Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@01:38:32 GMT

نگاهی به حاشیه‌های جشنواره شعر «فجر»

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۲۷۹۱۷

نگاهی به حاشیه‌های جشنواره شعر «فجر»

جواد محقق با بیان توضیحاتی در خصوص برخی حاشیه‌های جشنواره شعر «فجر» معتقد است این جشنواره محفلی و گروهی نیست.

این شاعر و عضو هیئت‌علمی دوره‌های پیشین جشنواره شعر «فجر» در گفت‌وگو با ایسنا درباره وضعیت برگزاری این جشنواره در سال‌های اخیر اظهار کرد: در بررسی جشنواره‌ها باید ببینیم که براساس اساس‌نامه‌ها و آیین‌نامه‌هایی که برای‌شان نوشته شده، قرار است چه کاری انجام دهند و اگر آن کار را به سامان برسانند، طبیعی است که وظایف‌شان را انجام داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جشنواره‌ها به نوعی رژیمان آخر فصل هستند و قرار نیست خودشان کار دیگری انجام بدهند. مجموعه‌هایی از آثاری در حوزه‌های مختلف در سراسر کشور منتشر می‌شوند، طبیعتا پس از بررسی‌ها تعدادی از این‌ها با نظر داوران جشنواره‌ها برگزیده می‌شوند.

او ادامه داد: اگر همین روند و روال به صورت طبیعی و بدون حب و بغض‌های مرسوم اتفاق بیفتد، جشنواره وظیفه خودش را انجام داده است. طبیعی است که در همه جشنواره‌ها عده‌ای برنده می‌شوند و عده‌ای هم نمی‌شوند. برنده‌ها معمولا از نتایج جشنواره‌ها ابراز رضایت می‌کنند و آن‌ها را قبول دارند ولی ممکن است کسانی که برگزیده نشده‌اند، دلخوری‌هایی داشته باشند و نتایج کار را چون به نفع آن‌ها اتفاق نیفتاده، نپسندند. این یک امر کاملا طبیعی است و به نظرم خیلی جای بحث و گفت‌وگو ندارد. جشنواره شعر «فجر» هم مثل سایر جشنواره‌های دیگر مجموعه آثار شعری در حوزه‌های شعر بزرگسال، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر را در دوره‌ای یک‌ساله بررسی و نتایج آن را اعلام می‌کند.

محقق سپس درباره برخی انتقادها نسبت به انتخاب دبیر علمی پانزدهمین جشنواره شعر فجر از جامعه دانشگاهی و این‌که گفته شده در میان جامعه شاعران نام‌آشنا نبوده است گفت: جشنواره شعر «فجر» بخش‌های مختلفی دارد که یکی از آن‌ها مربوط به پژوهش‌ها و تحقیقات ادبی است، قطعا بیشترین ارتباط این بخش نه با شاعران که اتفاقا با پژوهشگران حوزه ادبیات است، یا در حوزه کودک و نوجوان هم همین‌طور است، طبیعتا نیاز است کسانی که در این حوزه کار پژوهشی انجام داده‌اند یا تدریس دانشگاهی دارند، در این حوزه وارد شوند. همچنان که در بعضی از سال‌ها ممکن است خود شاعران در این حوزه‌ها وارد شده باشند.

این شاعر افزود: بر اساس آیین‌نامه و اساس‌نامه، هیچ قاعده‌ای نداریم که بگوید حتما از شاعران یا حتما از پژوهشگران باید در این جشنواره حضور داشته باشند. به نظر من نقطه مطلوب این است که ما در دوره‌های مختلف بتوانیم از طیف‌های مختلف افراد، چه شاعران و سرایندگان و چه اهالی تحقیق و پژوهش‌های ادبی و دانشگاهی استفاده کنیم.

جواد محقق همچنین نظر خود را درخصوص انتقاد برخی شاعران نسبت به حضور نداشتن طیف‌های گوناگون در جشنواره شعر «فجر» و تفاوت‌های این جشنواره با جشنواره‌های «فجر»ی که برای دیگر رشته‌ها برگزار می‌شود این‌گونه بیان کرد: کاری که جشنواره شعر «فجر» انجام می‌دهد، بر اساس اساس‌نامه‌اش است و آثار منتشرشده در طول یک سال گذشته را بررسی می‌کند. این آثار آثاری هستند که به صورت قانونی در داخل کشور منتشر شده‌اند در نتیجه شما در این قضیه با این کاری ندارید که این آثار متعلق به کدام افراد یا کدام طیف‌های ادبی هستند، یا کاری ندارید که بیشتر شعر کلاسیک است یا آزاد و نیمایی و یا کاری ندارید با این‌که دیگر فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی‌ مولفان چیست و با کتاب طرف هستید نه با افراد و اشخاص.

او جشنواره شعر «فجر» را نسبت به بسیاری از جشنواره‌های محفلی معتبرتر دانست و ادامه داد: کسانی که چنین تحلیلی می‌کنند، معمولا چون خودشان ذهن‌های سیاست‌زده‌ای دارند، افکارشان به این سمت گرایش پیدا می‌کند. وگرنه وقتی قرار است همه کتاب‌های شعر منتشرشده در طول سال بررسی شوند، طبیعتا هیچ طیفی کنار نخواهد ماند و همه بررسی می‌شوند. حالا اگر آثار کسانی بررسی می‌شود ولی برخلاف تصورشان یا شهرتی که دارند مورد توجه داوران قرار نمی‌گیرد، این بحث داوری و نظر داوران است و ربطی به این ندارد که از چه طیفی باشند. این حرف‌ها به نظرم خیلی حرف‌های معقولی نیست و همه جشنواره‌ها هم البته درگیر چنین سوالاتی بوده و هستند و بعد از این هم می‌توانند باشند. اما به هر حال جشنواره آیین‌نامه، اساس‌نامه و مجریانی دارد. اتفاقا به دلیل این‌که جشنواره شعر «فجر» یک جشنواره محفلی و گروهی نیست و به جای خاصی از طیف‌های ادبی وابستگی ندارد و کاری ملی در سطح کشور انجام می‌دهد و همه آثار منتشرشده کشوری را می‌بیند، به نظر من نسبت به بسیاری از جشنواره‌های محفلی جشنواره معتبرتری است که به یک شخص، گروه یا جریان و جناح خاص تعلق دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جواد محقق جشنواره شعر فجر پانزدهمین جشنواره شعر فجر دبیر علمی پانزدهمین جشنواره شعر فجر وضعیت شعر جشنواره شعر جشنواره ها اساس نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۷۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین نامه خودروهای کارکرده هنوز در دولت است

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس علی آبادی در حاشیه همایش تجاری ایران و چین در جمع خبرنگاران در مورد آیین نامه واردات خودروهای کارکرده اظهار کرد: دولت لایحه‌ای درباره خودروهای کارکرده به مجلس تقدیم کرد که تصویب شد و سپس وزارت صمت به تهیه آیین نامه مربوطه متعهد شد. این آیین نامه هم تهیه و برای دولت ارسال شده و تا زمانی که آیین نامه مراحل خود را طی نکند و ابلاغ نشود، وزارت صمت نمی‌تواند کار دیگری انجام دهد.

وزیر صمت افزود: البته استفاده از فرآیند واردات خودروهای دست دوم در مناطق آزاد آماده و مصوبات آن قابل اجرا است. تا زمانی که ابلاغیه صادر و نظر دولت اعلام نشده باشد، نمیتوانم به برخی سوالات پاسخ دهم‌.

وی در ادامه با بیان اینکه در همه حوزه‌ها ظرفیت‌های خود را در نمایشگاه ایران اکسپو معرفی کردیم، گفت: دلیلی ندارد همه نیازهای‌مان را خودمان تامین کنیم و باید به دنبال مزیت‌های کشور باشیم. این موضوع در سایر کشورها هم صدق می‌کند. بنابراین تعامل و همکاری برای استفاده از ظرفیت‌ها لازم است.

وزیر صمت با بیان اینکه تاکنون اقتصاد ایران تک‌محصولی بوده، تصریح کرد: در حال حاضر به این سمت حرکت می‌کنیم که علاوه بر حوزه انرژی، در سایر بخش‌ها از جمله محصولات دانش‌بنیان ظرفیت‌های خود را شناسایی و فعال کنیم.

به گفته وی، اکنون بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال است که می‌تواند فرصت خوبی برای چینی‌ها هم باشد تا در آینده بتوانیم با هم همکاری کنیم.

علی آبادی بیان کرد: در حوزه انرژی، برق و غیره ایران ظرفیت‌هایی برای همکاری با چینی‌ها دارد، همچنین کشورهای آفریقایی در یک شرایط تحولی قرار گرفته‌اند و مایل هستند برای خود شرکای جدید انتخاب کنند. به نظر می‌رسد با توجه به ظرفیت‌هایی که کشور در این نمایشگاه بروز داده، ایران می‌تواند جایگزین برخی از شرکای قبلی شود.

وزیر صمت در ادامه با بیان اینکه ممکن است در استفاده از ارز بتوانیم بهره‌وری بهتری داشته باشیم، اظهار کرد: وزارت صمت از همه شرکت‌ها خواسته که پیش‌برنامه‌ای ارائه و اعلام کنند ارز را برای چه چیزی می‌خواهند. این موضوع ممکن است باعث کدورت برخی تولیدکنندگان شده باشد، اما کار درستی است تا بتوانیم از منابع ارزی استفاده بهتری کنیم. بنابراین تلاش داریم کنترل دقیق‌تری در این حوزه انجام دهیم.

وی افزود: از طرف دیگر ممکن است در حوزه‌ای که قبلاً ارز به راحتی تخصیص می‌دادیم، حالا محدودیت ایجاد شده باشد که این به دلیل سیاست‌های جدید است. هدف این است که ضمن ببشترین استفاده از ظرفیت‌های داخلی، بتوانیم نیازهای جامعه را به خوبی تامین کنیم.

علی‌آبادی همچنین در جریان برگزاری همایش تجاری ایران و چین که در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو برگزار شد، گفت: همکاری ایران و چین برای هر دو طرف سودمند است. هدف اصلی این نمایشگاه شناخت از یکدیگر است. همچنین تلاش کردیم خودمان را باز تعریف کنیم و آخرین وضعیت خودمان را به دنیا نشان دهیم.

وی با بیان اینکه در این نمایشگاه مشخص شد چینی‌ها فرصت‌های زیادی در زمینه‌های نفت و گاز، انرژی، حمل و نقل، پزشکی و در ایران دارند، تصریح کرد: علاوه بر این، ایران می‌تواند برای چین دسترسی برای به بازار سایر کشورها، از جمله کشورهای همسایه را فراهم کند. همچنین عضویت دو کشور چین و ایران در بریکس و شانگهای، فرصت‌های تجاری زیادی را برای دو کشور فراهم می‌کند.

کد خبر 6093568 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • بررسی ادعاهای تازه بی‌بی‌سی در مورد پرونده نیکا شاکرمی
  • آیین نامه خودروهای کارکرده هنوز در دولت است
  • یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان تجهیز می شود
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • زمان برگزاری نخستین جشنواره پایان‌نامه برتر حقوقی
  • گزارش تسنیم از اختتامیه جشنواره خلیج فارس در بندرعباس‌
  • برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است
  • ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است
  • اجرای ایمن سازی و اصلاح شیب شیروانی ۱۴۰ کیلومتر از حاشیه راه‌های مازندران
  • فرصتی طلایی برای درخشش در جشنواره فروش بیمه میهن