Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@14:34:47 GMT

نرخ دلار در بودجه باید متعادل باشد

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۱۸۹۸۲

نرخ دلار در بودجه باید متعادل باشد

خبرگزاری آریا - یک اقتصاددان معتقد است: نرخ تعیین شده دلار در بودجه باید نرخی تعادلی باشد که براساس نیاز بودجه و شاخص تورم نه باعث تخریب اقتصاد کشور شود و نه اینکه بودجه را تضعیف کند.
به گزارش خبرگزاری آریا ، یک عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا با بیان اینکه نوسانات و رابطه دلار و ریال به قدری در این سال های اخیر پیچیده شده که شاید یافتن یک نرخ تعادلی سخت باشد، اظهار کرد: ارز باید تک نرخی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ابراهیم عباسی در گفت و گو با ایبِنا تصریح کرد: با توجه به مسائل نوسانات شاخص های کلان اقتصادی، انتخابات آمریکا، تحریم نفت و محدودیت های روابط با دنیا، شاهد دامنه معقولی از نوسانات دلار نبوده ایم و این در حالی است که دامنه معقول دامنه ای است که زیر 5 درصد نوسان سالانه داشته باشد که قابل قبول است.
وی ادامه داد: از طرفی نرخ ارز را براساس مابه التفاوت تورم خارجی و داخلی در سال جدید محاسبه می کنند و از سوی دیگر برابری قدرت خرید در کشورهاست که می تواند نرخ متعادل را مشخص کند.
به گفته این اقتصاددان، نرخ دلار بودجه اگر بالا باشد به طور قطع باعث ایجاد رشد پایه پولی و تورم خواهد شد چرا که با توجه به درامدهای محدود دولت و فروش نفت، بانک مرکزی پول زیادی باید در قبال دریافت ارز از دولت ارائه دهد که این امر موجب رشد نقدینگی خواهد شد. اگر هم نرخ دلار را پایین بگیرد به بودجه فشار می آورد در نتیجه نرخ تعیین شده دلار در بودجه باید نرخی تعادلی داشته باشد که براساس نیاز بودجه و شاخص تورم نه باعث تخریب اقتصاد کشور شود و نه اینکه بودجه را تضعیف کند.
عباسی افزود: هیچ کدام از نرخ های 4200 تومانی و 11 هزار و 500 تومانی و 17 هزار و 500 تومانی در بودجه قابل اتکا نیستند چرا که با نرخ بازار آزاد متفاوت اند و عملا معامله ای با این نرخ ها انجام نمی گیرد. بنابراین یک راه دولت این است که نرخ دلار در بودجه را بالا نگیرد و در مقابل سایز دولت را کم کند و بودجه را متعادل. در واقع دولت باید دستگاه های اجرایی موازی را که به حیات خلوت برخی افراد تبدیل شده را حذف کند و بازمهندسی داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا
در پایان با بیان اینکه دلار 4200 تومانی واقع بینانه نیست، تاکید کرد: اگرچه سخت است اما دولت باید به سمت ارز تک نرخی حرکت کند و در بلندمدت به این هدف دست یابد چرا که اقتصاد خوب، اقتصادی است که تک نرخی باشد، نه اینکه با چند نرخی بودن ارز فضای رانت و فساد را مهیا سازد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: دلار در بودجه نرخ دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۸۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت

با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه‌های کوچک مردم در توسعه میادین مشترک نفت و گاز، کشور می‌تواند از فناوری‌های نوآورانه و بهترین شیوه‌هایی که این نهادها روی میز آورده‌اند، بهره‌مند شود. این می تواند به بهبود کارایی، کاهش هزینه ها و افزایش رقابت کلی بخش کمک کند. همچنین توسعه میادین مشترک نفت و گاز در کشور می تواند مزایای بی شماری را به همراه داشته باشد. اولاً، می تواند به افزایش تولید نفت و گاز کشور کمک کند و منجر به خودکفایی بیشتر انرژی و کاهش وابستگی به واردات شود. این نه تنها امنیت انرژی کشور را تقویت می کند، بلکه به تقویت رشد اقتصادی نیز کمک می کند.

برای تحقق تداوم رشد اقتصادی پایدار از طریق توسعه میادین مشترک نفت و گاز، ایجاد یک محیط سرمایه گذاری جذاب هم برای بخش خصوصی و هم برای افراد ضروری است. این امر از طریق برنامه هفتم توسعه با بسترسازی برای ورود مردم و توان فنی و مهندسی بخش خصوصی جهت توسعه میادین مشترک نفت و گاز فراهم شده است.

با توجه به اینکه سال 1403 با شعار جهش تولید و رشد اقتصادی کشور با حضور و مشارکت مردم نام گذاری شده است و مهم ترین بخش اقتصادی کشور نیز صنعت نفت و گاز است، باید از مواهب توسعه بدون بودجه دولت با تکیه بر مشارکت مستقیم سرمایه مردم فراهم شود. مسیر تحولی مرتبط با توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور باید با بسترسازی جذاب برای جلب سرمایه‌های مردمی و همچنین توان بخش خصوصی در این بخش باشد. بدون استفاده از بودجه دولت و تنها با تکیه بر مشارکت سرمایه‌های خرد مردمی و توان پیمانکاری بخش خصوصی مسیر توسعه میادین مشترک نفت و گاز جهت توسعه تجارت انرژی کشور و همچنین حل ناترازی گازی صنایع کشور هموار خواهد شد.

محمدرضا میرتاج‌الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور با کمک مردم گفت: یکی از مصوبات مهم مجلس در برنامه هفتم توسعه، مربوط به مشارکت بخش غیردولتی و مردمی در توسعه میادین نفت و گاز کشور بوده است که زمینه تحقق مشارکت مردم در اقتصاد را فراهم خواهد کرد.

وی ادامه داد: مردمی سازی صنعت نفت و گاز با تکیه بر مصوبه مجلس در برنامه هفتم توسعه با اعطای مجوز جهت توسعه میادین مشترک کشور فراهم شده است.

این نماینده مجلس با اشاره به مزیت مهم حضور بخش خصوصی و مردمی اقتصاد در توسعه بالادست نفت و گاز گفت: در سال جاری باید تمرکز را بر تسهیل فرآیند سرمایه گذاری مردمی تمرکز کنیم؛ مشارکت بخش خصوصی و سرمایه خرد مردم در حوزه بهره برداری از میادین مشترک نفت و گاز کشور از طرفی زمینه حضور مردم و بخش خصوصی در توسعه صنعت نفت و گاز را فراهم خواهد کرد؛ از طرف دیگر تولید نفت و گاز کشور را رقابتی خواهد کرد و افزایش خواهد داد.

وی  گفت: مردمی سازی صنعت نفت و گاز با ماده 15 برنامه هفتم توسعه و مشارکت مردم در جهش تولید نفت و گاز برای دولت نیز بسیار مهم و مثمرثمر است و بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت، امکان توسعه کشور فراهم خواهد شد.

دیگر خبرها

  • عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان؛ دولت برنده است یا مجلس؟
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان / دولت برنده است یا مجلس؟
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • افزایش بودجه نظامی انگلیس در کوران انتقادها
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت