Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، به طور معمول برای تولید واکسن و رسیدن آن به مرحله آزمایش بالینی نیاز به سال‌ها تحقیق و آزمایش است، اما دانشمندان در سال ۲۰۲۰ برای مقابله با همه‌گیری مرگبار کرونا در جهان و نجات انسان‌ها رکوردشکنی کردند.

در حال حاضر ۶۴ واکسن در جهان در مرحله آزمایش انسانی قرار دارد و ۲۰ مورد آن‌ها به مرحله نهایی آزمایش رسیده و دستکم ۸۵ واکسن در مرحله پیش بالینی (آزمایش بر روی حیوانات) قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی واکسن‌های پیشتاز در جهان غیر از مواردی که در رسانه‌ها زیاد درباره آنها صحبت شده در حال حاضر عبارتند از: واکسن روسی ساخت موسسه گامالیا، واکسن چینی ساخت شرکت کان‌سینو، واکسن روسی ساخت مرکز وکتور، واکسن چینی ساخت شرکت سینوفارم، واکسن چینی شرکت سینوواک، واکسن چینی ساخت سینوفارم-ووهان و واکسن هندی شرکت بهارات بایوتک.

در مجموع تاکنون ۴۳ واکسن در جهان از جمله واکسن ایرانی در مرحله اول، آزمایش ایمنی‌: تزریق واکسن به تعداد کمی از افراد برای بررسی ایمنی و دوز و همچنین تایید تحریک سیستم ایمنی بدن؛ بیست واکسن در مرحله دوم، آزمایشات گسترده: استفاده از واکسن بر روی جمعیتی صدها نفری در گروه‌های سنی مختلف برای بررسی این که آیا واکسن در آن‌ها متفاوت عمل می‌کند؛ بیست واکسن در مرحله سوم، آزمایش کارایی: تزریق واکسن به جمعیت هزاران نفری برای بررسی تعداد افرادی که به ویروس مبتلا می‌شوند، قرار دارند.

تاکنون هفت واکسن هم در مرحله تایید زودرس یا محدود قرار دارند. علاوه بر آمریکا و انگلیس، واکسن‌های چین و روسیه هم در این مرحله هستند. لازم به ذکر است که چین از ابتدای همه‌گیری کرونا تنها کشوری است که توانسته به شکلی موثر این همه‌گیری را به طور کامل مدیریت کند.

تاکنون سه واکسن هم در مرحله تایید قرار گرفته‌اند که در این مرحله نتایج کامل آزمایشات و برنامه‌های تولید واکسن بررسی و درباره تأیید کامل آن تصمیم‌گیری می‌شود. 

همانطور که گفته شد واکسن ایرانی کرونا در مرحله اول فاز انسانی قرار دارد. به گزارش ردیاب واکسن روزنامه «نیویورک تایمز»، شرکت «شفا فارمد پارس» این واکسن را با روش ویروس غیرفعال ساخته که «کووایران برکت» نام دارد و ۲۹ دسامبر (۹ دی) وارد فاز آزمایش انسانی شد.

 

 

اما این تنها پروژه تولید واکسن در ایران نیست و پروژه‌های مختلف در کشور توسط محققان در حال پیشرفت است و ۸ پروژه فعال در حال اخذ مجوز برای ورود به فاز بالینی هستند.

ورود واکسن ایرانی به فاز آزمایش انسانی که نتیجه گام بلند ایران در ساخت واکسن داخلی علیرغم فشار تحریم‌ها بود، در مرکز توجه رسانه‌های مختلف جهان قرار گرفت و اغلب آن‌ها اولین آزمایش‌ها را با انتشار تصاویری از مراسم انجام تست انسانی گزارش دادند؛ آزمایشی که ایران را علیرغم فشارهای تحریمی آمریکا و مشکلات ناشی از آن برای تامین نیازهای دارویی و بهداشتی، در زمره معدود کشورهایی قرار داد که خود برای تولید واکسن اقدام کرده و تا این مرحله پیش رفته‌اند. (جزئیات بیشتر)

از جمله دیگر دیگر کشورهایی که اقدام به تولید واکسن کرده و وارد فاز انسانی شده‌اند می‌توان به کوبا و کره جنوبی اشاره کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: واکسن کرونا واکسن ایرانی ویروس کرونا بحران کرونا در جهان واکسن ایرانی تولید واکسن واکسن چینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۴۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، پزشکان و مسئولین کادر سلامت بارها ازعوارض خطرناک استعمال سیگار و قلیان می‌گویند؛ اما متاسفانه شاهد کاهش سن مصرف سیگار و قلیان در میان جوانان و نوجوانان هستیم. علاوه بر آن امروزه مصرف سیگار و قلیان در میان بانوان افزایش چشم‌گیری داشته است به طوری که حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره افزایش شدید تمایل جوانان به مصرف قلیان می‌گوید: این روز‌ها شاهد افزایش تعداد دانش‌آموزان سیگاری و قلیانی در کشور هستیم و به طور کلی ۱۴ درصد مردم ایران درگیر مصرف مستمر دخانیات هستند. همچنین روند مصرف دخانیات در بانوان کشور رو به رشد است و نسبت به مصرف آقایان، شتاب بیشتری گرفته است. سن شروع مصرف دخانیات نیز پایین آمده و تعداد بیشتری از دانش‌آموزان کشور نسبت به گذشته درگیر مصرف سیگار یا قلیان شده‌اند.

محمدرضا مسجدی؛ دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات نیز گفته است که استعمال سیگار در میان خانم‌ها روند رشدی بالای ۷۰ درصد داشته است. حتی برای دختران ۱۲ تا ۱۵ سال تا ۱۳۳ درصد افزایش داشته که این ارقام تکان دهنده است.

عوارض مصرف دخانیات

از عوارض مصرف دخانیات می‌توان به سرطان، بیماری‌های تنفسی، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، تضعیف سیستم ایمنی بدن، بیماری‌های دهان و دندان، مشکلات ناباروری، پوکی استخوان، مشکلات بینایی و شنوایی اشاره کرد. با این وجود سیگار و قلیان محبوبیت خاصی در میان مردم دارد.

اخیرا خبر‌های زیادی در رابطه با «قلیان اکسیژن» منتشر شده که در اصل طرحی مطالعاتی با هدف کم کردن عوارض مصرف قلیان از سوی وزارت بهداشت بوده که در صورت تایید و نهایی شدن جایگزین مناسب برای قلیان دخانی است و همین موضوع مخالفان و موافقان بسیاری دارد.

قلیان اکسیژن تایید نهایی نشده است

غلامرضا حیدری، مجری طرح مطالعاتی بررسی «قلیان اکسیژن» در مصاحبه‌ای اظهار کرد: این دستگاه هنوز تایید نهایی را نگرفته و نتایج مطالعات، ملاک تصمیم‌گیری درباره آن خواهد بود.

از سوی دیگرایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، درباره طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن می‌گوید: قلیان‌ها محل رشد میکروب و قارچ‌ها هستند و هر پک سبب می‌شود مقدار زیادی قارچ و میکروب به قفسه صدری وارد شود. هر ترکیبی از مواد شیمیایی که از طریق سیگار، قلیان و حتی هوای آلوده وارد بدن می‌شود، ممکن است در آینده موجب سرطان یا سایر بیماری‌ها شود. معتقدم، وزارت بهداشت نباید به موضوع طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن ورود داشته باشد.

وی گفت: عوارض استفاده از قلیان اکسیژن هنوز مشخص نیست و این احتمال وجود دارد که عوارض ناشی از استعمال این قلیان طی یک ماه یا حتی چند سال آینده بروز کند. با توجه به اینکه عوارض استفاده از این قلیان نامشخص است اجرای این طرح مطالعاتی در ۱۰ استان یک کار اشتباه است.

در همین خصوص علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با آسیب‌ها و فواید قلیان اکسیژن، اظهار کرد: به صورت کلی مواد دخانی مضر هستند و اکنون برای نتیجه‌گیری در رابطه با مضر بودن یا نبودن قلیان اکسیژن بسیار زود است؛ زیرا این طرح در مرحله آزمایش بوده و محققان درحال بررسی هستند بنابراین برای نظر قطعی باید تحقیقات به اتمام برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رونق تولید در ایرانی‌ترین صنعت پتروشیمی کشور
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • شروع تست‌های دریایی ناو هواپیمابر نسل بعدی چین
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • استقبال وزیر تانزانیایی از انتقال دانش فنی ساخت لوازم خانگی ایرانی
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