Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@19:52:26 GMT

اولین مرکزطب سنتی ویژه کرونا

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۸۷۸۹۴

اولین مرکزطب سنتی ویژه کرونا

معاون توسعه سلامت دفتر طب سنتی وزارت بهداشت با اشاره به جزییات فعالیت اولین مرکز طب سنتی ویژه کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، توصیه‌هایی جهت تقویت سیستم ایمنی و تسریع درمان بیماران کرونایی ارایه کرد. ناطقان: دکتر مژگان تن‌ساز - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به فعالیت مرکز طب سنتی ویژه کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، توضیح داد: با توجه به افزایش بار بیماری در سطح جامعه و با هدف کمک رسانی به کادر درمان، اولین مرکز طب سنتی ویژه کرونا با هدف فعالیت در حوزه پیشگیری و درمان کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راه‌اندازی شد و توسعه و گسترش  آن در سایر دانشگاه ها و استان ها جزو برنامه‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!






وی فعالیت مرکز طب سنتی ویژه کرونا را دو بخش حضوری و غیرحضوری عنوان کرد و گفت: حدود ۲۰۰ پزشک را در حیطه طب سنتی آموزش داده‌ایم که در دو شیفت صبح و بعدازظهر و در هر شیفت ۵ نفر با این مرکز همکاری می‌کنند؛ همچنین ۱۱۰ مشاور در این حوزه آموزش دیده‌اند که در دو شیفت صبح و عصر و در هر شیفت ۱۲ مشاور به صورت تلفنی و غیر حضوری به سوالات شهروندان در حوزه کرونا پاسخ می‌دهند.

وی با تاکید بر اینکه پروتکل اجرا شده در مرکز خدمات طب سنتی ویژه بیماران کرونا مصوب وزارت بهداشت و دفتر طب ایرانی است، عنوان کرد: مشاوره‌های غیرحضوری این مرکز تنها در حیطه طب سنتی است و در بخش حضوری نیز ابتدا ویزیت طب سنتی انجام و درمان‌های سنتی آغاز می‌شود و در صورت نیاز، افراد برای طی دوره درمان و یا بستری به بیمارستان و مراکز درمانی ارجاع داده می‌شوند. همچنین  در این مرکز همزمان یک متخصص عفونی به مشاوره افراد پرداخته و اگر بیماران به استفاده از داروهای طب روز هم نیاز داشته باشند، تجویز صورت می‌گیرد.

پاسخ سوالات خود را در فضای مجازی جستجو نکنید

معاون توسعه سلامت دفتر طب سنتی وزارت بهداشت با بیان اینکه گاها مطالب غیرعلمی و غیر مستند در حیطه طب سنتی در فضای مجازی منتشر می‌شود، گفت: مردم باید آگاه باشند که الزاما مطالب منتشر شده در فضای مجازی صحیح، مستند و علمی نیست و نباید برای دریافت پاسخ سوالات خود به مطالب فضای مجازی مراجعه کنند؛ چراکه افراد مختلف با انگیزه‌های متفاوت برای فعالیت در این فضا تولید محتوا می‌کنند و لذا تشخیص سره از ناسره دشوار بوه و گاها منجر به گمراهی افراد می شود.

دکتر تن ساز ارایه مشاره‌های صحیح و مستند در حیطه طب سنتی را یکی دیگر از اهداف راه‌اندازی مرکز طب سنتی ویژه کرونا  عنوان کرد و گفت: افراد می‌توانند ضمن تماس تلفنی با مشاورین مرکز طب سنتی ویژه کرونا پاسخ سوالات خود را دریافت کرده و روش مناسبی را برای درمان و پیشگیری در پیش بگیرند. البته نمی‌توان ادعا کرد که طب روز و طب سنتی پاسخ همه سؤالات را داشته باشند، اما این مرکز می‌تواند بهترین مرجع برای دریافت پاسخ مشکلات و ابهامات افراد در حیطه طب سنتی باشد.

راه اندازی مراکز طب سنتی ویژه کرونا در دانشگاه‌های علوم پزشکی

دکتر تن‌ساز با بیان اینکه بعد از راه‌اندازی این مرکز سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی سطح کشور نیز برای راه اندازی مراکز مشابه ترغیب شده‌اند، گفت: بنابراین در آینده نزدیک شاهد راه اندازی مراکز مشابه در تعدادی از دانشگاه‌ها خواهیم بود که تحقق آن می‌تواند از سردرگمی مردم در حیطه موضوعات مرتبط با طب سنتی و کرونا بکاهد.

معاون توسعه سلامت دفتر طب سنتی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه گاهی لازم است فرد مبتلا به صورت همزمان از داروهای طب روز و سنتی استفاده کند، گفت: در برخی موارد باید برای پیشگیری از تاخیر در درمان داروهای طب روز را آغاز کرد و پس از آن  توصیه‌های طب سنتی را با هدف تسریع درمان بکار گرفت. لذا در این مرکز سعی شده تا در صورت نیاز توصیه‌های طب روز و طب سنتی به صورت همزمان لحاظ شود، البته به گونه‌ای که داروهای مورد استفاده با یکدیگر تداخل نداشته باشند و عوارضی ایجاد نکند.

دکتر تن ساز در عین حال بر منع مصرف داروهای طب سنتی و طب روز بدون تجویز پزشک تاکید کرد.

توصیه‌هایی جهت تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا

این عضو هیات علمی دانشگاه همچنین با اشاره به توصیه‌هایی جهت تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از  ابتلا و تسریع درمان، اظهار کرد: بهتر است افراد برای تقویت سیستم ایمنی، سبک زندگی مبتنی برطب ایرانی را رعایت کنند؛ خواب منظم و مصرف غذاهای ساده و سبک و همچنین گنجاندن انواع سوپ و آش در برنامه غذایی بسیار کمک کننده است؛ چراکه این غذاها علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، زودهضم بوده و دستگاه گوارش برای هضم آن انرژی زیادی مصرف نمی‌کند.

وی در ادامه ورزش ملایم، دوری از استرس و عدم تردد در هوای آلوده را نیز بسیار مهم دانست و گفت: همچنین اگر فردی دچار یبوست شده می‌تواند با مصرف سوپ، آش و ملین‌هایی مانند انجیر و هویج آن را برطرف کند. بنابراین این چند توصیه کمک می‌کند که از بروز بیماری‌های همچون کووید ۱۹ پیشگیری شده و در صورت ابتلا نیز فرد بیماری سبک‌تری را تجربه کند.

این متخصص طب سنتی همچنین مصرف مواد غذایی مانند حریره بادام، شیر بادام و خورش‌های ساده را در تقوت سیستم ایمنی بدن موثر دانست و گفت: غذاهای لطیف مثل سوپ‌های تهیه شده از بلغور گندم، هویج، جعفری و شوید به هضم راحت‌تر غذا و همچنین کاهش عوارض بیماری کمک می‌کند، در مقابل توصیه می‌شود که افراد از مصرف غذاهای سنگین، فست فودها و سرخ کردنی‌ها پرهیز کنند؛ چراکه این نوع غذاها منجر به ایجاد اختلال در بدن و تضعیف سیستم ایمنی می‌شود.

دکتر تن ساز در پایان مهمترین توصیه برای مبتلایان خفیف و سرپایی کرونا را قرنطینه و استراحت در منزل بیان کرد و گفت: اصلاح شیوه زندگی یعنی کنترل استرس، خواب منظم، تحرک کافی، مصرف مایعات و استفاده از دمنوش‌هایی همچون آویشن سبب می‌شود که افراد در صورت بیماری فرم سبک‌تر آن را تجربه کنند و عوارض کم‌تر و سیستم ایمنی قوی‌تری داشته باشند.

گفتنی است، مرکز خدمات طب سنتی ایران ویژه بیماران کرونایی واقع در دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در تمام روزهای هفته از ۸ صبح تا ۸ شب، آماده ارائه خدمات به بیماران کرونایی بوده و متقاضیان می‌توانند برای نوبت‌دهی مراجعه حضوری با شماره ۸۸۲۰۹۰۲۰ و برای دریافت مشاوره تلفنی با شماره ۴۵۱۵۳۰۰۰ تماس بگیرند.
منبع: ایسنا برچسب ها: کرونا ، طب سنتی ، ناطقان ، ایمنی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کرونا طب سنتی ناطقان ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مرکز طب سنتی ویژه کرونا تقویت سیستم ایمنی کرونا در دانشگاه حیطه طب سنتی بیماران کرونا وزارت بهداشت داروهای طب راه اندازی فضای مجازی دانشگاه ها طب روز دفتر طب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۷۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان

الهه جعفرزاده: بسیاری از افراد مبتلا به سرطان، علاقه‌مند به امتحان کردن درمان‌های مکمل و جایگزین برای بهبود سرطان هستند. هرچند که درمان‌های پزشکی و شیمی‌درمانی برای کنترل وضعیت بیمار لازم و ضروری هستند، اما روش‌هایی هم وجود دارد که در عین بی‌خطر بودن، در روند درمان بیماری سرطان مفید و سودمند هستند. هم‌چنین شواهد بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد این درمان‌ها اثر مثبتی در کاهش علائم بیماری دارند. درمان‌های جایگزین و مکمل ممکن است نقش مستقیمی در درمان سرطان نداشته باشند، اما می‌توانند به شما کمک کنند تا با کنترل برخی علائم ناشی از بیماری، مانند اضطراب، استرس، خستگی، تهوع و استفراغ، درد و اختلال در خوابیدن، با بیماری مقابله کنید و آن را شکست بدهید.

مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان عبارتند از:

۱) طب سوزنی

در طب سوزنی، پزشک یا متخصص سوزن‌های استریل‌شده و ریزی را وارد نقاط مشخصی از پوست می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که طب سوزنی در تسکین حالت تهوع ناشی از شیمی‌درمانی مفید است و می‌تواند به تسکین انواع خاصی از دردها در افراد مبتلا به سرطان کمک کند. هم‌چنین به گفته کارشناسان، طب سوزنی و طب فشاری می‌توانند میزان داروهای مسکن که افراد مبتلا به سرطان مصرف می‌کنند را کاهش دهند.

