Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین، همزمان با دو رقمی شدن موارد فوت کرونا روز گذشته وزیر بهداشت از شناسایی نخستین مورد ابتلا به کرونای انگلیسی در کشور خبر داد. این در حالی بود که پیش از این، درباره ابتلای پزشک سنندجی تازه از انگلستان برگشته به این ویروس گمانه‌زنی‌هایی شده بود اما سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، ابتلای او به این ویروس را منوط به انجام آزمایش‌های بیشتر در تهران کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

توضیحات دیروز وزیر بهداشت درباره نخستین مورد ابتلا به کرونای انگلیسی نشان می‌دهد، موارد مشکوک دیگری جز پزشک سنندجی در کشور وجود دارند که وضعیت آنها در حال بررسی است. 

سعید نمکی درباره وضعیت پزشک سنندجی توضیح داد که از او بارها تست کرونا گرفته شد و بیش از ۲۴۰نفر از اطرافیان او بررسی شدند اما ردی از کرونای جهش‌یافته انگلیسی پیدا نشد. 

مورد شناسایی‌شده مبتلا به کرونای انگلیسی فردی است که به تازگی از این کشور بازگشته اما تست پی‌سی‌آر او در بدو ورود به کشور منفی بود. با شروع نشانه‌ها، او در یکی از بیمارستان‌های خصوصی بستری شد. حالا وضعیت او خوب است و از همان ابتدا در شرایط ایزوله به سر برده. رفت‌وآمدی با کسی نداشته و تمام اطرافیان او ارزیابی شده‌اند بدون اینکه ردی از ویروس پیدا شود.

پزشک سنندجی مرخص شد

با اینکه همچنان احتمال ابتلای پزشک سنندجی به کرونای انگلیسی مطرح است اما ابراهیم قادری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید که هنوز از وزارت بهداشت چیزی درباره نتیجه آزمایش این فرد گفته نشده در حالی که مسئله ابتلای این پزشک، مربوط به هفته‌های گذشته بود و او اکنون مرخص شده است. 

به ‌گفته قادری، هنوز برای دانشگاه علوم پزشکی کردستان ابتلای این فرد به کرونای انگلیسی قطعی نشده، اما از آنجایی که او به تازگی از انگستان بازگشته و مبتلا به کرونا بود، موضوع با حساسیت بیشتری پیگیری شد. 

حدود ۲۳۰نفر از اطرافیان این فرد که با او در ارتباط بودند مورد بررسی قرار گرفتند. از ۸۰نفر تست گرفته شد و هیچ‌کدام علامت‌دار نبودند. دانشگاه علوم پزشکی نزدیک به یک هفته است که درگیر این ماجراست اما موضوع اخیرا رسانه‌ای شد. 
او می‌گوید قبل از این هم سابقه داشته که برای اطمینان از درگیر نشدن یک گروه، نزدیک به ۱۰۰نفر از افرادی که با بیمار کرونایی در ارتباط بودند، رصد شده‌اند. قادری می‌گوید پزشک سنندجی هم دارای همان نشانه‌های عمومی ابتلا به کرونا بود. 

به ‌گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، افرادی غیر از این پزشک سنندجی در هفته‌های گذشته از انگلستان به کشور برگشته‌اند و شاید مورد مثبت ابتلا در یکی از آنها تأیید شده است. 

کنترل ورود مسافران از کشور انگلستان از اوایل دی‌ماه آغاز شد زمانی که معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشور از توقف پروازها بین ایران و انگلستان خبر داد، چند روز بعد ممنوعیت پروازهای غیرمستقیم به این کشور هم مطرح شد.

کرونای انگلیسی تابلوی بالینی متفاوتی با ویروس ندارد

کرونای انگلیسی نخستین بار اواسط آذرماه در انگلستان مشاهده شد. همان موقع اعلام شد که این ویروس را احتمالا مسافران منتقل کرده‌اند. کرونای انگلیسی نوع جدیدی از ویروس به نام «B۱.۱.۷» است که به‌احتمال زیاد شیوع آن از جنوب شرق انگلیس شروع شده است. 

خبر شناسایی گونه جدیدی از ویروس کرونا همزمان با آغاز واکسیناسیون علیه کرونا منتشر شد و نگرانی‌های تازه‌ای ایجاد کرد. حالا با گذشت نزدیک به یک ماه، این نوع از ویروس در بسیاری از کشورهای اروپایی و حتی آسیایی دیده شده و کشورهای زیادی محدودیت‌های سفر به انگلیس را اعلام کرده‌اند. 

براساس اعلام دانشمندان قدرت سرایت این نوع از کرونا، بسیار بیشتر از گونه قبلی است. حمید سوری، اپیدمیولوژیست و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در تهران اما به همشهری می‌گوید که کرونای انگلیسی، ویروس جهش‌یافته‌ای از کروناست اما جهش آن تابلوی بالینی بیماری را تغییر نداده است. تنها سرایت آن بیشتر است. بنابراین همان اقدامات و فعالیت‌های کنترلی گذشته باید ادامه داشته باشد. 

رویکرد مقابله با این ویروس جهش‌یافته تفاوتی با گذشته ندارد، بلکه باید همان اقدامات با کمی تشدید ادامه پیدا کند. به ‌گفته این متخصص، ممکن است با شیوع ویروس جدید کانون‌های طغیان بیماری حتی در شهرها و روستاهای کوچک هم دیده شود که نیاز به ورود تیم‌های واکنش سریع خواهد داشت تا افراد را تحت مراقبت قرار دهند.

آمار دو رقمی مرگ‌های کرونا پس از ۲۰۱روز

آخرین بار ۲۹خرداد بود که آمار فوتی‌های کرونا دو رقمی اعلام شد. آن روز ۸۷نفر جانشان را از دست دادند و ۲هزار و ۵۹۶نفر هم مبتلا شدند. حالا پس از گذشت ۲۰۱روز، آمار فوتی‌های روزانه کرونا در کشور بار دیگر دو رقمی شد. 

براساس اعلام وزارت بهداشت روز گذشته، ۹۸نفر در اثر ابتلا به کرونا جانشان را از دست دادند، هر چند موارد ابتلا همچنان بالاتر از ۶هزار نفر در روز است. پیش از این سوری اعلام کرده بود اگر موارد فوت کرونا به عدد ۱۱۰نفر در روز برسد، می‌توان گفت که شیوع ویروس کرونا در کشور مدیریت شده است. 

حالا او می‌گوید که ما به نقطه مدیریت رسیده‌ایم اما شرایط بسیار شکننده است و هنوز با میانگین جهانی فوت کرونا فاصله وجود دارد:«میانگین مرگ ناشی از کرونا به ازای یک میلیون نفر جمعیت در ایران بالاتر از میانگین جهانی است، در دنیا این عدد ۲۳۰است و در کشور ما ۶۵۹ رتبه ایران از نظر مرگ کرونا در جهان ۳۹است و هنوز برای رسیدن به وضعیت ایده‌آل فاصله زیادی داریم.» 

به‌ گفته او، در این وضعیت نباید مردم دوباره به زندگی عادی بازگردند، چراکه احتمال ایجاد پیک‌های جدید وجود دارد. از سوی دیگر هم نباید وحشت شیوع کرونای انگلیسی داشته باشند چراکه این وحشت‌زدگی به نفع اپیدمی است: «ادامه روند فعلی بستگی به مدیریت دارد. با اقدامات کنترلی و رفتارهای مردم، می‌توان روند را ادامه داد و تعداد موارد مرگ را کاهش داد. هر چقدر که جلوتر می‌رویم کنترل اپیدمی هم سخت‌تر می‌شود.»

منبع: همشهری ـ زهرا جعفرزاده

کد خبر 577897 برچسب‌ها كروناويروس وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران سعید نمکی استان کردستان آمار

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران سعید نمکی استان کردستان آمار دانشگاه علوم پزشکی کردستان کرونای انگلیسی ابتلا به کرونا دو رقمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۰۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابلوی بورس، تابلوی رکود

شاخص در روز یکشنبه با افت حدود ۵هزار واحدی به ۲میلیون و ۲۵۹هزار واحد رسید. کاهش قیمت ارز و تداوم تثبیت قیمت در بازار نیما سبب شد تا طی ۵ روز ۷۹۰میلیارد تومان پول از بازار خارج شود. امروز یک‏سال از سقوط شاخص از قله ۲میلیون و۵۰۰هزار واحدی می‏گذرد.

«دنیای‌اقتصاد» عملکرد بورس طی یک‌سال اخیر را بررسی کرده است. شاخص‌کل بورس در روز یک‌شنبه به‌عنوان اولین روز کاری هفته‌جاری با افت ۵ هزار و ۱۰۰ واحدی به ۲ میلیون و ۲۵۹ هزار واحد رسید، به‌طوری‌که بازدهی این نماگر بازار از ابتدای سال حدود ۳ درصد بوده است، ضمن آنکه شاخص‌کل هموزن نیز با رشد ۱۹۲ واحدی به ۷۵۱ هزار و ۳۷ واحد رسید. بازدهی این نماگر ثانویه بازار سرمایه نیز از ابتدای ۱۴۰۳، هنوز بیش از یک‌درصد است.

به‌نظر می‌رسد، رشد قیمـــــت دلار در روز‌های ابتدایی سال‌۱۴۰۳ بازار را نسبت به رشد سهام کامودیتی‌محور که از کل بازار به لحاظ بازدهی عقب‌تر بودند، امیدوارتر کرده‌بود، چراکه با وجود اختلاف بالای دلار نیما و آزاد بورس تهران، به‌طور تاریخی حدس زده می‌شد این اختلاف به حداقل ممکن برسد.

ظاهرا دولت سیزدهم دلار نیما را خط قرمز خود می‌داند و رشد آن را با سرعت بسیار محدودی دنبال می‌کند. اکنون بورس دچار سردرگمی شده‌است. عملکرد خوب کلیت بازار در گزارش‌های فروردین و از سوی دیگر کارنامه سبز برخی از صنایع در صورت‌های مالی سالانه برخی از شرکت‌ها که اخیرا منتشر شده، سبب شده‌است تا شاخص هموزن افت بیشتری را تجربه نکند، چراکه از اول سال نیز از شاخص‌کل عقب‌تر بوده‌است. به‌نظر می‌رسد شاخص هموزن جای زیادی برای افت بیشتر ندارد، چراکه به‌طور تاریخی باید این نماگر فرعی بازار از نماگر اصلی جلوتر بیفتد.

به‌نظر می‌رسد با توجه به احتمال نوسان اندک، اما مثبت دلار آزاد، جو بازار سرمایه در این هفته متعادل‌تر شود، اما در نهایت اگر مقاومت بانک‌مرکزی برای رشد دلار نیما ادامه‌یابد، بازار چاره‌ای ندارد جز آنکه در محدوده ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار واحد پناه گیرد.

تابلوی بورس، تابلوی رکود

همچنان ارزش معاملات در بورس تهران اعداد بسیار پایینی به‌ثبت می‌رسد، به‌طوری‌که با وجود ۸ روز معاملاتی نسبتا پررونق در دو هفته گذشته، دوباره ارزش معاملات به زیر ۳ هزار میلیارد‌تومان رسید. همچنین میانگین ارزش متحرک ارزش معاملات خرد نیز حکایت از آن دارد که ارزش معاملات کوتاه‌مدت بازار پایین‌تر از بلندمدت است. کاهش دوباره میانگین ارزش معاملات متحرک ۵‌روزه به زیر ۲۰‌روزه حکایت از تداوم رکود در بازار سهام دارد، ضمن آنکه میانگین‌های متحرک بلندمدت ارزش معاملات به‌هم نزدیک شده‌اند، از این‌رو به‌طور تاریخی در صورتی‌که محرک‌ها بازار را هدایت کنند، عبور میانگین متحرک ۵‌روزه از سایر میانگین‌ها می‌تواند بازار را به سمت ارزش معاملات ۲۰ هزار‌میلیاردی هدایت کند.

این درحالی است که ارزش معاملات دلاری نیز در سطوح پایینی قرار دارد و تا زمانی‌که چند روز متوالی بالای ۱۰۰ میلیون دلار تثبیت نشود، نمی‌توان از بازار انتظار رونق داشت. این شاخص، اکنون در محدوده ۳۰ میلیون دلار قرار دارد. علاوه‌بر این، در اولین روز معاملاتی هفته نزدیک به ۸۰ میلیارد‌تومان پول حقیقی از بازار خارج‌شده و این درحالی است که از ابتدای سال حدود ۴ هزار و ۳۰۰ میلیاد‌تومان پول حقیقی از بازار خارج شده‌است.

با بورس چه می‌توان کرد؟

بورس تهران، درگیر چند متغیرسیاسی و اقتصادی است و نمی‌داند به کدام‌سو برود. از سویی با نوسان‌ها نرخ ارز به‌طور موقتی خوشبین و بدبین می‌شود. از سویی دیگر به امید رشد دلار نیما رونق می‌گیرد و دوباره با رکود همراه می‌شود. از طرف دیگر بازار ترجیح می‌دهد با وجود تعدیل P/E بازار سرمایه با انتشار برخی از گزارش‌ها همچنین با P/E زیر میانگین تاریخی خود معامله شود، چراکه هنوز سایه نرخ بهره ۳۰ درصدی سنگینی می‌کند.

همچنین بورس، با درگیری‌های منطقه‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کند و هر لحظه امکان دارد که دشمن‌های منطقه‌ای دوباره تنش‌ها را افزایش دهند، لذا بازار دچار بی تصمیمی شده‌است. هرچند ممکن است در هفته پیش‌رو با نوسان اندک و مثبت دلار فضا متعادل‌تر شده و شاخص‌کل نیز استراحت کند، اما در صورتی‌که رویکرد ارزش دولت تغییری نکند، بازار سهام به روند نزولی ادامه خواهد داد و در آغوش محدوده ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار‌واحدی پناه خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد