Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین و به نقل از ایسنا؛ شبنم طلوعی با اشاره به فرزند پروری نادرست والدینی که فرزندانشان تقلب می‌کنند، گفت: اگر دانش آموزی در شرایط فعلی امتحانات آنلاین و بدون حضور کنترل بیرونی _ناظر امتحانی_ تقلب می‌کند نشان دهنده این است که والین نتوانسته‌اند در فرزند پروری کنترل درونی را به فرزند خود آموزش دهند چراکه اگر کنترل درونی به درستی شکل گیرد دانش آموز ولو در امتحانات مجازی و آنلاین بر کار خود نظارت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روانشناس افزود: آموزش‌های فرزند پروری که از جمله آن‌ها کنترل درونی است باید از سوی والدین به فرزندان در سنین کودکی تا ۱۸ سالگی و بعضا ۲۱ سالگی منتقل شود تا بتوان از بروز چنین رفتارهایی جلوگیری کرد. از سوی دیگر اگر والدین فرزندپروری درستی را داشته‌اند اما فرزندان همچنان کنترل درونی ندارند باید دانش آموزان از لحاظ روانشناختی بررسی شوند تا علت چنین رفتارهایی مشخص شود.

وی به قانونی آموزشی به نان "منطقه تقریبی" اشاره کرد که در آن به دانش آموزی که پس از مطالعه کامل دروس برای حل برخی مسائل کمک می‌شود تا به پاسخ و راه حل مناسب برسد اشاره کرد و ادامه داد: در چنین تکنیکی به دانش آموزی که مطالب درسی را به طور کامل مطالعه کرده کمک می‌شود (برای مثال خواندن صورت مساله به طور دقیق) تا او بتواند به پاسخ صحیح برسد و از این طریق مطلب در ذهن دانش آموز به درستی ثبت می‌شود اما تقلب کردن را نمی‌توان در زمره چنین تکنیکی قرار داد چراکه در تقلب دانش آموز بدون مطالعه دروس قصد دریافت نمره کامل و رسیدن به مطالب را دارد، بنابراین به طور کلی تقلب کردن زیر سوال می‌رود.

به گفته طلوعی هدفمندی را می‌توان در تمام سنین به افراد آموزش داد. با آموزش هدفمندی و کنترل درونی به دانش آموزان و فرزند پروری به والدین می‌توان دوری از تقلب کردن را به دانش آموزان آموخت.چه بسا بسیاری از والدین هدف ندارند و اینگونه بی‌هدفی را به فرزندان خود نیز منتقل کرده‌اند.

این روانشناس همچنین این را هم گفت که والدین باید توجه داشته باشند که امتحان انتهای فرآیند یادگیری نیست بلکه در امتداد یادگیری است. امتحان برای سنجش و نه مچ گیری از دانش آموزان انجام می‌شود. از سوی دیگر امتحان به خودی خود برای برخی دانش آموزان استرس‌زا است و اکنون به دلیل شرایط مجازی استرسی مضاعفی به آن‌ها منتقل می‌شود از این رو لازم است والدین در برقراری محیط آرام و مناسب در خانه تلاش کنند تا فرزندان به دلیل حجم بالای استرس و اضطراب خود به تقلب روی نیاورند.

وی در ادامه به همراهی برخی والدین در تقلب کردن بچه‌ها اشاره و تصریح کرد: با چنین اقدامی اساس آن خانواده زیر سوال می‌رود چراکه ناخواسته در حال نوجوانی هستند که در آینده به شخصیت ضد اجتماعی تبدیل خواهد شد.

به گفته طلوعی والدینی که از تقب فرزند خود ناراضی هستند باید از طریق شیوه تنبیهی صحیح که در اصول فرزند پروری آموزش داده می‌شود رفتار درست را در فرزند خود به ثبات برسانند.

این روانشناس همچنین این را هم گفت که برخی والدین کمال‌گرا به دلیل توقع کسب نمره ۲۰ از فرزند خود ناخواسته منجر به تقلب دانش آموز می‌شوند چراکه فرزند ناچارا مجبور است برای جلب نظر والدین و غلبه بر استرس و اضطراب کسب نمره ۲۰ تقلب کند. بنابراین توصیه می‌شود والدین بر روی کسب نمره ۲۰ تاکید نداشته باشند.

طلوعی در انتها تصریح کرد: از جمله تبعات بزرگ تقلب کردن، نگرانی از سطح سواد جامعه است. تقلب کردن در امتحانات آنلاین فعلی می‌تواند سطح سواد دانش آموزان اکنون که مسئولین فردای کشور هستند را تهدید کند. بنابراین لازم است به این پدیده به عنوان یک آسیب اجتماعی نگاه کرد.

کد خبر 578020 برچسب‌ها مدرسه و مدارس دانش آموز روانشناسی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مدرسه و مدارس دانش آموز روانشناسی دانش آموزان فرزند پروری کنترل درونی تقلب کردن فرزند خود دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۹۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله حبیبی پیش از ظهر امروز چهارشنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای با اشاره به در پیش بودن امتحانات نهایی بیان کرد: امتحانات نهایی امسال از اهمیت خاصی برخوردار است چرا که به طور مستقیم نقش مهمی را در آینده و سوابق تحصیلی دانش آموزان ایفا می‌کند.

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خوزستان با اعلام اینکه ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی در امتحانات نهایی امسال شرکت خواهند کرد، ادامه داد: امتحانات نهایی در یک هزار حوزه و ۴۰ منطقه آموزشی در استان برگزار خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه فضای مناسبی در بخش‌های مختلف حوزه‌های امتحان نهایی فراهم شده است، ادامه داد: برای ایجاد آمادگی در دانش آموزان امتحانات شبهه نهایی در روزهای گذشته برگزار شده تا مقدمه‌ای برای شروع امتحانات نهایی باشد.

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه سوالات امتحان نهایی سوالاتی مفهومی هستند و معیار اصلی امتحانات قطعاً کتاب درسی خواهد بود، عنوان کرد: نتایج امتحانات شبه نهایی را رصد و این نتایج را به دانش آموزان اعلام خواهیم کرد.

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به برنامه‌های هفته بزرگداشت مقام معلم گفت: جامعه مدیون معلم است و بدون شک، معلم جایگاهی مقدس است و در همین راستا برنامه‌های هفته معلم امسال به صورت ویژه و متفاوت خواهد شد.

وی با عنوان اینکه معلمان برگزیده و نمونه استان خوزستان در ۱۲ اردیبهشت ماه به دیدار رهبر معظم انقلاب اعزام خواهند شد، افزود: دیدار با علما و نماینده رهبر انقلاب در خوزستان از دیگر برنامه‌های هفته معلم است.

حبیبی با اشاره به نواخته شدن زنگ سپاس معلم در مدارس سراسر استان خوزستان گفت: ۱۴ معلم نمونه خوزستانی در مراسمی استانی تقدیر خواهند شد.

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خوزستان با اظهار اینکه ۱۰۳ هزار نوآموز در پایه اول ثبت‌نام خواهند کرد، افزود: ۵۹ پایگاه سنجش سلامت نوآموزان در حال انجام فرآیند سنجش سلامت هستند.

وی با عنوان اینکه سنجش سلامت در ۱۳ زمینه غربالگری انجام می‌گیرد، گفت: شرط ورود به پایه اول و ثبت نام کتب درسی سنجش سلامت دانش آموزان است که باید هرچه سریع‌تر انجام شود.

کد خبر 6087526

دیگر خبرها

  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود
  • برگزاری امتحانات نهایی در ۵۰ حوزه امتحانی در سمنان
  • فروشنده تجهیزات تقلب در کنکور در فضای مجازی دستگیر شد
  • ۱۴۰هزار دانش آموز در امتحانات نهایی خوزستان شرکت می‌کنند
  • ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند
  • دستگیری فروشنده تجهیزات تقلب در کنکور در فضای مجازی