Web Analytics Made Easy - Statcounter

در بسیاری از کشور‌های توسعه یافته تست‌های غربالگری در سنین بالاتر از ۳۵ سال انجام می‌شود، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد در ایران به دلیل بازار پرسود چندصدهزارمیلیاردی، انجام غربالگری برای صد در صد مادران فارغ از هر مشکلی اجباری است. خبرگزاری میزان _ تسنیم نوشت: علی‌رغم اینکه در بسیاری از کشور‌های توسعه‌یافته به‌دلیل عدم الزام و القای  تست‌های غربالگری به زنان باردار، عمدتاً زنان در سنین بالاتر از ۳۵ تا ۴۰ سال این آزمایشات را انجام می‌دهند و لذا در بسیاری از این کشور‌ها از کل زنان باردار، تنها حدود یک‌سوم، غربالگری بارداری را انجام می‌دهند،  اما در ایران تقریباً صددرصد مادران باردار فارغ از سن مادر یا سابقه خانوادگی ناهنجاری عملاً اجبار به انجام غربالگری می‌شوند!   این یعنی تحمیل بار مالی و روانی بسیار سنگین که دلایل آن کاملاً غیرعلمی است و بر اساس منافع مالی ذی‌نفعانی، چون آزمایشگاه‌ها به خانواده‌های خواهان فرزند است!   فقدان هرگونه حمایت مالی برای انجام آزمایش‌های غربالگری بارداری در کشور  در حالی است که در تمام کشور‌های توسعه‌یافته، هزینه انجام تست‌های غربالگری کاملاً به‌عهده دولت است و خانواده در حال انتظار فرزند متحمل هیچ‌گونه هزینه مضاعفی نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  پزشکانی که به‌دنبال عدم انجام مراحل غربالگری در مادران باردار با تولد نوزاد "داون" مواجه شوند، مجازات می‌شوند؛  برنامه غربالگری در ارتقای سلامت، ناتوان است و مقرون به صرفه نیست با این حال خسارت مالی و روانی و جانی جبران‌ناپذیری را به مردم وارد می‌کند.   از طرفی، ادغام برنامه غربالگری بارداری در برنامه شبکه بهداشت که نیمی از زنان باردار کشور را تحت پوشش دارد به‌دنبال توصیه‌های سازمان‌های بین‌المللی، تبعات ابعاد خسارت‌بار این برنامه را در سطح جمعیت میلیونی تحت پوشش شبکه بهداشت گسترده کرده است.   عدم هرگونه نظارت مدون وزارت بهداشت بر استاندارد‌های انجام غربالگری در کشور، از جمله عملکرد آزمایشگاه‌ها، متخصین زنان و رادیولوژیست‌ها و بازار پرسود چند صد هزار میلیاردی انجام غربالگری، برای ذی‌نفعانی که در وزارت بهداشت نفوذ و استقرار دارند، کاملاً مشهود است.   در انگلستان درصد کسانی که نتیجه آزمایش آنان به‌عنوان خطر بالا برآورد می‌شود ۲.۷ درصد است و نتایج آزمایشگاه‌ها ماهانه ثبت می‌شود؛ از طرف دیگر آزمایشگاه‌هایی که بیش از این، اعلام ریسک بالا کنند از لیست انجام تست‌های غربالگری خارج می‌شوند، اما این رقم در پژوهش اخیر در ایران ۱۵ تا ۱۶ درصد برآورد شده است و در مطالعه دانشگاه ایران ۲۸ درصد بوده است!   در کشور ما در مرحله دوم غربالگری ۲.۷ درصد مادران باردار که ریسک بالا شناخته شوند، بدون مراجعه به آزمایشگاه، خود اقدام به اسقاط و قتل جنین خود می‌کنند که میزان این مورد در دیگر کشور‌ها روزی نیم درصد است! گاهی مادر فرزند خود را می‌خواسته، اما به‌دلیل این برچسب "منگل بودن" که فقط احتمال بوده است برای نجات از اضطراب، اقدام به سقط جنین خود می‌کند! بر این اساس از یک‌میلیون ولادت سالم، ۲۳ هزار سقط جنین سالم اتفاق می‌افتد.   تحلیل‌های اقتصادی نشان می‌دهد که هزینه کشف یک بچه سندروم داون با این روند و فرآیند در کشورمان، بیش از ۱۲۰ برابر نگهداری سندروم داون و نگهداری آن‌ها در آمریکا است!  و از هیچ جهت مقرون به صرفه نیست و به پروسه‌ای آسیب زا تبدیل شده است.   بسیاری از مادران باردار به‌خاطر نگرانی قبل و بعد از آزمایش‌ها، دچار مشکلات روانی، گریه و ترس شدید می‌شوند!   در پژوهش‌های انجام‌شده یک حجم نمونه از شبکه‌های بهداشت و یکی از عموم جامعه مورد بررسی قرار گرفته است که "پازتیوریت" در شبکه بهداشت بسیار نامناسب‌تر بوده است؛  این در حالی است که میانگین سنی پایین‌تر و بالاتر بودن پازتیوریت در شبکه بهداشت به‌دلیل بالا بودن سن مادران نسبت به عموم نبوده است!   علل میزان بالای مواردی که "های ریسک" به مادر اعلام می‌شود، متفاوت است؛ در شبکه بهداشت، به‌ورز یا حداکثر ماما آزمایش را تفسیر می‌کند و او به‌دلیل اینکه برای عدم شناسایی سندروم داون احتمالاً تحت فشار قرار می‌گیرد، چند برابر استاندارد علمی و کشوری، ریسک بالا تشخیص می‌دهد و بدون ارجاع به آزمایش تکمیلی ریسک بالا اعلام می‌کند!   سلامت از حوزه‌های حاکمیتی است و به‌دلیل مثبت و منفی‌های کاذب‌ تست، پتانسیل آسیب دیدن جامعه در آن وجود دارد. بیشتر بخوانید: وجود نگران‌کننده میکروپلاستیک‌ها در بدن نوزادان انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: رانت غربالگری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: رانت غربالگری تست های غربالگری انجام غربالگری مادران باردار آزمایشگاه ها شبکه بهداشت ریسک بالا کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۲۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛  دکتر جواد شاهین‌فر بابیان اینکه پارسال  یازده هزار کودک متولد شده در بیمارستان‌های استان غربالگری شنوایی شدند، گفت: ازاین تعداد  ۱۶۳ نوزاد به مرحله مداخله و از این تعداد ۳۵ نوزاد برای درمان از سمعک و ۱۴۲ نوزاد نیز با روش‌های جراحی و طبی زیر پوشش قرار گرفته اند.
وی اضافه کرد: با توجه آمار‌های جهانی کم شنوایی و پیش بینی افزایش این آمار در کودکان، برنامه‌های بهداشتی پیشگیری، شامل غربالگری برای تشخیص زودهنگام در این گروه سنی در دانشگاه انجام می‌شود.
رئیس دانشگاه غلوم پزشکی استان گفت: بر اساس مطالعات انجام شده ۵.۲ درصد از کودکان در بدو ورود به مدرسه و ۱۱ تا ۱۵ درصد از کودکان محصل، نشانه‌هایی از آسیب شنوایی را دارند، که برای شناسایی این کودکان، برنامه غربالگری شنوایی جزو برنامه نظام مراقبت بیماری‌های غیرواگیردار گنجانده شده است.
به گفته شاهین فر اکنون برنامه غربالگری شنوایی نوزادان در هنگام ترخیص از بیمارستان‌های استان به کمک شنوایی شناسان و غربالگران آموزش دیده با همکاری سازمان بهزیستی انجام می‌شود.
افزایش جمعیت سالمندی، افزایش عوامل خطر مانند ابتلا به عفونت‌های گوش و دیگر عفونت‌ها از جمله بیماری‌هایی مانند سرخک و سرخجه، استفاده بی رویه و نابجا از دارو‌های آسیب رسان به شنوایی، قرار گرفتن افراد در معرض اصوات بلند درمحیط‌های شغلی و نظامی، استفاده بی رویه از تلفن‌ همراه و دستگاه‌های صوتی شخصی از دلایل اصلی افزایش آمار کم شنوایی است.

دیگر خبرها

  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • کمک هزینه ۱۸ میلیاردی برای درمان مددجویان کمیته امداد هرمزگان
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)
  • اعلام زمان برگزاری آزمون غربالگری درون دانشگاهی شانزدهمین المپیاد علمی وزارت بهداشت
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • ارایه خدمات رایگان به دانش‌آموزان ابتدایی حاشیه شهر سنندج
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد