Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال محیط زیست می‌گوید: آلودگی هوا هیچ ربطی به تحریم ندارد. این اتفاق یک اراده می‌خواهد. اگر ما به درستی به وظایف خود عمل می‌کردیم امروز لازم نبود با این نیروگاه‌های حرارتی به شدت آلوده کننده کار کنیم. می‌توانستیم در حد ده دوازده هزار مگاوات برق از نیروگاه‌های خورشیدی تولید کنیم. ما حداقل ۳۰۰ روز آفتابی داریم برخی از مناطق ما از منظر بادخیزی بی رقیب هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شفقنا، محمد درویش، در پاسخ به این سوال که در مورد آلودگی هوا صحبت زیاد بوده و برخی ارگان‌ها به نوعی تقصیر را بر گردن یکدیگر می‌اندازند. این رویه سال‌ها در کشور ما وجود داشته و به نظر می‌رسد عزمی جدی برای حل این مشکل وجود ندارد. آیا می‌توان برنامه یا طرحی را برای طولانی مدت اجرا کرد تا ایران به سمت کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی برود و از انرژی‌های تجدید پذیر استفاده کند؟ اظهار داشت: چنین برنامه‌ای وجود دارد. شاید سوال درست‌تر این باشد که آیا امکان دارد دستگاه‌های نظارتی و قوه قضاییه ورود کند و به موضوع چرایی عدم اجرای قانون مصوب که همه نکات در آن رعایت شده رسیدگی کنند؟

ایران در ۱۱۰ سال گذشته بیش از ۲۰۰۰ قانون مصوب داشته که ضمانت اجرایی ندارد

وی افزود: ما در سال ۹۶ با کش و قوس فراوان قانون هوای پاک را تصویب کردیم. ماه‌ها چکش کاری شد و این طرح به مجلس و دولت و شورای نگهبان رفت و برگشت و بالاخره تصویب شد. این موارد در قانون هوای پاک دیده شده است و ما باید به سمت استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر حرکت کنیم. ۱۴ نهاد مسئولیت بهبود کیفیت هوا را بر عهده دارند و وظایف مشخص و تفکیک شده‌ای در نظر گرفته شده است. در این قانون تصویب شده است که به هیچ عنوان نباید از مازوت به عنوان سوخت نیروگاه‌ها استفاده شود. همچنین بر اساس این قانون در برنامه ۵ ساله ششم دولت موظف شده است ۵ هزار مگاوات برق از طریق انرژی‌های نو تامین کند. همه این‌ها وجود دارد.

این مجلس می‌رود و آن مجلس دیگر می‌آید و می‌خواهد قانونی تصویب کند که مشکل آب و فرسایش خاک را حل کند. این جزیره‌ای نگری‌ها ایجاد مشکل می‌کند. هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که در ۱۱۰ سال گذشته بیش از ۲۰۰۰ قانون مصوب داشته باشد که ضمانت اجرایی ندارد. البته وقتی قانون مصوب می‌شود یعنی ضمانت اجرایی دارد، ولی مجریانی که باید این قوانین را اجرا کنند اجرا نمی‌کنند و کسی هم از آن‌ها بازخواست نمی‌کند.

درویش تصریح کرد: ما در برنامه ۵ ساله پنجم هم این بند را داشتیم که دولت باید ۵۰۰۰ مگاوات برق را از طریق انرژی‌های نو تامین کند. دولت این کار را نکرد و کسی هم یقه دولت را نگرفت. در برنامه ۵ ساله چهارم ماده پنجم دولت موظف به ارزش گذاری اقتصادی منابع طبیعی شده بود. سه برنامه گذشته است و دولت این کار را نکرده است.

رییس محیط زیست دستگاهی را که در سازمان محیط زیست مسئول اجرای ماده ۵۹ بود منحل کرده و هیچ کسی این موضوع را پیگیری نمی‌کند. ما سر خود را آنقدر شلوغ کرده ایم، مشکلات خودمان همینطوری مانده و تلنبار شده است. آنقدر که برخی نمایندگان مجلس به دنبال برخورد با برخی کشور‌ها هستند به دنبال حل مشکل مردم خودشان نیستند و این واقعا تاسف بار است.

آلودگی هوا هیچ ربطی به تحریم ندارد

این فعال محیط زیست با بیان اینکه رفع معضل آلودگی هوا یک اراده ملی می‌خواهد گفت: آلودگی هوا هیچ ربطی به تحریم ندارد. این اتفاق یک اراده می‌خواهد. گاهی جسته و گریخته خبر می‌رسد که یک کارگاه بیت کوین در کرج و فلان جا کشف شده و به زراعت غیر قانونی بیت کوین مشغول بوده است، چون قیمت بیت کوین بالا رفته و این استخراج مصرف برق بسیار بالایی دارد و خیلی‌ها این کار را می‌کنند. بسیاری برای کارگاه صنعتی مجوز گرفته اند و برق رانتی می‌گیرند، ولی با آن این کار را می‌کنند. دستگاه‌های اطلاعاتی به راحتی می‌توانند بفهمند که مصرف برق در کجا‌ها بالا رفته و به راحتی می‌توانند جلوی این را بگیرند.

باید به جای فشار بر مردم و مراقبت از خاموشی و تحمل مازوت و… جلوی زراعت غیر قانونی بیت کوین را گرفت. این هیچ ربطی به تحریم‌ها ندارد و تنها به مدیریتی منسجم نیاز است. امروز رییس محیط زیست می‌گوید ما گزارش‌هایی داریم که نیروگاه منتظر قائم علی رغم توافقی که شده همچنان مازوت می‌سوزاند، ولی کارشناسان ما نمی‌توانند این را بررسی کنند، چون معاون دادستان کشور بخشنامه کرده کسی حق ندارد مزاحم مازوت سوزی شود. قوه قضاییه باید در این مورد ورود کند و این اتهام بزرگ را بررسی کند. این شفاف نکردن ماجرا‌ها و انداختن توپ در زمین همدیگر موجب می‌شود مردم به کلیت نظام بی اعتماد شوند.

میزان سولفور در هوای تهران دو برابر شده است

درویش در ادامه افزود: من آمار ۱۵ روز اول دی ماه در ۸ کلانشهر را از نظر ترکیبات سولفور در هوا منتشر کرده ام. قصه مثل این است که به شتر می‌گویی از کجا می‌آیی می‌گوید از هوای کوی تو و می‌گوید خود پیداست از زانوی تو. بحث تکذیب مطرح نیست شما می‌توانید سولفور را در هوای کلانشهر‌ها ببینید. سولفور در هوای تهران دوبرابر شده است. اینکه نیروگاه‌ها بگویند ما مازوت استفاده می‌کنیم یا نه محلی از اعراب ندارد. با یک آزمایش ساده می‌توان تشخیص داد که از سولفور استفاده می‌شود. باید به جای نادان فرض کردن مخاطبان به فکر حل مشکل باشیم. حداقل وزیر نفت با شجاعت گفت بله می‌سوزانیم و نمی‌شود کاری کرد.

برخی از مناطق ما از منظر بادخیزی بی رقیب هستند

وی در خصوص اینکه آیا پیگیری مصوبات مربوط به هوای پاک به تشکیل یک سازمان و چارت اداری جدیدی نیاز ندارد؟ گفت: این امر شده است و طبق قانون سازمان حفاظت از محیط زیست موظف به نظارت بر حسن اجرای این قانون و تکالیف این ۱۴ نهاد است. سازمان محیط زیست به رییس جمهور گزارش می‌دهد که از این ۱۴ نهاد کدامیک وظیفه خود را به درستی انجام می‌دهند یا نه؟! رییس محیط زیست گفت رییس جمهور از طرفی می‌گوید مردم برق می‌خواهند و از طرف دیگر می‌گوید مردم هوای پاک می‌خواهند، باید یکی از این دو را انتخاب کرد.

همیشه ما را در برابر گزینه انتخاب بد و بدتر قرار می‌دهند. اگر ما به درستی به وظایف خود عمل می‌کردیم امروز لازم نبود با این نیروگاه‌های حرارتی به شدت آلوده کننده کار کنیم. می‌توانستیم در حد ده دوازده هزار مگاوات برق از نیروگاه‌های خورشیدی تولید کنیم. ما حداقل ۳۰۰ روز آفتابی داریم برخی از مناطق ما از منظر بادخیزی بی رقیب هستند.

وی در مورد استفاده از انرژی‌های جدید گفت: در مورد نیروگاه بوشهر گفته شده که برق تولید می‌شود و من از صحت و سقم آن اطلاعی ندارم، چون این میزان برق هسته‌ای هیچ گاه در بیلان وزرات نیرو نمی‌آید. تمام کشور‌هایی که از طریق نیروگاه‌های هسته‌ای به سمت تولید برق رفته اند اعلام کردند که تا ۲۰۲۵ می‌خواهند نیروگاه‌ها را از مدار خارج کنند. بعد از فاجعه داییچی در ژاپن عطای این کار را به لقایش بخشیدند. در دنیایی که می‌توان با ریسک کمتر از طریق خورشید و باد زمین و گرما انرژی تولید کرد بهتر است از اینکه به سراغ دیگر صنایع برویم.

عزم و ارداه‌ای برای استفاده از پنل‌های خورشیدی نیست

درویش افزود: هیچ کشوی در دنیا نمی‌تواند ادعا کند که از هر متر مربعش بیش از ایران انرژی خورشیدی دریافت می‌کند. دو نقطه در استرالیا و عربستان سعودی قرار دارد که دریافتی مثل ایران دارد. ما که می‌توانیم با تحریم‌های ۱۰۰ درصدی صنایع قوی تولید کنیم حتما می‌توانیم پنل خورشیدی تولید کنیم. عزم و اراده آن وجود نداشته است. برخی گرایش‌ها سبب شده است در یک سری از گرایشات صنعتی و علمی رشد کنیم و در برخی گرایشات دیگر به شدت فقیر باشیم.

کشور ما جزو بیست اقتصاد برتر دنیا و هجدهمین کشور جمعیتی جهان است، اما سومین کشور سد ساز جهان است. سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است در چهل سال اخیر تعداد سد‌های ما بیست برابر افزایش پیدا کرده است، اما قدرت استعصال آب ما ۶۰% شده یعنی دو برابر هم نشده است. یعنی ما ۷۰۰ میلیارد پول را در سد سازی هدر داده ایم، چون گروهی از این سیاست مداران فکر می‌کنند می‌توانند در کنار پاره کردن روبان این سازه پهن پیکر سیمان اندود بگویند مردم ببینید ما چه توسعه‌ای ایجاد کرده ایم و هر چه این سازه بزرگتر است نشان دهنده رای برای انتخاب در دوره بعدی است.

مردم را ناآگاه نگه داشته ایم از این رو برای این کار و برای اتوبان سازی کف می‌زنند. در هیچ کجای دنیا برای پهن کردن اتوبان‌ها مسئولین را تشویق نمی‌کنند بلکه موفقیت در تشویق مردم به سمت استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی است. اینطور می‌توان ترافیک و آلودگی هوا و کم تحرکی را حل کرد.

این فعال محیط زیست در خصوص اینکه آینده معضل آلودگی هوا را چگونه پیش بینی می‌کنید؟ اظهار داشت: با این رویه مدیریت که کسی مسئولیت کار خود را بر عهده نمی‌گیرد و مدام به هم پاس می‌دهند و ناظر عملا سکوت می‌کند امیدی به حل این مشکل نیست مگر اینکه مردم به درجه‌ای از آگاهی برسند و بتوانند نمایندگان و مدیرانی را انتخاب کنند که آن‌ها فهم بوم شناختی داشته باشند و فهم درستی از جامعه و شهر و کشور و کره زمین داشته باشند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: مازوت آلودگی هوای تهران آلاینده های هوا هیچ ربطی به تحریم آلودگی هوا مگاوات برق نیروگاه ها قانون مصوب تولید کنیم محیط زیست بیت کوین هوای پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۱۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم از جرائم و قانون‌شکنی‌ها فیلمبرداری کنند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، رئیس پلیس آگاهی پایتخت از شهروندان دعوت کرد تا در برابر اتفاقات پیرامون خود بی تفاوت نبوده و با مستندسازی از آسیب‌ها و جرائم و قانونشکنی‌ها یاریگر پلیس در اشراف اطلاعاتی بر اتفاقات پایتخت باشند.

در پی دستگیری فردی که در اتوبوس مردم را کتک می‌زد سردار علی ولی پور گودرزی رئیس پلیس آگاهی پایتخت در یادداشتی نوشت: اینجا تهران است حوزه استحفاظی پلیس آگاهی پایتخت! در این شهر هیچ ماجرای مجرمانه ای برای قانون شکنان شیرین به پایان نمی رسد.

بدون شک فرد اراذل و اوباشی که وقیحانه در برابر چشمان تعداد زیادی از شهروندان اقدام به ضرب و شتم بیرحمانه یکی از مسافران اتوبوس بی آرتی نموده بود هرگز گمان نمی کرد که شهروندی مسئول و متعهد در آن شرایط پر از استرس ،شجاعانه در حال تصویربرداری از اقدامات مجرمانه وی باشد و دیری نخواهد گذشت که سردی دستبند همکارانم بر دستهای آلوده اش خواهد نشست.

این اتفاق شیرین توسط کارآگاهان پلیس آگاهی رقم خورد تا بار دیگر به مجرمان و قانون شکنان ثابت شود پایتخت جای عرض اندام و اوباشی گری خلافکاران نیست.

اراذلی که گمان می کنند می توانند آرامش و امنیت شهروندان را با رفتارهای هنجارشکنانه و زیاده خواهی های خود برهم بزنند کافی است نگاهی به صفحات حوادث روزنامه ها بیاندازند تا با زنجیره ای از اخبار کشفیات و دستگیری های پلیس آگاهی روبرو شوند.

شاید شروع یک پرونده با قانون شکنی یک مجرم آغاز شود اما این کارآگاهان پلیس آگاهی هستند که پایان بندی آن را با دستگیری متهم مربوطه رقم می زنند.

افسران شایسته این پلیس در تلاشی بی وقفه و شبانه روز برای مقابله با جرائم و آسیبهاکوچکترین سرنخها و مستندات را با هدف شناسایی مجرمین و احقاق حق مالباختگان و قربانیان دنبال می نمایند.

اینجانب به عنوان سکاندار پلیس آگاهی پایتخت به استناد عملکرد درخشان همکارانم در پرونده اتوبوس بی آرتی و همچنین دستگیری زورگیران اتوبان صدر و بسیاری موارد دیگر این اطمینان خاطر را به شهروندان می دهم که پلیس در مسیر برقراری امنیت و آرامش ساکنان پایتخت از هیچ اقدامی دریغ نخواهد کرد و مجرمان بدانند، تعدی به حقوق هر یک از ساکنان پایتخت از سوی کارآگاهان متعهد و غیرتمند پلیس آگاهی بی پاسخ نخواهد ماند.

در پایان از شهروندان گرامی دعوت می نمایم تا در برابر اتفاقات پیرامون خود بی تفاوت نبوده و با مستندسازی از آسیبها و جرائم و قانون شکنی ها یاریگر پلیس در اشراف اطلاعاتی بر اتفاقات پایتخت باشند.

عامل کتک زدن مردم با زنجیر در اتوبوس دستگیر شد | ویدئو

۷ جای سر من را شکافتند! داشتم بیهوش می شدم که ...| روایت فردی که سارقان با زنجیر و قمه در اتوبوس به جانش افتادند | ویدئو

کد خبر 847881 منبع: فارس برچسب‌ها خبر مهم پلیس فتا اوباشگری زندان

دیگر خبرها

  • گرد وغبار شهر اهواز به ۸ و شوش به ۴ برابر حد مجاز رسید
  • (عکس) اولین قربانی تصادف در ایران چه کسی بود؟
  • مردم از جرائم و قانون‌شکنی‌ها فیلمبرداری کنند
  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • منتظر محمد مصدوم شد
  • اشخاص غیرتجاری مشمول معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه شدند
  • روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین حمله کرد
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد