ناوهواپیمابر نیمیتز را بسترساز این فضاسازی دانست و گفت: « همه این‌ها به خاطر آن است که آمریکایی‌ها حدس می زدند که در سالگرد شهید قاسم سلیمانی ایران دست به عملیاتی بزند لذا این اقدامات آمریکا که برای هشدار ایران بود را انجام داد. هدف این بود که بگویند اگر شما عملیات کنید ما هم آمادگی داریم. در عین ها فضاسازی رسانه‌ای که پشتیبال گام اولشان بود را نیز انجام دادند».وی با اشاره به اینکه «احتمال جنگ همیشه وجود داشته است» گفت: «در شرایط فعلی اما این احتمال زیر 5 درصد است». این تحلیل‌گر مسائل بین‌المللی توضیح داد: « اکنون آمریکا در موقعیتی نیست که وارد جنگ پیش دستان مثل کاری که در عراق و افغانستان کرد، شود. به خصوص که خود ترامپ نیز منتقد این سیاست‌ها بود و می‌گفت که ما میلیاردها دلار هزینه کرده و کشته دادیم اما نتیجه مطلوب را نگرفتیم. ورود آمریکا به جنگ با ایران نیز محتمل نیست چون این جنگ اولا محدود نیست و دوما اینکه پایان آن معلوم نیست».بهشتی‌پور در پاسخ به اینکه احتمال ورود ایران به عملیاتی که موجب درگیری نظامی بین دو کشور شود، چقدر است؟ گفت: « فکر نمی‌کنم که ایران نیز چنین اقدامی انجام دهد. بعید می‌دانم که دو کشور در شرایط فعلی چنین تصمیمی داشته باشند. همین که در ایران مطرح کردند، انتقام سخت یعنی آمریکا از منطقه برود به معنای آن است که خواستند توضیح بدهند که انتقام سخت حتما به معنای اقدام نظامی نیست».

فکر نمی‌کنم مسئولان کشور هم راضی به تنش‌افزایی باشند

جلال جلالی‌زاده نماینده پیشین مجلس در گفت‌وگویی با «آزادی» گفت: « به نظر من مجلس محترم با اینگونه طرح‌ها جز دشمن‌تراشی و مشکل‌تراشی برای کشور کاری نمی‌کند. ضمن اینکه مسائل امنیتی ، یا مسائل مربوط به جنگ و ... نیازی به اعلام، جنجال و هیاهو ندارد».وی با تاکید بر اینکه «کشور ما باید با آرامش، تدبر و تفکر با مسائل برخورد کند» گفت: « اینکه کشوری را به نمایش بگذاری که قصد انجام اقدامات تروریستی و یا قصد نابودی کشور دیگری را دارد، در واقع بهانه به دست مخالفان داده و پایگاه کشور ما را در جهان و سازمان‌های بین‌المللی تضعیف می‌کند».این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: «کسی منکر غاصب بودن اسرائیل نیست اما در شرایطی که کشورهای عربی هر روز با او ارتباط برقرار می‌کنند، چرا ما باید دایه مهربان‌تر از مادر باشیم؟! درست است که هر مسلمانی در مقابل بیت‌المقدس و مسجد‌القصی مسئولیت دارد اما باید کارها را نیز اولویت بندی کرد».

وی تاکید کرد: «اولویت مجلس باید ساماندهی به امور داخلی کشور باشد. لازم است که مجلس به مشکلات مردم بپردازد. آیا موکلین از وکلای خود انتظار دارند که به فکر نابودی اسرائیل باشد؟! آیا اولویت مردم ایران نابودی اسرائیل است یا حل مشکلات داخلی مثل مشکلات اقتصادی، فقر، بیکاری، خودکشی، کارتن‌خوابی و ... است».جلالی‌زاده خاطرنشان کرد: « انتظار می‌رود مجلس به مسائل مهمی که زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده بپردازند و وقت خود را صرف مسائلی که نه در اولویت است و نه در توان ما؛ نکنند. ضمن اینکه مسئولان کشور نیز راضی به افزایش تنش در دنیا نیستند».

فاطمه هاشمی: آیت الله هاشمی برای رای مردم اصالت قائل بود

فاطمه هاشمی در مراسم سالگرد آیت الله هاشمی که از سوی حزب جمهوریت ایران اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه آیت الله هاشمی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به دنبال تجدید تمدن اسلامی بود، اظهار کرد: او معتقد بود از راه آزاداندیشی دینی می توان تمدن اسلامی را تجدید کرد. البته این اعتقاد را هم داشت که آزاد اندیشی خودبخود به وجود نمی آید بلکه به روشنفکری دینی نیاز دارد.وی ادامه داد: آیت الله هاشمی پس از انقلاب هم بر این اعتقاد باقی ماند. او دنبال آگاهی بخشی به جامعه بود و از مسئولان کشور می خواست تا زمینه را برای ایجاد احزاب با سلایق مختلف فراهم کنند تا احزاب بتوانند به مردم آگاهی بدهند.یکی از اهداف آیت الله هاشمی از تاسیس دانشگاه آزاد هم آگاهی بخشی به جوانان بود.هاشمی با بیان اینکه آیت الله هاشمی انتخابات سالم و آزاد بهترین راه برای اداره کشور می دانست، تصریح کرد: او برای رای مردم اصالت قائل بود و اعتقاد داشت که آرای مردم موجب پشتیبانی از انقلاب می شود. او خود را بارها در معرض رای مردم قرار داد. برایش اهمیت داشت که با رای مردم در مسئولیتی باشد و تا آخرین روزهای عمرش هم نگران مردم بود.

عذرخواهی مشاور نخست وزیر عراق درپی اظهاراتش درباره سردار سلیمانی

هشام داوودمشاور نخست وزیر عراق در پی اظهاراتش درباره سردار سلیمانی که با واکنش مقامات عراقی مواجه شد، از مردم عذرخواهی کرد.به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری الموارد، هشام داوود، مشاور نخست وزیر عراق از اظهاراتش درباره سردار سلیمانی در بیانیه ای عذرخواهی کرد.وی در این بیانیه تاکید: واکنش ها در محافل عراقی در پی گفت وگویم با شبکه بی بی سی همچنان ادامه دارد.داوود گفت: این واکنش های همراه با خشم را درک میکنم و باید یک بار دیگر توضیح دهم که آن دقائق تقطیع شده بخشی از یک فیلم طولانی است که هنوز پخش نشده است و اگر کسی در صحبت های من دقت کند خواهد دید که هیچ توهینی به شخصیت هایی که نام آنها آمده، نشده است.

وی گفت: امیدوارم این توضیحات به مثابه عذرخواهی بنده از تمام کسانی باشد که بدون قصد از اظهارات من ناراحت شدند.مشاور مصطفی الکاظمی اخیرا در گفتوگویی با شبکه بی بی سی مدعی شده بود که سردار سلیمانی احساس می‌کرد که هر وقت می خواهد می تواند وارد عراق شود و یا از کشور خارج شود و قوانین و اصول عراق جزو اولویت‌های او نبود.این اظهارات هشام داوود با انتقاد شدید مسئولان عراقی رو به رو شد.

هشام داوود پیشتر هم با رو به رو شدن با انتقادات گسترده در بیانیه ای توضیحاتی در رابطه با اظهارات اخیر خود علیه سردار سلیمانی ارائه داد.وی در این بیانیه گفت: اخیرا گفت وگویی از من با شبکه بی بی سی بریتانیا در رسانه ها منتشر شد و در آن گفتوگو به عنوان مشاور نخست وزیر معرفی شدم، در این راستا دوست دارم توضیحات زیر را ارائه دهم:

اولا: این گفت وگودر چارچوب یک فیلم ضبط شده و تاریخی بود و دو ماه قبل از انتشار ضبط شده بود.

ثانیا: در این فیلم با زبان آزاد صحبت کردم ‌و به عنوان پژوهشگر متخصص امور عراق حاضر شدم نه با سمت رسمی.

ثالثا: صحبت های من در این گفت وگو برگرفته از اطلاعاتی است که طی چند سال تحقیق و پژوهش به آن ها رسیدم و لزوما اطلاعات دولتی نیستند.

هشام داوود در این بیانیه همچنین تاکید کرد:به هر حال دوست دارم که بر پایبندی خود به قوانین و اصول دولت ملی عراق تاکید کنم و اگر برداشت اشتباه و یا سوتفاهمی شده است بی منظور بوده است.

رسانه های عراقی امروز اعلام کردند که مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق تمام فعالیت های هشام داوود را به حالت تعلیق درآورده و تاکید کرده است که از این پس فعالیت رسانهای تمام مسئولان امنیتی و نظامی بدون اخذ مجوز قبلی ممنوع است.

اصرار چین: کرونا خارج از کشور ما شروع شد

محققان سازمان بهداشت جهانی خود را برای سفر به چین و تحقیق در مورد منشا بیماری کووید-19 آماده می‌کنند.پکن همزمان تلاش‌هایش را برای کشف زمان و مکان آغاز شیوع ویروس کرونا دو برابر کرده است.چین تلاش دارد جهان را متقاعد کند که ویروس کرونا در کشور دیگری شکل گرفته و به چین انتقال یافته است.به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، چین همچنان انتقادات اولیه از مدیریت خود را در قبال شیوع کرونا در سال 2019 در ووهان رد می‌کند.از دیگر سو،"هوآ چونینگ" سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز در روز گذشته اعلام کرد که آماده استقبال از تیم تحقیقاتی سازمان بهداشت جهانی "WHO" است.اما تنش‌های ژئوپلیتیکی مرتبط با ویروس کرونا در حال افزایش است. برخی از کارشناسان اعلام کرده‌اند که بعید است محققان سازمان بهداشت جهانی اجازه بررسی تمام قد در تمام ابعاد شیوع ویروس کرونا در چین را بیابند.از طرفی پکن نیز ناامید است که بتواند از سرزنش‌های جهانی شیوع ویروس کرونا در امان بماند. ویروسی که در طول یک سال گذشته عامل مرگ بیش از 1.8 میلیون نفر از مردم جهان بوده است.

همتی: پول پیش پرداخت واکسن کرونا به حساب سازمان بهداشت جهانی واریز شد

عبدالناصر همتی در صفحه شخصی خود نوشت: همانگونه که قبلا اعلام کرده بودم، بر اساس توافقات وزارت بهداشت ودرمان کشورمان، برای دریافت تعداد ۱۶/۸ میلیون دوز واکسن کوواکس، پیش پرداخت توافقی برای خرید واکسن مورد نظر با تلاش همکارانم درامور بین الملل و علیرغم موانع ایذایی ناشی از تحریم آمریکا، با همکاری ۲ بانک ایرانی و ۳ بانک اروپایی، در اولین روز بعد از تعطیلات ژانویه، به حساب کارگزار سازمان بهداشت جهانی واریز شد. مبالغ بسیار بیشتری نیز برای خرید واکسن کرونا تخصیص داده ایم که در صورت تأیید مسولین محترم وزارت بهداشت، تأمین ارز خواهد شد.

پای کرونای انگلیسی به ایران باز شد

سعید نمکی وزیر بهداشت در ارتباط تلوزیونی درباره آخرین وضعیت شیوع کرونا در کشور گفت: امار مرگ‌های ناشی از کرونا امروز دو رقمی و به 98 رسید که حاصل تلاش همکاران ما است که از آنها به موقع قدردانی خواهد شد. وی با بیان اینکه اولین مورد کووید 19 موتاسیون یافته در یک هموطن عزیز که از کشور انگلیس آمده بود  و در یکی از بیمارستان‌های خصوصی بستری است پیدا شد گفت: تست کووید 19 وی از نوع موتاسیون یافته توسط همکاران ما تایید شد. وی افزود: این بیمار چون از روز نخست آگاه بود در بین خانواده و همراهان با شرایط ایزوله حضور داشته است و خوشبختانه هیچ علائمی از بیماری در اطرافیان آنها وجود نداشت، موردی دیگر در غرب کشور اعلام شده بود که یکی از پزشکان به ویروس موتاسیون‌یافته مبتلا است که تست وی منفی بود. 240 نفر از اطرافیان وی نیز بررسی شدند که خوشبختانه تست آنها نیز منفی بوده است و تنها مورد فردی است که در بیمارستان خصوصی بستری است. نمکی تاکید کرد: این گزارش به معنای وحشت جدید نیست بلکه باید پروتکل‌ها بیش از پیش رعایت شوند.

