Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعداد انگشت شماری کشور که اکثرشان جزیره و دورافتاده‌اند، از کرونا در امان مانده‌اند، اما زندگی در این کشورها کاملا بی‌تغییر نبوده است.

به گزارش برنا و به نقل از گاردین، این ویروس مرگبار با وجود سرعت نفس گیرش در انتشار به هر نقطه از کره خاکی، در دستیابی به مناطقی ناکام مانده است و شاید هرگز به این مناطق نرسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشورهایی هستند که نه از ماسک صورت در آن خبری هست و نه از قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی. این چند کشور انگشت شمار در سراسر کره خاکی که بیشترشان جزیره و دورافتاده اند، در فرار و رهایی از همه گیری کووید–۱۹ کامیاب بوده اند.

اما اگرچه این ویروس، این مناطق را تحت تاثیر قرار نداده، شوک جهانی حاصل از آن در سراسر جهان قطعا به قوت خود باقی است.

اقیانوس آرام، منزلگاه بزرگترین مجموع کشورهای عاری از کروناست. در مجمع الجزایر دورافتاده کوک، همه گیری شبحی بوده که هرگز از سایه بیرون نیامده است.

در ماه های اول شیوع کرونا، مدارس راروتونگا پرجمعیت ترین جزیره مجمع الجزایر کوک بسته شد و فاصله گذاری اجتماعی در اماکن عمومی آن به اجرا درآمد.

اما در کشوری که تنها ۲۲ پزشک و دو دستگاه ونتیلاتور برای جمعیت ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفری دارد، بسیاری با ترس شیوع کنترل نشده ویروس زندگی کرده اند.

گردشگری به بیش از دو سوم تولید ناخالص داخلی جزایر کوک کمک می کند. از اینرو، وقتی دولت از اواسط ماه مارس (اواخر اسفند ۹۸) مرزها را به روی مسافران بین المللی بست، تاثیر آن سریع و چشمگیر بود.

از آن زمان به بعد، اقتصاد این منطقه از حمایت بسته کمکی دولت برخوردار شد که کارگران را در مشاغل حفظ کرد و بخشی از فعالیت های تجاری را در غیاب دلارهای گردشگری سرپا نگهداشت.

در سرتاسر اقیانوس آرام، دور نگه داشتن این ویروس لزوما مستلزم بسته نگه داشتن مرزهاست.

تونگا کشوری واقع در اقیانوسیه تقریبا همه رفت و آمدها به این پادشاهی را ممنوع اعلام کرده و جلوی ورود ویروس را گرفته ا ست، همانطور که کریباتی، نیوئه، نائورو و تووالو اینگونه بوده اند.

دو نقطه در جهان که از طریق راه های هوایی متصل نیستند، جزایر تاکولائو (وابسته نیوزیلند) و جزیره پیتکایرن (قلمرو انگلیس) هستند که از کرونا عاری اند.

منطقه پولینزیا فرانسه نیز به منظور احیای دوباره اقتصاد وابسته به گردشگری اش، در ماه ژوئیه (تیر) مرزهایش را گشود و قرنطینه ها را برداشت.

در آن مرحله، این قلمروی فرانسوی تنها ۶۲ مورد تائید شده به کرونا داشت در حالی که اکنون بیش از ۱۵ هزار مورد ابتلا و ۹۱ مورد مرگ ناشی از آن دارد.

اما تعطیل ماندن، بهای سنگینی دارد. تعطیلی ها، تاثیر ویرانگری بر اقتصادهای شکننده سراسر اقیانوس آرام به ویژه کشورهایی داشته است که به گردشگری وابسته اند.

اقتصاد فیجی در اقیانوسیه به شدت متاثر شد و هزاران نفر مشاغل خود در بخش گردشگری را رها کرده و به کشت و زراعت روی آوردند.

در بخش هایی از پاپوآ گینه نو نیز مردم به دلیل متوقف شدن روند اقتصاد رسمی، به مبادله پایاپای گرایش پیدا کردند.

طبق بررسی بانک جهانی، در سرتاسر پاپوآ گینه نو، بیش از نیمی از خانواده ها (۵۲ درصد) فرزندانشان را از ادامه تحصیل بازداشتند، زیرا استطاعت ثبت نام شان در مدارس را نداشتند.

همچنین در جزایر سلیمان در همسایگی پاپوآ گینه نو، جایی که تنها ۱۷ مورد ابتلا به کووید – ۱۹ گزارش شده، ۵۷ درصد از همه خانواده های بررسی شده، به دلیل کاهش درآمد، کمتر غذا می خورند.

در کورور بزرگترین شهر در مجمع الجزایر پالائو در غرب اقیانوس آرام، دلیل عاری بودن از شیوع کرونا پس از یک سال، آمیزه ای از شانس و تصمیم گیری زودهنگام برای بستن مرزها درنظر گرفته می شود.

اما جمهوری وانوآتو کشوری جزیره ای در اقیانوس آرام جنوبی است که در پایین ترین رده کشورهای متاثر از کرونا قرار دارد و تنها یک نفر در این جزیره به کرونا مبتلا شده و آن فرد نیز بهبود یافته است.

کشور جزیره ای ساموآ در اقیانوسیه دومین کشور از پایین جدول مبتلایان جهانی است که تنها دو نفر در آن مبتلا شده و هر دو بهبود یافته اند.

جزیره والیس و فوتونا یک جزیره فرانسوی در اقیانوس آرام جنوبی است که با ۴ مورد ابتلا به کرونا در رده سوم از پایین جدول قرار دارد. از این تعداد، یک نفر بهبود یافته است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا کرونا در جهان آنتی کرونا اقیانوس آرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۲۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیردریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به پیشرفت شگرف نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در ۴۵ سال بعد از انقلاب اسلامی که کشور در همه ابعاد در شرایط تحریمی و توطئه دشمنان قرار داشته است، انقلاب اسلامی در نقطه شروع خود حتی سیم‌خواردار هم نداشت.

وی در گفتگویی که با خبرگزاری دانشجو داشته، افزود : اما انقلاب از داشته‌های خود که مردم و جوانان نخبه بود بهره برد و امروز نه تنها در منطقه خاورمیانه، بلکه در جهان حرف اول را می‌زند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: هدف اصلی ایجاد پایگاه در قطب جنوب مطالعات علمی است، یعنی جامعه علمی و نخبگانی کشور در آن حضور پیدا خواهند کرد، در همه کشورهای دنیا که پایگاه در قطب جنوب دارند ارتش‌ها صرفاً پشتیبان کننده است.

امیردریادار ایرانی تاکید کرد: ما آمادگی کامل برای پشتیبانی نخبگان و بخش‌های علمی کشور برای حضور در قطب جنوب را داریم، بر این اساس دولت در حال آماده سازی برای حضور دائمی در قطب جنوب است.

27211

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899837

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • کدام کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده‌اند؟ (+ اینفوگرافی)
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • کنعانی: اگر رشادت مستشاران سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستان
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است / طرح‌ شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمی‌رسد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است
  • قدرت و نفوذ ایران در جهان مایه افتخار است