Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@01:17:40 GMT

خطر اصلی برای حکومت ایران کجاست؟

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۲۹۹۵۹

خطر اصلی برای حکومت ایران کجاست؟

عباس عبدی روزنامه نگار و تحلیلگر در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: خطر اصلی برای حکومت ایران کدام موضوع یا گروه یا کشور است؟ گرانی، فساد، بیکاری، امریکا، اسراییل، عربستان، مجاهدین، براندازان، فضای مجازی، اصلاح‌طلبان و... کدام یک از این‌ها خطر اصلی هستند؟ به نظر بنده هیچ کدام این‌ها تهدید اصلی برای بقای حکومت نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند سه مورد اول مهم هستند، ولی باز هم مهم‌تر از آن‌ها وجود دارد.

به نظرم خطر اصلی جای دیگری است. پیش از توضیح آن به نکته‌ای نیز اشاره کنم. هر جامعه‌ای به نسبتی که از شفافیت و آزادی بیان بهره‌مند است، مسائل و عوامل تهدیدکننده بقای خود را در قالب‌های گوناگون آشکار می‌کند. برای نمونه حکومت گذشته به دلیل فقدان شفافیت و آزادی، در شناخت عنصر خطرناک علیه خود اشتباه کرد. آن‌ها طی ۶ سال از ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۵ درگیر مبارزه بی‌امان علیه گروه‌های مسلح و چریکی بودند و در سال ۱۳۵۵ آخرین خانه‌های تیمی آنان را فتح کردند. همه را یا کشتند یا زندانی کردند.

مبارزه مسلحانه را بزرگ‌ترین دشمن و خطر علیه خود می‌دانستند و پس از فتح آخرین سنگر آن‌ها نفس راحتی کشیدند که گویی پیروز شده‌اند و جزیره ثبات ایران، در اقیانوس ناآرام خاورمیانه تاسیس شده است. غافل از اینکه فقط یک‌سال بعد از آن موفقیت، حکومت در سراشیبی رو به پایان خود قرار گرفت. چرا؟ چون متوجه وجود یک جریان آرام در زیر این اقیانوس مواج جامعه نبودند.

اسدالله علم در خاطرات خود به مواردی از این جریان اشاره می‌کند ولی گوش شنوایی برای آن نبود. آن جریان فاصله عمیقی بود که میان نسل جوان و رو به رشد با آن حکومت رخ داد. شاه همیشه می‌پرسید که این دانشجویان از ما چه می‌خواهند؟ در حالی که همه چیز را برای‌شان فراهم کرده‌ایم. وی متوجه این نکته نبود که دانشجویان می‌خواستند، خودشان باشند و تحت دستور این و آن نباشند.

آنان از نظام پدرسالار او فاصله گرفته بودند و به همین دلیل، خیلی آرام و در بستر جامعه در حال حرکت برخلاف ارزش‌های نظام حاکم بودند. بنده این تحول را در کتاب‌های جنبش دانشجویی پلی‌تکنیک تهران و نامگذاری کودکان تهرانی نشان داده‌ام.

گرچه شرایط امروز ایران با پیش از انقلاب به کلی تفاوت دارد و از بسیاری جهات قابل مقایسه نیستند، ولی از یک جهت می‌توان فرآیند مشابهی را دید و آن شکل‌گیری یک جریان متفاوت از ارزش‌های رسمی در نسل‌های جدید است. اگر هر ۱۰ سال را معرف یک نسل بگیریم، باید بگوییم که حتی نسل‌های دهه ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ که امروز در زمره پدران جوان هستند، نیز با ارزش‌های رسمی در حال فاصله‌گذاری هستند، چه رسد به نسل‌های دهه ۱۳۸۰ و در آینده دهه ۱۳۹۰ که حتی نیاز به فاصله‌گذاری نیز ندارند، چون این‌ها متفاوت از این ارزش‌ها متولد و بزرگ می‌شوند.

توجه کنیم که اکنون بیش از ۴۰ سال است که فرزندان این کشور تحت تبلیغ و آموزش‌های متمرکز و شدید و نظارت‌های قابل دیدن قرار دارند. ۱۲ سال آموزش و پرورش و ۴۰ سال صدا و سیمای انحصاری فکر و ذهن آنان را تحت تاثیر قرار می‌داد، ولی نتیجه چه شده است؟ تقریبا هیچ اگر نگوییم منفی. این فرزندان حتی پدران و مادران و بزرگ‌تر خود را نیز تغییر می‌دهند، چه رسد به اینکه تحت تاثیر این آموزه‌های بسیط و کم‌عمق رسمی قرار گیرند.

آنان امروز پرسش‌هایی را مطرح می‌کنند که پدرا‌ن‌شان هم قادر به پاسخ دادن به آن‌ها نیستند چه رسد به ساختار رسمی که اصولا عقیده‌ای به پاسخ دادن ندارد. شکاف گسترده میان نسل‌های جدید با ارزش‌های رسمی در حال عمیق‌تر شدن است و هیچ راهی برای حل آن مگر به رسمیت شناختن این نسل وجود ندارد. آثار چنین شکافی را حتی میان روحانیون نزدیک به حکومت می‌توان دید که چگونه تحت تاثیر فرزندان و نوه‌های خود در حال فاصله‌گیری از ارزش‌های رسمی هستند.

بنابراین بهتر است به جای پرداختن به عوامل مشهود ولی کم‌خطر که بزرگ‌نمایی می‌شوند، به جریان آرام زیر پوست جامعه توجه کرد که هیچ کاری هم علیه آنان جز به رسمیت شناختن آنان نمی‌توان کرد. باید به گونه‌ای عمل کرد که اکثریت قاطع مردم، به ویژه نسل جوان با ساختار رسمی نگاه همدلانه داشته باشند.

مناسب است که این یادداشت را با این سخن دیوید هیوم به پایان برد که «حکومت تنها بر بنیان نظرات (مردم) استوار است. این قاعده کلی همان اندازه درباره استبدادی‌ترین و نظامی‌ترین حکومت‌ها صدق می‌کند که برای آزادترین و مردمی‌ترین آنها».

منبع: فرارو

کلیدواژه: عباس عبدی تحلیل گر حکومت ارزش های رسمی خطر اصلی ارزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۹۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فتحیه کجاست؟ راهنمای سفر به فتحیه

علاوه‌براین، حضور مهاجران کشورهای دیگر طی چند قرن اخیر تاکنون فضای بی‌نظیری را در فتحیه خلق کرده است. از رستوران‌های بین‌المللی گرفته تا بوتیک‌های اجناس سنتی و دست‌ساز، نقاط بی‌نظیری برای تفریح و سرگرمی در این شهر وجود دارد. اگر به تازگی با فتحیه آشنا شده‌اید و نمی‌دانید فتحیه کجاست، این مطلب برای شما نوشته شده است. 

فتحیه ترکیه کجاست؟

کشور ترکیه در چند دهه اخیر به یکی از پرطرفدارترین مقاصد سفرهای خارجی ایرانیان تبدیل شده است، اما هنوز برخی از شهرهای ترکیه برای بسیاری از ما ناآشنا یا کمتر شناخته‌شده هستند. پیش از خرید تور فتحیه لازم است اطلاعات دقیقی از موقعیت جغرافیایی این شهر داشته باشید. این شهر ساحلی شگفت‌انگیز با آب‌های زلال و فیروزه‌ای رنگ، مناظر کوهستانی و البته جاذبه‌های باستانی در سمت غربی کشور ترکیه و در حاشیه دریای اژه قرار دارد و اخیرا توانسته نظر بسیاری از گردشگران به ویژه در ایران را به خود جلب کند.

فتحیه با نام باستانی تِلمِسوس در استان موگلا، در ۱۳۵ کیلومتری جنوب غربی مارماریس در نزدیکی یونان واقع شده است. این شهر بندری که در دامنه کوه‌های مندوس قرار دارد، به دلیل برخورداری از طبیعت شگفت‌انگیز، آب و هوای معتدل و مدیترانه‌ای، هزینه پایین و کیفیت بالای سطح زندگی، مکان مناسبی برای مهاجرت و سفر است. پروازهای منظم از شهرهای مطرح ترکیه و وجود راه‌های ارتباطی متعدد تنها بخشی از عواملی است که باعث محبوبیت فتحیه در میان گردشگران شده است.

نحوه سفر به فتحیه

برخی گردشگران ترجیح می‌دهند ابتدا با تور ازمیر به این شهر سفر کرده و سپس از راه زمینی یا هوایی به فتحیه بروند. در این شرایط با یک تیر دو نشان زده و از دو شهر زیبای ترکیه دیدن کرده‌اند. فاصله این دو شهر با هواپیما یک ساعت و با اتوبوس حدود 7 ساعت است. در صورتی که سفر زمینی از ازمیر به فتحیه را انتخاب کنید، مسیر سرسبز و زیبایی پیش روی شماست.

شما می‌توانید با پرواز داخلی از استانبول و آنکارا نیز به فتحیه سفر کنید. پس از اتمام سفر هوایی، می‌توانید با اتوبوس یا خودروهای کرایه‌ای به این شهر شگفت‌انگیز برسید. اگر به استانبول سفر کرده‌اید و می‌خواهید از استانبول راهی فتحیه شوید، بهتر است بدانید که فاصله استانبول تا فتحیه ۷۷۰ کیلومتر است.

نزدیک‌ترین فرودگاه به این شهر، فرودگاه دالامان است که در فاصله ۴۵ کیلومتری فتحیه قرار دارد و دو ترمینال پروازهای داخلی و بین‌المللی دارد. برخی گردشگران که سفر خود را از ایران آغاز می‌کنند، از فرودگاه‌های آنتالیا یا بدورم به فتحیه می‌روند . برای این کار ابتدا باید با یک پرواز کوتاه به بدورم سفر کنید و پس از آن به وسیله اتوبوس یک مسیر ۳ ساعته را طی کرده و به فتحیه برسید. هزینه اتوبوس شما از بدروم به فتحیه چیزی حدود ۷۹ تا ۱۴۰ لیر ترکیه می‌شود. اگر قصد دارید به هر دلیلی از فرودگاه آنتالیا سفرتان را آغاز کنید، می‌توانید پس از اتمام پروازتان با اجاره خودرو در مسیری با مناظر چشم‌نواز به فتحیه برسید.

علاوه بر این روش‌ها، لازم است بدانید که با خرید تور ترکیه تقریباً از تمام شهرهای مهم این کشور نظیر آنتالیا، کالکان، ازمیر، آلانیا، استانبول، اسپارتا، قونیه، دنیزلی، دالامان و مارماریس می‌توانید با اتوبوس شاتل به فتحیه بروید. تمامی این اتوبوس‌ها در ایستگاه اتوبوس شهرداری فتحیه توقف دارند. اگر تصمیم دارید در هزینه‌های سفر صرفه‌جویی کنید و با اتوبوس‌های مجهز به فتحیه سفر کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم جدول زمان‌بندی و حرکت این اتوبوس‌ها را پیش از سفر بررسی کنید و از حرکت آن‌ها به سمت فتحیه مطمئن شوید.

بهترین زمان سفر به فتحیه

برای تصمیم‌گیری بهتر درباره بهترین زمان سفر به فتحیه ترکیه ابتدا باید مشخص کنید که در این سفر قصد بازدید از چه مکان‌های گردشگری و همچنین شرکت در چه فعالیت‌هایی را دارید. به طور کلی، آب و هوای فتحیه در ماه‌ها و فصول مختلف بسیار متنوع است. بهار مرطوب با نسیم خنک دریا، تابستان‌های گرم با آفتاب سوزان، پاییز خنک با بارش نسبتاً شدید باران و زمستان‌هایی که دمای هوا به ۴ درجه می‌رسد، آب و هوای فتحیه ترکیه را تشکیل می‌دهند.

قبل از تهیه بلیط و رزرو اقامتگاه و هتل، ابتدا هدفتان را از سفر به فتحیه مشخص کنید؛ برای مثال اگر به دنبال استراحت در سواحل فتحیه هستید یا می‌خواهید از تفریحات آبی لذت ببرید، بهترین زمان سفر به فتحیه برای شما اواسط بهار تا اواخر تابستان است. با توجه به آب و هوای مدیترانه‌ای این شهر منحصربه‌فرد، میانگین دمای هوا در تابستان بین ۲۳ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد است.

البته به یاد داشته باشید که تابستان هر سال چیزی حدود یک میلیون گردشگر به فتحیه سفر می‌کنند، در نتیجه اگر به دنبال دوری از هیاهو هستید و تصمیم دارید از جاذبه‌های تاریخی نظیر کایاکوی شهر ارواح، خرابه‌های تلوس یا گورهای صخره‌ای فتحیه بازدید کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم برای اوایل تا اواخر پاییز برنامه‌ریزی کنید.

یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی فتحیه دره پروانه نام دارد که در دامنه کوه بابا داغ واقع شده است. شما می‌توانید از ابتدای تابستان تا اواخر پاییز در این طبیعت منحصر‌به‌فرد اتراق کنید یا با پاراگلایدر روی دریای فیروزه‌ای اژه پرواز کنید. برای تفریح در ساحل اولودنیز، جزیره گمیلر، جزیره شوالیه و دره ساکلیکنت که محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری فتحیه هستند نیز پیشنهاد می‌کنیم برای سفرتان در بهار و تابستان برنامه‌ریزی کنید. شما همچنین می‌توانید در تمامی فصول از بازارهای سنتی فتحیه بازدید کنید، در رستوران‌های بین‌المللی این شهر غذاهای خوشمزه بخورید و در کوچه‌های این شهر قدم بزنید.

سفر به ترکیه با آژانس مسافرتی شباویز

در این مطلب شهر ساحلی فتحیه را به شما معرفی کردیم. با توجه به این که فتحیه یکی از شهرهای کمتر شناخته‌شده در ترکیه است، برای جلوگیری از بروز مشکلات و چالش‌های سفر، بهتر است از طریق یک آژانس مسافرتی معتبر به این شهر سفر کنید. برای داشتن سفری امن و ارزان به فتحیه و دیگر شهرهای ترکیه ما به شما آژانس مسافرتی شباویز را پیشنهاد می‌کنیم. شباویز با سابقه درخشان در برگزاری تورهای ترکیه، تورهای لحظه آخری ارزان و همین طور امکان پرداخت اقساطی تور همه آنچه برای سفری به یاد ماندنی نیاز دارید را در اختیارتان قرار داده است.

برای کسب اطلاعات کامل و دقیق از نحوه سفر به شهرهای ترکیه، آب و هوا، جاذبه‌های تاریخی و گردشگری، آدرس دقیق هتل یا اقامتگاه و همچنین هزینه سفر و... کارشناسان مجرب در آژانس مسافرتی شباویز در کنار شما هستند تا به تمامی سوالات شما پاسخ دهند. فقط کافی است با شماره 02152916 تماس بگیرید یا به سایت www.shabaviztour.com مراجعه کنید.

 

دیگر خبرها

  • رسمی؛ حسن یزدانی بدون مسابقه به المپیک پاریس می رود
  • حمله مستقیم نظامی ایران به رژیم صهیونیستی یک شاهکار نظامی بود
  • مدیریت انقلاب اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی را در جهان منزوی کرد
  • سکوت جامعه آرامش قبل از طوفان است /حکومت پس از جنبش مهسا به رویه سابق برگشت / زندگی گراها فاقد توانمندی برای ایجاد سامانه های جدید قدرت هستند
  • ببینید | بانیان فرقه بهائیت آغازگر کشف حجاب در ایران
  • آیا می‌دانید قدیمی‌ترین مقابر صخره‌ای ایران کجاست؟
  • ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟
  • فتحیه کجاست؟ راهنمای سفر به فتحیه
  • رسمی: پدیده جدید والیبال ایران تمدید کرد
  • شیرشاه کشتی ایران کجاست؟