تغییر رای در پرونده «دختر آبادانی»

حدود یک ماه بعد از اتفاقی که برای درختر آبادانی رخ داد اما روزنامه اعتماد در پیگیری آنچه در این پرونده گذشته، مصاحبه‌ای با بابک پاک‌نیا، وکیل دختر آبادانی انجام داد تا افکار عمومی را در جریان جزییاتی از روند رسیدگی به آن قرار دهد. بر اساس آنچه پاک‌نیا در آن مصاحبه که ۲۹ آبان در «اعتماد» منتشر شد، گفته بود قاضی شعبه هفتم دادسرای انقلاب و عمومی آبادان عوض شده بود و قاضی جدید هنوز پرونده را مطالعه نکرده بود و قرار بود پس از مطالعه پرونده جلسه رسیدگی را با حضور وکلا برگزار شود.  اما در شرایطی که هنوز وکلای «بهار چشم‌براه» منتظر برگزاری جلسه رسیدگی بودند، روند ماجرا بار دیگر تغییر کرد. چنانچه بابک پاک‌نیا در گفت‌وگوی روز یکشنبه خود با «اعتماد» خبر داده بود، به‌رغم اینکه وکلا درخواست جلسه رسیدگی و مواجهه حضوری کارکنان حراست و اصحاب پرونده و همچنین بررسی تصاویر دوربین‌های مداربسته را در حضور وکلا مطرح کرده بودند اما بدون اینکه جلسه رسیدگی تشکیل شده یا مواجهه حضوری انجام شود، «بهاره چشم‌براه» را صرفا به استناد ویدیو و گزارش مرجع انتظامی، مجرم تشخیص داده و قرار جلب به دادرسی برای او صادر شد. به‌گفته این وکیل دادگستری، برای مامور حراستی که به ‌دلیل آزار جسمی چشم‌براه تحت تعقیب قرار داشته هم به دلیل فقدان دلیل قرار منع تعقیب صادر شد. اگر چه پاک‌نیا تاکید کرده بود که به این منع تعقیب اعتراض خواهد کرد اما در حالی که چند ساعتی از انتشار خبر منع تعقیب نگهبان در «اعتماد» و برخی رسانه‌ها و واکنش افکار عمومی به آن می‌گذشت، دادستانی به وکلا، از تغییر رای صادره برای پرسنل حراست خبر داده است. بنابر آخرین توضیحاتی که پاک‌نیا به «اعتماد» داده، وکلای پرونده روز گذشته متوجه ثبت مجدد پرونده در دادسرای آبادان شده و با پیگیری‌های صورت گرفته به افروز هندیانی اعلام شده که کارمند شعبه اشتباه کرده و دادستانی با قرار منع تعقیب مخالفت کرده است. بر همین اساس رای جدیدی صادر و برای پرسنل حراست هم کیفرخواست صادر شده است.

ضرغامی: مشکلی با فردوسی‌پور نداشتم، البته او همیشه یک ذره شیطنت‌هایی دارد

عزت‌الله ضرغامی: من معمولا سؤالات راجع به صداوسیما را جواب نمی‌دهم، به‌دلیل اینکه دوستان ما در آنجا هستند و زحمت می‌کشند و من معتقد به اجتهاد مدیریتی هستم، حتما یک مصلحت‌هایی را می‌بینند و تصمیماتی می‌گیرند، البته اگر نکته‌ای داشته باشم خصوصی به مدیران صداوسیما منتقل می‌کنم، این کلیت قصه؛ اما درباره آقای فردوسی‌پور در حدی که از من سؤال می‌شود، من به دوره خودم برمی‌گردم و می‌گویم من مشکلی با عادل نداشتم، دوره من برنامه عادل فردوسی‌پور و برنامه نود از برنامه‌های موفق بود. همفکری و همراهی ایشان خوب بود. البته عادل همیشه یک ذره شیطنت‌هایی دارد ولی من با عادل تا روز آخر مشکلی نداشتم، اینکه الان چه اتفاقی افتاده است، برمی‌گردد به روابطی که من از آن مطلع نیستم و اینها را موکول می‌کنم به جواب دوستانی که در این حوزه تصمیم‌گیر هستند و قاعدتا آنها باید جواب بدهند.

طعنه سردار حجازی به آمریکا: سر رئیس‌جمهورتان کلاه گذاشتند

سردار حجازی: این تحلیل نیست و اطلاعات است که ما داریم که رژیم صهیونسیتی و کشورهای مانند سعودی تلاش می‌کنند تا در روزهای آخرِ ترامپ بحران و تنشی به بار بیاورند و به اهداف خود برسند. قطعا سیاست‌هایی که دولت آینده آمریکا به ظاهر اعلام کرده، مورد مذاق سعودی و اذنابش و رژیم صهیونسیتی نیست و آنها می‌خواهند مانع‌تراشی کنند. این تجربه را مد نظر خود قرار دهند و آیا ندیدند در شهادت سلیمانی چه خطایی کردند و چه کلاه بزرگی بر سر رژیم و رییس‌جمهور آمریکا گذاشتند و اطلاعات غلط یع او دادند و بارها سرِ سردمداران آمریکایی کلاه رفته و اطلاعاتی که یک منافق یا مزدوری و یا وطن‌فروشی به آنها داده تا آنها اینگونه عمل کنند.

محیط زیست: آلودگی تهران تقصیر خودرو دیزلی است نه مازوت!

معاون اداره کل محیط زیست استان تهران با بیان اینکه مسئله آلودگی هوای تهران تنها مازوت نیست، گفت: با شیوع کرونا تردد خودروهای شخصی ۱۵ درصد افزایش یافته است. معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران با اشاره به تهیه سیاهه انتشار و مشخص شدن سهم هر بخش در آلودگی هوا، بیان کرد: ۴۰ درصد آلودگی مربوط به منابع ساکن و ۶۰ درصد آن مربوط به منابع متحرک بوده که در این ۶۰ درصد نقش اصلی با خودروهای دیزل است.

سخنگوی قوه قضاییه: شیرین نجفی دستگیر شده است

غلامحسین اسماعیلی، سحنگوی قوه ققضاییه در پاسخ به سوالی درباره رسیدگی به پرونده همدستان روح الله زم از جمله شیرین نجفی گفت: این پرونده ابعاد گسترده دارد. بخشی از این پرونده منجر به رای شد اما این پرونده به اتمام نرسیده است. اسماعیلی افزود: در مورد ۶ نفر دیگر از متهمان پرونده حکم صادر شده و این افراد به حبس ۲ تا ۱۰ سال محکوم شدند و این خانم هم که نامبرده شد، دستگیر شده و در همین پرونده محکومیت دارد اما چون این حکم در مرحله تجدید نظرخواهی است و به قطعیت نرسیده و از بیان جزئیات معذورم. وی ادامه داد: در مورد نفر دیگری هم در این پرونده کیفرخواست صادر شده و هفته دیگر دادگاه برگزار می شود و فرایند رسیدگی به سایر اتهامات افراد دیگر هم ادامه دارد.

شورای شهر ساری منحل شد

با تایید شورای حل اختلاف وزارت کشور، انحلال شورای پرحاشیه شهر ساری بعد از کش وقوس های فراوان تایید شد.تمامی ۹ عضو شورای شهر، شهردار و جمعی از مدیران و کارکنان شهرداری ساری در پی تخلف مالی در بازداشت به سر می‌برند./مهر

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا مازوت ناو هواپیمابر یو اس اس نیمیتز توقیف نفتکش کره ای اعلان های بین المللی بسته ویژه خبری بسته خبری اخبار روز آلودگی هوا مازوت ناو هواپیمابر یو اس اس نیمیتز توقیف نفتکش کره ای اعلان های بین المللی فعال سیاسی اصلاح طلب سازمان بهداشت جهانی نظام تصمیم خود مشاور نخست وزیر آیت الله هاشمی ویروس کرونا آیت الله مصباح نخست وزیر عراق سردار سلیمانی جبهه پایداری جلسه رسیدگی هشام داوود منع تعقیب بهشتی پور رای مردم رسانه ها خبر هایی صادر شد پاک نیا خبر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۴۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا قالیباف تصمیم گرفت از دولت انتقاد کند؟

جریان خالص‌سازی توسط دولت و حامیانش در طول چند سال گذشته، دامن محمدباقر قالیباف را بیشتر از هر فرد دیگری گرفته و رئیس مجلس یازدهم از این موضوع خشمگین است. برنامه یکدست کردن به اختلاف سیاسی میان نیروهای جریان اصولگرا برای خالص‌سازی بیشتر منجر شد.

به گزارش سازندگی، قالیباف پس از چهار سال، سکوت همیشگی‌اش بر تمام کاستی‌های دولت سیزدهم را شکسته و هم خودش به دولت انتقاد می‌کند و هم دست مجلسی‌ها را باز گذاشته است.

آن هم قالیبافی که با پایداری‌ها و طرفداران دولت که برای ریاست‌جمهوری سیدابراهیم رئیسی تلاش بسیار کردند برای پیروز شدن در انتخابات مجلس دوازدهم ائتلاف کرد. اما حتی در آخرین نشستی که هفته گذشته با اقتصاددان‌های دولتی داشت، آخرین اولتیماتوم‌ها را به دولت سیدابراهیم رئیسی و کابینه‌اش داد تا هرچه سریع‌تر برای مشکلات ارزی و اقتصادی چاره‌ای بیندیشند.

در عین حال نمی‌شود به این موضوع تنها اکتفا کرد زیرا قالیباف کسی نیست که برای دولت رئیسی و طرفدارانش خط‌ونشان بکشد چون بارها ثابت کرده که خیلی راحت می‌تواند چشم بر ضعف‌ها و حتی فسادهای موجود در قوه مجریه سیزدهم ببندد بنابراین، این سوال پیش می‌آید که چرا قالیباف به ناگه به دولت انتقاد می‌کند؟ و چرا دولت رئیسی برای رئیس کنونی پارلمان دیگر آن دولت قبل نیست؟

شاید آن‌طور به نظر برسد که سیدابراهیم رئیسی هم دیگر برای قالیباف هم‌پیمان قدیمی نیست و دور از ذهن نیست که او حتی برای اینکه مجدداً صاحب ریاست شد به عنوان یکی از منتقدان شرایط موجود، انتقاداتش را از دولت افزایش دهد. فردی که اگر دوباره کرسی قدرت را به دست بگیرد احتمالاً رقیب جدی‌تری برای سیدابراهیم رئیسی در ریاست‌جمهوری ۱۴۰۴ خواهد شد.

موضوعی که عباس سلیمی‌نمین که نزدیکی سیاسی نیز با رئیس مجلس دار، سال گذشته آن را رد کرد. او در گفت‌وگو با سایت قرن نو گفته بود که رئیسی برای بار دوم کاندیدا خواهد شد و قالیباف خود را وارد رقابت با او نخواهد کرد. سلیمی‌نمین تاکید کرده بود: «قرابت فکری بین جبهه پایداری و رئیسی وجود ندارد» موضوعی که البته مسکوت ماند و در شرایط کنونی طور دیگری به نظر می‌رسد.

درست است که محمدباقر قالیباف با ائتلاف پایداری‌ها به مجلس راه یافت اما گویا در جنگ قدرتی که میان اصولگرایان اکنون باقی است، قالیباف ترجیح می‌دهد، طرف جریان وابسته به دولت سیزدهم قرار نگیرد. گویا بده‌بستان‌های سیاسی چهار سال اخیر به مذاق رئیس مجلس خوش نیامده است.

او چشم‌هایش را روی ضعف‌های دولت بست اما از آن طرف آن‌ها تمام تلاش‌شان برای وارد کردن بیشترین هجمه‌ها به قالیباف انجام دادند. به طوری که همچنان نیز بر سر ریاست مجلس افرادی مانند مجتبی ذوالنوری و نبویان و حتی حمید رسایی که با جریان شریان شناخته می‌شود به عملکرد قالیباف نقد می‌کنند.

در نظرسنجی‌ای که عصر ایران منتشر کرده و کمتر از ۲۴ ساعت روی سایت فعال بود ۸۳۵۵ نفر در آن شرکت کردند. نتیجه بسیار جالب توجه و تامل‌برانگیز بود؛ حدود ۸۲ درصد شرکت‌کنندگان اعلام کردند که اگر نماینده بودند به منوچهر متکی رای می‌دادند و تنها ۱۸ درصد قالیباف را ترجیح دادند.

این نشان می‌دهد که دست‌کم بخشی مهمی از افکار عمومی دیگر تمایلی به ریاست قالیباف بر قوه مقننه ندارند و ترجیح می‌دهند یک چهره معقول‌تر در مجلس آینده که احتمالاً بسیار هم پرتلاطم خواهد بود، مدیریت پارلمان را بر عهده بگیرد.

بر همین اساس و با توجه به کارنامه‌ای که دوستان دولت در این سال‌ها انجام دادند، جریان قالیباف هم اگر در نهایت نتواند نظر اکثریت را معطوف او کند، فردی مثل متکی را بر پایداری‌چی‌ها ترجیح می‌دهد. قالیباف راه سختی را برای ریاست دوباره پارلمان در پیش دارد.

حال که پایداری‌ها توانستند، نماینده بیشتری به مجلس بفرستند و در شرایطی که رقیبان اصلی او ممکن است نبویان و ذوالنوری از چهره‌های شناخته شده پایداری باشند، قالیباف باید تلاش بیشتری کند. طرفداران رئیسی همواره سعی دارند تا تنها جریان رقیب‌شان را از زمین بیرون کنند. از بی‌محلی به همایش انتخاباتی قالیباف در آبان امسال تا به حاشیه راندن مجلس توسط افرادی همچون الیاس نادران که از شناخته‌شده‌ترین افراد اصولگرایی و نزدیک به طیف رئیسی است.

فراموش نکنیم که حتی در آستانه دومین اجلاسیه مجلس و انتخابات هیات‌رئیسه در بهار ۱۴۰۰ و مهم‌تر از آن انتخابات ریاست‌جمهوری، یکی از اعضای جبهه پایداری در مجلس مدعی دستکاری بودجه پس از تصویب از سوی قالیباف و نزدیکانش شد. یکی دیگر از مواردی که سروصدای زیادی کرد ماجرای سفر خانواده قالیباف به ترکیه برای خرید سیسمونی نوه در راهشان بود. چندی بعد از این ماجرا مهدی طائب، رئیس قرارگاه عمار و از چهره‌های اصولگرایان در یک فایل صوتی که از او درز پیدا کرد، مدعی شد که در پس افشای سفر خانواده قالیباف به استانبول، برادر داماد سیدابراهیم رئیسی قرار داشته است.

درست است که موضوع سیسمونی نوه رئیس مجلس الان دیگر صدر اخبار نیست اما از آنجایی که جبهه پایداری و رئیس قوه مجریه چندان علاقه‌ای به دخالت‌های او ندارند بنابراین می‌توان حدس زد که محمدباقر قالیباف تنها مرد بازمانده از طیف خودش است و شانس باخت بالایی دارد.

به هر حال گویا جریان خالص‌سازی توسط دولت و حامیانش در طول چند سال گذشته، دامن محمدباقر قالیباف را بیشتر از هر فرد دیگری گرفته و رئیس مجلس یازدهم از این موضوع خشمگین است. برنامه یکدست کردن به اختلاف سیاسی میان نیروهای جریان اصولگرا برای خالص‌سازی بیشتر منجر شد. ضمن آنکه از زمان قرار گرفتن ابراهیم رئیسی در جایگاه ریاست‌جمهوری، قالیباف بارها هدف هجمه حامیان او قرار گرفته است.

در این میان مطرح شدن نام منوچهر متکی، وزیر امور خارجه دولت احمدی‌نژاد که به چهره معتدل‌تری نسبت به باقی نفرات شناخته می‌شود به مذاق قالیباف خوش‌تر است زیرا امکان رایزنی موفق برای حضور گزینه‌های جریان حامی قالیباف در هیات‌رئیسه را افزایش دهد.

البته آنچه نباید از نظر دور داشت، تنش میان دولت و مجلس درخصوص سیاست‌های اقتصادی است که دیگر دو طرف از آشکار شدن آن ابایی ندارند. زیرا از سویی به نظر می‌رسد که حامیان رئیسی به این باور رسیده‌اند که حضور مجدد قالیباف بر ریاست مجلس فرصتی مناسب برای او خواهد بود تا خود را برای رقابت مستقیم یا نیابتی با رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو مهیا کند.

منوچهر متکی در افکار عمومی جزو اصولگرایان معتدل شناخته می‌شود و شاید سابقه دیپلماتیک وی در شرایط بین‌المللی کنونی کشور در تقویت تمایل به او موثر بوده باشد. او قبلاً سفیر ایران در ژاپن و ترکیه سپس وزیر خارجه کشورمان بود که به دنبال مخالفت با سیاست‌های نسنجیده محمود احمدی‌نژاد در عرصه روابط خارجی و درحالی که در ماموریت دیپلماتیک سنگال به سر می‌برد، برکنار شد.

با این حال وارد فاز تقابل و هیاهو نشد و همین خویشتن‌داری او تحسین اصولگرایان را بیش‌ازپیش برانگیخت و از همین‌روست که در محافل سیاسی اصولگرایان از وی به عنوان گزینه جدی و مورد وفاق برای ریاست مجلس یاد می‌شود. به گزارش عصر ایران، خبرها حاکی از این است قالیباف که بسیاری از یارانش در انتخابات اخیر از راهیابی به مجلس باز ماندند و موقعیت خود برای ریاست مجلس را در خطر می‌بیند، رایزنی‌هایش را آغاز کرده است تا بلکه بتواند با جلب نظر نمایندگان جدید، همراهی آن‌ها را برای ریاست مجدد خود کسب کند.

البته این بدان معنا نیست که رقابت نهایی الزاماً بین قالیباف و متکی خواهد بود. جبهه پایداری ترجیح می‌دهد که یکی از اعضای خود مانند سیدمحمود نبویان را به ریاست مجلس برساند. با این حال اگر پایداری‌چی‌ها نتوانند یکی از خودشان را به کرسی ریاست بنشانند، ترجیح می‌دهند برای جلوگیری از پیروزی قالیباف به متکی رای بدهند. معدود میانه‌روهای مجلس نیز فارغ از توافق‌های پشت پرده- که دور از ذهن نیست- اصولگرای معتدلی چون متکی را بر تندروهای پایداری و فرد پرحاشیه‌ای مانند قالیباف ترجیح می‌دهند.

دیگر خبرها

  • آیت‌الله مرتضوی: «حفظ نظام» به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • چرا قالیباف تصمیم گرفت از دولت انتقاد کند؟
  • جنجال نظرات مهدی نصیری درباره شاهزاده پهلوی و اپوزیسیون!
  • جنبش های دانشجویی اخیر ریشه در فطرت های بشری دارد
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری
  • جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • دستورالعمل فواصل بین کسب و کار‌های کشاورزی اصلاح می‌شود