Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله ابراهیم رئیسی در نشست با نهادهای مردم نهاد حوزه صلح و سازش استان کرمانشاه که ظهر امروز(18 دی) در سالن شهدای دولت استانداری کرمانشاه برگزار شد، با تاکید بر لزوم گسترش فرهنگ صلح و سازش در جامعه، اظهار کرد: صلح و سازش و حل مسائل اجتماعی با سخن گفتن و گفت و گو توسط خود مردم و جلوگیری از اینکه مسائل اختلافی به دادگاه کشیده شود، اصل مهمی است که باید آن را در جامعه نهادینه کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه راهکار رفع مشکلات خانوادگی دادگاه نیست، گفت: براساس آیات قرآن کریم، اساس رابطه در خانواده ها حقوقی نیست و بر پایه عشق ورزی قرار دارد و اگر این اساس به هر دلیلی دچار آسیب شود، راه حل آن حکم دادگاه نیست و باید اطرافیان پا در میان بگذارند و نگذارند این خانواده دچار آسیب شود و در نهایت اگر هیچ راهکاری نبود، آن زمان به دادگاه فکر کنند.

رئیس قوه قضائیه افزود: همچنین اگر در بازار و در حوزه داد و ستد هم اختلافی بین دو نفر پیش آید، باید ریش سفیدان و بزرگان آن صنف ورود کنند و به جای دادگاه، مشکل را با مصالحه و سازش حل کنند.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مسائل مختلف حقوقی که بین افراد ایجاد می شود با ریش سفیدی و مصالحه قابل حل است.

رئیسی اضافه کرد: در قانون نهادهایی همچون شوراهای حل اختلاف، داوری و میانجیگری پیش بینی شده تا مشکلات را مردم را به وسیله آنها و دیگر سازمانهای مردم نهاد حل کنند و به مراحل اداری در مراجع قضایی نرسد، چراکه ورود هر پرونده به دادگستری هزینه های زیادی را بدنبال دارد.

وی ادامه داد: حتی در مورد مسئله ای همانند قتل هم علیرغم اینکه جرم سنگینی است و جزو گناهان کبیره قرار دارد و غضب الهی و عذاب الیم را برای قاتل به دنبال دارد، اما برای اولیای دم علاوه بر حقی که برای قصاص داده شده، این اختیار را داده که عفو و گذشت کنند و در اینجا هم صلح و سازش می تواند کارآمد باشد.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه گاها وقوع یک قتل، جنایات و قتل های بعدی و بحران هایی همچون تخلیه یک یا چند روستا را در پی دارد، عنوان کرد: در این میان نقش سازمانهای مردم نهاد و شوراهای حل اختلاف برای حل مشکل مهم است.

وی به اجرای سند تحول قضایی در کشور هم اشاره کرد و گفت: در این دوران تحول قضایی یکی از محورهایی که در دستور قوه قضائیه قرار گرفته، صلح و سازش، داوری و میانجیگری و حل اختلافات و رفع خصومت‌ها با کمک مردم به دستگاه قضا و به وسیله خود آنها است.

رئیسی با تاکید بر اینکه نفش مردم، فعالان اجتماعی، آمران به معروف و ناهیان از منکر و مصلحین این است که حرکت خود را در اصلاح ذات البین قرار دهند، عنوان کرد: امیر المومنین علی(ع) حتی در آخرین لحظات عمر پربرکت خود هم تاکید داشتند که اصلاح بین دو نفر از بسیاری نماز و روزه های مستحبی بهتر است، چراکه به حل مسائل اجتماعی و ایجاد آرامش در جامعه کمک می کند.

وی به فعالان حوزه صلح و سازش گفت: افرادی که در حوزه صلح و سازش فعال هستند، باید تلاش خود را در این زمینه افزایش دهند و از طرف دیگر هم مسئولین و صاحبان تریبون باید برای کاهش آمار جرائم کوشش کنند.

رئیس قوه قضائیه متذکر شد: فرهنگ صلح و سازش و  حل اختلاف و خاتمه دادن به دعاوی و رفع مشکلات خانوادگی و هر مسئله ای که با رضایت شاکی خصوصی پرونده ختم می شود، باید توسط ریش سفیدان و افراد فرهیخته جامعه افزایش و گسترش پیدا کند تا به کاهش ورودی پرونده ها به عدلیه، رضایت خداوند و ائمه اطهار و افزایش امنیت در جامعه منجر شود.

زمینه قانونمند کردن فعالیت کولبران فراهم شود

رئیس قوه قضاییه گفت: وزارت صمت، گمرک و نیروی انتظامی با ایجاد زیرساخت‌های بازارچه مرزی در کرمانشاه، زمینه قانونمند کردن فعالیت کولبران را فراهم کنند.

 آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در دیدار با اعضای شورای تامین استان کرمانشاه، با بیان اینکه وزارت صمت، گمرک و نیروی انتظامی با اجرای مصوبه دولت و فراهم کردن زیرساخت‌های بازارچه مرزی در کرمانشاه، زمینه را برای قانونمند کردن فعالیت کولبران فراهم کنند، گفت: ما به عنوان حکومت مسئولیت داریم؛ هر دستگاهی در این زمینه اعم از قوه قضاییه و نیروی انتظامی و دستگاه‌های اطلاعاتی و وزارت بهداشت و ... باید وظایف کار خودشان را انجام دهند.

 رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: اینکه ما کاری که انجام می‌شود را ساماندهی نمی‌کنیم و بعد افراد را به عنوان «متخلف» تلقی می‌کنیم اصلا قابل قبول نیست و این قطعا ناتوانی محض است./ایسنا

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: قوه قضاییه قوه قضائیه صلح و سازش رئیس قوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۴۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندان را به سازش با کسانی که پاکستان را به بندکشیدند،ترجیح می‌دهم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تلگراف‌ایندیا، عمران‌خان، نخست وزیر پیشین پاکستان که هم‌اکنون در زندان به‌سر می‌برد، گفته است که آمادگی دارد تا ۹ سال دیگر در حبس بماند اما هرگز با کسانی که به گفته وی کشورش را «به بند کشیده‌اند» سازش و توافق نکند.

عمران‌خان در پیامی که حزب تحریک انصاف پاکستان به مناسبت بیست‌وهشتمین سالروز تاسیس این حزب، آن را منتشر کرد، نوشت: بدترین دیکتاتوری بر کشور تحمیل شده که پایه ویرانی اقتصادی، حاکمیت دولت، دموکراسی و دستگاه قضایی را بنا نهاده است.

وی افزود: پیامم به ملت این است که من برای آزادی حقیقی ازخودگذشتگی خواهم کرد اما هرگز بر سر آزادی خود یا کشورم حاضر معامله نخواهم کرد.

عمران خان تاکید کرد: در ۹ ماه گذشته به اتهامات کذب و ساختگی در زندان بوده‌ام اما اگر لازم باشد ۹ سال یا بیشتر در زندان خواهم ماند و هرگز با کسانی که کشورم را به بردگی گرفته‌اند، سازش نخواهم کرد.

سیاستمدار ۷۱ ساله پاکستانی پس از آنکه در آوریل ۲۰۲۲ از اخذ رای اعتماد ناکام ماند، عزل شد و از آن زمان تاکنون در چهار فقره پرونده محکوم و حزب متبوع او نیز پس از درگیری با ارتش قدرتمند پاکستان، با سرکوب مواجه شده است.

کد خبر 6089836

دیگر خبرها

  • رفع توقیف بیش از ۲۴ هزار وسیله نقلیه در قم
  • زندان را به سازش با کسانی که پاکستان را به بندکشیدند،ترجیح می‌دهم
  • یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است
  • تشکیل ۵۰۶ فقره پرونده با موضوع سلاح و مهمات در دادگستری استان کرمان
  • رفع ۲۱۲ نقطه حادثه خیز در تهران
  • از درشکه تا اتومبیل؛ یک قرن فرهنگسازیِ ناتمام
  • ویپ؛ وسیله‌ای برای ترک اعتیاد! و یا وسیله‌ای اعتیاد آور + فیلم
  • رییس دانشگاه شاهد : باید بورسیه دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت را در دستور کار خود قرار دهیم/ سال گذشته ۵۰ دانشجو از کشورهای مقاومت را بورسیه کردیم
  • چرا سفر با قطار؟ ۵ دلیل برای انتخاب این نوع سفر
  • دستگاه‌های اجرایی قم از تولیدکنندگان حمایت کنند