Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سبزوار گفت: طبق آخرین پیگیریهای به عمل آمده، اختلاف شهرداری با مالکان سرای تاریخی معمارزاده سبزوار برطرف شده است و به زودی وضعیت تملک این اثر تاریخی مشخص خواهد شد.

به گزارش قدس آنلاین، سیدرضا حسینی افزود: سرای معمارزاده از جمله سراهای ارزشمند عهد قاجاریه است که به شماره ۵۹۶۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این بنا قبلا در جداره بازار تاریخی سبزوار قرار داشته است اما هم اکنون با تغییر شکل محلات و خیابانها در محله گلستان شهر سبزوار قرار دارد.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سبزوار گفت: سال ۱۳۹۵ طی قراردادی این اثر توسط شهرداری از مالکان خریداری شد ولی هنگام تحویل و تنظیم سند، به دلیل اختلاف متراژی که در قرارداد با وضعیت موجود ملک وجود داشت انجام معامله میسر نشد و موضوع تملک سرای معمارزاده از سوی شهرداری معلق ماند.

حسینی افزود: تخلیه این سرا و متروکه شدن آن بر شدت روند فرسایش و تخریب آن افزود و متاسفانه شدت بارندگی‌های سال ۹۸ بخشی از سه حجره گوشه جنوب شرقی حیاط را تخریب کرد.

وی ادامه داد: کاهش اعتبارات میراث فرهنگی در سالهای اخیر و عدم شفاف بودن وضعیت تملک اثر به علت وجود تناقض در قرارداد شهرداری با مالکان سبب رها شدن اثر به حالت متروکه و افزایش روند فرسایش و تخریب آن شده است.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سبزوار گفت: در سال ۱۳۹۷ طرح مطالعات و مرمت، بازسازی و احیای اثر با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی و ستاد بازآفریی محدوده‌ها و محلات هدف بعد از چندین جلسه شورای فنی بررسی و مصوب شد و آماده ارائه برای اجراست.

حسینی با بیان این که پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی و اداره میراث فرهنگی سبزوار نیز به شدت پیگیر تامین اعتبار لازم برای مرمت و بازپیرایی این اثر است افزود: تنها راهکار برای مرمت و احیای این اثر تاریخی ورود بخش خصوصی و واگذاری اثر به اشخاص برای بهره‌برداری است با این وجود این اداره و پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی سبزوار مانند گذشته پیگیر جذب اعتبار برای رفع خطر از این بنای تاریخی است.

سبزوار در فاصله ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گردشگری و صنایع دستی اداره میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۹۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است

ایسنا/اصفهان فرماندار نایین گفت: گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت و یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان نایین است.

محمد کریمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار ‌کرد: با جدیت پیگیر توسعه گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های آن در شهرستان نایین هستیم زیرا موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان به‌عنوان اولین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: تمام تلاش ما در مجموعه اداری شهرستان حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و صنایع دستی و تسهیل امور برای رفع مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است.

فرماندار نایین افزود: بر همین مبنا جلسات کمیته تخصصی میراث فرهنگی با فواصل زمانی معین برگزار و در این جلسات به صورت مصداقی با حضور مدیران مربوطه و بعضاً شخص سرمایه‌گذار موضوعات و درخواست‌های این حوزه مورد بررسی و تصمیماتی در این راستا اتخاذ می‌شود که امیدواریم بتوانیم به‌عنوان خدمتگزار مردم، زمینه ایجاد سرمایه‌گذاری و به تبع آن ایجاد اشتغال و توسعه شهرستان را در مبحث مهم گردشگری پیگیری کنیم.

کریمی با اشاره به برگزاری منظم جلسات این کمیته تخصصی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه که بعضاً چند سال متوقف بود با ارائه راهکار و تعامل بین دستگاهی و همکاری مدیران شهرستان مرتفع شد و شاهد اقدامات خوبی در حوزه مرمت آثار تاریخی، تسریع در صدور مجوزها و ایجاد واحدهای بوم‌گردی و گردشگری و پیگیری ثبت آثار ملموس و میراث ناملموس فرهنگی بودیم که با مجموع این اقدامات، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را به عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان تقویت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی نایین خصوصاً محوطه پیرامونی نارین قلعه، بررسی مسائل و مشکلات مجموعه‌های بوم‌گردی و گردشگری در شهرستان، بررسی نحوه معرفی جاذبه‌های گردشگری در ورودی‌های شهر نایین و جذب مسافران عبوری، احیای مغازه‌های بازار تاریخی نایین از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در نایین است که نیاز به بررسی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • تعطیلی تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی استان کرمانشاه
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد