Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فردا، به نقل از مثلث‌آنلاین اصلاح‌طلبان که به تازگی با سازوکار مجمع اجماع‌ساز وارد انتخابات ریاست‌جمهوری شده‌اند، می‌خواهند 10نفر را به عنوان اشخاص حقیقی در کنار 30حزب اصلاح‌طلب(اشخاص حقوقی) قرار دهند تا به ظاهر آنها هم بتوانند به عنوان افراد تأثیرگذار در تصمیم‌گیری‌ها نقش داشته باشند اما واقعیت این است که بسیاری از اصلاح‌طلبان به دلیل آنکه نمی‌خواهند از نفوذشان کاسته شود، زیر بار کار حزبی نمی‎روند و تمایل دارند که نظرشان به اندازه نظر یک حزب عمل کند؛ موضوعی که در گذشته و در شورای عالی اصلاح‌طلبان هم محل نقد بسیاری بود و تعدادی از احزاب می‌گفتند چنین سازوکاری غیردموکراتیک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا اما همین سازوکار در مجمع اجماع‌ساز ادامه دارد و این‌بار گویا نقش شخصیت‌های حقوقی پررنگ‌تر هم شده است؛ چنانکه اخیرا مصطفی کواکبیان گفته است که یکی از آن 20 شخص حقیقی محمد موسوی خوئینی‌هاست؛ فردی که از چند وقت پیش زمزمه کنشگری‌اش در انتخابات1400 به گوش می‌رسید؛ خاصه با نامه طلبکارانه‌ای که به رهبر انقلاب نوشت و متعاقب آن نامه‎ای که به اصلاح‌طلبان نوشت و به نوعی فرمان انتخاباتی تلقی شد. پس از این دو نامه بود که بسیاری از تحلیلگران سیاسی گفتند که او قصد رهبری جریان اصلاحات را دارد و می‌خواهد جایگزین خاتمی شود اما به نظر می‌رسد که خوئینی‌ها پیش از ایفای چنین نقشی باید به چند پرسش مهم پاسخ دهد.

1. بسیاری از اصلاح‌طلبان پس از انتخابات مجلس و شکست سنگین‌شان در انتخابات ابراز کردند که انتخابات در نظام ایران دیگر ارزشی ندارد؛ چنانکه صادق زیباکلام گفت که انتخابات بعد از این دوزار هم نمی‌ارزد. موسوی خوئینی‌ها باید پاسخ دهد اگر بدنه اصلاحات به این نتیجه رسیده است که انتخابات دیگر محل اثر نیست، چرا اکنون و در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری او و همراهانش به این میزان برای حضور در انتخابات و پیروزی تقلاء می‌کنند؟ آیا این تناقض در گفتار و عمل حاکی از فرار از پیامدهای شکست سنگین در انتخابات مجلس و در عین حال استمرار میل قدرت‌طلبی دارد؟

2. از سوی دیگر نیروهایی مانند سعید حجاریان و عباس عبدی در یادداشت‌هایی گفتند که انتخابات در ایران فرمایشی است؛ به نحوی که یکی با ادبیاتی استهزاگونه نوشت که باید یک رئیس جمهور تعیین شود تا هم خیال همه راحت شود و هم در استفاده از صندوق رأی صرفه‌جویی شود! و دیگری به طعنه نوشت که باید نخست‌وزیر تعیین شود تا بساط انتخابات در کشور جمع شود. اگر چنین است چرا موسوی‌خوئینی‌ها که تا امروز لیدری همین نیروها یعنی جریان چپ اصلاحات را برعهده داشته است، اکنون با صدور فرمان انتخاباتی همه اصلاح‌طلبان را به حضور حداکثری فرا می‌خواند؟

3. اگر احیانا موسوی خوئینی‌ها مخالف نظرات حجاریان و عبدی است و هنوز باور دارد که انتخابات در ایران منشأ اثر است و وجه دموکراتیک نظام را تأمین می‌کند، چرا از آنها برائت نمی‌جوید؟

