Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین-مهدی بیک؛ نماینده مردم زنجان با اشاره به مشکلاتی که در روند عرضه و فروش فولاد در کشور وجود دارد گفت:کمیسیون صنایع و معادن مجلس طرحی را با عنوان ساماندهی زنجیره فولاد تدارک دیده است تا به مجموعه مشکلات و ضرورت های این بخش در قالب یک پکیج قانونی پاسخ داده شود. این طرح طی هفته آینده و بعد از پایان حضور نمایندگان در حوزه های انتخابیه در دستور کار صحن قرار می گیرد تا صنعت فولاد کشور بر اساس یک نقشه راه مشخص و کاربردی فعالیت های خود را پیگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طاهری در خصوص ویژگی های طرح فولادی مجلس گفت: یکی از اصول اساسی برای ساماندهی هر بازاری، توازن بخشیدن به وضعیت عرضه و تقاضا در بازارها است. بخشی از مشکلات بازار فولاد هم به عدم توزان در عرضه و تقاضا باز می گردد. در طرح مجلس، صادرات فولاد به عرضه در بورس منوط شده است. به عبارت روشن‌تر، زنجیره فولاد قبل از صادر شدن، باید در بورس عرضه شود تا ابتدا به نیاز تولیدکنندگان داخلی پاسخ داده شود و مازاد فولاد تولید شده صادر شود.

رییس کمیته فولاد مجلس در ادامه با اشاره به مشکلات اخیر در بازار فولاد کشور گفت: واقع آن است که قیمت های دستوری و بخشنامه ای هرگز گرهی از هزار توی پیچیده بازارها باز نخواهد کرد. پیش از این نیز در بهمن و اسفندماه 98، قیمت بخشی از زنجیره فولاد در بورس به صورت دستوری پایین نگه داشته شد. روندی که باعث شد بخش‌های انتهایی زنجیره فولاد مثل نوردکاران صاحب سودهای نجومی شوند. متاسفانه در شرایط فعلی نیز مسئولان در حال تکرار این تجربه تلخ در صنعت فولاد هستند.

شکل گیری بازار سیاه فولاد

طاهری افزود: هرچند ممکن است در بدو امر به نظر برسد که پایین نگه داشتن قیمت بخشی از مواد اولیه مورد نیاز صنایع و کارخانه ها، ممکن است منافعی داشته باشد، اما این روند در صورتی قابل تحقق است که قیمت تمام زنجیره در مسیر تعدیل قرار بگیرد تا در نهایت مردم از سود و منافع این نوع تصمیم سازی بهره مند شوند. این در حالی است که برخورد بخشنامه ای و دستوری با بخشی از زنجیره مواد اولیه بیشتر به نفع طیف های سوداگر بازارهااست.

او اضافه کرد: تا به امروز هرچند دستور العمل ها و شیوه نامه های متعددی در دستور کار قرار گرفته تا روند توزیع فولاد تنها از طریق بورس صورت بگیرد، اما متاسفانه این هدف محقق نشده و برخی شرکت ها و کارخانه‌ها، بخش قابل توجهی از محصولات خود را در بورس عرضه نمی ‌کنند. این روند باعث شکل گیری بازار سیاه فولاد شده است. از سوی دیگر نیز مشکلاتی در حوزه ساخت و ساز مسکن، گرانی لوازم خانگی و...ایجاد کرده است.

نماینده مردم زنجان در مجلس گفت: در حال حاضر تولید میلگرد بیش از ۲برابر نیاز کشور است. اگرچه باید تمام فولاد تولید کشور در بورس عرضه شود اما در حال حاضر اینگونه نیست و فقط چند کارخانه بزرگ میلگرد را در بورس عرضه می‌ کنند و مابقی خارج از بورس در حاشیه با سود و قیمت بسیار فروخته می‌شوند . طبیعی است که تداوم این روند به ضرر مردم و مصرفکنندگان است و باید هرچه سریعتر راهکاری برای اصلاح آن اندیشیده شود.

طاهری در ادامه خاطرنشان کرد: ضروری است در بخش هایی که در انتهای زنجیره فولاد قرار می گیرند، نظارت های افزونتری صورت بگیرد. این نظارت و کنترل از طرق افزایش عرضه محصولات فولادی در بورس ممکن است. چراکه از این طریق تعادل به قیمت ها باز می گردد.

پربیننده ترین عوارض خروج از کشور ۴٠٠هزار تومان شد مصوبه تلفیق نخستین اقدام جدی برای حذف دلار۴۲۰۰تومانی است/ پیشنهاد حذف تدریجی ارز ترجیحی تا پایان سال۱۴۰۰ بازرسان آژانس از ایران اخراج می‌شوند سود عجیب واردکنندگان از ارز۴۲۰۰ تعیین تعرفه واگذاری و تعویض پلاک خودرو

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مهدی بیک فولاد بورس کمیسیون صنایع مجلس عرضه بورسی قیمت فولاد مهدی بیک مصطفی طاهری زنجیره فولاد بورس عرضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۹۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • ارزآوری ۴۰۰ میلیون دلاری صنایع دستی ایران + فیلم
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم