Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@16:53:51 GMT

گلوله جادویی برای شلیک به سرطان

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۹۵۴۷۸

گلوله جادویی برای شلیک به سرطان

یک تیم تحقیقات بین‌المللی موفق به طراحی یک گلوله جادویی با ساختار مولکولی به خصوصی شده که قادر است مانع تکثیر سلول‌های سرطانی شود.

در این روش جدید درمان سرطان‌ها و سایر بیماری‌ها از یک مولکول مکانیکی بهم پیوسته به‌عنوان «گلوله جادویی» استفاده می‌شود.

براساس اعلام روز چهارشنبه ستاد فناوری نانو،این تیم تحقیقاتی از دانشکده‌های شیمی و علوم زیستی دانشگاه بیرمنگام، با همکاری محققان در ووهان چین و مارسی فرانسه تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فناوری گلوله جادویی در حال ثبت به‌عنوان پتنت است.

این مولکول‌ها روتاکسان نامیده می‌شوند، ساختارهای کوچک در مقیاس نانو، شبیه دمبل هستند که حلقه‌ای در اطراف ستون مرکزی به دام افتاده است. در طرح جدید، روتاکسانها از یک مولکول «هلیکات» استوانه‌ای شکل بسیار بزرگتر استفاده کردند که طولی حدود ۲ نانومتر و عرض ۱ نانومتر دارد و توانایی چشمگیری در اتصال به چنگال‌های مولکولی از جنس DNA و RNA دارد.

این چنگال‌ها هنگام تکثیر DNA ایجاد می‌شوند و در آزمایش‌ها، محققان بیرمنگام نشان داده‌اند که وقتی این مولکول ها به ساختار چنگالی متصل می‌شوند، قادر به جلوگیری از تولید سلول‌های سرطانی، باکتری‌ها و ویروس‌ها هستند.

نتایج منتشر شده این پژوهش در مجله انجمن شیمی آمریکا نشان می‌دهد که نه تنها می‌توان این مولکول‌های پیچیده را به سادگی و کارآمد تولید کرد، بلکه می‌توان از تعداد شاخه‌ها برای تنظیم سرعت حرکت استوانه داخل کدو تنبل استفاده کرد.

پروفسور مایک هانون، محقق ارشد این پروژه توضیح می‌دهد: این فناوری رویکردی جدید و واقعاً امیدوارکننده است که شیمی قوی و اثبات شده را به روشی کاملاً جدید به کار گرفته است و دارای پتانسیل بالایی برای درمان هدفمند سرطان و سایر بیماری‌ها است.

هانون می‌گوید: روش ما بسیار متفاوت از رهایش داروهای سرطانی است که معمولاً تمام سلول‌های بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. مولکول روتاکسان این نوید را می‌دهد که با روشن و خاموش کردن آن درصورت لزوم، می‌توان با دقت بالایی سلول‌های سرطانی را به‌طور خاص هدف قرار داده و مهار کند.

افزایش سرعت شکست سرطان پستان با این داروی جدید اولویت دریافت واکسن کرونا با بیماران مبتلا به سرطان درمان جدید سرطان برای تقویت واکنش ایمنی بدن روشی نوین برای نابودی سلول‌های سرطانی ارائه روشی جدید برای درمان سرطان ریه        

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سلول های سرطانی گلوله جادویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۵۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، این دستاورد پژوهشگران دانشگاه «هریوت وات» می تواند با کاهش بالقوه دی اکسید کربن (CO2) و هگزا فلوراید گوگرد (SF6) در جو که محرک های مهم گرمایش جهانی هستند، عوارض تغییرات اقلیم را کم کند.

به گفته محققان،هگزا فلوراید گوگرد در مقایسه با دی اکسید کربن، گاز گلخانه ای قوی تری است و می تواند هزاران سال در جو دوام بیاورد.

 مقابله با بزرگترین چالش جوامع

این گروه از یک مدل رایانه ای برای پیش ‌بینی دقیق نحوه جمع ‌آوری مولکول‌ ها در مواد متخلخل جدید استفاده کردند. متخصصان مدل‌ سازی محاسباتی در کالج امپریال لندن و دانشگاه ساوت همپتون شبیه ‌سازی ‌هایی را برای درک و پیش‌ بینی فرآیند مونتاژ مولکول‌ های قفس در مواد متخلخل طراحی کردند.

این مولکول ها به طور خاص به ذخیره دی اکسید کربن و هگزا فلوراید گوگرد تمایل دارند. ساختار و ترکیب آنها ظرفیت ذخیره سازی این گازهای گلخانه ای را فراهم می کند.

به ویژه ساختار متخلخل «قفس در قفس» امکان جذب و ذخیره گازهای آسیب زای محیط زیست را فراهم می‌ کند. «قفس در قفس» به این معنی است که مولکول های قفس با استفاده از قفس های دیگر برای ابداع مواد متخلخل جدید در کنار هم قرار می گیرند.

دکتر «مارک لیتل» « Marc Little» دانشمند مواد، استادیار موسسه علوم شیمی دانشگاه هریوت وات و متخصص مواد متخلخل، اظهار داشت: این یک کشف هیجان انگیز است زیرا ما به مواد متخلخل جدید برای کمک به حل بزرگترین چالش های جوامع مانند جذب و ذخیره گازهای گلخانه ای نیاز داریم. ترکیب مطالعات محاسباتی مانند آنچه ما انجام دادیم با فناوری‌ های جدید هوش مصنوعی، می‌ تواند عرضه بی‌ سابقه ‌ای از مواد جدید را برای حل فوری ‌ترین چالش های اجتماعی ایجاد کند و این پژوهش گام مهمی در این مسیر است.

ابزاری که می تواند ترکیبات آلی فرار را از هوا حذف کند

لیتل می گوید علاوه بر این مولکول ‌های دارای ساختارهای پیچیده می‌ توانند حذف ترکیبات سمی عمدتا ترکیبات آلی فرار را از هوا تسهیل کرده و علم پزشکی نیز مفید واقع شوند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Synthesis منتشر شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • دستگیری قاتل مست دو زن در عروسی
  • شلیک به یک پزشک در کرخه خوزستان
  • ماجرای تلخ عروسی‌هایی که تبدیل به عزا می‌شوند
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • وینیسیوس: حالا وقت شب جادویی در برنابئو است