Web Analytics Made Easy - Statcounter

در بودجه آموزش و پرورش استثنایی برای سال ۱۴۰۰، سرانه هر دانش‌آموز ۲۶ میلیون تومان است، بودجه توانبخشی ۱۵ میلیارد تومان تعیین شده در حالیکه به ۴۵۰ میلیارد تومان نیاز است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ آموزش و پرورش استثنایی هفت گروه از دانش‌آموزان را تحت پوشش قرار می‌دهد، دانش‌آموزان آسیب‌دیده شنوایی، کم‌توان ذهنی، چند معلولیتی، آن‌هایی که معلولیت جسمی حرکتی دارند، آسیب‌دیده بینایی، دانش‌آموزان طیف اوتیسم و بچه‌هایی که اختلالات رفتاری و هیجانی دارند، همچنین کودکانی که دارای مشکلات یادگیری هستند، زیر چتر این سازمان قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در لایحه بودجه 1400 وضعیت آموزش و پرورش استثنایی چگونه است؟ در این گزارش وضعیتی از بودجه اختصاص یافته به این سازمان و دانش‌آموزان استثنایی را ترسیم خواهیم کرد.

اعتبارات آموزش و پرورش استثنایی در دو بخش اعتبارات استان‌ها و سازمان آموزش و پرورش استثنایی تقسیم شده است.

وضعیت اعتبارات استانی

در لایحه بودجه 1400، اعتبارات آموزش استثنایی در بخش ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها، هزار و 828 میلیارد و 135 میلیون تومان تعیین شده است که در ردیف آموزش دانش‌آموزان با نیازهای ویژه به ازای 79 هزار و 760 دانش‌آموز به ازای هر دانش‌‌آموز 22 میلیون و 920 هزار تومان سرانه تعیین شده است.

بودجه‌ای که تحققش رضایت‌بخش نیست!

در بخش طرح جامع حمایت و ارتقاء پوشش تحصیلی مناطق محروم، 62 میلیارد و 898 میلیون تومان برای برنامه آموزش استثنایی لحاظ شده است البته میزان تحقق این ردیف در بودجه مهم است در طول سال های گذشته میزان تحقق اعتبارات کیفیت بخشی که ارتقا پوشش تحصیلی مناطق محروم نیز ذیل آن تعریف می‌شود اصلاً وضعیت مناسبی نداشته است.

بودجه 2 هزار میلیارد تومانی آموزش و پرورش استثنایی

بخش دیگر بودجه اختصاص یافته، ذیل اعتبارات سازمان آموزش و پرورش استثنایی به مبلغ 188 میلیارد و 725 میلیون تومان است.

بر این اساس کل بودجه‌ اختصاص یافته به آموزش و پرورش استثنایی دو هزار و 78 میلیارد و 758 میلیون تومان برای 79 هزار و 760 دانش‌آموز است و در مجموع سرانه متوسط به ازای هر دانش‌آموز استثنایی 26 میلیون تومان است.

152 هزار دانش‌آموز تحت پوشش اما بودجه برای 79 هزار نفر

در لایحه بودجه 1400، تعداد دانش‌آموزان استثنایی، 79 هزار و 760 نفر تعیین شده این در حالی است که پیش از این مسئولان آموزش و پرورش استثنایی، تعداد دانش‌آموزان تحت پوشش این سازمان را 152 هزار نفر اعلام کرده بودند که 70 هزار نفر در قالب طرح تلفیقی در مدارس عادی تحصیل می‌کنند و 82 هزار نفر نیز در هفت گروه در مدارس استثنایی مشغول به تحصیل هستند اما هم‌اکنون در بودجه برای 79 هزار نفر از دانش‌آموزان، اعتبار در نظر گرفته شده است.

مشخص نیست بیشترین سرانه به کدام گروه تعلق می‌گیرد

در لایحه بودجه 1400 تعداد دانش‌آموزان استثنایی به تفکیک هفت گروه معلولیت مشخص نیست بنابراین نمی‌توان به طور دقیق مشخص کرد که بیشترین سرانه دانش‌آموزی متعلق به کدام گروه از دانش‌آموزان دارای معلولیت است.

سرانه 72 هزار تومانی برای وسایل توانبخشی

برای برنامه توانبخشی دانش آموزان استثنایی ذیل بودجه سازمان آموزش و پرورش استثنایی اعتباری معادل 15 میلیارد و 81 میلیون تومان تعیین شده است که برای استاندارد طراحی ابزار و وسایل کمک آموزشی به ازای  69 هزار عنوان برای هر عنوان بودجه‌ای معادل 70 هزار و 100 تومان برای یکسال تعیین شده است.

همچنین برای  استاندارهای طراحی ابزار و وسایل توانبخشی به ازای 180 هزار  عنوان بودجه تعیین شده و  برای هر عنوان  72 هزار و 700 تومان است.

هزینه دانش‌آموزان استثنایی 5 برابر

سید جواد حسینی؛ رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به اینکه از نظر ما آنچه دولت در لایحه بودجه پیشنهاد داده قابل قبول است، گفت: باید توجه داشت که هزینه هر دانش‌آموز استثنایی 5 برابر دانش‌آموز عادی است.

450 میلیارد تومان برای خدمات حمایتی نیاز داریم

وی افزود: برای خدمات حمایتی از دانش آموزان استثنایی به بودجه بیشتری نیاز داریم چون گروه‌های مختلف به ابزارهایی نیاز دارند مثلا گروه کم‌شنوایان سمعک یا معولان جسمی و حرکتی به صندلی خاص نیاز دارند؛ بودجه اختصاص یافته به برنامه ارائه خدمات حمایتی 16 میلیارد تومان است در حالی که نیاز این سازمان به 450 میلیارد تومان است.

حسینی بیان کرد: پیشنهاد می‌شود برای تامین این تجهیزات ردیف مستقلی بالغ بر 450 میلیارد تومان در بودجه‌های سنواتی لحاظ شود و هر سال حدود 30 درصد از این اقلام تامین و در اختیار دانش‌آموزان استثنایی قرار گیرد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: خدمات توانبخشی به طور کلی به دو بخش تقسیم می‌شود که بخشی از آن در قالب خدمات شنوایی‌سنجی و گفتار درمانی است که خدمات ارائه شده توسط سازمان در این حوزه 6 برابر افزایش یافته و بخش دیگر خدمات توانبخشی در قالب بسته‌های حمایتی به دانش‌آموزان مانند تأمین کمک هزینه واکر، ویلچر، عینک و اندام مصنوعی است. پرداخت هزینه عینک با سقف 300 هزار تومان، ذره‌بین با سقف 200 هزار تومان، وسایل کمک‌بینایی با سقف 800 هزار تومان و عصای سفید و واکر تا سقف 200 هزار تومان برای دانش‌آموزان انجام می‌شود.

وی مطرح کرد: همچنین برخی از برنامه‌ها در نظام بودجه ریزی نیازمند توجه ویژه‌تر است به عنوان مثال برنامه آموزش استثنایی و فعالیت‌های مربوط به توسعه آموزش‌های تلفیقی فراگیر و خصوصاً ارائه خدمات حمایتی که در سال 99 با برنامه‌ای تحت عنوان نهضت توان افزایی در حال پیگیری است بودجه خاص خود را می‌طلبند.105 نوع وسیله توانبخشی، ورزشی، پرورشی و کمک آموزشی برای  80 هزار نفر از دانش آموزان با نیاز های ویژه در قالب نهضت توان افزایی باید تامین شود.

حسینی ادامه داد: در برنامه توانبخشی دانش‌آموزان استثنایی نیز بودجه اختصاصی با حجم فعالیت متناسب نیست در حوزه خدمات توانبخشی درون و برون مدرسه‌ای به طور جدی نیازمند به توجه ویژه است.

دانش‌آموزان استثنایی به 210 مدرسه جدید نیاز دارندامتحانات حضوری دانش‌آموزان با این شروط برگزار می‌شود

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانش آموزان استثنایی سازمان آموزش و پرورش استثنایی دانش آموزان استثنایی سازمان آموزش و پرورش استثنایی سازمان آموزش و پرورش استثنایی دانش آموزان استثنایی لایحه بودجه 1400 دانش آموزان میلیارد تومان تعیین شده اختصاص یافته بودجه اختصاص میلیون تومان خدمات حمایتی هزار تومان هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۸۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش از جذب اعضای تیم ملی والیبال دانش‌‌آموزی به‌عنوان معلم ورزش در دانشگاه فرهنگیان و حل مشکل سربازی آنها خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، صادق ستاری‌فرد؛ معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به موفقیت‌های دانش‌آموزان در زمینه‌های مختلف در سال‌های اخیر اظهار کرد: اعضای تیم ملی والیبال دانش‌‌آموزی جمهوری اسلامی ایران نشان دادند که دانش‌آموزان ما می‌توانند در آوردگاه‌های بین‌المللی مانند سایر حوزه‌ها چون حوزه‌های علمی و فناوری موفق شوند.

وی افزود: تیم‌های ملی دانش‌آموزی بعد از 6 سال وقفه تشکیل شدند و اولین تیم، تیم ملی والیبال بود که با آمادگی خوب و کادر فنی بسیار حرفه‌ای و اخلاقی حضور پیدا کردند، البته کادر تیم ملی همگی از خانواده بزرگ تعلیم و تربیت بودند و خوشبختانه بسیار خوب ظاهر شدند و توانستند از سد صاحب‌نام‌ها عبور کنند و مقام نخست جهان را کسب کنند.

تیم والیبال دانش آموزی ایران قهرمان جهان شد

ستاری‌فرد گفت: پیگیری‌های وزیر آموزش و پرورش منجر به این شد که اتفاقات خوبی برای این استعدادهای رقم بخورد. همراهی شورای انقلاب فرهنگی و ابلاغیه رییس‌جمهور نوید بخش این است که این استعدادها که از درون نظام آموزش و پرورش رشد می‌کنند باید در درون نظام تعلیم و تربیت بمانند و از این جهت ان‌شاءالله این استعدادها به عنوان معلم بر می‌گردند و در خدمت نظام تعلیم و تربیت خواهند بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مسابقات قرآن دانش‌آموزان شیراز آغاز شد
  • جشنواره «صدای پای خورشید» در همدان
  • معلمی خاص برای دانش آموزان خاص
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • نواخته شدن زنگ سپاس از معلم در کردستان