Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@02:05:36 GMT

عرضه تخم‌مرغ بسته‌بندی الزامی نیست

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۳۱۴۶۱

عرضه تخم‌مرغ بسته‌بندی الزامی نیست

رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: با توجه به شرایط فعلی واحدهای تولیدی، هیچ الزام و اجباری در عرضه تخم‌مرغ خوراکی به صورت بسته‌بندی وجود ندارد.

«علی صفرماکنعلی» در نامه‌ای اعلام کرد: با توجه به شرایط فعلی واحدهای پرورش طیور صنعتی تخمگذار، عرضه تخم مرغ خوراکی به صورت بسته بندی در سراسر کشور به صورت ایجابی بوده و الزامی در این زمینه وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این نامه آمده که بدیهی است با مهیا شدن شرایط اقدام لازم براساس مفاد سند برنامه ملی ارتقای کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ صورت خواهد گرفت.

همچنین رونوشت این نامه به معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ شده است.

 به تازگی «فرزاد طلاکش» دبیر انجمن صنفی تخم مرغ شناسنامه دار ایران گفته بود، برپایه ابلاغ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان دامپزشکی در قالب یک اطلاعیه مشترک، همه مراکز توزیع از ابتدای بهمن‌ماه امسال ملزم به عرضه تخم‌مرغ شناسنامه‌دار بسته‌بندی در یخچال می‌شوند.

وی بر این باور است که روش توزیع تخم مرغ فله ای از مرغداری به مقصد عرضه مستقیم نه فقط یک امر غیربهداشتی است، بلکه از نظر اقتصادی به دلایل متعدد باعث دو نرخی شدن تخم مرغ در عمده فروشی ها و خرده فروشی ها با فاصله زیاد می شود، بنابراین اثربخشی کمی در متعادل سازی نرخ تخم مرغ در سطح عرضه خواهد داشت.

وی افزود: در شرایطی که کشور با مشکل جدی ویروس کرونا درگیر است، باید از عرضه فله ای کالاها به‌ویژه تخم‌مرغ برای حفظ بهداشت مردم و جلوگیری از انتقال سطحی این ویروس از پوسته تخم مرغ فله ای جلوگیری شود.

این الزام در شرایط فعلی در حالی مطرح شده که بررسی های میدانی نشان می دهد هر شانه تخم مرغ ۳۰ تایی فله ای در بازار بین ۴۲ هزار تا ۴۸ هزار تومان و تخم مرغ بسته بندی ۲۰ تایی ۳۸ هزارو ۵۰۰ تومان عرضه می شود.

۱۴۰ واحد بسته بندی تخم مرغ در کشور فعال است که برای حمل تخم مرغ روزانه ۲۲۸ هزار و ۵۰۰ عدد کارتن به ارزش ۶۸۸ میلیون تومان و سالیانه ۸۳ میلیون و  ۴۰۲ هزار کارتن به ارزش ۲۵۱ میلیارد تومان به مصرف این صنعت می رسد.

با توجه به تولید سالیانه یک میلیون تنی تخم‌مرغ در سال، فقط ۲۵ درصد این محصول به شکل پاستوریزه جذب صنعت غذا اعم از کارخانجات تولیدکننده کیک، کلوچه، قنادی، شیرینی‌پزی و سس می‌شود./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: عرضه تخم مرغ تخم مرغ بسته بندی فله ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۱۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیله غیراخلاقی تولیدکنندگان معروف تنقلات برای فروش بیشتر

پژوهش محققان بریتانیایی نشان می‌دهد که تولیدکنندگان معروف جهان مانند ام‌اندامز (M&Ms)، اریو (Oreo) و کیندر سورپرایز (Kinder Surprise) با ترفندهای غیراخلاقی، بسته‌بندی‌ها را به‌گونه‌ای طراحی‌ می‌کنند که کودکان را به هوس برای خوردن شیرینی و غذاهای ناسالم بیندازند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، طبق یک گزارش، شرکت‌های مواد غذایی از رنگ‌های روشن جذاب و شخصیت‌های کارتونی در تلاشی «غیراخلاقی» استفاده می‌کنند تا بچه‌ها را به سمت خواستن شیرینی‌ها و خوراکی‌های ناسالم سوق دهند. گروهی از کارشناسان تغذیه ۲۶۲ محصول غذایی شیرین فروخته شده در بریتانیا را با بسته‌بندی‌های خاص کودکان مورد بررسی قرار دهند که توسط ۱۰ شرکت بزرگ مواد غذایی ساخته شده بود.

این کمپین تحقیقاتی تولیدکنندگان مواد غذایی را متهم کرده است که به‌عمد از بسته‌بندی‌هایی استفاده می‌کنند که برای «تسخیر ذهن‌های کودکان» طراحی شده است تا مواد غذایی ناسالم بیشتری را بفروشند.

تحقیق گروهی از متخصصان مواد غذایی دانشگاه کوئین مری لندن نشان داد که:

۷۸ درصد این محصولات به دلیل محتوای چربی، نمک یا قند ناسالم تلقی شدند. ۶۷ درصد از افرادی که عکس یک شخصیت کارتونی را روی جلد خود داشتند، ناسالم بودند. ۸۰ درصد محصولات از رنگ‌های روشن و همچنین الگوهای سرگرم‌کننده و نوشته‌ها برای جلب توجه کودکان استفاده می‌کنند.

در این پژوهش مشخص شد که پاستیل‌های رنسام (Randoms)، کیندر سورپرایز (Kinder Surprise)، ام‌اندامز (M&Ms) همگی جزو خوراکی‌های ناسالمی دسته‌بندی می‌شوند که با وجود داشتن جلدهای رنگارنگ و جذاب برای کودکان، دارای شکر و چربی نامناسب برای کودکان هستند.

نتایج تحقیق نیز نشان داد که همه ۵۸ محصول جذاب مختص کودکان که توسط برند موندلیز، مالک برندهای Cadbury، Oreo، Milka و Dairylea، تولید شده است، ناسالم بودند.

در ماه فوریه، وس استریتینگ، مقام ناظر بر فعالیت وزیر بهداشت بریتانیا، ابراز نگرانی کرد که «به عنوان شهروند ما به‌شدت تحت تأثیر بازاریابی [غذایی] هستیم که دائماً به ما عرضه می‌شود و اکنون یک مورد فوریت برای اعمال محدودیت‌های جدید در بسته‌بندی مواد غذایی وجود دارد.»

پیش از این نیز سازمان دیده‌بان مردمی موسوم به «Public Eye» اعلام کرده است شیر خشک و غلات مخصوص نوزادان با نام‌های تجاری Cerelac و Nido که توسط شرکت سوئیسی نستله (Nestlé) برای کشورهای فقیر آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین تولید می‌شود، دستورالعمل‌های ضدچاقی سازمان جهانی بهداشت (WHO) در اروپا را نادیده گرفته است.

کد خبر 749925

دیگر خبرها

  • خودداری شهروندان ازخریدتخم‌مرغ‌های نگهداری شده در یخچال واحد‌های عرضه
  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند
  • حیله غیراخلاقی تولیدکنندگان معروف تنقلات برای فروش بیشتر
  • دستور رئیسی برای طراحی جت ۱۰۰ نفره / معاون علمی رییس جمهور: پیش‌قرارداد‌های ۱۲ جت بسته شده
  • زندانیان شاغل در روز کارگر هدیه گرفتند
  • راهنمای خرید، چاپ لیبل فوری ارزان 1 روزه از کجا ؟
  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی
  • شناسایی سه واحد متخلف غیراستاندارد در یزد
  • توجه به بسته‌بندی صنایع‌دستی در اولویت قرار بگیرد
  • بازدید مدیران صدای رسانه ملی از طرحهای عمرانی حرم رضوی