4. از سوی دیگر اینکه موسوی خوئینی‌ها قصد کنشگری در انتخابات1400 را دارد نشان می‌دهد او و نزدیکانش مترصد رئیس‌جمهور کردن یک شخص هستند. با در نظرداشتن این گزاره موسوی خوئینی‌ها باید پاسخ دهد که چرا پیش از آنکه از یک نفر دیگر حمایت کنید، در قبال عملکرد بسیار ضعیف رئیس‌جمهور فعلی پاسخگو نیستند؟ آیا قرار است جبهه اصلاحات هر بار زمینه رئیس‌جمهور شدن فردی را فراهم کند و بعد از آنکه او رئیس‌جمهور شد، در قبال عملکرد او در برابر جامعه به هیچ‌وجه پاسخگو نباشد؟

5. در پایان آقای خوئینی‌ها باید روشن کند که جریان اصلاحات به دنبال قدرت صرف است یا اصلاح امور و اگر در پی اصلاح است، چرا هیچ راهبرد منسجمی به مردم ارائه نمی‌دهد تا مردم بدانند اصلاح‌طلبان دقیقا قرار است بعد از این چه بر سر کشور بیاورند و اگر صرفا در پی قدرت‌ هستند که بحث دیگری است.

منبع: فردا

کلیدواژه: موسوی خوئینی ها اصلاح طلبان انتخابات موسوی خوئینی ها اصلاح طلبان رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۴۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراکتور فردا سرمربی خود را معرفی می‌کند!

به گزارش “ورزش سه”، اگر در تبریز باشید هر هفته فرصت این را دارید که با مراجعه به یک منطقه صنعتی در غربی‌ترین نقطه تبریز، با سرمربی (حالا مسئول فنی) هم‌صحبت بشوید. البته این تنها رویداد عمومی موجود برای خبرنگاران حوزه نیز محسوب می‌شود و طبیعتا بیشتر از سایر شهرها موردتوجه قرار می‌گیرد و این توجه پیش از بازی با پرسپولیس و استقلال مضاعف می‌شود و خبرنگاران بیشتری برای پوشش رسانه‌ای به بنیان دیزل می‌روند.

بعد از ظهر با عبور از حراست سخت‌گیر و ناسازگار بنیان دیزل، به باشگاه تراکتور می‌رسید. ساعت حوالی یک است و بازیکنان در هتل حضور دارند و برخی از آنها با خبرنگاران خوش می‌کنند. حالا به تونل منتهی سالن نشست خبری می‌رسید؛ جایی که با تصویر محمدرضا زنوزی، بازیکنان تراکتور و سرمربیان ادوار این تیم روبرو می‌شوید.

نشست خبری در تبریز معمولا به این شکل است که ابتدا ریش سفیدها سوالات خود را می‌پرسند و سپس کم کم نوبت به سایرین می‌رسید. هواداران تراکتور با دقت و وسواس کنفرانس‌های مطبوعاتی را تماشا می‌کنند و بعد از آن به قضاوت خبرنگاران می‌پردازند و به همین دلیل این فرصتی را به وجود می‌آورد که خبرنگاران با سوالات خود توجه عمومی را به خود جلب کنند؛ انتخاب برخی از آنها جلب محبوبیت است و البته بسیاری دیگر هم مستقلانه سوال می‌پرسند.

سوال اول با لحنی مهربانانه از سوی خبرنگاری باتجربه طرح شد و سپس یکی از خبرنگاران قدیمی که دیگر کمتر پیش می‌آید به نشست خبری برود، در دومین سوال جنجال را به پا می‌کند: “تیم را شما (حمید مطهری) هدایت می‌کنید یا خرزو خان؟” اشاره او به عدم امضای قرارداد یحیی گل‌محمدی است.

البته این خبرنگار حواسش هست که این سوال می‌تواند تبعاتی را برایش به دنبال داشته باشد و شاید به همین دلیل در بخشی از سوالش به جای نام پرسپولیس از “پیروزی” استفاده می‌کند تا به این شکل هواداران تراکتور را با خود همراه کند یا حداقل از زیر فشار احتمالی آنها خارج شود.

حمید مطهری پاسخی ساده و بی‌دردسر به این پرسش می‌دهد و از آن می‌گذرد تا به سایر خبرنگاران برسد. در حالی که مسئول هیئت فوتبال تبریز از خبرنگاران می‌خواهد که تنها یک سوال مرتبط با بازی بپرسند، این خبرنگار دوباره به سراغ همین موضوع می‌رود، البته دوباره با احتیاط و با تلاش برای اینکه مورد هجمه هواداران و صفحات هواداری قرار نگیرد.

“شما مربی تیم ملی بودید و برای شما احترام قائلیم و امیدواریم سوالاتمان جور دیگری تعبیر نشود اما وظیفه ما به عنوان نماینده افکار عمومی این است که مشخص کنیم که نقش آقای مطهری که سابقه سرمربیگری در نساجی را ماورای نتایج داشته و دستیار آقای گل‌محمدی بوده، چیست و آیا قراردادتان به عنوان مربی بوده یا سرمربی و اینکه آیا باید منتظر سرمربی جدید باشیم یا نه؟”

مطهری بار دیگر با لحنی آرام پاسخ می‌دهد و می‌گوید که برای او تفاوتی ندارد نفر اول باشد یا صدم. شاید او انتظارش را نداشت که در آستانه بازی حساس استقلال _دیداری که حتی هواداران منتقد و معترض را هم متحد کرده_ چنین سوالاتی طرح شوند و احتمالا انتظار حمایت از تیم را داشته است.

مسئول فنی تراکتور که از سوی باشگاه به عنوان دستیار اول سرمربی معرفی شده، مسئولیت پاسخ به این سوال را به درستی به باشگاه محول می‌کند. باشگاه تراکتور پاسخ جدیدی به این پرسش نداشته و اساسا به نظر می‌رسد که موضوع از دست آنها نیز خارج باشد.

البته در همان زمان معارفه مطهری مشخص بود که او حداقل در این دو بازی با ذوب‌آهن و استقلال نفر اول باشد و به همین دلیل انتظار می‌رفت که این سوالات حداقل از بازی بعدی طرح شوند؛ هرچند که هیچ بعید نیست که ماجرای یحیی گل‌محمدی بیشتر هم به طول بیانجامد چرا که هنوز پاسخ روشنی به حل مشکلات او وجود ندارد.

در نهایت باید گفت که بیشتر خبرنگاران با روی خوش با مطهری برخورد کرده و همانطور که ارتباط خوبی با پاکو خمس داشتند، با این مربی هم برخوردی حمایت‌گرانه انجام دادند. خبرنگار منتقد نیز بعد از پایان نشست خبری دست بر گردن مربی قرمزها، راهی محوطه شد و به نوعی قصد داشت که پل ارتباطی بیشتری با او بزند؛ البته تکنیک سوال با کلمات عجیب (خرزو خان) شاید خم برای این باشد که خبرنگار در ذهن مربی باقی بماند و از ذهن او خارج نشود.

به هر حال بازی فردا یک آزمون مهم و در عین حال یک فرصت طلایی برای حمید مطهری است که با نتیجه گرفتن مقابل استقلال، خود را تا حدی از شر این سوالات رها کند و با شرایطی بهتر به استقبال آینده تراکتور برود.

دیگر خبرها

  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی
  • مورایس از سوال درباره ستاره های سپاهان عصبانی شد و نشست را ترک کرد
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است
  • تراکتور فردا سرمربی خود را معرفی می‌کند!
  • حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!