Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@21:16:45 GMT

قانون‌نویسی تخیلی با چاشنی چوب و فلک!

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۸۸۷۲۲

قانون‌نویسی تخیلی با چاشنی چوب و فلک!

روزنامه جمهوری اسلامی چهارشنبه ۱۷ دی در یادداشتی نوشت: مردی، مادر پیر خود را بر دوش گرفته و در کوچه و خیابان با صدای بلند اعلام می‌کرد: مادرم را می‌فروشم.  بزرگترهای قوم به او گفتند این چه کاری است که می‌کنی؟ مگر کسی مادر خودش را می‌فروشد؟  در جواب آنها گفت: اگر کسی خواست او را بخرد، قیمتی می‌گویم که حاضر به پرداخت آن نشود و مادر به فروش نرود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حکایت طرح «اقدام متقابل ایران...» که عده‌ای از نمایندگان مجلس یازدهم آن را ارائه داده‌اند و هیات رئیسه مجلس نیز اعلام وصول کرده، از قماش همین ماجرای مادرفروشی است.  در این طرح، مواردی وجود دارند که نه قابل انجامند و نه در حوزه اختیارات نمایندگان مجلس قرار دارند. مروری بر تعدادی از این موارد، می‌تواند این واقعیت را به نمایش بگذارد.  در یکی از موارد این طرح آمده است «تمام دستگاه‌های دولتی و نیروهای مسلح مکلف به ایجاد ترتیباتی جهت اخراج تمامی نیروهای نظامی ستاد فرماندهی مرکزی ارتش تروریستی آمریکا – سنتکام - از منطقه می‌باشند».

روشن است که آنچه در این ماده آمده، از جنس اقدامات نظامی است و به موضوع مهم جنگ و صلح مربوط می‌شود و طبق قانون اساسی تصمیم‌گیری درباره جنگ و صلح در اختیار رهبری است. علاوه بر این، مکلف کردن دولت و نیروهای مسلح به اخراج نظامیان بیگانه از «منطقه» امری نیست که قابل انجام باشد. اخراج نظامیان بیگانه از «کشور» با اخراج آنها از «منطقه» متفاوت است. متاسفانه تهیه‌کنندگان طرح مورد بحث، به این تفاوت اساسی توجه نکرده و خواسته‌ای را مطرح کرده‌اند که غیرقابل انجام است.
در ماده دیگر این طرح، دولت و کل نظام از هرگونه مذاکره دو یا چندجانبه با حضور آمریکا درباره برجام ممنوع شده‌اند مگر اینکه قبل از آن، آمریکا به خاطر خروجش از برجام عذرخواهی کند و ترور شهید قاسم سلیمانی را محکوم نماید. طراحان این طرح می‌دانند که عامل خارج شدن آمریکا از برجام، دونالد ترامپ است که اکنون روزهای پایانی حضورش در منصب ریاست جمهوری را می‌گذراند. کسی که به جای او وارد کاخ ریاست جمهوری آمریکا می‌شود از حزب دموکرات است که در زمان حاکمیتش، برجام به امضا رسیده و این حزب و شخص رئیس‌جمهور منتخب بارها اقدام ترامپ در خارج ساختن آمریکا از برجام را محکوم و اعلام کرده‌اند در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، آمریکا را به برجام بازخواهند گرداند. با اینحال، طلب عذرخواهی از دولت جدید که اولاً دخالتی در اقدام خلاف ترامپ نداشته و ثانیاً بارها آن اقدام را محکوم کرده، چه مفهومی دارد؟ اگر طراحان این طرح دنبال مرگ برجام هستند، آشکارا و با صراحت، همین خواسته خود را بگویند و به شگرد «مادرفروشی» متوسل نشوند.
آنچه این ماده از طرح را قابل تامل‌تر می‌کند و این رفتار را زیر سوال می‌برد اینست که طراحان برای رسیدن به مقصود خود، به چوب و فلک متوسل شده و در ادامه آورده‌اند «هرگونه مذاکره دو یا چندجانبه محکوم بوده و عامل، محکوم به انفصال مادام‌العمر از مناصب و خدمات دولتی و عمومی می‌گردد».

طراحان این طرح عجیب‌الخلقه یا نمی‌دانند موضوع برجام در تمام زمینه‌ها در اختیار شورای عالی امنیت ملی است و مصوبات شورای عالی امنیت ملی نیز با امضای رهبری اعتبار می‌یابد و یا می‌دانند و با اینحال هوس کرده‌اند به قلمرو اختیارات این شورا وارد شوند و از رهبری عبور کنند. اگر نمی‌دانند که وامصیبتا و اگر می‌دانند و با اینحال چنین هوسی دارند، باید پرسید پس چگونه خود را انقلابی و ولائی می‌دانند و اصولاً چگونه در مسند قانون‌نویسی میل به انجام کارهایی برخلاف قانون کرده‌اند؟
در ماده ۵ این طرح، دولت، مکلف به نابودی رژیم غاصب صهیونیستی تا سال ۱۴۲۰ شده است. بسیار خوب، امیدواریم این رژیم غاصب جنایتکار نابود شود اما چرا ۲۰ سال دیگر؟ مقرر می‌کردند تا ۵ سال دیگر نابود شود بهتر نبود؟
موارد دیگری نیز در این طرح وجود دارند که خلاف قانون اساسی و دخالت در حوزه اختیارت دیگران است ولی برای خودداری از اطاله، به آنها نمی‌پردازیم و این روش نامانوس را به حساب ناآشنائی حضرات با قانون اساسی و زیر و بم حکمرانی جاری کشور می‌گذاریم. بر این نکته نیز در همینجا تاکید می‌کنیم که مبارزه با رژیم صهیونیستی و آمریکا، تلاش برای اخراج نظامیان آمریکائی از منطقه و گرفتن انتقام خون سردار شهید حاج ‌قاسم سلیمانی و تمام شهدایمان را واجب و لازم می‌دانیم ولی آنچه مهم است انتخاب راه درست برای رسیدن به اهداف است. نمایندگان مجلس یازدهم برای پیدا کردن راه درست تحقق این اهداف باید از مشورت صاحبان تجربه و افراد مسلط بر قانون استفاده کنند. قانون را با تخیلات نمی‌نویسند و با چوب و فلک پشتیبانی نمی‌کنند.

منبع: روزنامه جمهوری اسلامی برچسب‌ها برجام شورای عالی امنیت ملی دونالد ترامپ مجلس یازدهم ایالات متحده آمریکا قانون اساسی انتخابات ریاست جمهوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام شورای عالی امنیت ملی دونالد ترامپ برجام شورای عالی امنیت ملی دونالد ترامپ مجلس یازدهم ایالات متحده آمریکا قانون اساسی انتخابات ریاست جمهوری اخبار کنکور ریاست جمهوری قانون اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۸۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«نیست‌وَش» افتتاح شد/ تخیلی که بر مبنای خیال صورت می‌گیرد

راضیه نسبی هنرمند عکاس که نمایشگاه «نیست‌وَش» او عصر جمعه ۷ اردیبهشت ماه در خانه هنرمندان افتتاح شد، درباره عنوان این نمایشگاه به خبرنگار مهر گفت: «نیست‌وَش» تعبیری است که مولانا برای «خیال» در دفتر اول مثنوی به کار گرفته، در واقع خیال نتیجه‌ حضور هر پدیده در اندیشه‌ ما و عدم حضور آن در دنیایِ واقع است، بنابراین تخیلی که بر مبنای خیال صورت می‌گیرد، هستِ نیست نما است و چون کارهای من بر مبنای خیال آمیز بودن استوار هست، این عنوان را در نظر گرفتم.

وی درباره آثارش توضیح داد: از آنجایی که برای من پردازش نگاه و دید خلاقانه، بر وسیله ثبت نگاه ارجحیت داشته است از همان ابتدا کارم را با موبایل شروع کردم. همیشه می‌خواستم واقعه یا لحظه‌ای ثبت شود که عناصرِ تصویر در واقعیت نتوانند با هم در یک صحنه جمع بشوند و سعی بر این داشتم که از نمادها و نشانه‌ها در کارهایم یا به عنوان تکرار مفاهیم گذشته‌ آنها یا در جهت ساخت تعابیر جدید استفاده کنم، ضمن اینکه می‌خواستم نورپردازی‌ها و تاریکی‌هایی را خودم برای کارهایم در نظر بگیرم که در لحظه ثبت عکس وجود نداشته اند.

این هنرمند در پایان عنوان کرد: برای من عکس‌ها یا نقاشی‌های سیاه و سفید، مفاهیمِ عمیقی را القا می‌کنند، یعنی ضمن این‌که ذهن محدود به سیاه و سفید می‌شود، آزادی ذهنی هم به همراه دارد که مخاطب، خیال‌پردازانه‌تر به اثر نگاه کند و پارادوکسِ نگاه و بی‌رنگیِ تصویر را کشف کند.

نمایشگاه «نیست‌وَش» تا ۱۴ اردیبهشت ماه در گالری پاییز خانه هنرمندان ایران برقرار است.

کد خبر 6089629

دیگر خبرها

  • آدم ربایی با چاشنی رمز ارز
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! | ماده ۴۹ لایحه عفاف و حجاب یعنی پول بده و کشف حجاب کن! | انتقاد تند حسین شریعتمداری
  • تعیین تکلیف حسین شریعتمداری برای شورای نگهبان : لایحه عفاف و حجاب را کنار بگذارید، همین «طرح نور» کافی است / نگرانم این لایحه مثل برجام شود
  • تعیین تکلیف حسین شریعتمداری برای شورای نگهبان /لایحه عفاف و حجاب را کنار بگذارید،همین «طرح نور» کافی است /نگرانم این لایحه مثل برجام شود
  • کیهان: فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! /جمهوری اسلامی: روحانیت خودش پیشقدم شود/از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • «نیست‌وَش» افتتاح شد/ تخیلی که بر مبنای خیال صورت می‌گیرد
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد