Web Analytics Made Easy - Statcounter

سومین هفته دی‌ماه در حالی سپری شد که دانشجویان علوم پزشکی سمنان همصدا با دیگر دانشجویان علوم پزشکی کشور اعتراض خود را به نحوه پرشی امتحانات پایان ترم اعلام کردند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سومین هفته دی ماه دانشجویان گذشت و تقریبا در این هفته جامعه دانشگاهی شرایط آرامی را سپری کرد. هرچند که صدای نارضایتی دانشجویان علوم پزشکی سمنان نسبت به روش «پرشی» امتحانات شنیده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  تشییع پیکر آیت الله مصباح یزدی در قم، توزیع بسته های بهداشتی بین نیازمندان از سوی جهادگران، کمک به کسب و کار‌های آسیب دیدگان کرونا به مناسبت سالگرد شهادت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی ازجمله اقدامات انجام شده از سوی دانشجویان بود. بیشتر بخوانید: اعتراضات گسترده دانشجویان علوم‌ پزشکی سمنان به شیوه «پرشی» امتحانات پیکر آیت‌الله مصباح‌یزدی در قم تشییع شد / دانشجویان با عمار انقلاب وداع کردند + عکس توزیع بسته‌های حمایتی در دانشگاه شهید باهنر کرمان ۷۰ بسته کمک مومنانه در میان خانواده‌های نیازمندان شهرستان جیرفت توزیع شد جهادگران بسیجی شهرستان شوش اقدام به طبخ و توزیع غذای گرم بین نیازمندان کردند بسته‌های معیشتی از سوی جهادگران دانشگاه کردستان بین نیازمندان توزیع شد توزیع ۱۵۰ بسته معیشتی از سوی جهادگران چهارمحال و بختیاری در مناطق محروم ایجاد شبکه خیرین محلی به همت دانشجویان کاشانی / دانشجویان با هدف حفظ کرامت خانواده‌های نیازمند رزمایش کمک مومنانه برگزار می‌کنند   در گزارشی به شرح قطعی چندماهه آب، برق و گاز خانه‌های سازمانی شرکت آب منطقه‌ای کرمان پرداختیم و پای درد دل ساکنین نشستیم. ماجرا از این قرار است که حدود ۱۰ سال پیش، بر اساس قانونی که مصوبه مجلس شورای اسلامی بود، فروش خانه‌های سازمانی با اولویت ساکنین فعلی این منازل به تصویب می‌رسد. در سال ۸۹، بر اساس این قانون، معاون سابق پشتیبانی و مالی شرکت آب منطقه‌ای کرمان که حالا مدیر عامل فعلی شرکت است، در اطلاعیه‌ای فروش خانه‌های سازمانی این شرکت را پیشنهاد می‌کند. درخواست او با اعضای هیات مدیره وقت در میان گذاشته شده و طبق توافقی این درخواست تایید می‌شود.  
اما بعد از چند سال شرکت آب منطقه‌ای کرمان به دلیل غیر قانونی بودن فروش این خانه‌ها و همچنین خیانت در اموال بیت المال دادخواستی را به دادگاه اعلام کرد و خواستار پس گرفتن این منازل شد و با دوندگی فراوان توانست دادگاه را مجاب به ابطال سند این منازل کرده و در سومین روز محرم سال ۹۹ آب، برق و گاز این خانه‌ها برای تخلیه هر چه زودتر قطع می‌شود.

بیشتر بخوانید: ماجرای قطعی شش ماهه آب، برق و گاز خانه‌های سازمانی شرکت آب منطقه‌ای کرمان چیست؟
پرونده هفت تپه همچنان باز است. دادستان دیوان محاسبات کشور در خصوص پرونده شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه گفت: در ارتباط با هفت تپه، طبق نظر دیوان محاسبات پرونده‌ای تشکیل شده و در هیأت‌های مستشاری به آن رسیدگی می‌شود. درخواست خلع ید از کارفرمای شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه اواسط آبان ماه از سوی سازمان خصوصی سازی به هیأت داوری ارسال و جلسه بررسی فسخ قرارداد واگذاری این مجموعه سوم دی ماه در وزارت دادگستری برگزار شد و نظر دیوان محاسبات درباره فسخ این قرارداد هم بعد از نظر هیأت مستشاری اعلام خواهد شد.

بیشتر بخوانید: چرا هیات داوری و سازمان خصوصی‌سازی زیر بار اعلام رأی فسخ قرارداد واگذاری هفت تپه نمی‌روند؟! نظر هیأت مستشاری دیوان محاسبات درباره هفت تپه به زودی صادر می‌شود + فیلم
ابلاغ حکم جذب دوباره کارگران شرکت جهادنصر همدان در طرح ۴۶ هزاری یا آبرسانی به دشت سیستان از دیگر اخباری بود که از سوی خبرگزاری دانشجو پیگری شد.   دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی استان سیستان و بلوچستان در این خصوص می‌گوید: حکم ابلاغی از سمت مجری طرح پروژه آبرسانی به دشت سیستان به شرکت جهادنصر همدان مبنی بر جذب دوباره کارگران داده شد و حالا منتظر زمان تحقق وعده هستیم.

بیشتر بخوانید: ابلاغ حکم جذب مجدد کارگران جهادنصر همدان برای طرح ۴۶ هزار هکتاری پاس‌کاری مردم سیستان و بلوچستان، میان دعوا‌های سیاسی نمایندگان / اوضاع درمان در محروم‌ترین استان کشور خوب نیست سهم سیستان و بلوچستان از دیپلماسی تقریبا صفر است / حقابه ایران از سوی افغانستان نقض شد
اخیرا شاهد کمبود روغن خوراکی در کشور بودیم و این در حالی است که کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز تقریبا به حالت نیمه تعطیل در آمده و فقط روزانه مقدار کمی روغن مایع را تولید می‌کند. یکی از تولیدی‌هایی که این روز‌ها در این حوزه با مشکل مواجه شده، کارخانه روغن نباتی شیراز است، این کارخانه که یکی از قدیمی‌ترین واحد‌های تولیدی کشور در تولید روغن بوده که سالانه حدود ۱۲۰ هزار تن انواع روغن را تولید می‌کرد. این کارخانه امروز علیرغم کمبود روغن خوراکی در کشور، تقریبا به حالت نیمه تعطیل در آمده است وتقریبا روزانه کمتر از ۳۰۰ تن روغن تولید می‌کند. این کارخانه در سال ۷۲ به بخش خصوصی واگذار شد و مشکلات این واحد تولیدی از همان موقع شدت گرفت. در این کارخانه قبل از واگذاری حدود ۱۲۰۰ نفر مشغول به کار بودند که پس از خصوصی سازی به ۱۷۵ نفر کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: حال ناخوش کارخانه روغن نباتی شیراز در روزهای کمبود روغن / نگرانی دانشجویان از وضعیت بحرانی این واحد تولیدی
مدتی است که در خبرگزاری دانشجو گزارش‌هایی از مشکلات کارخانه روغن نباتی جهان منتشر و در آن مساله را از جهات مختلف بررسی کرده ایم؛ اما در انتهای همه گزارش‌ها به سوالات بی جوابی رسیده ایم؛ سوالاتی از این قبیل که مقدار واقعی بدهی شرکت روغن نباتی جهان به شرکت بازرگانی دولتی چه مقدار است؟ به نظر می‌رسد این مبلغ بیشتر از ۳۲ میلیارد تومان است. البته این موضوع را هم با حساب سرانگشتی از تعاملات اخیر این دو شرکت دریافتیم.  
شرکت بازرگانی دولتی برای وصول این مبلغ از کارخانه روغن نباتی جهان روشی جالب در پیش گرفت. مدتی قبل قرار شد شرکت بازرگانی دولتی ایران طی ۱۰ مرحله، ۱۰ هزار تن روغن خام در اختیار روغن نباتی جهان قرار دهد و در مجموع ۵۰ میلیارد تومان هم از کارخانه بابت این مبالغ دریافت کند. در مرحله اول شرکت روغن نباتی جهان ۵ میلیارد تومان به حساب شرکت بازرگانی دولتی واریز کرده، اما میزان روغنی که دریافت کرده، ۴۵۰ تن بوده است. در واقع این شرکت مبلغی حدود ۳ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان از این مبلغ را به ازای بدهی خود برداشته است. مساله عدم شفاف سازی قرارداد شرکت روغن نباتی جهان از یک سو و پاسخ ندادن مسئولان شرکت بازرگانی دولتی ایران از مقدار بدهی این شرکت، دو سوال اصلی درباره وضعیت کارخانه روغن نباتی جهان است. اکنون سوالی که ذهن مخاطب را درگیر کرده این است که مگر چه امر پنهانی در این قرارداد‌ها وجود دارد که مردم نباید از آن مطلع شوند.

بیشتر بخوانید: شفاف‌سازی؛ گره بازگشت تولید به روغن نباتی جهان / حنان: مردم چرا باید از موضوعات حقوقی میان شرکت‌ها مطلع باشند؟
ایحاگستر شمال نام برندی تولیدی در صنعت چاپ و بسته بندی است که پس از دریافت تسهیلات از بانک ملی، گرفتار دور باطلی از استقراض و بدهی بانکی شد و در نهایت به گِل نشست. ایحا گستر چند سالی در کار تولید شرینک لیبل، انواع ظروف یکبار مصرف، ظروف بادی پلاستیکی، انواع درب و ظروف تزریقی، تولید فیلم PVC، چاپ رنگی روی انواع بطری به صورت تمام خودکار، برش و دوخت، تولید بطری، پریفرم، ظروف PP,PS، پلی اتیلن و ... بوده، اما برای تأمین نقدینگی مورد نیاز خود و البته با حمایت مسئولان دولتی، به سراغ تسهیلات بانکی رفت.

مالک این برند می‌گوید: ظرفیت اسمی کارخانه ما ۱۰۵ هزار تن در سال است که مواد اولیه این مقدار تولید بالغ بر ۴۰۰۰ میلیارد تومان می‌شود. با احتساب هزینه‌های جاری و سود و دیگر موارد کارخانه، گردش مالی کارخانه عددی غیرقابل تصور است که قطعا نه در اقتصاد استان بلکه در کشور هم تأثیرگذار بود وحتی بانک هم امروز هیچ طلبی نداشت. این اقتصاد نه تنها استان که میتواند کشور را متحول کند. همین سرمایه اگر در بخش صادرات هم فعالیت میکرد، ثروت آفرینی ۲ تا ۴ برابری میداشت. سوال اینجاست که چرا در استان گیلان و کشور کسی نیست که بانک ملی را مؤاخذه کند و بگوید با تولیدکنندگان چه می‌کند؟ چرا بانک این امکان را دارد که با فرسایشی کردن پرونده بدهکاران، بر اموال و اشخاص تسلط مطلق پیدا کرده و مدعی هم هست؟

بیشتر بخوانید: بانک‌ها چگونه مانع رونق تولید می‌شوند؟ / ایحاگستر شمال؛ نمونه‌ای از قدرت‌نمایی بانک‌ها در اقتصاد کشور
طی سال‌های اخیر افرادی با سوءاستفاده از موقعیت خود دست به اقدامات غیرقانونی زده‌اند. استان قزوین هم از این مسئله مستثنی نبوده و یکی از نمونه‌های وقوع تخلف زمین‌خواری در اراضی ناحیه موسوم به گبران قلعه نیاوران است که به موضوع بحث‌برانگیز تبدیل شده است. در سال ۱۳۹۱ اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین تصمیم می‌گیرد ۹ قطعه از اراضی گبران قلعه قزوین موسوم به نیاوران، نزدیک روستای نجف‌آباد در مسیر الموت، به مساحت ۴۵ هکتار را به طرح گردشگری اختصاص دهد.  
پس از انتشار آگهی واگذاری در روزنامه محلی یکی از استان‌های جنوبی کشور، مزایده با شرکت تنها دو نفر از کارمندان وزارت اطلاعات قزوین برگزار و اراضی مذکور به آن‌ها واگذار می‌شود. آنچه در این پرونده موجب ناراحتی می‌شود، این است که مسئولان و مدیران از توجه به وظایف خود و ارتقای سطح زندگی مردم در شهر‌ها و روستا‌ها غافل شده و به‌جای حل مشکلات مردم و زندگی در میان آن‌ها برای خودشان شهرک ویلایی لوکس احداث کنند و حداکثر رفاه و امکانات را در آن مستقر کرده و برای آن درب ورودی قرار دهند؛ این بدان مفهوم است افرادی که رأی می‌دهند و آن‌هایی که مالیات پرداخت می‌کنند، حق ورود به این شهرک‌ها را ندارند.

بیشتر بخوانید: قلعه نیاوران قزوین هم از چشم زمین‌خواران دور نماند / زمین‌هایی که به نام بستگان مسئولان سند می‌خورد
دعوای بیمارستان امام خمینی (ره) کرج بین خریداران و سازمان همیاری شهرداری‌های البرز دوباره اوج گرفته است. ماجرای این بیمارستان از زمانی آغاز شد که تعرفه‌های آن از خصوصی به دولتی تغییر کرد. در واقع پس از آنکه این بیمارستان در اختیار سازمان همیاری شهرداری‌های استانداری البرز قرار گرفت، مصوبه‌ای از سوی مجلس مطرح شد که براساس آن بیمارستان‌های دولتی نرخ خدمات خود را با تعرفه دولتی دریافت کنند. بیمارستان امام خمینی (ره) کرج هم جزو لیست مراکز درمانی و بهداشتی قرار گرفت که باید تعرفه‌های خود را دولتی دریافت می‌کرد.  
بیمارستان با مشکلات مالی شدیدی مواجه شد وعملا نمی‌توانست دخل و خرج خود را یکی کند یا به سود برسد. به همین دلیل سازمان همیاری شهرداری‌های استانداری البرز تصمیم گرفت آن را به بخش خصوصی واگذار کند. با واگذاری بیمارستان به بخش خصوصی، تعرفه‌های دریافتی از مردم هم خصوصی می‌شد و بیمارستان می‌توانست از عهده هزینه‌های خودر برآید. اما مشکلات این بیمارستان به پایان نرسید و از قسمت‌های دیگر آن سربرآورد.

بیشتر بخوانید: شرح ماجرای بیمارستان امام خمینی (ره) کرج / آیا سازمان همیاری شهرداری‌های البرز و خریداران بیمارستان می‌توانند به تفاهم برسند؟

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه شهید باهنر کمک مومنانه جهادگران بسته های غذایی امتحانات پایان ترم سازمان همیاری شهرداری شرکت آب منطقه ای کرمان دانشجویان علوم پزشکی شرکت بازرگانی دولتی کارخانه روغن نباتی خانه های سازمانی روغن نباتی جهان میلیارد تومان بیشتر بخوانید دیوان محاسبات هفت تپه خانه ها دی ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۸۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات به جنگ علیه غزه از دانشگاه های آمریکا به فرانسه و آلمان رسید

به گزارش جماران به نقل از یوورنیوز، پلیس برلین روز جمعه اقدام به برچیدن اردوگاه جمعی از طرفداران فلسطین کرد که پیش‌تر توسط برخی از فعالان در مقابل ساختمان پارلمان آلمان برپا شده بود.

این فعالان خواستار توقف صادرات سلاح از سوی آلمان به رژیم اسرائیل و پایان دادن به آنچه آن را جرم‌انگاری جنبش همبستگی با فلسطین می‌خوانند، شده‌اند.

به گزارش رویترز، پلیس چادر فعالان حامی فلسطین را برچید، معترضان را به زور از محوطه پارلمان بیرون آورد و منطقه اطراف را مسدود کرد تا مانع از ورود دیگر فعالان شود.

این اقدام پس از تنش‌ها و درگیری‌های اخیر بین معترضان و پلیس در دانشگاه‌های ایالات متحده وتحصن در دانشگاه علوم سیاسی پاریس، به عنوان بخشی از اعتراضات بین‌المللی برای محکوم کردن کشتار غیرنظامیان در غزه و حمایت غرب از رژیم اسرائیل، صورت گرفت.

اردوگاه فعالان حامی فلسطین در برلین موسوم به «اشغال در برابر اشغال» هشتم آوریل گذشته، همزمان با آغاز جلسات دادگاه بین المللی دادگستری برای بررسی پرونده شکایت نیکاراگوئه علیه آلمان به دلیل ارائه کمک نظامی به رژیم اسرائیل، برپا شده بود.

جرا نصار، یکی از سازمان دهندگان این حرکت اعتراضی به رویترز گفت: «هدف جلب توجه به این موضوع و‮ ‬... نیز به همدستی آلمان و همچنین به حمایت‌های صورت گرفته از نسل کشی اسرائیل در غزه بود.»

اسرائیل همواره اتهام «نسل‌کشی» در ارتباط با تهاجم نظامی به غزه را که مدعی است با هدف نابودی گروه فلسطینی حماس صورت گرفته، رد می کند. این در حال یاست که این رژیم تا کنون نزدیک به 45هزار فلسطینی را در نوار غزه به شهادت رسانده است و بیش از 77هزار فلسطینی دیگر را نیز زخمی کرده است.

نصار و ده‌ها معترض دیگر هنگام مداخله پلیس روی زمین نشسته و شعارهایی را در حمایت از فلسطینیان سر‌می‌دادند؛ در حالی که ماموران پلیس با بلندگو از آنها خواستند آنجا را ترک کنند.

اودی راز، دانشجوی دکترا در دانشگاه آزاد برلین و یکی از اعضای انجمن صدای یهود، می‌گوید: «ما با تحسین به آنچه در ایالات متحده می گذرد نگاه می کنیم... هیچ دلیلی برای توقف وجود ندارد.»

راز کیپایی به رنگ پرچم فلسطین بر سر داشت و با دوربین گوشی خود مشغول پوشش زنده تخلیه کمپ توسط پلیس در شبکه‌های اجتماعی بود.

وی به رویترز می‌گوید که فعالان یهودی نیز این هفته به اردوگاه پیوسته و در آنجا شام عید پسح را زیر نور شمع برگزار کردند.

پلیس اما می‌گوید که حکم ممنوعیت و برچیدن این اردوگاه که در ابتدا مجوز برپایی گرفته بود، به دلیل تخلفات مکرر برخی معترضان از جمله استفاده از نمادهای مغایر قانون اساسی و شعارهای ممنوعه صادر گردید.

سخنگوی پلیس در این ارتباط می‌گوید: «در حال حاضر به دلیل اینکه امنیت و نظم عمومی به طور قابل توجهی در خطر است، نمی توان از حافظت از تجمعات را تضمین کرد.»

او همچنین افزود که طبق مقررات محلی، چادرها برای حفظ چمن محوطه پارلمان باید هر روز جابجا شوند.

راز، کنشگر انجمن صدای یهود اما می‌گوید: «برای دولت آلمان، چمن از جان بیش از ۴۰ هزار انسان بی‌گناهی که توسط ارتش اسرائیل در غزه کشته‌ شده‌اند، بار ارزش‌تر است.»

تحصن حامیان فلسطین در دانشگاه علوم سیاسی پاریس؛ دانشجویان: فراخوان پلیس فرانسه عبور از خط قرمز است

دانشگاه علوم سیاسی پاریس که از آن به عنوان یکی از معتبرترین موسسات آموزش عالی فرانسه یاد می‌شود طی دو روز گذشته شاهد تححصن و تجمع اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین و معترضان به تهاجم نظامی رژیم اسرائیل به غزه بود.

به گزارش رسانه‌های داخلی در فرانسه، دانشجویان پس از آنکه پلیس برای متفرق کردن تظاهرات روز چهارشنبه وارد عمل شد، شامگاه پنجشنبه در محوطه دانشگاه علوم سیاسی دست به تحصن زدند و برخی ساختمان‌‌ها و اماکن دانشگاه را اشغال کردند.

این اعتراض‌ها به دنبال موج مشابهی از خشم و نارضایتی دانشجویان در چندین دانشگاه ایالات متحده نسبت به کشتار غیرنظامیان در غزه و تداوم جنگ در این بخش محاصره شده از سرزمین‌های فلسطینی صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دانشجویان صبح جمعه نیز به حرکت اعتراضی خود ادامه دادند و با استفاده از سطل‌های زباله و وسایل دیگر، ورودی اصلی پردیس دانشگاه علوم سیاسی موسوم به «سیانس‌پو» را مسدود کردند.

بنا به این گزارش، سازمان‌دهندگان اصلی این حرکت اعتراضی دانشجویی، اعضای «کمیته فلسطین» دانشگاه علوم سیاسی پاریس بوده‌اند.

هدف این افراد از برپایی تحصن و شرکت در تجمع اعتراضی، درخواست برای محکومیت آشکار اقدام اسرائیل در حمله به غیرنظامیان در غزه و قطع کلیه روابط با دانشگاه‌ها و شرکت‌هایی که در «سرکوب سیستماتیک مردم فلسطین» شریک‌اند، عنوان شده است.

این کمیته همچنین خواستار برگزاری یک مراسم یادبود برای گرامیداشت یاد مردم بی‌گناهی شده است که بواسطه تهاجم نظامی اسرائیل به غزه جان باخته‌اند.

پلیس چهارشنبه شب نیز برای متفرق و بیرون کردن ده‌ها دانشجوی حامی فلسطین از محوطه دانشگاه علوم سیاسی وارد عمل شده بود.

مسئولان دانشگاه ضمن اشاره به این موضوع که برپایی چنین اعتراض‌هایی بر «تنش‌ها» در دانشگاه می‌افزاید، به خبرگزاری فرانسه گفتند که اغلب دانشجویان پس از بحث و گفتگو با مدیریت حاضر به ترک محوطه دانشگاه شدند.

این در حالیست که پلیس پس از آن مجبور شد برای بیرون کردن تعداد اندکی از معترضان که حاضر به ترک محوطه دانشگاه نبودند، مداخله کند.

مسئولان «سیانس‌پو» سپس اعلام کردند که متاسفانه «تلاش‌های متعدد» برای خروج مسالمت آمیز دانشجویان از محوطه دانشگاه با شکست مواجه شد و تعدادی از معترضان با دخالت پلیس حاضر به ترک محل شدند.

به گفته فرماندهی پلیس در پایتخت فرانسه، دانشجویان حدود ۱۰ چادر در محوطه دانشگاه علوم سیاسی برپا کرده‌ بودند.

یک اتحادیه دانشجویی در همین ارتباط با انتشار پیامی در ایکس از جانب دانشجویان معترض نوشت: ما در «ساینس پو» هستیم تا سانسور و جرم انگاری دولت علیه همه آنهایی که نسل کشی جاری را محکوم می کنند و خواستار صلح در غزه هستند، را محکوم کنیم.

در این پیام خطاب به غزه و ساکنانش آمده است که دانشجویان معترض با شما هستند و از شما حمایت می‌کنند.

«عبور از خط قرمز»

کمیته حامیان فلسطین در دانشگاه علوم سیاسی پاریس روز پجشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که فعالان دانشجویی توسط بیش از ۵۰ نیروی امنیتی از مدرسه بیرون برده شددند.

در این بیانیه همچنین آمده بود که «حدود ۱۰۰» افسر پلیس نیز در بیرون از محوطه منتظر دانشجویان معترض بودند.

برپا کنندگان تحصن و تجمع اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین همچنین تاکید کردند که مدیریت دانشگاه علوم سیاسی «با لجاجت و سرسختی از گفتگوی واقعی با دانشجویان طفره می‌روند.»

اتحادیه دانشجویی این دانشگاه معتبر پاریس نیز تصمیم مسئولان دانشگاه برای فراخواندن پلیس را «تکان‌دهنده و عمیقاً نگران‌کننده» خوانده و اعلام کرده است که این اقدام «نشان‌دهنده چرخش استبدادی بی‌سابقه» در مدیریت دانشگاه است.

یکی از اعضای اتحادیه دانشجویی «سیانس‌پو» تصمیم برای فراخواندن پلیس را از سوی مدیریت دانشگاه «عبور از خط قرمز» خواند و تاکید کرد: مدیریت باید برای بازگرداندن فضای اعتماد گام بردارد.

سخنگوی این اتحادیه نیز به خبرگزاری فرانسه گفت که دانشجویان «علی رغم سرکوب» به حرکت اعتراضی خود ادامه خواهند داد.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا

اعتراضات دانشجویان حامی حقوق فلسطینی‌ها روز پنجشنبه ۲۵ آوریل (۶ اردیبهشت) در حالی به شمار بیشتری از دانشگاه‌های ایالات متحده گسترش یافت که پلیس روند برچیدن چادرهای تحصن‌کنندگان را آغاز کرده و به نظر می‌رسد صبر مقامات رو به اتمام است.

به درخواست روسای شماری از دانشگاه‌ها، افسران ضد شورش پلیس با استفاده از گاز اشک‌آور به تعدادی از دانشگاه‌ها وارد شده‌اند تا مانع از تحصن دانشجویان شوند.

بیش از ۲۰۰ معترض روز چهارشنبه و بامداد پنجشنبه در دانشگاه‌های« لس‌آنجلس، بوستون و آستین، تگزاس» (جایی که حدود ۲ هزار نفر در روز پنجشنبه تجمع کرده بودند) دستگیر شدند.

روز پنجشنبه پلیس آمریکا با یورش به تظاهرات همبستگی با نوار غزه  در دانشگاه «اموری» در شهر «آتالانتا» در ایالت «جورجیا» شماری از اساتید و دانشجویان را بازداشت کرد. 

پلیس همچنین در حمله به معترضان به آنها تعدی کرد و از گلوله های پلاستیکی و گاز اشک آور نیز استفاده کرد.

تصاویری در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که نشان می دهد پلیس به «نویل مکاوی» رئیس بخش فلسفه و«کارولین ووهلین» استاد اقتصاد دانشگاه اموری را در پی مشارکت شان در تظاهرات حمله کرده و آنها را با خشونت بازداشت می کند. معترضان خواستار آتش بس فوری در نوار غزه و توقف حمایت آمریکا از رژیم اسرائیل هستند.

صحنه هایی نیز از برخورد خشونت بار با ووهلین استاد اقتصاد دانشگاه اموری و انداختن وی روی زمین قبل از بازداشت اش منتشر شده است این در حالی است که وی به نیروهای پلیس گفته است که استاد دانشگاه است.

همچنین تصاویری از حمله پلیس با گلوله های پلاستیکی به معترضان در دانشگاه اموری را نشان می دهد.

رسانه های آمریکایی نیز گزارش دادند که نیروهای پلیس برای متفرق کردن معترضان در دانشگاه اموری به سمت دانشجویان و اساتید گلوله های پلاستیکی و گاز اشک آور شلیک کردند.

در دانشگاه اموری در آتلانتا پلیس تلاش کرد معترضان را که بر روی چمن‌ها تحصن کرده بودند عقب بزند. اداره پلیس آتلانتا گفته است افسرانی که به درخواست کمک مسئولان کالج پاسخ دادند «با خشونت» مواجه شده و مجبور شدند از «محرک‌های شیمیایی» برای پراکنده کردن معترضان استفاده کنند.

فعالان معترض با برپایی تحصن‌ها و برپایی تظاهرات‌ پرحاشیه خواستار برقراری آتش‌بس در جنگ رژیم اسرائیل علیه غزه و همچنین قطع روابط دانشگاه‌ها با اسرائیل و همینطور شرکت‌هایی هستند که  از این درگیری سود می‌برند.

این در حالی است که در شماری از دانشگاه‌ها معترضان  با دست گرفتن پرچم‌های حماس و حزب‌الله لبنان، از ورود دانشجویان یهودی به محوطه دانشگاه‌ها جلوگیری کرده‌اند.

سازمان‌دهندگان تظاهرات در دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس در پیامی آنلاین گفتند: «به مدت ۲۰۱ روز، جهان در سکوت شاهد کشتار بیش از ۳۰ هزار فلسطینی توسط اسرائیل بود. امروز دانشگاه کالیفرنیا به دانشجویان سراسر کشور می‌پیوندد و از دانشگاه‌های دیگر می‌خواهد ارتباط خود را با شرکت‌هایی که از اشغال، آپارتاید و نسل‌کشی در فلسطین سود می‌برند قطع کنند.»

جرقه گسترش اعتراضات از زمانی زده شد که مسئولان دانشگاه کلمبیا در نیویورک تا نیمه‌شب ۲۵ آوریل به تحصن‌کنندگان در محوطه این دانشگاه، که نقطه کانونی اعتراضات در ایالات متحده هستند، مهلت دادند چادرهای خود را جمع کنند.

علیرغم این اولتیماتوم ریاست دانشگاه کلمبیا پنجشنبه شب با صدور بیانیه‌ای و با اشاره به «پیشرفت» در مذاکرات با معترضان، ضرب‌الاجل نیمه‌شب برای برچیدن چادرهای ضد‌اسرائیلی را لغو کرد.

دفتر مینوش شفیق، رئیس دانشگاه کلمبیا، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «مذاکرات پیشرفت نشان داده و طبق برنامه ادامه دارد. ما خواسته‌های خود را داریم و آن‌ها نیز خوسته‌های خود را دارند.»

همزمان روز پنجشنبه حامیان اسرائیل در مقابل محوطه دانشگاه کلمبیا در نیویورک اقدام به برگزاری تظاهرات کردند.

در همین حال تظاهرات علیه جنگ غزه و در حمایت از فلسطینیان در محوطه دانشگاه تگزاس در شهر آستین نیز برگزار شد. این در حالی است که ۹۳ نفر در محوطه دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در لس‌آنجلس دستگیر شده‌اند.

در کالج امرسون در بوستون و در پی درگیری پلیس با معترضان، کلاس‌های آموزشی روز پنجشنبه لغو شد. پلیس با حمله به محوطه این دانشگاه چادر تحصن‌کنندگان را برچید و ۱۰۸ نفر را دستگیر کرد. این در شرایطی است که در دیگر دانشگاه‌ها نظیر جورج تاون، جورج واشنگتن، هاروارد، براون، میشیگان اعتراض‌ها ادامه دارد.

حامیان اسرائیل و دیگرانی که نگران امنیت دانشگاه هستند به گزارش‌ها از اقدام‌ها و شعارهای «یهودی‌ستیزانه» استناد کرده‌اند و ادعا می‌کنند که دانشگاه‌ها ارعاب علیه یهودیان و سخنان «نفرت‌انگیز» را تشویق می‌کنند. در مقابل تظاهرکنندگان که شامل تعدادی از دانشجویان یهودی هستند، اتهام «یهودی‌ستیزی» را رد کرده‌اند ‌و از مقاماتی که آن را با مخالفت با رژیم اسرائیل یکسان می‌دانند انتقاد می‌کنند.

از سوی دیگر، جو بایدن رئیس‌جمهور ایالات متحده روز یکشنبه «یهودستیزی آشکار» را محکوم کرد و گفت چنین اعمالی «هیچ جایی در پردیس‌های دانشگاهی ندارد.»

کاخ سفید همزمان گفته است که رئیس‌جمهور از آزادی بیان در دانشگاه‌های ایالات متحده حمایت می‌کند.

 


 

دیگر خبرها

  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل
  • مجلس باید در قانون شوراها نسبت به احراز صلاحیت‌ها تجدید نظر کند
  • وزیر علوم: پلیس آمریکا آزادی را در برخورد با دانشجویان معترض لگدمال کرد
  • اعتراضات به جنگ علیه غزه از دانشگاه های آمریکا به فرانسه و آلمان رسید
  • راه اندازی ۲ دستگاه تصویربرداری پیشرفته در بیمارستان‌های امام رضا (ع)
  • برپایی بیمارستان تخصصی صحرایی در شهرستان دلفان
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم
  • برپایی بیمارستان تخصصی صحرایی شهدای عملیات حاج عمران در شهرستان دلفان
  • نمایشگاه سلامت در هرمزگان برگزار می‌شود