Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

رویداد۲۴بازار انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ حسابی گرم است و برخی شخصیت‌ها به رقم آن که هنوز به طور رسمی کاندیداتوری خود را اعلام نکرده‌اند اما فعالیت‌های تبلیغاتی خود را آغاز کرده و ستادهای خود را در فضای مجازی به راه انداخته‌اند؛ اصلاح طلبان بر گزینه تماما اصلاح طلب تاکید می‌کنند و این در حالی است که اصولگرایان همچنان در میان خود به دنبال گزینه اصلح هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، گزینه نظامی نیز به طور جدی مطرح می‌شود. یک فعال اصلاح‌طلب می‌گوید اصلاح طلبان شانس زیادی برای تصاحب پاستور ندارند مگر آنکه خاتمی کاندیدا شود در غیر این صورت این اصولگراها هستند که فاتح پاستور خواهند بود.

غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفتگو با رویداد۲۴ درباره تازه‌ترین تحولات مربوط به سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری کشور گفت: تصورم این است که انتخابات ۱۴۰۰ بنا به دلایلی از جمله اتفاقاتی که در مدت مشابه سال‌های اخیر رخ داد، با انتخابات سایر دوره‌ها متفاوت باشد. احتمال دارد جو بایدن که در انتخابات آمریکا به پیروزی رسید، به برجام برگردد و از سوی دیگر این احتمال وجود دارد که در سال آتی ما دولتی اصولگرا داشته باشیم.

وی ادامه داد: با توجه به این ملاحظات، انتخابات ریاست جمهوری پیش رو انتخابات متفاوتی است و مشارکت مردم در آن نیز با دوره‌های گذشته تفاوت خواهد داشت. از آنجایی که شرایط اقتصادی روی معیشت مردم تاثیر منفی داشته، قطعا این موضوع در صندوق‌های رای نیز تاثیر خود را نشان خواهد داد. البته درصد آن را نمی‌توان پیش بینی کرد، اما اگر آمریکا به برجام برگردد و شرایط اقتصادی کشور بهتر شود، امکان دارد که جایگاه حاکمیت نزد مردم بهبود پیدا کند و میزان امید در مردم نیز افزایش پیدا کند و پای صندوق‌های رای حاضر شوند.

وی ادامه داد: من به دو دلیل معتقدم دولت آینده دولتی اصولگرا خواهد بود. دلیل اول اینکه اصلاح طلبان تاکنون نتوانسته‌اند گزینه مناسبی داشته باشند و بعید است بتوانندگزینه‌های مهم خود را وارد میدان کنند، مگر اینکه چانه‌زنی‌هایی در سطح بالا صورت بگیرد؛ که آنهم باید از سوی فردی مانند هاشمی رفسنجانی صورت می‌پذیرفت و متاسفانه ایشان حضور ندارند. سیدمحمدخاتمی و ناطق نوری نیز در شرایطی قرار ندارند که بتوانند چانه‌زنی انجام دهند. دلیل دوم نیز وضعیت اقتصادی مردم است که باعث کاهش امید و انگیزه و بدبینی به اصلاح طلبان شده است. افرادی مانند روحانی و سیدحسن می‌توانند به چانه زنی با حاکمیت بپردازند.

بهترین گزینه اصلاح‌طلبان محمد خاتمی است

این فعال سیاسی با اشاره به اینکه زمانی افزایش مشارکت صورت می‌گیرد که ما شاهد افزایش گزینه‌های جدی در فضای انتخابات باشیم، تصریح کرد: در انتخابات حریف باید قدر باشد، زمانی که قدر نباشد رقابت نمایشی و صوری خواهد بود. از همین رو اگر حاکمیت به دنبال افزایش مشارکت مردم است، باید اجازه حضور گزینه‌های قدر را بدهد. به نظرم بهترین گزینه از سوی اصلاح‌طلبان این است که سیدمحمد خاتمی حضور پیدا کند و از ایشان دعوت شود تا حضور مردم نیز افزایش پیدا کند. اگر نه گزینه‌ای مانند لاریجانی بدون کوچکترین تعللی باید مطرح شود تا اصلاح‌طلبان بتوانند روی وی اجماع کنند. اما اگر از این سطح پایین‌تر بیاید، تصورم این است که انتخابات نمایشی خواهد بود که نتیجه آن از قبل مشخص شده است. مانند تیمی که چند دوره قهرمان یک قاره شده است حالا بخواهد با یک تیم محلی وارد رقابت شود. کسانی که به عنوان گزینه‌های اصلاحات مطرح هستند، بهتر است که بدانند انتخابات ریاست جمهوری جای آزمون و خطا نیست.

بیشتربخوانید: خدا عاقبت احمدی نژاد را ختم به خیر کند/ جلسه با حسین دهقان و رستم قاسمی به معنی حمایت از آن‌ها نیست

رجایی ادامه داد: خاتمی یکی از محبوبترین و معقول‌ترین مسئولین در ایران و منطقه است و در رزومه ۸ ساله او کوچکترین ابهامی وجود ندارد. هیچ دولتمردی در دولت او پرونده فساد ندارد و ما در دوره ریاست جمهوری وی، شاهد بهبود روابط ایران با جهان بودیم. استقبال از او در کاخ ورسای یا ایده گفتگوی تمدن‌های و ... گوشه کوچکی از توفیقات اوست. اطلاعات سیاسی و اقتصادی و فرهنگی او کماکان به روز است و خداراشکر شرایط جسمی خوبی هم دارد. حتی اگر نخواست وارد شود هم از او دعوت شود تا ورود پیدا کند. در این صورت باعث می‌شود اصولگرایان نیز با گزینه قدر و جدی خود وارد میدان شوند.

خاتمی آمادگی قربانی شدن برای اصلاح کشور را دارد

رجایی با بیان اینکه اصلاح امور کشور قربانی می‌خواهد، گفت: درست است که شرایط کشور وخیم است، اما اصلاح امور و جراحی کشور نیز قربانی می‌خواهد، همانطور که قاسم سلیمانی برای امنیت و منافع کشور قربانی شد، آقای خاتمی نیز این آمادگی را دارد. من سایر گزینه‌ها را برای اصلاح طلبان پیش برنده نمی‌دانم و معتقدم بعد از خاتمی گزینه مناسب آقای جهانگیری است و تصورم این است اصلاح طلبان می‌توانند با این گزینه‌ها پاستور را فتح کنند. از سوی دیگر اگر جهانگیری وارد شود روی او اجماع خواهد شد. درست است که انتقاداتی در خصوص دلار جهانگیری و ... به او خواهد بود، اما نباید از فرصت مناظره‌ها غافل بمانیم. او توانایی بالایی در مناظرات خواهد داشت.

رجایی ادامه داد: تصورم این است که اصلاح طلبان دیگر از کاندیدای اجاره‌ای استفاده نخواهند کرد و از همین رو به سمت لاریجانی نخواهند رفت. اصلاح طلبان باید با گزینه رسمی و شناسنامه دار خودشان وارد شوند.

وی با اشاره به وضعیت اصولگرایان در ۶ ماه باقی مانده تا انتخابات گفت: اصولگرایان همچون دوره‌های قبل دچار تفرق و در حال آسیب شناسی شکست‌های گذشته خود هستند. احتمالا بار دیگر با چندگزینه وارد شوند اما در نهایت روی یک گزینه به اجماع خواهند رسید. توافق و وحدت در میان اصولگرایان همواره مانند یک دُر نایاب است.

سیاست عقیم نشده که از پادگان‌ها کاندیدا قرض بگیرد

رجایی با بیان اینکه این نظامیان هستند که به ورود و حضور در انتخابات و سیاست اصرار دارند، گفت: البته بخشی از نظامیان هستند که اصرار به این موضوع دارند، شما تا چند دهه دیگر نخواهید دید که ارتش وارد این میدان سیاست و انتخابات شود. برخی از نظامیان خود را به عرصه سیاست نزدیک‌تر می‌بینند، اما نقد من این است که عرصه سیاست دچار نازایی و عقیم بودن نشده است که از پادگان‌ها کاندیدا قرض بگیرد. مردم هیچ‌گاه به نظامیان رویکرد مثبتی نداشتند و شانسی را برای نظامیان نمی‌دانم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه برخی در حاکمیت به دنبال آن است که مشارکت پایین باشد تا گزینه مورد نظر از صندوق رای خارج شود، یادآور شد: همین حالا هم یک دوراهی مهمی وجود دارد، ممکن است در دوره آینده ما بحث انتقال قدرت رهبری را داشته باشیم، بنابراین اگر منافع و مصالح کشور برایمان اهمیت دارد باید با آدمی پیش برویم که بتواند خوب کشور را اداره کند. مانند تیمی هستیم که با مرحله یک چهارم نهایی رسیده است و نمی‌توانیم در این مرحله بازیکنان اصلی را روی نیمکت بگذاریم. از این طرف آن قشری که شانس پیروزی خود را در رای کم می‌داند، سعی می‌کند تا مشارکت را در پایین‌ترین سطح خود نگاه دارد. امیدوارم این دوگانه، حاکمیت مسیر اول را انتخاب کند.

وی با اشاره به تحرکات انتخاباتی قالیباف نیز گفت: من فکر می‌کنم قالیباف موقتا سمت ریاست پارلمان را برعهده دارد و البته این احتمال هم‌ وجود دارد که برای حضور فرد دیگری مقدمه چینی کند. البته با شناختی که از روحیه او دارم، اگر از سمت حاکمیت به او اجازه داده شود در خروج از پارلمان تردید نخواهد کرد. قالیباف در میان گزینه‌های اصولگرایان شرایط مناسبی دارد و در دو دوره قبل در یک قدمی پاستور قرار داشت.

قالیباف بدون اجماع هم وارد انتخابات می‌شود

رجایی ادامه داد: اصولگرایان از تعدد گزینه و اصلاح طلبان از کمبود گزینه نگران هستند. اصولگرایان حتی اگر روی قالیباف اجماع نکنند هم او اگر شرایط به او اجازه دهد بدون توجه به اجماع ورود خواهد کرد.

رجایی با بیان اینکه بعید می‌دانم رئیسی به میدان انتخابات ورود کند، تصریح کرد: البته او صراحتا آمدنش را نفی نکرده است و این خود جای سوال دارد. اما در جبهه اصولگرایان افرادی مانند لاریجانی، قالیباف و حتی رئیسی می‌توانند مطرح باشند. افرادی مانند ضرغامی، رستم قاسمی یا سعید محمد در مراحل بعدی هستند و اصلا رای آوری ندارند، اما مباحثی برای شهردار شدن سعید محمد وجود دارد.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 غلامعلی رجایی انتخابات 1400 انتخابات 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۸۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!

اصلاح‌طلبان رادیکال به دنبال جهت دهی خشم عمومی با هدف بازگشت به خیابان هستند!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز دوشنبه دهم اردیبهشت در حالی چاپ و منتشر شد که ایران پادشاه فوتسال آسیا، «نتانیاهو» در هزارتوی بحران‌ها، خاک تشنه سیستان و حوتشی شورای شهر حین سخنرانی شهردار تهران و زمزمه استیضاح در بهشت در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

تاملی بر کنش های سیاسی- رسانه ای اصلاح طلبان در خصوص طرح «نور» بیانگر آن است که آنان این طرح را به عنوان یکی از فرصت های کنشگری خود در فضای سیاسی- اجتماعی تفسیر کرده و بر این باورند قطبی سازی در این حوزه سیاست‌ورزی از دریچه اجتماعی هستند.

روزنامه آرمان ملی در گفتگو با حسین انصاری راد نماینده تندرو در مجلس ششم مسئله حجاب و گفتگو با آمریکا را به طرز عجیبی به یکدیگر پیوند داده و نوشته است:

در شرایط کنونی این هسته چهار خط قرمز برای خود ترسیم کرده است. مسأله اول مذاکره با آمریکاست. دوم موضوع حجاب است. سوم مسأله محبوسین و چهارم موضوع نظارت استصوابی است. در واقع اگر قرار است تغییر مثبتی در آینده صورت بگیرد باید تغییری در نگرش های موجود صورت بگیرد. هسته مرکزی قدرت باید تلاش کند در این چهار موضوع تجدید نظر کند. این تجدید نظر نیز می بایست در راستای منافع ملی و خواسته های مردم صورت بگیرد. بدون تردید در شرایط کنونی یکی از چالش های مهم کشور در عرصه بین المللی است. این در حالی است که مذاکره با آمریکا و کاهش تنش با این کشور تا حدودی می تواند این چالش ها را کاهش بدهد!

روزنامه هم‌میهن نیز به نقل تقی آزاد ارمکی جامعه شناس اصلاح‌طلب به طرح مسئله عبور زنان از قواعد حجاب پرداخته و می‌نویسد:

اعتراضات در ایران ابتدا مستقیم و رودررو نیست، اعتراضات به شکل دیگر انجام می‌شود، مثلا به جای اینکه زنان به پوشش بیشتر ترغیب شوند به سمت تغییر الگوهای پوشش می‌روند، اتفاقی که در دوسال اخیر افتاده است.

آزاد ارمکی با بیان ان ادعا که عبور زنان از قواعد جمهوری اسلامی الان در تمام ایران حتی شهرهای مذهبی و شهرهای کوچک هم دیده می‌شود، افزود: این موضوع در حال گسترش است. زنان به جای اینکه درگیر شوند، افراد دیگر را هم به عبور از حجاب دعوت می‌کنند. این اتفاق عجیبی است که گشت ارشاد ناخواسته باعث آن می‌شود. از سوی دیگر نارضایتی که در خیابان ایجاد می‌شود، به خانواده انتقال می‌یابد و خانواده‌ها در گروه‌های اجتماعی دچار تغییر رفتار می‌شوند، که اگر این بگیر و ببندها باعث اتفاق دیگری شبیه به مرگ مهسا شوند، آنوقت دیگر نمی‌توان آن را کنترل کرد. اتفاقی شبیه به مسمومیت دختران در مدارس می‌تواند تبدیل به جریان خطرناکی شود و اعتراض اجتماعی را به سمت خشونت آمیز و غیر قابل کنترلی ببرد.

روند کنشگری اصلاح طلبان در این رابطه با ایجاد خشونت در خیابان و تئوری پردازی برای آن چند نکته قابل توجه دارد، این جریان تلاش دارد همچنان از کلیدواژه «گشت ارشاد» به جای طرح «نور» در فضای رسانه ای استفاده کرده و به نوعی تصویر گذشته را بر طرح نور غالب سازد.

اصلاح طلبان طی این جهت دهی می کوشند تا جامعه را جامعه معترض، ناراضی و بدبین تعریف کنند که با طرح نور عصبانی تر می شوند. نکته قابل توجه اینکه اصلاح طلبان در حال جهت دهی به این موضوع هستند که مخالفان باید دو اقدام را انجام دهند یکی بروز خشم در صحنه و دیگری بروز خشم خود در حوزه هایی که قدرت دارند!

این جریان در راستای ایجاد جبهه مخالفان و دگرسازی از نیروی انتظامی به عنوان مجری قانون تلاش می کنند که این نیرو را درصدد کنترل شهر بازنمایی کنند.

عباس عبدی نیز در روزنامه شرق توصیه ویژه به مسئولان کرده و نوشته است:

اینکه کسانی خود را دانا به دستورات خدا دانسته و از این منظر بخواهند به مردم امر و نهی کنند، جوابگوی نسل جدید نیست. این استدلال‌های درون دینی شاید برای گروه‌های حوزوی مناسب باشد. برای مقابله با بی‌حجابی همه اصول و قواعد شرعی، حقوقی، سیاسی و نیز اجرایی و انتظامی را دچار اختلال جدی می‌کنند تا این پدیده رخ ندهد در حالی که اندکی تامل نشان می‌دهد که احتمال چندانی برای تحقق این هدف، نه تنها وجود ندارد، بلکه بسیار پرهزینه خواهد بود!

برخی اصلاح طلبان ضمن تجویز نافرمانی مدنی بر عبور از قواعد حجاب و نیز تغییر الگوهای پوشش در سطح جامعه تاکید دارند.

بررسی این مطالب اما بیانگر آن است که اصلاح طلبان تلاش دارند تا در راستای راهبرد امر اجتماعی خود و ارتباط گیری با طیف جوانان و زنان بر روی مساله حجاب و پوشش متمرکز شده و به تعبیر خود اعتراض به حاکمیت را در این عرصه دنبال نمایند.

این طیف بر این باور است با صید با تولید سوژه های لازم امکان به عقب راندن تصمیمات حاکمیتی در موضوع حجاب و در نتیجه شکستن تابوی اقتدار نظام فراهم می آید، از جانب دیگر باید به این نکته نیز اشاره داشت که اصلاح طلبان به بهانه مبارزه خود با حاکمیت علاوه بر ایجاد تنش اجتماعی در خلال یک اقدام قانونی عملا می کوشند بخشی از مردم را هزینه منافع جریانی و سیاسی خود نمایند.

دیگر خبرها

  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است
  • حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • تصمیم قطعی گزینه جذاب بایرن: فقط خارج!
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