Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@16:14:29 GMT

باید میان صنعت، تجارت و هنر آشتی ایجاد شود

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۹۰۹۸۱

باید میان صنعت، تجارت و هنر آشتی ایجاد شود

به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعیل امینی، داور بیستمین جشنواره صنعت چاپ گفت: در وهله اول به نظر می‌سد حوزه چاپ ارتباطی با کارهای هنری و فرهنگی نداشته باشد و بیشتر کاری صنعتی محسوب شود اما علاوه بر مشخصات فنی و تکنیکی در چاپ با محتوا نیز مواجه هستیم. این موضوع از لحاظ گرافیک و زیبایی‌های بصری و هم محتوا و زبان نوشتاری و فارسی اهمیت پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا در کنار داوری‌های متعدد که از سوی صاحب‌نظران حوزه‌های مختلف چاپ انجام می‌شود، خود کسانی که در صنف چاپ فعال هستند باید رقابت‌های این چنینی داشته باشند و منحصر به جشنواره نشود.

وی افزود: توجه به بحث زیبایی‌شناسی و زبان فارسی از سوی جشنواره موجب می‌شود کسانی که در این حرفه کار می‌کنند برای ارتقای کیفیت کارشان حساسیت نشان دهند و این موضوع قطعاً در جذب مشتری مؤثر است. به هر حال این تلاش‌ها باید مدون باشد و استانداردهایی برای آن تعریف شود، همچنین الگوهایی تعریف شود که کسانی که فعالند آن الگوها را بشناسند و بعد بر اساس آن بتوانند کار خود را ارتقا دهند.

امینی با بیان اینکه برگزاری جشنواره در اجرای آئین‌نامه‌ها و قانون‌ها تأثیری ندارد، ادامه داد: توجه به زبان فارسی در جشنواره تنها صورت تشویقی دارد. معمولاً تولیدکنندگان به انتخاب اسم و استفاده از جملات زیبا برای محصول اهمیت می‌دهند. این موضوع در جشنواره دیده می‌شود و الگویی به جامعه معرفی می‌شود. اما برای رعایت آئین‌نامه و مقررات جشنواره کافی نیست. بخشی از این جریان مربوط به امور اجرایی و مجوز دادن است که شاید تأثیر چندانی نداشته باشد.

امینی اضافه کرد: بخش دیگر مربوط به این است که هر کسی در حوزه خواندن و نوشتن کار می‌کند باید درک کند که زبان فارسی متعلق به حکومت یا فرهنگستان زبان فارسی نیست، زبان فارسی میراث ملی مشترک ماست، مانند میدان نقش جهان اصفهان، تخت جمشید، مسجد گوهر شاد است. ما خودمان باید آن را حفظ کنیم و به زیبایی و رشدش اهمیت دهیم و لازم نیست که حتماً انتظامات داشته باشد. اگر محصولی بخرید که روی آن به خط انگلیسی نوشته شده و در آن غلط املایی باشد طبیعتاً به اعتبار کیفیت آن محصول بی‌اعتماد خواهید شد. کسی که به صورت کار اهمیت می‌دهد حتماً به کیفیت هم اهمیت می‌دهد.

این فعال حوزه ادبیات درباره اهمیت زبان فارسی در محصولات چاپی گفت: بخش قابل توجهی از حوزه چاپ به فرهنگ وابسته است و به حوزه کتاب هم محدود نمی‌شود. بسیاری از مسائل را از طریق چاپ منتقل می‌کنیم و هنجارها را می‌سازیم. بنابراین فکر می‌کنم کسانی که دغدغه فرهنگی دارند و در مسائل فرهنگی صاحب‌نظر هستند باید به این موضوع توجه کنند که انتقال فرهنگ فقط از طریق کتاب و نشریات نیست. بخش بزرگ‌تری که تیراژش از کتاب بیشتر است، صورت‌های دیگر پیام‌رسانی از قبیل پیام‌های تبلیغاتی، بیلبوردها و بسته‌بندی‌ها است.

اسماعیل امینی در پایان یادآور شد: من در برخی کشورها دیده‌ام که برای طراحی یک کالای تجاری از بهترین گرافیست و هنرمند دعوت می‌کنند، اعتبار آن هنرمند هم به اعتبار آن محصول اضافه می‌کند و می‌گویند این طراحی اثر فلان هنرمند برجسته است. ما در کشور خود ندیده‌ایم که در طراحی کالاهای تجاری و بسته‌بندی محصولات از اساتید برجسته استفاده کنند مگر اینکه در طراحی لوگوها این کار را انجام دهند. متأسفانه برخی هنرمندان ما فکر می‌کنند اگر کار تجاری انجام دهند از اعتبار هنری‌شان کم می‌شود، در حالی که کار تجاری هم بخشی از فرهنگ و زندگی ماست. گمان می‌کنم میان صنعت، تجارت و هنر باید آشتی ایجاد شود و اگر این جشنواره بتواند قدم اول را در این راه بردارد کار بزرگی است.

کد خبر 5115589 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: اسماعیل امینی صنعت چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جشنواره صنعت چاپ قاسم سلیمانی اولین سالگرد شهادت حاج قاسم معرفی کتاب آیت الله مصباح یزدی ترجمه جشنواره صنعت چاپ تازه های نشر نمایشگاه مجازی کتاب ادبیات جهان دفاع مقدس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مرکز فرهنگی شهر کتاب نقد کتاب صنعت چاپ زبان فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۰۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریا منبع قدرت و ثروت است/ ۸۰ درصد تجارت ما از خلیج فارس است

به گزارش خبرنگار مهر، امیر سرتیپ «مهدی خواجه‌امیری» معاون هماهنگ‌کننده وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در آیین بزرگداشت روز ملی خلیج فارس که صبح امروز (دوشنبه) در فرهنگ‌سرای اندیشه برگزار شد، با اشاره به اهمیت راهبردی دریا اظهار کرد: در قرآن کریم بارها بارها نام «بحر» آمده است و همین موضوع، گویای اهمیت دریا است.

وی با اشاره به اهمیت خلیج فارس افزود: خلیج فارس بزرگ‌ترین گذرگاه انتقال انرژی جهان است و بیش از ۳۰ درصد انرژی جهان از تنگه هرمز عبور می‌کند؛ بنابراین توجه به دریا و بهره‌برداری از ظرفیت‌های غنی آن می‌تواند موجب پیشرفت‌های بسیار قابل توجه برای کشورمان شود.

امیر خواجه‌امیری گفت: دریا، منبع قدرت و ثروت است و کشورهایی که به دریا راه دارند، منابع غنی قدرت و ثروت را دارند.

معاون هماهنگ‌کننده وزارت دفاع تاکید کرد: امنیت خلیج فارس به دلایل گوناگون از جمله دربرگیری بیش از ۸۰ درصد تجارت کشورمان، صادرات نفت و… از اهمیت خاصی برای ما برخوردار است؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی هم بارها بر اهمیت خلیج فارس برای ملت ایران و ملت‌های منطقه، تاکید داشته و دارند.

امیر خواجه‌امیری گفت: ویژگی دیگر خلیج فارس که به این منطقه اهمیت می‌بخشد، سهولت حمل و نقل در آن است.

کد خبر 6091847 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند
  • رسانه‌های خارجی جنبش دانشجویی آمریکا را وارونه سازی می‌کنند
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • تجارت خاموش گلرنگ با «افعی تهران» در شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور +عکس
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • «سرزمین شعر» ۱۵ میلیون نفر بازدید کننده داشت
  • ۸۰ درصد تجارت ما از خلیج فارس است
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • دریا منبع قدرت و ثروت است/ ۸۰ درصد تجارت ما از خلیج فارس است
  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا