Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،طی سال‌های اخیر، نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی با بی اعتنایی به قانون خرید بعد از زمان کشت، بدون توجه به هزینه‌های تولید و تورم اعلام می‌شد که این امر با واکنش شدید جامعه کشاورزی رو به رو بود چرا که کشاورزان به رغم مشقت‌های فراوان تولید، عایدی چندانی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال با وجود اعتراض‌های شدید کشاورزان به اجرای قانون خرید تضمینی، در نهایت دولت در ۱۲ آذرماه قانون اصلاح خرید تضمینی را ابلاغ کرد و اجرای این قانون در سال زراعی جدید را لازم الاجرا دانست که متاسفانه تاکنون خبری از تشکیل شورای قیمت گذاری نیست.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که برای نخستین بار در سال جهش تولید، کشاورزان در تعیین سرنوشت خود به طور قانونی صاحب رای و تضمیم شدند که این موضوع در استمرار پایداری تولید و خودکفایی محصولات استراتژیک تاثیر بسزایی دارد، چرا که طی سال‌های گذشته اعلام نامناسب قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی بدون توجه به هزینه‌های تولید زمینه را برای خروج غیرقانونی محصولات و استفاده به عنوان خوراک دام و طیور به همراه داشت و کار را به جایی رساند که دولت برای تامین ذخایر استراتژیک خود مجبور به واردات گندم از کشور‌ها بیگانه و خروج ارز از کشور شد.

به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از آخرین جزئیات اصلاح قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی و تاثیر اجرای آن در پایداری تولید و خودکفایی محصولات استراتژیک به منظور افزایش ضریب امنیت غذایی و بی نیازی از واردات با خبر شویم:

کشاورزان برای نخستین بار در تعیین سرنوشت خود سهیم شدند

مسعود اسدی رئیس مجمع هماهنگی تشکل‌های بخش کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تاثیر اصلاح قانون خرید تضمینی بر پایداری تولید اظهار کرد: اصلاح قیمت قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی جدا از آثار مثبتی که در تولید و بحث حمایت از کشاورزان دارد، یک اقدام تمدنی و تاریخ زا هم‌ هست چرا که در طول چند هزار سال حاکمیت در کشور برای نخستین بار کشاورزان در تعیین سرنوشت خود به طور قانونی صاحب تصمیم‌می شوند.

وی افزود:با اتخاذ تصمیم ارزشمند مجلس شورای اسلامی برای نخستین بار کشاورزان و نمایندگان آن‌ها در تعیین قیمت محصولات کشاورزی نقش خواهند داشت که این اقدام در منطقی کردن نرخ‌های تضمینی تاثیر بسزایی دارد.

اسدی در واکنش به اجرای قانون خرید تضمینی طی چند سال اخیر بیان کرد: طی چند سال اخیر دولت‌ها بر مبنای وضعیت اقتصادی خود، نرخ ناعادلانه محصولات کشاورزی را اعلام کردند که در نتیجه ناپسندی همچون فروش محصولات به عنوان خوراک دام را به همراه داشته است.

رئیس مجمع هماهنگی تشکل‌های بخش کشاورزی ادامه داد:با توجه به جایگزینی محصولات کشاورزی به عنوان خوراک دام و طیور نیازی به واردات نداریم و متاسفانه دولت با پرداخت ارز و خروج آن از کشور چاره‌ دیگری ندارد.

وی با انتقاد از تاخیر دولت در قیمت گذاری محصولات کشاورزی بیان کرد: همه ساله دولت موظف است قبل از آغاز کشت، قیمت منطقی محصولات را اعلام‌کند.

این مقام مسئول ادامه داد: اصلاح قانون خرید تضمینی اقدامی مثبت در سال جهش تولید ملی است که در تولید ملی نقش مهمی ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید

رشد ۶ درصدی سطح زیر کشت گندم؛ اصلاح قانون خرید تضمینی راهی برای پایداری تولید

نقش پررنگ کشاورزان در اصلاح قانون خرید تضمینی

سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، بابیان اینکه اعلام قیمت نامناسب خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سنوات گذشته با انتقاد شدید کشاورزان روبرو شد، اظهار کرد: طی چند سال اخیر کشاورزان به نحوه تعیین قیمت خرید محصولات کشاورزی انتقاد داشتند و معتقد هستند که قیمت‌ها متناسب با هزینه‌های واقعی تولید محاسبه نشده است.

وی افزود:اگرچه در قانون خرید تضمینی به صراحت اعلام شده که نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی قبل از شروع سال زراعتی باید اعلام شود، اما متاسفانه با بی توجهی به قانون خرید در سال‌های اخیر، نرخ خرید تضمینی بعد از شروع فصل کشت اعلام می‌شد که کشاورزان بدون اطلاع از قیمت‌ها اقدام به کشت می‌کردند که در بسیاری از مواقع نرخ اعلامی مورد رضایتشان نبود.

حسینی با اشاره به اینکه کشاورزان در گذشته در قیمت گذاری نقشی نداشتند، بیان کرد: علی رغم آنکه نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در اکثر مواقع مورد رضایت کشاورزان نبود، اما به سبب اعلام نرخ بعد از فصل کشت، تولیدکنندگان چاره‌ای نداشتند.

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: در اصلاحیه قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، نقش کشاورزان پررنگ دیده شده است، چرا که کشاورزان برای بهبود وضعیت اقتصادی تلاش می‌کنند که قیمت‌ها متناسب با هزینه‌های واقعی تولید اعلام شود زیرا در شورای قیمت گذاری وزارت جهاد کشاورزی، کشاورزان و نظام صنفی نقش اصلی را دارند.

به گفته وی، اعلام قیمت متناسب با هزینه‌های تولید در افزایش بهره وری، تولید، خودکفایی و استمرار خودبسندگی نقش اساسی دارد.

حسینی با تاکید بر این مسئله که اعلام قیمت منطقی خرید تضمینی بر پایداری تولید نقش بسزایی دارد، بیان کرد: با اصلاح قیمت خرید تضمینی، محصولات کشاورزی باید به گونه‌ای قیمت گذاری شود که حقوق مصرف کننده و تولیدکننده در آن لحاظ شود چرا که این امر منجر به پیشرفت بخش کشاورزی می‌شود.

مشاور ارشد نظام صنفی با بیان اینکه با اعلام‌منطقی قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی، الگوی کشت قابل اجراست، تصریح کرد: با شورای قیمت گذاری صحیح، الگوی کشت قابلیت اجرا دارد چرا که یکی از ابزار‌های مهم و تاثیر گذار در مصوبه الگوی کشت، قیمت گذاری مناسب و منطقی محصولات کشاورزی است.

نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی اصلاح می‌شود؟

علیقلی ایمانی نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه قانون جدید خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سال زراعی جدید قابل اجراست، اظهار کرد: قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی متناسب با هزینه‌های تولید، تورم و قیمت مبادله کالای خارجی باید قیمت گذاری شود.

وی افزود: در حال حاضر وزیر جهاد کشاورزی در تلاش است تا شورای قیمت گذاری برای سال زراعی جدید تشکیل شود تا وزیر جهاد کشاورزی بر مبنای تصمیم نظر شورا، قیمت خرید محصولات را ابلاغ کند.

ایمانی با بیان اینکه با اجرای قانون خرید تضمینی وزیر جهاد کشاورزی به عنوان رئیس شورا باید پاسخگو باشد، بیان کرد: اگر کسی مدعی باشد که نرخ خرید محصولات واقعی نیست، وزیر جهاد باید پاسخگو باشد.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران در پایان تصریح کرد: با وجود افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت نهاده‌های تولید اعم از بذر، سم، کود و تورم باید منتظر ماند و دید که شورای قیمت گذاری چه نرخی را برای سال آینده اعلام می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قانون خرید تضمینی نرخ گندم محصولات کشاورزی قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی اصلاح قانون خرید تضمینی باشگاه خبرنگاران جوان متناسب با هزینه قیمت خرید تضمینی شورای قیمت گذاری هزینه های تولید برای نخستین بار پایداری تولید جهاد کشاورزی نظام صنفی وزیر جهاد الگوی کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۲۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران

ایسنا/ایلام مدیر جهاد کشاورزی دهلران ضمن اشاره به رکورد تاریخی تولید کلزا در شهرستان دهلران گفت: امسال بیش از ۱۹ هزارتن دانه روغنی از مزارع کلزا تولید شده که این میزان در طول تاریخ کشاورزی شهرستان دهلران بی سابقه است.

«جلال یوسفی» در گفت‌وگو با ایسنا از آغاز برداشت محصول استراتژیک گندم از مزارع آبی و دیم شهرستان دهلران خبر داد و گفت: در سال زراعی جاری  ۶۷ هزار هکتار از اراضی زراعی  شهرستان به کشت گندم اختصاص یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی دهلران عنوان کرد: تا امروز بیش از ۲۵ هزار تن  از این مزارع استحصال گردیده که پیش‌بینی می‌شود  این میزان به ۲۳۰ هزار تن برسد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۷ مرکز خرید فعال در این شهرستان آماده خرید گندم از کشاورزان منطقه است و همچنین هماهنگی‌های لازم به منظور تامین سوخت کمباین‌ها و انجام معاینه فنی انجام گرفته است.
یوسفی افزود: در حال حاضر ۲۵۰ کمباین در مزارع شهرستان جهت برداشت محصول مشغول فعالیت هستند و هماهنگی‌های لازم برای ورود کمباین‌های  بیشتر به منطقه صورت گرفته  که بزودی در شهرستان مستقر خواهند شد و با توجه به اینکه نرخ برداشت غلات توسط کمباین از همان روزهای ابتدایی برداشت به طرق  مختلف به سمع کشاورزان و کمباین داران رسیده است، کشاورزان عزیز می توانند در صورت مشاهده  هرگونه تخلف به جهاد کشاورزی مراجعه  تا از طریق مراجع قانونی و تعزیرات حکومتی  برخورد گردد.
مدیر جهاد کشاورزی دهلران  ضمن اشاره به رکورد تاریخی تولید کلزا  در این شهرستان بیان کرد: امسال بیش از ۱۹ هزارتن دانه روغنی از مزارع  کلزا تولید شده است که این میزان در طول تاریخ  کشاورزی شهرستان دهلران بی‌سابقه است.
یوسفی در پایان با تاکید بر صدمات جبران ناپذیر آتش زدن بقایا از کشاورزان تاکید کرد و گفت: با توجه به تاثیرات مخرب این عمل بر کاهش جذب عناصر غذایی توسط ریشه، کاهش ظرفیت نگهداری آب، کاهش میکروارگانیسم‌های مفید خاک و همچنین افزایش فشردگی و سله بندی خاک(سفت شدن بافت خاک) از سوزاندن کاه و کلش و بقایای گیاهی در مزارع جداً خودداری نمایند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • دستورالعمل فواصل بین کسب و کار‌های کشاورزی اصلاح می‌شود
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی
  • تولید سالانه بیش از ۱۶ میلیون قطعه مرغ بومی در فارس