نکته: اگر از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنید یا فشار خونتان پایین است، در خصوص انجام طب سوزنی با پزشک خود مشورت کنید.

۲) رایحه‌درمانی

در رایحه‌درمانی، از روغن‌های معطر، مانند اسطوخودوس، برای ایجاد حس آرامش استفاده می‌شود. این روغن‌ها را می‌توان در حین ماساژ روی پوست مالید یا از آنها در روند استحمام استفاده کرد. هم‌چنین با حرارت دادن روغن‌های معطر می‌توان عطر آنها را در محیط آزاد کرد. رایحه‌درمانی برای تسکین حالت تهوع، درد و استرس ناشی از سرطان مفید است.

البته افراد مبتلا به سرطانِ حساس به استروژن، مانند سرطان پستان، باید از مالیدن مقادیر زیادی روغن اسطوخودوس و روغن درخت چای به پوست در حین ماساژ خودداری کنند.

۳) ورزش

ورزش می‌تواند به شما در مدیریت علائم و نشانه‌ها در طول و بعد از درمان سرطان کمک کند. ورزش ملایم و متوسط در کاهش خستگی و استرس و بهبود خواب مفید است. مطالعات بسیاری نشان می‌دهد که یک برنامه ورزشی منظم، کیفیت کلی زندگی افراد مبتلا به سرطان را بهبود می‌بخشد و کمک می‌کند عمر طولانی‌تری داشته باشند. اگر سابقه ورزش منظم ندارید، قبل از شروع یک برنامه ورزشی با پزشک خود مشورت کنید. به آرامی ورزش را شروع کنید و به مرور بر دفعات و شدت آن اضافه کنید. سعی کنید در اکثر روزهای هفته حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید.

۴) مراقبه یا مدیتیشن

مراقبه و مدیتیت کردن در واقع یک تمرین ذهنی و روانی است که باعث ایجاد آرامش و تمرکز بیش‌تر می‌شود و احساسات منفی مانند تنش‌ها و اضطراب‌های مختلف را از افراد دور می‌کند. مدیتیشن مزایای زیادی برای افراد مبتلا به سرطان دارد و بسیاری از متخصصان این روش درمانی مکمل را توصیه می‌کنند. این روش ممکن است با تسکین اضطراب و استرس و بهبود خلق و خو به افراد مبتلا به سرطان کمک کند.

مدیتیشن به‌عنوان یک درمان جایگزین کاملاً بی‌خطر است. می‌توانید یک یا دو بار در روز چند دقیقه به تنهایی مدیتیشن کنید یا می‌توانید در کلاس‌های مدیتیشن شرکت کنید. هم‌چنین دوره‌ها و برنامه‌های آنلاین زیادی برای انجام مراقبه در دسترس هستند.

۵) آفتاب و ویتامین

ویتامین D یکی از عوامل شکل‌گیری هورمون کلسیتریول-استروئید است که نقش مهمی در پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی بدن دارد. مطالعات انجام‌شده در سال ۲۰۰۷ حاکی از این است که مصرف مکمل ویتامین D۳ در گروهی از زنان به مدت یک سال، خطر ابتلا به انواع سرطان را تا ۷۷ درصد کاهش داده است.

با مشورت پزشک می‌توانید ویتامین D۳ را به رژیم غذایی خود ضافه کنید و احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهید. هم‌چنین ویتامین D۳ مورد نیاز بدن را با ۲۰ دقیقه قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز می‌توان تأمین کرد. بدین منظور می‌توانید ۴۰ درصد از کل بدن خود را بین ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر در معرض نور خورشید قرار دهید.

طبق تحقیقات، مکمل ویتامین D، مرگ و میر ناشی از سرطان را تا ۱۳ درصد کاهش می‌دهد. در اشخاصی که سطح پایینی از این ویتامین را در خون دارند، احتمال ابتلا به سرطان‌هایی مانند سرطان پستان، خون، لوزالمعده، روده بزرگ، پروستات، کبد و… ۲۰ درصد بیشتر از دیگر افراد است.

بیشتر بخوانید:

فکرش را هم نمی‌کنید که این علائم، نشان‌دهنده سرطان باشند/ ۸ علامت هشداردهنده سرطان کمبود این ویتامین خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد پاسخ به یک سؤال؛ رنگ کردن مو خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟ این شش ویروس می‌توانند باعث سرطان شوند

منابع: mayoclinic ، draxe

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896061

دیگر خبرها

  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟
  • تحول از مجلس سنتی به نوین از مجلس یازدهم تا دوازدهم
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • چند تکنیک برای درمان سنگ صفرا؛ بهترین نوشیدنی برای سنگ کیسه صفرا چیست؟
  • آیا طب سنتی ریشه در غریزه انسان و دیگر انسان‌تباران دارد؟
  • رفتار انسانی یک «اورانگوتان» برای اولین‌بار؛ تهیه ضماد برای درمان زخم!
  • ما به دنبال تبدیل مجلس سنتی به مجلس نوین هستیم
  • علائم فشار خون بالا
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی