Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سی‌سخت، طرح بازآفرینی شهری شهر سی‌سخت برای اولین بار در تاریخ شهرداری سی‌سخت به همت شهردار، شورای اسلامی شهر سی‌سخت،\ واحد شهرسازی شهرداری سی سخت و مساعدت اداره کل راه و شهرسازی استان نهایی و در مرحله مناقصه قرار گرفت.

خانم رهبری مسئول واحد شهرسازی شهرداری سی‌سخت در گفت‌وگو اظهار کرد: بعد از ۴۰ سال طرح باز آفرینی شهری شهر سی‌سخت در حال اجرا شدن است، این طرح در سطح کشور شامل شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر می‌شود ولی با پیگیری‌های شهردار و مساعدت راه و شهرسازی استان این طرح به صورت استثناء در کشور شامل  شهر سی‌سخت با جمعیتی کمتر از ۲۵ هزار نفر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبری در ادامه گفت: طرح  بازآفرینی شهری طی سال های اخیر در  شهرهای یاسوج، دهدشت و گچساران  اجرایی گردیده که تاکنون اعتبارات خوبی جهت بازسازی و نوسازی مناطق فرسوده دریافت کرده‌اند ولی شهر سی‌سخت تا کنون از این اعتبارات بی‌نصیب بوده است.

این مسئول گفت: در همین راستا بخشی از خیابان امام حسین(ع) و محله چشمه بیدخونی به عنوان فاز اولیه طرح بازآفرینی شهری در شهر سی‌سخت در نظر گرفته شده که طرح فنی و طراحی معماری آن توسط  مشاوری با تجربه که سابقه طراحی طرح های بازآفرینی در دیگر شهرهای استان را داراست آماده شده و تاییدیه‌های لازم را دریافت کرده است که تا آخر این ماه به مناقصه خواهد شد.

مسئول واحد شهرسازی شهرداری سی‌سخت عنوان کرد: مشاور ما به عنوان  ناظر پروژه از ابتدای شروع کار تا پایان پروژه به صورت مداوم  بر مراحل اجرای طرح نظارت دارند تا طرحی که طراحی شده است به صورت دقیق اجرا گردد طرح بازآفرینی به این شکل است که  مناطق فرسوده را نوسازی، تخریب و بازسازی، آسفالت و جدول گذاری می‌کنند.

وی گفت: اجرای پارک های محله‌ای و پیرنشین و اجرای مبلمان شهری هم در قالب همین طرح است، در شهر سی‌سخت چندین منطقه بافت فرسوده داریم و محله بیدخونی به عنوان یکی از این مناطق به دلیل تراکم جمعیتی بالا و نبود پارک وفضای سبز و به  عنوان فضای نوستالژیکی که عموم ‌مردم از آن خاطرات زیادی دارند به عنوان نماد و هویتی ماندگار در شهر سی‌سخت به عنوان فاز اول در نظر گرفته شده است.

وی گفت: در طرح های باز آفرینی اگر  شهری بتواند  بودجه طرح بازآفرینی را جذب و به مرحله اجرا برساند در سال بعد می تواند اعتبار تصاعدی بیشتری دریافت و فعالیت‌های بیشتری انجام دهد.

 مهندس فرشید محمدحسین پور هم در این خصوص اظهار کرد: اگر بخواهیم این طرح بازآفرینی را به عنوان یک فصل مشترک از محلات بافت فرسوده در نظر بگیریم برای شروع چشمه بید خونی را باز آفرینی و احیا می‌کنیم و در این محدوده یک پارک محله ای ایجاد خواهیم کرد که بتواند فضایی درخور شأن و منزلت عموم شهروندان و علی‌الخصوص سالمندان و بازنشستگان که حس نوستالژیکی نسبت به این محدوده دارند باشد و در فازهای بعدی که اعتبارات جدید طرح بازآفرینی تزریق شد قصد داریم بافت قدیمی ده بزرگ شهر سی سخت را که یک بافت فرسوده ارگانیک و یک محدوده بی روح شده را بازسازی کنیم.

وی بیان داشت: امید آن است با مشارکت و همکاری مردم و مسئولین  بتوانیم طرح بازآفرینی شهری را در شهر سی سخت با دریافت  اعتبارات بعدی به مرحله ای برسانیم که در شهر سی سخت هیچ بافت فرسوده ای نباشد و شهری آباد و بدون بافت فرسوده داشته باشیم.

 محمد حسین‌پور اظهار داشت: شهر گچساران به عنوان  پایلوت باز آفرینی کشور شناخته شده است و همان طور که می بینید شهر گچساران به واسطه همین طرح باز آفرینی توانسته است چندین طرح بزرگ از جمله خیابان بلادیان و محله لبنان را در خور شأن یک شهر زیبا بازسازی و زیبا سازی کند که امیدواریم در شهر سی‌سخت که متعلق به همه ما و شهروندان است که سابقه فرهنگی و عمران آبادی آنها زبانزد بوده در راستای اجرای این طرح نهایت همکاری و همراهی را داشته باشند.

به گزارش فارس، حال که این موهبت الهی برای اولین بار شامل حال شهر سی سخت شده و مسئولین مربوطه تا کنون اقدامات تحسین برانگیزی در این زمینه انجام داده اند می‌طلبد که دست یاری پس نکشند و همانند گذشته دست شهرداری سی سخت را به گرمی بفشارد تا در آینده ای نزدیک با برگزاری مناقصه، شاهد شروع به کار این طرح در شهر توریستی سی سخت باشیم.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: شهر سی سخت بافت های فرسوده اداره راه وشهرسازی طرح بازآفرینی شهری شهرداری سی سخت شهر سی سخت آفرینی شهری بافت فرسوده باز آفرینی طرح باز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۹۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد

آئینی اظهار کرد: از ابتدای دولت سیزدهم نگاه ما در حوزه بازآفرینی نگاه مردمی سازی بوده است. نوسازی مسکن باید توسط مردم، سازندگان بخش خصوصی، تعاونی ها و گروه های جهادی صورت گیرد. نظارت هم توسط دولت و اعضای سازمان نظام مهندسی انجام می شود.

وی افزود: وزارت راه و شهرسازی بیشترین بدنه اجتماعی و بیشترین ارتباط را با مردم دارد. لذا توفیق در این وزارتخانه در افزایش سرمایه اجتماعی موثر خواهد بود. در سال جاری نیز که به نام جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده، باید فضایی فراهم شود که این وزارتخانه پشتیبان باشد و موانع را رفع کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در محدوده بافت های فرسوده دو میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناکارآمد و فرسوده وجود دارد گفت: این بناها جان هموطنان را در ۶۹۰ شهر به خطر انداخته است. بنابراین ما نوسازی را در اولویت قرار دادیم؛ زیرا موضوع جان انسان ها است.

آیینی تصریح کرد: در این ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار حدود ۱۰ میلیون نفر سکونت دارند. این شامل ۱۶۷ هزار هکتار، ۶۰۰۰ محله و ۳۰۰ هزار کوچه است. ساکنان این مناطق دچار بدمسکنی هستند و توان نوسازی ندارند. حتی اگر وام ارزان به این افراد بدهیم امکان پرداخت اقساط ندارند، زیرا اگر پول داشتند در بافت فرسوده زندگی نمی کردند. این چالش اول ما است. ما به آن ها می گوییم نگران نباشید؛ ما شما را به سازندگان و کسانی که توان مالی، اجرایی و فنی دارند وصل می کنیم. اینجا با چالش دوم مواجه می شویم؛ زیرا سازندگان حاضر به نوسازی در محلات فرسوده نیستند؛ چراکه برای آن ها بازدهی اقتصادی ندارند.

وی درباره راهکار شرکت بازآفرینی برای چالش دوم یعنی تشویق سازندگان به نوسازی بافت های فرسوده گفت: چهار چالش نوسازی در سند تحول دولت آمده است. راهکار این است که ما با بسته های تشویقی مختلف، سرمایه گذاران را ترغیب به نوسازی کنیم. 

آیینی تاکید کرد: بیش از ۵۴۶ شهر بسته های تشویقی شهرسازانه را اجرا می کنند؛ به طوری که آمار صدور پروانه نشان می دهد در سال ۱۴۰۲ رکورد نوسازی در محدوده بافت های فرسوده در بازه زمانی بعد از انقلاب شکسته شد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: گام اول را با همکاری بسیج مستضعفان و بسیج سازندگی برداشتیم و تا الان ۴۶۷ حلقه میانی ایجاد کردیم که در محلات هدف بازآفرینی به ارایه خدمات می پردازند. این اتفاق جدیدی است که قصد داریم این تعداد را به ۲۰۰۰ حلقه برسانیم و به زودی شاهد خبرهای خوبی در محرومیت زدایی از بافت های فرسوده خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی برای نوسازی در آذربایجان‌غربی ثبت شد
  • معاون وزیر راه در پاسخ به جماران: از خاک هرمز و ابوموسی در اجرای طرح های نهضت ملی مسکن استفاده نمی شود
  • ۲.۷ میلیون بنای فرسوده و ناکارآمد شناسایی شد
  • اجرای ۱۰۰ درصدی بسته‌های تشویقی متضمن نوسازی مسکن بازآفرینی در آذربایجان‌غربی
  • نزدیک به ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی نوسازی می‌شود
  • رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران