Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک جامعه‌شناس درباره علل مراجعه افراد به رمالان و دعانویسان به ویژه در دوران کرونا و راهکارهایی برای آگاهی‌رسانی مردم توضیحاتی ارائه داد.

سمیه طاهری جامعه‌شناس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه رمال‌ها و دعانویسان از بحران کرونا ویروس سوءاستفاده می‌کنند، اظهار کرد: شگرد رمال‌ها و دعانویسان این است که ادعای حل مشکل به وجود آمده را دارند و افراد هم در شرایط سخت دنبال حلال مشکلات هستند تا مشکلشان را هر چه زودتر حل و از خودشان در برابر مشکلات محافظت کنند، رمال‌ها و دعانویسان نیز ادعای حل مشکلات را دارند و به افراد اطمینان می‌دهند که هرچه زودتر مشکلشان را رفع خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این روزهای بحرانی نیز شاهد موارد اخاذی و فریب افرادی هستیم که ادعا می‌کنند، با رمالی و دعانویسی می‌توانند کرونا را درمان کنند، چرا که شرایط کرونا ترس و دلهره خاصی در افراد ایجاد کرده و ترس و وحشتی که تحت تأثیر این شرایط در دل مردم ایجاد شده، باعث می‌شود تا مردم دست به دامن چنین کارهایی شوند و به خاطر آسودگی از استرس ابتلاء به بیماری کرونا، بدون اطلاع داشتن از منبع خاص یا حتی آگاهی از مضرات این کارها، دست به چنین اقداماتی بزنند، افراد ناآگاه رمال‌ها و دعانویسان را پناهگاهی برای رهایی از معضلات می‌دانند و این افراد هم از سادگی برخی افراد سو استفاده کرده و اخاذی‌های هنگفتی از آن‌ها می‌کنند و نجات و رهایی از استرس و دلهره مردم برای جلوگیری از ابتلاء به کرونا ممکن است، برای آن‌ها چند میلیون آب بخورد.

دلایل مراجعه افراد به رمال‌ها باید سبب‌شناسی شود

این جامعه‌شناس با اشاره به اینکه گرایش افراد به دعانویس، رمال و فالگیر یک معضل اجتماعی است که باید سبب شناسی شود، افزود: علاقه افراد به این موضوعات در خصوص اثر " بارنوم" است، مفهوم " بارنوم" این است که انسان‌ها به پذیرش توصیه‌های کلی مانند توصیه‌های طالع بین‌ها و فالگیرها که در مورد خود آنان صدق می‌کند، آمادگی دارند؛ این اثر به نام فردی که صاحب سیرک بوده و نمایش‌هایش به داشتن "چیزی برای همه" شهرت داشته، نامگذاری شده است. بارنوم در زمینه طالع بینی و رمالی نیز فعالیت داشته؛ همیشه در آموزش به شاگردانش به این موضوع تاکید می‌کرده که ویژگی‌ها و مشکلات کلی و عمومی را برای مردم بیان کنید، زیرا آن‌ها موارد کلی را به صورت خاص در مورد خودشان برداشت می‌کنند، این ویژگی در اکثر رمال‌ها، دعانویس‌ها و فالگیران وجود دارد که در ابتدا یک سری ویژگی و مباحث کلی را بیان می‌کنند و افراد برخی از این توضیحات را به صورت خاص به خودشان اختصاص می‌دهند.

وی تصریح کرد: خرافات از قدیم وجود داشته و بسیاری از افراد از سادگی مردم سوءاستفاده و برای خود درآمدی کسب می‌کردند، اکنون وضعیت بدتر شده و دامنه فعالیت این افراد فریبکار به فضای مجازی نیز رسیده است، یکی از دلایل روی آوردن برخی از مردم به رمال‌ها این است که آن‌ها به دلیل اینکه برای گذراندن زندگی نیاز به کار کردن و ادامه حیات بدون بیمار شدن دارند، پیش خود تصور می‌کنند که با هزینه‌ای که به رمال‌ها می‌دهند، نوشته و نسخه‌ای در واقع پوچ را با خود حمل می‌کنند تا در برابر کرونا محافظت شوند و مصونیتی خاص را در برابر ویروس کرونا داشته باشند، البته که این موضوع داستان واهی دعانویسان برای خالی کردن جیب افراد است.

اکثر افراد به سندرم نتیجه فوری مبتلا هستند

طاهری با اشاره به ویژگی‌های دعانویسان و رمال‌ها، گفت: افرادی که رمال و دعانویس هستند خصوصیاتی مثل اعتماد به نفس بالا، تسلط زیاد بر حرف زدن و قانع کردن افراد را دارند، افراد وقتی از نظر روانشناختی تحت فشار باشند، در پی کاهش اعتماد و خودباوری دنبال این هستند که هرچه سریع‌تر با ابتدایی‌ترین روش خود را آرام کنند و از طرفی هم به سراغ کسانی می‌روند که ادعا می‌کنند، پیشگو و طالع بین هستند و می‌توانند از آینده شخص و حل مشکلات خبر دهند، همین امر اثر بارنوم را تقویت می‌کند و افراد بر همین اساس تصمیم می‌گیرند تا با مراجعه به این اشخاص شرایط بدی که در آن قرار دارند و یا مشکلی که در حل کردنش به بن بست خورده‌اند را خیلی زود با توصیه‌های دعانویس و رمال که به اصطلاح مورد تأیید دیگران است، حل کنند و از گره کوری که در زندگی‌شان به وجود آمده رهایی یابند.

وی با بیان اینکه در روانشناسی قضیه‌ای به نام سندروم نتیجه فوری وجود دارد و همه به دنبال نتیجه فوری هستند، اضافه کرد: با توجه به اینکه درمان کرونا زمان خاصی از انسان می‌گیرد، افراد ترجیح می‌دهند تا پول خود را خرج چنین خرافه‌هایی کنند تا مبتلا نشوند، بنابراین لازم است با این مسئله ریشه‌ای برخورد شود و سندروم نتیجه فوری را در جامعه کمتر کنیم و به افراد زمان‌بر بودن حل مسائل را آموزش دهیم، چنین روش‌هایی که مردم به خیال زودبازده بودن به سراغ آن‌ها می‌روند، پیشینه علمی ندارند و ما باید این آگاهی را به مردم بدهیم که برای انجام هر کاری صرف زمانی لازم است و نمی‌توان به یکباره بهبود یافت و مشکل را حل کرد.

آگاهی‌رسانی مهم‌ترین نکته برای عدم مراجعه به دعانویسان

این جامعه‌شناس خاطرنشان کرد: مهم‌ترین نکته در این زمینه آگاه کردن مردم است و باید به مردم آموخته شود برای مشکلات زندگی ابزار علمی مربوط به آن را پیدا کنند و به استفاده از ابزار واقع‌گرایانه برای حل مشکلات و بحران‌ها ترغیب شوند، اما شاید رسیدن به این ابزار برای افراد سخت و نسخه‌های رمال‌ها در نظر آن‌ها راحت‌تر باشد تا جایی که مردم راحت‌تر می‌توانند رمال‌ها را از طریق فضای مجازی یا دوست و آشنا پیدا کنند و در مقابل، ممکن است دادن تست کرونا یا پیدا کردن دارو برای افراد با مشکل همراه باشد.

وی در خصوص راه حل عدم مراجعه به دعانویسان و رمال‌ها برای درمان بیماری کرونا، اظهار کرد: به عنوان راه حل می‌توان به این موضوع اشاره کرد که مردم می‌توانند از طریق ارتباط با پزشکان و کادر درمان و روانشناسان، اطلاعات علمی دقیق‌تر و وسیع‌تری به دست آورند و باید به افراد آموخت که سهل‌الوصول بودن رمالی‌ها دلیلی برای اثرپذیری بیشتر آن‌ها نیست و علاوه بر پررنگ‌تر کردن نقش پزشکان و روانشناسان و روش‌های علمی، باید مضرات چنین اقداماتی را در اختیار مردم قرار دهیم و با آگاهی رسانی افراد را متوجه کنیم که چنین اقداماتی اثربخشی خاصی ندارد و نیاید گول کلاهبرداران را بخورند.

طاهری با تاکید بر اینکه رمال‌ها و دعانویسان علت مشکلات را بیشتر به عوامل بیرونی زندگی شخص ربط می‌دهند، افزود: رمال‌ها داشتن فلان طلسم یا جادو را راه حل درمان بیماری و یا حل دیگر مشکلات زندگی عنوان می‌کنند و هیچ گاه نمی‌گویند که برای رفع یک مشکل باید شخص ابتدا از خودش شروع کند، برای هر انسانی خوشایند این است که فرد دیگری را مقصر و مسئول اتفاقات بد زندگی خود بداند و یا راهی سریع برای درمان بیماری‌ها در دسترس داشته باشد و رمال‌ها و دعانویسان این کار را به بهترین شکل ممکن از طریق " خودافشایی" افراد و تسلط بر حرف زدن به نوعی که دلنشین باشد، انجام می‌دهند.

کد خبر 466499

منبع: ایمنا

کلیدواژه: رمالی و کلاهبرداری دعا نویسی بحران کرونا جامعه شناسی علت درمان کرونا آخرین اخبار ویروس کرونا کلاهبرداری آسیب های فضای مجازی فضای مجازی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رمال ها و دعانویسان نتیجه فوری جامعه شناس حل مشکل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۸۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین فرصت ۶ ماهه برای پرداخت حق سهم شهرداری از اراضی الحاقی

ایسنا/کردستان استاندار کردستان، مصلحت مردم را مهمترین نکته دانست و گفت: در مورد برخی مشکلات در زمینه اراضی قولنامه‌ای و غیره مصالح مردم باید همواره مورد نظر قرار گیرد و در چارچوب قوانین به مطالبات به حق مردم پاسخ داده شود.

 اسماعیل زارعی‌کوشا، امروز پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت)در نشست با اعضای شورای اسلامی شهر سنندج که با حضور فرماندار و شهردار سنندج و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد، اظهار کرد: مطالبات اراضی شهری شهرداری از راه و شهرسازی باید پرداخت شود.

وی افزود: راه و شهرسازی استان و دیگر دستگاه های اجرایی باید مطالبات شهرداری را پرداخت کنند، در این جلسه مصوب می کنیم که ۲ هکتار از ۲۰ هکتار خالص مسکونی که شهرداری از راه و شهرسازی طلب دارد، ظرف ۶ ماهه نخست امسال بازگردانده شود و به مرور مابقی این مطالبه نیز بازگردد.

استاندار کردستان در ادامه به بند ت تبصره ۶ هم اشاره کرد و ادامه داد: انتظار داریم وجود اینگونه مشکلات را انتقال دهید تا پیگیری های لازم را از طریق وزارتخانه‌های ذیربط انجام دهیم.

زارعی‌کوشا، با تاکید بر رفع مشکل بیمه کارگران شهرداری، اضافه کرد: عملکرد شهرداری سنندج در حوزه‌های مختلف به ویژه توجه به نقاط کم برخوردار، توسعه فضای سبز، اجرای نهضت آسفالت بسیار مثبت بوده لذا نباید این اقدامات ارزشمند تحت‌الشعاع برخی مسائل مانند بیمه قرار بگیرد.

وی عنوان کرد: اعضای شورا و شهرداری‌ها باید مسئله و مشکلات را در صحن حل و در فضای رسانه‌ای از این عملکرد دفاع کنند، چرا که عملکرد شهرداری نتیجه تصمیم‌گیری شورا است.

استاندار کردستان با تاکید براینکه شهردار و معاونین شهردار نیز باید پاسخگوی مطالبات به حق مردم باشند، گفت: اینکه شهرداری‌ها همیشه مورد نقد هستند، طبیعی است اما عملکرد مطلوب شهرداری در حوزه‌های مختلف نباید تحت‌الشعاع برخی مشکلات داخلی قرار گیرد.

زارعی‌کوشا تصریح کرد: رضایتمندی ۲ هزار و ۵۰۰ نفر پرسنل شهرداری در زمینه پرداخت به موقع حق بیمه رضایتمندی ۲ هزار و ۵۰۰ خانوار است و رضایتمندی این افراد می‌تواند به کل شهر و مردم سرایت کند، لذا برای رفع مشکل پیگیری‌های لازم با تامین اجتماعی صورت بگیرد و به بهترین نحو حل و فصل شود.

وی در ادامه مصلحت مردم را مهمترین نکته دانست و گفت: در مورد برخی مشکلات در زمینه اراضی قولنامه‌ای و غیره مصالح مردم باید همواره مورد نظر قرار گیرد و در چارچوب قوانین به مطالبات به حق مردم پاسخ داده شود.

وی اضافه کرد: به عنوان نماینده دولت در کردستان در تریبون‌های رسمی از سوی برخی افراد کم تخریب نشده‌ایم البته منشا تمام این تخریب‌ها را می‌دانیم اما معتقدیم اگر خود را درگیر این حواشی کنیم در مسیر اصلی استفاده از فرصت مسوولیت برای خدمت فاصله می‌گیریم.

استاندار کردستان با تاکید بر اینکه فضای تعاملی بین شورا و مجموعه مدیریت شهری موجب دلگرمی مردم می‌شود، گفت: بی‌اعتمادی که امروز وجود دارد، محصول بردن برخی مسائل در فضاهای رسانه‌ای است.

زارعی‌کوشا خاطرنشان کرد: خوشبختانه اعتماد خوبی نسبت به مسوولان در جامعه استان وجود دارد، نباید اجازه دهیم این فضای مطلوب اعتماد از بین برود.

وی در پاسخ به مباحث مطرح شده در مورد آلایندگی‌های زیست‌محیطی برخی واحدهای تولیدی بزرگ در شهر سنندج هم گفت: در موضوع حقوق مردم هیچ تعارفی با کسی نداریم، موضوع وجود آلاینده‌های زیست‌محیطی واحد پتروشیمی باید به صورت ویژه و از مسیر قانونی بررسی شود در دفاع از منافع مردم هیچ تعارفی با کسی نداریم.

استاندار کردستان اضافه کرد: اگر این واحد صنعتی واقعا به لحاظ زیست‌محیطی آسیب‌رسان است باید نسبت به پرداخت عوارض شهرداری در این زمینه اقدام کند.

زارعی‌کوشا در مورد تعامل ضعیف برخی از دستگاه‌ها با مجموعه شورا و شهرداری هم گفت: حتما این موضوع از طریق معاونت امور عمرانی استانداری بررسی و ساز و کارهای لازم در این خصوص اتخاذ خواهد شد.

وی از اختصاص ۳ هزار و ۵۰۰ تن قیر به شهرداری در سالجاری خبر داد و گفت: اختصاص ۲۰ میلیارد تومان اعتبار به پروژه قاطع تکیه چمن از سوی سازمان برنامه ریزی استان رقم مناسبی است که خوشبختانه تا کنون ۱۲ میلیارد آن تامین شده است البته امیدواریم بازهم به اجرای این پروژه کمک شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم بین دوکشور
  • دشمن برای جوانان فضای مجازی آلوده را تدارک دیده است
  • تصویب «لایحه حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند
  • رئیس قوه قضاییه: در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند
  • اژه‌ای: در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند
  • زمینه جذب جوانان هرمزگان در دستگاه قضا فراهم شود
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • تعیین فرصت ۶ ماهه برای پرداخت حق سهم شهرداری از اراضی الحاقی